IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво да правя 50K

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дадох идеята за животозастраховка на колегата, който попита какво да прави 50 000 $ защото видях, че му пука за бъдещето. Отговорният човек би помислил за подсигуряването на своите близки, пък и за своето бъдеще, когато има възможност за това. Като в този случай водеща е отговорността, а не поемането на рискове с игра на БФБ, особено когато нещата там не са ти ясни. Пък и аз не му предложих да вкара цялата част от сумата в застраховка!!! Оставам с впечатлението, че против се изказаха хора, които хал хабер си нямат от тази услуга - поне с нищо не показаха, че знаят, еле пък, че разбират смисъла на инвестицията в застраховка! Колеги, моля първо малко се ограмотете и тогава се изказвайте!
    Да са живи и здрави всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
      Нептуне, или не си ме разбрал или аз не съм бил по-ясен. Със сигурност ми правят някакви удръжки, може и по-големи, защото очевидно доходността е ниска. Но аз НЕ търся доходност тук. Основното, заради което съм избрал продукта, е застраховката срещу риска. Такава застраховка не ми дава и най-късметлийската инвестиция на БФБ Т.е. ако се гътна - не дай Боже! - не е ясно какво точно, и кога, от инвестициите ми ще получи жена ми.
      Тогава от какъв зор си си взел застраховка със спестовен елемент? Спестовната част на застраховката не те защитава срещу нищо! Тя си е жива преебавка!!!

Това е все едно да искаш да си купиш часовник, но успоредно с това да те задължат да си купиш и автомобил!

Идеята на тези застраховки е да смесят разходите на двата продукта и накрая да ти пробутат много скъпо един трети продукт, който изобщо не си искал да купиш!

Коментар

• Нептуне, или не си ме разбрал или аз не съм бил по-ясен. Със сигурност ми правят някакви удръжки, може и по-големи, защото очевидно доходността е ниска. Но аз НЕ търся доходност тук. Основното, заради което съм избрал продукта, е застраховката срещу риска. Такава застраховка не ми дава и най-късметлийската инвестиция на БФБ Т.е. ако се гътна - не дай Боже! - не е ясно какво точно, и кога, от инвестициите ми ще получи жена ми.

Застраховката Живот не цели доходност. Не се бъркайте. Не търсете тук тази "изгодност", която търсим в инвестициите в акции например.

Отделно, при доживяване на определена възраст ще получа сладка добавка към другите ми пенсии, спестявания, инвестиции и т.н. Но това е второстепенно.

Иначе успоредно и инвестирам (това е задържително!), и харча свободните пари. Но само харченето е лекомислена стратегия, нещо като затваряне на очите пред бъдещето. С последното репликирам на Мр-краш и ИнвесторР

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
          Аз пък имам застраховка Живот със спестовен елемент, и мисля това е едно от най-разумните неща, които съм направил още преди доста време, когато малцина сериозно се замисляха за такива застраховки.

Естествено, не съм го направил за доходност - доходността очевидно не е висока. Направил съм го срещу риска, а понеже е за определен по-дълъг срок - гледам на това като на допълнителен потенциален източник на спестяване/пенсия за старини. Малък, но допълнителен. Да съм жив и здрав.

Това обаче, което още не съм си направил, е доброволна здравна застраховка. Още не съм намерил такава, която да ми покрива достатъчно добре потенциалните рискове. Ще се радвам да споделите конкретни застрахователи и продукти за такава застраховка, ако имате опит.
          За съжаление това е една от най-големите преебавки :-( Направи си сметка и ще видиш, че ти правят повече от 20% удръжки върху инвестираните средства. Много по изгодно е да ключиш само една рискова застраховка живот и парите сам да си ги инвестираш!!!

Коментар

• Нека да ги удвои и удвоеното да го изхарчи с кеф...

Коментар

• Какво инвестиране, какви застраховки кви 5 лева!
              Ако ти са излишни тия пари - изхарчи си ги със кеф!
              Света е голям а живота е кратък!
              От тва инвестиране с такава сума нищо няма да разбереш,
              най-много да останеш без тях.

Коментар

• Аз пък имам застраховка Живот със спестовен елемент, и мисля това е едно от най-разумните неща, които съм направил още преди доста време, когато малцина сериозно се замисляха за такива застраховки.

Естествено, не съм го направил за доходност - доходността очевидно не е висока. Направил съм го срещу риска, а понеже е за определен по-дълъг срок - гледам на това като на допълнителен потенциален източник на спестяване/пенсия за старини. Малък, но допълнителен. Да съм жив и здрав.

Това обаче, което още не съм си направил, е доброволна здравна застраховка. Още не съм намерил такава, която да ми покрива достатъчно добре потенциалните рискове. Ще се радвам да споделите конкретни застрахователи и продукти за такава застраховка, ако имате опит.

Коментар

• Любимец, направи си застраховка живот БЕЗ спестовния елемент тогава.

Коментар

• Колеги, живота на всеки един от нас е безценен, но за съжаление това се усеща най-болезнено от близките нам хора, когато се случи белята! Не че с парите от застраховката ще намалим болката или ще ги направим щастливи, или че ще направим най-добрата инвестиция от гледна точка на риск и доходност. Просто ми се струва разумно да се инвестира малка сума от въпросните 50 000 $, та един ден когато неминуемото ще се случи, близките ни хора да имат нужната подкрепа в трудния момент! Това също е безценно!
                    Айде със здраве!

Коментар

• И аз ставам много нервен, когато някой се опитва да ме навие да изоставя групите в които участвам с телефона си и да върна бизнеса си с няколко месеца назад, за да спестя 3.40 с ДДС от телефонната си сметка, но това му е работата.
                      Нямам никаква сключена лична застраховка, но имам малка дъщеря и сериозно се замислям за нея.
                      Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Смехурко, аз съм си застраховал къщата, имам застраховка пътуване в чужбина, гражданска отговорност, здравна по-особена застрахова, но като почнат разни застрахователни агенти да ми показват разни "ползи" от спестовната застраховка живот и ставам нервен

Коментар

• Застраховката живот е набутвация от гледна точка на инвестирането. В нашето общество, по принцип не се гледа добре на застраховките, но мисля че е време да ги приемем като необходимо зло. В края на краищата отдавна не живеем в нискорисково общество. Освен това, добрата застраховка живот, не включва само жастрахователното събитие смърт, а и телесна повреда, болнично лечение и други такива застрахователни събития, които ако се случат, биха облекчили финансовата тежест спрямо индивида. Плащаме здравните се осигуровки, за да бият ваксини на представители на малцинства, които в повечето случаи не заслужават дори и парите за спринцовките, с които им ги бият, а когато ние отидем в болница, не дай си Боже, трябва задължително да имаме по един близък на разположение, който да търчи до аптеката за бинтове, марли, лигнини, да ни носи храна и т.н. Едновременно с това застраховката живот, която си е набутвация, отделно от застрахователната премия по събитието, ти предлага и издръжка за дните прекарани в болницата и домашното лечение. Тя работи за индивида, вместо него.
                          Защо винаги мислим, че лошото може да се случи само на съседа? Колкото и добър и внимателен шофьор да е човек, каква е гаранцията че един ден, отгоре му няма да се качи някое 18-годишно миндибурче, с бмв-то, купено му от татенцето послучай тройката по математика за първия срок на 12-ти клас.
                          Разбира се, не желая да бъда толкова черноглед в началото на уикенда, затова пожелавам на всеки, сключил застраховка живот, да си получи цялата сума с лихвите в края на застрахователния период. В такъв случай аз не бих се чувствал набутан. А и нали и ние акционерите в застрахователни дружества, трябва да печелим. :-)
                          Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• животозастраховка със спестовен елемент си е чиста набутвация.
                            първите няколко години ще плащаш само комисионните на застрахователния агент

дори най-консервативните инвеститори писали някога книги я отричат.

ако е за застраховка си направи най-обикновена застраховка живот при застраховател, който е по-скъп, но изплаща
                            а ако си над 50 години и децата ти са пораснали, не се занимавай въобще с такива глупости

Коментар

• абсолютно начинаещ,случайно попаднал на сайта с добра сума и сравнително дълъг времеви хоризонт?за теб най-добри са колективните инвестиционни схеми-фондове или индивидуален портфейл-доверително управление......а през това време си четеш и се подготвяш за самостоятелна игра.

Коментар

• Събери оферти от 5-6 компании, в ЛС ще ти посоча 1-2 - това за да не излиза, че им правя реклама - и съпоставяй условията. Конкуренцията ги кара да ти предложат най-доброто, още повече като разберат, че имаш представа за това-онова от другите компании.

Коментар

Working...
                                X