IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В какво да инвестирам 20 000 лв.?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от XP1
    Аз ти предлагам следния вариант:
    1/3 в стабилни дружества с пожителен дългосрочен тренд/Оргахим,КРЗ Одесос,Албена/
    1/3 в АДСИЦ/тук можеш да хванеш увеличението на капитала на Адванс Терафонд/
    1/3 в подценени дружества
    Това е балансиран вариант за начинаещ инвеститор с премерен риск.
    В този дух е и следният съвет: Купувай евтино и продавай скъпо!

Коментар

• Добър съвет, да.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Аз ти предлагам следния вариант:
        1/3 в стабилни дружества с пожителен дългосрочен тренд/Оргахим,КРЗ Одесос,Албена/
        1/3 в АДСИЦ/тук можеш да хванеш увеличението на капитала на Адванс Терафонд/
        1/3 в подценени дружества
        Това е балансиран вариант за начинаещ инвеститор с премерен риск.

Коментар

• Бе не знам, ама един наш колега (които бяха на сборището го видяха) си даде кинтите на доверително управление на някакви посредници и после пишман стана, че не си ги е управлявал сам според както го посъветвах...
          По-хубаво се образовай и сам си играй - поне ако се издъниш няма да се сърдиш никому.
          Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от yavoraki
            и аз все още си чета, както казва ТИА, ама да питам: при дов.управление купените с парите ми акции на мое име ли са в ЦД?
            Да, акциите ще са на твое име в ЦД. Регуллярно (обикновено един път в месеца) плучаваш справка за сключенните сделки и текущо състояние на портфейла. Като събереш кураж можеш да си пуснеш COBOS и да ти прехвърллят портфейла да си го управляваш сам.

УСПЕХ!

Коментар

• Ъх-х-х, докога ще се дублира тази тема? Човече - потърси из форумът и чети...

Инак бих те посъветвал да ги инвестираш на борсата - в компании със стабилен ръст и перспективи.

Да.

Коментар

• Човек първо трябва да намери себе си,а след това което търси.

Коментар

• И аз го четох.... Много интересна положителна тенденция се забелязва....
                  на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Относно "ХИМИМПОРТ"
                    Не мога да paste-на цялата статия от в. Дневник. Но резюмирайки ... Намеренията на "Химимпорт"са да направи IPO на 10 млн. акции, което се равнява на дял от приблизително 8,5% от дружеството . Това може да е факт около началото на месец май заяви Александър Керезов , член на управителния съвет на дружеството ... Решението е взето на извънредно общо събрание , проведено на 15 февруари ...Това ще бъде втората по големина на собствения капитал публична компания след БТК... Активите , според консолидираните отчети на "Химимпорт"за 2004г. са 792,8 млн. лв, а консслидираната печалба 26,136 млн.лв . Консолидираните активи за 2005 се очаква да надхвърлят 1.2 млрд. лева .
                    SOFIX е абониран , мисля , за online изданието на "Дневник и може да представи цялата статия .

Коментар

• или най-добре обиколи света и се наслаждавай на живота. Това със сигурност ще ти донесе повече положителни емоции отколкото инвестирането. Успех...
                      Мненията ми не са препоръка за търговия с финансови инструменти!

Коментар

• Само че преди да си ги слагаш в банка, си ги обърни в ЕВРО.... или най-добре в швейцарски франкове.....
                        на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• 17 500 na borsata i 2 500 v banka na mesechen vlog ili v debitna s 3% godishna lihva

Коментар

• С 20000 лв. да ми извинявате ама никакъв бизнес не може да се направи. Това си е само набутване и фалита е въпрос на време. За собствен бизнес по-малко от 50000лв няма никакъв снисъл, че дори и това са малко.

А тази наша БФБ е толкова умрела, че по-скоро ще загубиш отколкото да спечелиш. Ако толкова държиш на това ги дай на някой инвестиционен посредник на доверително управление. Но да не вземеш на някой човек да ги дадеш. Че има голями подводници тук.

Аз лично преди 4-5 месеца се бях запалил също като теб и доста проучих въпроса. И разбрах само че не си заслужава.

Предполагам си си ги спечелил честно тези 20000, сложи си ги в някоя банка, продължавай да си печелиш пари както до сега и като направиш 100000-150000 давай смело със собствен бизнес.

Всичко друго каквото ти говорят е глупости и опити да манипулират хората за да имат голямите риби кого да обират.

Коментар

• Ясно е, че преди да си намерил продавач, на който би купил ценните книги, трябва да си събрал достатъчно информация какво точно купуваш...

... често в Уставите има включено задължението на акционер, който продава, да предложи своите акции първо на останалите акционери и ако никой от тях в срока (от Устава) не прояви интерес, тогава да "излезе вън от общността"...

На тая база би могло да се постигне една доста добра цена (по пътя на "сработването" и предварителна договореност между продавача и купувача)...

Темата е неизчерпаема..., но на мен ми стигат толкова размисли "на глас".

Успех на хората, които не се правят на "най-отворените" на този свят. Всички се учим!

Коментар

• Към Петър

Ще си позволя един съвет към Петър:
                                Ако ще купуваш акции на непублично дружество, първо се запознай с актуалният му Устав, за да не се окаже, че има пречки пред свободното прехвърляне на акциите и да има определена процедура, която трябва да се спази (винкулираност на акциите). Няма да е зле да провериш и колко е актуалният капитал, кои са шефове и т.н. Само на едно голо име не се хващай.
                                Нали знаеш - совите не са това, което са)!

Коментар

Working...
                                X