elephant grass
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В какво да инвестирам 20 000 лв.?
Collapse
X
-
Моето мнение (което не бива винаги да се приема безрезервно): правете си проучванията, изследванията, защитавайте и дисертации по проблемите на времето, но играйте самостоятелно, а не друг да определя къде да бъдат инвестирани вашите средства. Кой би могъл да управлява по-добре от самите вас ВАШИТЕ СРЕДСТВА?
Някой да се грижи за вашите авоари, по-добре от самите вас: ТЕ ТАКОВА ЖИВОТНО НЕМА!
Не пълнете гушите на случайни хора с неосъществени мечти, вие сте по-добри от тях, а мотивите ви са безкористни!!!
Успехи!
Коментар
-
Вижте сега
Значи вървя си аз днес на робота и понеже ходих пеш случайно намерих на пътя 5 000 лв.
Та сега се чудя кво да ги правя.
Случайно чух че на борсата се правили страхотни кинти ама аз нищо не разбирам от борса.
Ще съм ви много благодарен да ми кажете кви акции да си купя та и аз милионерин да стана
Коментар
-
Mисля, че малко се увличате в съветите си и забравяте нещо фундаментално. Винаги има връзка, или по-точно trade-off, eventualnata pechalba i riska koito se poema. Mnogo vajno neshto, koeto pove4eto ''novobranci'' zabraviat!!! Absoluitno vinagi sushtestvuva tazi zavisimost. Purvo reshi kvo mojesh da zagubish i 4ak posle gledai kvo moje da spe4elish!
Uspeh na vsi4ki i sujaliavam za latinicata i maimunicata, ama ne sum na moia komp i tuka neshto e precakano. Uspeh!!!Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от yavorakiмисълта ми е ако дадеш пари на дов.управление получаваш ли инфо какви акции се купуват?
Коментар
-
Айде нещо от великия Benjamin Graham. Това е част от книгата му The Intelligent investor. Има много мъдрост в тези думи, които се смятат за перлата в короната на неговия труд; иска ми се да вярвам, че повечето колеги в този форум няма да се изсмеят над това, което съм цитирал, а ще помислят сериозно върху него и ще извлекат максимална полза!
С най-добри пожелания
"But note this important fact: The true investor scarcely ever is
forced to sell his shares, and at all times, he is free to disregard
the current price quotation. He need pay attention to it and act upon
it only to the extent that it suits his book*, and no more. Thus the
investor who permits himself to be stampeded or unduly worried by
unjustified market declines in his holdings is perversely transforming
his basic advantage into a basic disadvantage. That man would be
better off if his stocks had no market quotation at all, for he would
then be spared the mental anguish caused him by other persons'
mistakes of judgement."
"Basically, price fluctuations have one significant meaning for the
true investor. They provide him with an opportunity to buy wisely when
prices fall sharply and to sell wisely when they advance a great deal.
At other times he will do better if he forgets about the stock market
and pays attention to his dividend returns and to the operating
results of his companies. If he wants to be shrewd he can look for the ever- present bargain opportunities in individual securities."
* book = investmentsI prefer to be approximately right than precisely wrong...
Коментар
-
Anton Chigurh
Евтините са с прекалено нисък free float, което не е оферта.
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от SubZeroПървоначално изпратено от XP1Аз ти предлагам следния вариант:
1/3 в стабилни дружества с пожителен дългосрочен тренд/Оргахим,КРЗ Одесос,Албена/
1/3 в АДСИЦ/тук можеш да хванеш увеличението на капитала на Адванс Терафонд/
1/3 в подценени дружества
Това е балансиран вариант за начинаещ инвеститор с премерен риск.
Коментар
Коментар