IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансовa литература

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някой да ми обясни какво е това хеджиране?
    Аз намерих SEA 7 group- bgtrader.eu о ми е малко?
    Някой да каже нещо моля!

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
      Всъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш
      Ще я споделя, разбира се, стига да я изнамерим. ;0)
      Книга за 450 лв?!?! Че то на-скъпата, която съм държал в ръцете си са "Инвестициите" на Маркъс, Боди и Кейн... ;0P 450-левовата трябва да е наистина ценна... ;0) Астрофизика, methods on exotic options and derivatives или просто копие с инкрустации на Евангелието на Цар Иван Александър, така и така сме на лондонска тема?? ;0)

Cheers!

Коментар

• Всъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш

Коментар

Bilbo, Monkey Business е това което търсиш. То и аз я търся и не мога да е намеря таз книжка.
          Благодаря за съвета, CrazyHorse, предполагам че става въпрос за тази книга:

http://www.teenanalyst.com/bookstore...ess.html<br />

Коментарите за нея наистина звучат добре - и в Amazon, и в приложения линк.

Сестра ми ще лети до Лондон в края на месеца за да се дипломира, ще я помоля да я потърси там. Че иначе не зная как бихме се добрали до книгата, нали от реномираните online bookstores не доставят поръчки до родината, въпреки новият й евро-статут... ;0)

Thanx още веднъж!! [/img]

Коментар

• Bilbo, Monkey Business е това което търсиш. То и аз я търся и не мога да е намеря таз книжка.

Коментар

• Здр, не искам да налагам на никого мнението си, но книгата на Талеб ми се видя доста повърхностна - за мен това са някакви разсъждения на човек, който си е повярвал повечко, опаковани във формата на книга от 350 стр., в която се казват твърде малко интересни и добре обоснавани неща.

Това, върху което се разлива Насим Талеб, може да бъде казано в 30-тина странички. И то без идеята, че това е абсолютната Истина, че всички успешни търговци са продукт на случайни събития, освен нас, разбира се, търговците на опции, които четем К. Попър, гръцки философи и... Дж. Сорос [и той издавал книги, моля ви се!?] и яростно критикуваме Д. Хюм и Хегел... ;0)

Аз лично бях разочарован.

И в тази връзка - дали някой може да ми препоръча нещо от сорта на "Дилърът-измамник" [Н. Лийсън] или "Покерът на лъжците" [М. Луис]. Искрено съм се забавлявал и на двете!!

Със здраве! ;0)

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin
                преведена излезе в бг:

Fooled by Randomness
                by Nassim Nicholas Taleb

http://www.infodar.com/show_book_inf...=954-761-222-0

P.S. сега се сетих, че тази не е съвсем по темата, основно е философстване
                Много добра книга и задължително четиво за всеки!!!
                I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• Помощ!

Идеята е следната:От около годинка си играя на брокерче,обаче всичко е на фантазия...Ставам си аз сутринта,затварям си очите и каквото уцеля на монитора на това си залагам главата...С две думи нямам грам знания,а искам да науча нещо.Така че мн ще се радвам ако ударите 1 рамо и ми кажете към кои книги да се ориентирам,на какъв език са и от къде мога да ги намеря.И ако има някой от Бургас да драсне 2 реда за кафе)) И плс пращаите ми писма на майл-а))

Коментар

• http://investconsult.free.bg/

Коментар

• business literatue

здравейте,
                      много са ми интересни темите, които обсъждате в този форум и се надявам, че ще успеете да ми помогнете с някои от учебниците ми (уча в Rotterdam School of Management, Erasmus Univ).
                      Моля, пишете ми, ако ги имате в електронен или хартиен вариант:
                      или ми препоръчайте по-добри

1. G. Keller, Statistics for Management and Economics, 7-th Edition, Thomson, 2005

2.Michael R. Baye, Managerial Economics and Business Strategy, McGraw-Hill, International Edition

3.Heizer, J. & Render, B., Operations Management, 8th ed., Prentice Hall, 2006

4.Van der Weerdt, Volberda, De Koning (2006) Reader Strategic Business Planning

предварително ви благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
                        Първоначално изпратено от CrazyHorse
                        Първоначално изпратено от greedy
                        Първоначално изпратено от gino
                        Greedy, moje6 li da mi ya prati6 i na men na email ot profila? Imam predvid Liars Poker.

Blagodarya
                        gino,
                        имаш поща
                        greedy, moje6 li da mi prati6 tova s Excel-a?
                        Ако става дума за Tutorial - Financial Analysis With Excel.pdf (5.37MB), можеш да го намериш тук.

Успех.
                        Вместо да ги изпрашам,можете да ги изтеглите от boshko.Ще стане по-бързо.

Коментар

Първоначално изпратено от greedy
                          Greedy, moje6 li da mi ya prati6 i na men na email ot profila? Imam predvid Liars Poker.

Blagodarya
                          gino,
                          имаш поща
                          Ако става дума за Tutorial - Financial Analysis With Excel.pdf (5.37MB), можеш да го намериш тук.

Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedy

Blagodarya
                            gino,
                            имаш поща

Коментар

• Първоначално изпратено от greedy
                              Първоначално изпратено от hyena7811
                              здравейте,

търся си следното заглавие: r. brealey & s. myers
                              principes de gesstion financiere 7th edition; на френски е.Благодаря предварително въпреки че не се надявам кой знае клоко!
                              На френски ли трябва да е?
                              Имам тези:

Principles of Corporate Finance
                              Financial Analysis with Excel
                              "Principles of Corporate Finance.-Presentation"
                              Fundamentals of Corporate Finance
                              здравей greedy,

по принцип ми трябваше на френски, но си мисля, че и това което предлагаш като алтернатива ще свърши работа!Ще ти бъда благодарен ако ми я пратиш на nneshev@unil.ch.

Коментар

• Първоначално изпратено от gino

Blagodarya
                                gino,
                                имаш поща

Коментар

Working...
                                X