Първоначално изпратено от fut
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансовa литература
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от CrazyHorseима и филмче за същата история, мисля че беше the midas formula и него не мога да го намеря из бг сървърите...Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life
Коментар
-
Първоначално изпратено от CrazyHorseBilbo, здравей!
Чудесно че си намерил книгата. Няма нищо учудващо че са ги рекрутнали по странен начин, ако си чел Liar's Poker Майкъл Люис разказва как е бил рекрутнат на една вечеря при кралицата и то защото направил впечатление на жената на един от босовете и оттам се тръгва по интервюта и т.н. Разбира се не всички са рекрутвани по странни начини, но и не всички имат книги... нормално е да намираш сходни чертис прохоцдащи отдели инвестмънт банкинг нали затова става дума, а по цял свят работата им е една и съща просто на различни места е развита различна част от тази работа.
Ще се радвам да споделиш книгата, я като pdf, я като ксерокопие, я като нещо друго
Коментар
-
Bilbo, здравей!
Чудесно че си намерил книгата. Няма нищо учудващо че са ги рекрутнали по странен начин, ако си чел Liar's Poker Майкъл Люис разказва как е бил рекрутнат на една вечеря при кралицата и то защото направил впечатление на жената на един от босовете и оттам се тръгва по интервюта и т.н. Разбира се не всички са рекрутвани по странни начини, но и не всички имат книги... нормално е да намираш сходни чертис прохоцдащи отдели инвестмънт банкинг нали затова става дума, а по цял свят работата им е една и съща просто на различни места е развита различна част от тази работа.
Ще се радвам да споделиш книгата, я като pdf, я като ксерокопие, я като нещо друго
Коментар
-
Първоначално изпратено от CrazyHorseВсъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш
И колкото и да е странно - може би някои колеги от форума ще се изсмеят - откривам някакви - не прекалено близки, разбира се ;0) - сходни черти със сега прохождащите отдели на българските търговски банки, насочени към investment banking activities. Е, книгата е писана през 2000, а сега сме 2007, т.е. пак си се движим със закъснението, с което обикновено стават нещата тук, но все пак ми се вижда интересно, че определени практики на "големите момчета" са намерили почва и у нас... ;0)
Ако още се интересуваш от книгата, ще трябва да измислим начин как да ти я share-на... ;0)
Коментар
-
здравейте на всички,
изпаднах в нужда.опитвам се да намеря "Students Solutions Manual for Options, Futures, and Other Derivatives, fifth Edition" на Hull J.C. ако някой има идея за база от данни или ако я има,нека ми пише на nikolay.neshev@unil.ch
не държа специално да е същото издание.
благодаря предварително на всеки откликнал да помогне
P.S.ако някои знае как става регистрацията на този сайт:
http://forex.kbpauk.ru/ubbthreads.php
нека даде инфо.какво ли не пробвах,но не става.а имат доста добра база от данни
Коментар
-
Първоначално изпратено от hyena7811http://ihtik.lib.ru/economy_21dec2006/
някой ако си търси нещо нека погледне тук.не се изискват регистрации и т.н. на мен ми помогна надявам се да помогне на още някой.това ще ме направи щастлив.успех
Бъди винаги щастлив човек!!!)
Коментар
-
http://ihtik.lib.ru/economy_21dec2006/
някой ако си търси нещо нека погледне тук.не се изискват регистрации и т.н. на мен ми помогна надявам се да помогне на още някой.това ще ме направи щастлив.успех
Коментар
-
niki5
Njakoi da ja ima kato pdf. -Numerical Methods in Finance: A MATLAB-Based Introduction by Paolo Brandimarte.
Коментар
-
Първоначално изпратено от futПървоначално изпратено от Bilbo The EconomistЗдр, не искам да налагам на никого мнението си, но книгата на Талеб ми се видя доста повърхностна - за мен това са някакви разсъждения на човек, който си е повярвал повечко, опаковани във формата на книга от 350 стр., в която се казват твърде малко интересни и добре обоснавани неща.
Това, върху което се разлива Насим Талеб, може да бъде казано в 30-тина странички. И то без идеята, че това е абсолютната Истина, че всички успешни търговци са продукт на случайни събития, освен нас, разбира се, търговците на опции, които четем К. Попър, гръцки философи и... Дж. Сорос [и той издавал книги, моля ви се!?] и яростно критикуваме Д. Хюм и Хегел... ;0)
Аз лично бях разочарован.
И в тази връзка - дали някой може да ми препоръча нещо от сорта на "Дилърът-измамник" [Н. Лийсън] или "Покерът на лъжците" [М. Луис]. Искрено съм се забавлявал и на двете!!
Със здраве! ;0)
"When Genius failed" e super yaka kniga
http://www.amazon.com/When-Genius-Fa.../dp/0375758259
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bilbo The EconomistЗдр, не искам да налагам на никого мнението си, но книгата на Талеб ми се видя доста повърхностна - за мен това са някакви разсъждения на човек, който си е повярвал повечко, опаковани във формата на книга от 350 стр., в която се казват твърде малко интересни и добре обоснавани неща.
Това, върху което се разлива Насим Талеб, може да бъде казано в 30-тина странички. И то без идеята, че това е абсолютната Истина, че всички успешни търговци са продукт на случайни събития, освен нас, разбира се, търговците на опции, които четем К. Попър, гръцки философи и... Дж. Сорос [и той издавал книги, моля ви се!?] и яростно критикуваме Д. Хюм и Хегел... ;0)
Аз лично бях разочарован.
И в тази връзка - дали някой може да ми препоръча нещо от сорта на "Дилърът-измамник" [Н. Лийсън] или "Покерът на лъжците" [М. Луис]. Искрено съм се забавлявал и на двете!!
Със здраве! ;0)
"When Genius failed" e super yaka kniga
http://www.amazon.com/When-Genius-Fa.../dp/0375758259Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life
Коментар
-
Първоначално изпратено от CrazyHorseВсъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш
Впоследствие си я купих с намаление от traderslibrary za 14$ .Един приятел я получи в щатите и за още 5$ ми я изпрати оттам.
Коментар
Коментар