IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансовa литература

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fut
    Първоначално изпратено от boshko
    Първоначално изпратено от CrazyHorse
    има и филмче за същата история, мисля че беше the midas formula и него не мога да го намеря из бг сървърите...
    Има го в arenabg.
    niakoi ima li go tova film4e ...che ne moga da go drapna ot arenabg (niama seed)
    Има го по чуждите торенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
      Първоначално изпратено от CrazyHorse
      има и филмче за същата история, мисля че беше the midas formula и него не мога да го намеря из бг сървърите...
      Има го в arenabg.
      niakoi ima li go tova film4e ...che ne moga da go drapna ot arenabg (niama seed)
      Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• Първоначално изпратено от shosho
        Моля некой ако има на pdf- файл книгата за анализ на Leopold Bernstein, Analysis of financial statements. Предварително благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
          Bilbo, здравей!
          Чудесно че си намерил книгата. Няма нищо учудващо че са ги рекрутнали по странен начин, ако си чел Liar's Poker Майкъл Люис разказва как е бил рекрутнат на една вечеря при кралицата и то защото направил впечатление на жената на един от босовете и оттам се тръгва по интервюта и т.н. Разбира се не всички са рекрутвани по странни начини, но и не всички имат книги... нормално е да намираш сходни чертис прохоцдащи отдели инвестмънт банкинг нали затова става дума, а по цял свят работата им е една и съща просто на различни места е развита различна част от тази работа.
          Ще се радвам да споделиш книгата, я като pdf, я като ксерокопие, я като нещо друго
          Да, книгата на М. Луис беше много добра! И примерът ти е точен. ;0) Колкото до споделянето, може би като ксерокопие... доста време ще отнеме "преобръщането" в електронен формат... при положение, че я имам като hardcopy.... Остава въпросът с физическото предаване, то е по-трудното, за разлика от електронните форми на комуникация. ;0)

Коментар

• Bilbo, здравей!
            Чудесно че си намерил книгата. Няма нищо учудващо че са ги рекрутнали по странен начин, ако си чел Liar's Poker Майкъл Люис разказва как е бил рекрутнат на една вечеря при кралицата и то защото направил впечатление на жената на един от босовете и оттам се тръгва по интервюта и т.н. Разбира се не всички са рекрутвани по странни начини, но и не всички имат книги... нормално е да намираш сходни чертис прохоцдащи отдели инвестмънт банкинг нали затова става дума, а по цял свят работата им е една и съща просто на различни места е развита различна част от тази работа.
            Ще се радвам да споделиш книгата, я като pdf, я като ксерокопие, я като нещо друго

Коментар

Всъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш
              CrazyHorse, от няколко седмици не съм влизал в Коментарите, по стечение на обстоятелствата - сменях работата, etc., но в началото на Февруари най-после се добрах до препоръчаната от теб книга - Monkey's Business. Както обсъждахме, поръчах я от Лондон, и съм стигнал някъде до средата. Да, книгата не е лоша, дава известна представа за бизнеса, наречен investment banking, в развития свят, само понякога ми се струва, че младежите-автори на книгата малко са се плъзнали по повърхността на нещата [напр. как са ги рекрутнали, посещавайки strip-барове, etc.] - дано втората половина ме опровергае!

И колкото и да е странно - може би някои колеги от форума ще се изсмеят - откривам някакви - не прекалено близки, разбира се ;0) - сходни черти със сега прохождащите отдели на българските търговски банки, насочени към investment banking activities. Е, книгата е писана през 2000, а сега сме 2007, т.е. пак си се движим със закъснението, с което обикновено стават нещата тук, но все пак ми се вижда интересно, че определени практики на "големите момчета" са намерили почва и у нас... ;0)

Ако още се интересуваш от книгата, ще трябва да измислим начин как да ти я share-на... ;0)

Коментар

• здравейте на всички,

изпаднах в нужда.опитвам се да намеря "Students Solutions Manual for Options, Futures, and Other Derivatives, fifth Edition" на Hull J.C. ако някой има идея за база от данни или ако я има,нека ми пише на nikolay.neshev@unil.ch
                не държа специално да е същото издание.
                благодаря предварително на всеки откликнал да помогне

P.S.ако някои знае как става регистрацията на този сайт:
                http://forex.kbpauk.ru/ubbthreads.php
                нека даде инфо.какво ли не пробвах,но не става.а имат доста добра база от данни

Коментар

• Първоначално изпратено от hyena7811
                  http://ihtik.lib.ru/economy_21dec2006/

някой ако си търси нещо нека погледне тук.не се изискват регистрации и т.н. на мен ми помогна надявам се да помогне на още някой.това ще ме направи щастлив.успех
                  ... не се въздържам да не поздравя подобно отношение!!!
                  Бъди винаги щастлив човек!!!)

Коментар

• http://ihtik.lib.ru/economy_21dec2006/

някой ако си търси нещо нека погледне тук.не се изискват регистрации и т.н. на мен ми помогна надявам се да помогне на още някой.това ще ме направи щастлив.успех

Коментар

• Njakoi da ja ima kato pdf. -Numerical Methods in Finance: A MATLAB-Based Introduction by Paolo Brandimarte.

Коментар

Има го в arenabg.

Коментар

• Първоначално изпратено от fut
                          Първоначално изпратено от Bilbo The Economist
                          Здр, не искам да налагам на никого мнението си, но книгата на Талеб ми се видя доста повърхностна - за мен това са някакви разсъждения на човек, който си е повярвал повечко, опаковани във формата на книга от 350 стр., в която се казват твърде малко интересни и добре обоснавани неща.

Това, върху което се разлива Насим Талеб, може да бъде казано в 30-тина странички. И то без идеята, че това е абсолютната Истина, че всички успешни търговци са продукт на случайни събития, освен нас, разбира се, търговците на опции, които четем К. Попър, гръцки философи и... Дж. Сорос [и той издавал книги, моля ви се!?] и яростно критикуваме Д. Хюм и Хегел... ;0)

Аз лично бях разочарован.

И в тази връзка - дали някой може да ми препоръча нещо от сорта на "Дилърът-измамник" [Н. Лийсън] или "Покерът на лъжците" [М. Луис]. Искрено съм се забавлявал и на двете!!

Със здраве! ;0)

"When Genius failed" e super yaka kniga

http://www.amazon.com/When-Genius-Fa.../dp/0375758259

Коментар

• Първоначално изпратено от Bilbo The Economist
                            Здр, не искам да налагам на никого мнението си, но книгата на Талеб ми се видя доста повърхностна - за мен това са някакви разсъждения на човек, който си е повярвал повечко, опаковани във формата на книга от 350 стр., в която се казват твърде малко интересни и добре обоснавани неща.

Това, върху което се разлива Насим Талеб, може да бъде казано в 30-тина странички. И то без идеята, че това е абсолютната Истина, че всички успешни търговци са продукт на случайни събития, освен нас, разбира се, търговците на опции, които четем К. Попър, гръцки философи и... Дж. Сорос [и той издавал книги, моля ви се!?] и яростно критикуваме Д. Хюм и Хегел... ;0)

Аз лично бях разочарован.

И в тази връзка - дали някой може да ми препоръча нещо от сорта на "Дилърът-измамник" [Н. Лийсън] или "Покерът на лъжците" [М. Луис]. Искрено съм се забавлявал и на двете!!

Със здраве! ;0)

"When Genius failed" e super yaka kniga

http://www.amazon.com/When-Genius-Fa.../dp/0375758259
                            Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

Всъщност вече има бг онлине книжарница, която доставя по порачка. В момента не мога да се сетя точното име, но ако се разровиш ще я намерш. ПРоблема е че много надуват цените. Книга, която в лондон пропуснах да си взема за 50 паунда тук с доставката е продават за 450 лв мунки бизнеса е десетина долара те я дават за 50 лв. Най-добрия вариант е сестра ти,да. Но и кажи да я потартси, защото аз се сетих чак на летището и там е нямаше пък после ще се радвам ако е споделиш
                              На мен пък от хеликон ми поискаха 80 паунда за книга,чиято корична цена беше ок 20 $.
                              Впоследствие си я купих с намаление от traderslibrary za 14$ .Един приятел я получи в щатите и за още 5$ ми я изпрати оттам.

Коментар

• Какво по-точно те интересува за хеджирането?

Коментар

Working...
                                X