IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диалози с ИИ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Любимото самооправдание на лузърите - аз съм честен, и затова съм беден, а всички богати са мошеници, лъжци и крадци.
    А съдебната система е корумпирана, и за това богатите не са в затвора.

Не звучи като самооправдание, по-скоро си е самата истина. Не че човек трябва да го успокоява това, но фактите си остават факти. Ти си си разказвал своята история, ако не беше една огромна доза късмет, едва ли щеше да си точно, където си в момента.

Коментар

Любимото самооправдание на лузърите - аз съм честен, и затова съм беден, а всички богати са мошеници, лъжци и крадци.

Прав си. И аз съм беден, ама вината си е в мен.Най-лошато нещо, което може да направи човек е да завижда.Какво ме бърка дали някой е богат и да му завиждам при положение, че и да обеднее това по никакъв начин не ме бърка. Никога и за нищо не съм завиждал на някого.Напротив трябва да търся начин и аз да успея.
      Last edited by Vergil1975; 17.01.2025, 12:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
        Това са изцяло чисти пари и то подложени на жестока данъчна цедка. Респект за Барби. На чужд терен и само с акъл и труд изкарани пари.

Без шашми и без кражби и продажби. Без връзки и “наши хора” и без протекциите на “партията закрилница”..
        Откога и ти се сдоби с лузърско мислене - само бедните са честни и само те имат акъл и полагат труд?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
          И това е само малка добавка към чудесна пенсия, инвестиции и спестявания,
          изработени само с акъл, с труд, без шашми, без кражби, без връзки и т.п.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ти на матейко с данъци и хонорари няма да се фукаш
            разбра ли

и без друго те твоите отиват за новите мургави обитатели на територията на макарон
            Всъщност би могъл да се фука и то доста, защото са изкарани на чужд жестоко регулиран терен. Това няма да го разбереш, но то постепенно ще идва към бг.

Това са изцяло чисти пари и то подложени на жестока данъчна цедка. Респект за Барби. На чужд терен и само с акъл и труд изкарани пари.

Без шашми и без кражби и продажби. Без връзки и “наши хора” и без протекциите на “партията закрилница”.

Много е важно, Ратко, в един момент да се стъпва на чист стабилен фундамент, каквото и да се прави.
            Last edited by Selena2024; 17.01.2025, 09:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Браво, Барби!
              Допаднахте си вие двамата.
              Last edited by X_Y; 16.01.2025, 22:26.

Коментар

Това го кажи на данъчните власти във Франция

За тримесечен хонорар 11 800 евро (октомври: 5 000 + ноември: 5000 + декември: 1 800)
                ми взимат данък 2 502 евро
                ти на матейко с данъци и хонорари няма да се фукаш
                разбра ли

и без друго те твоите отиват за новите мургави обитатели на територията на макарон
                препоръка е

Коментар

И аз "за майтап" направих търсене за мен и за фирмата, която създадохме с генералния директор на банката в Париж, за която работехме от основаването 'и.
                  Той знаеше какво е необходимо за функционирането на банката, аз знаех как да го направя. Първите три години разработвах и автоматизирах сам. Следващите 5 години продължих да разработвам сам, и назначих 1 човек за експлоатацията. Сега по развитието на системата ми работят повече от 100 човека и повече от 100 банки по света. Ето резюме на това - какво знае ИИ за ХХХ (махнах личните данни)
                  --------------
                  XXX е компания, специализирана в разработването на интегрирани софтуерни решения за банковия сектор. Основана през 1997 г. и със седалище в Париж, компанията се е утвърдила като ключов играч в областта на финансовите технологии, предлагайки широка гама от продукти, съобразени с нуждите на банките и финансовите институции.

## Продукти и услуги

### Основни решения
                  - **xxx™**: Универсално основно банково решение, което улеснява основните банкови процеси - от откриването на сметки до управлението на транзакции.
                  - **xxx** : Специализирано решение за управление на богатството, интегриращо CRM и инструменти за контрол на нормативните изисквания.

### Характеристики
                  Решенията на XXX са проектирани така, че да бъдат модулни и интегрируеми, което позволява на финансовите институции да адаптират системите си към своите специфични нужди. Те поддържат аспекти като
                  - Управление на рисковете
                  - спазване на нормативните изисквания
                  - Автоматизация на front-office, back-office процесите
                  - Многоканална поддръжка

### Международно присъствие
                  XXX оперира не само във Франция, но и в много държави в Европа, Азия, Африка и Близкия изток, като има офиси в Монако, Ню Йорк, Бейрут, Дубай.

## Репутация и признание

XXX е призната за своя технически и функционален опит. Клиентите свидетелстват за нейната отзивчивост и ангажимент за предоставяне на изключително обслужване на клиентите. Компанията е активна и в професионалните социални мрежи, където споделя своите иновации и успехи в банковия сектор.

В обобщение, XXX е лидер в сектора на банковия софтуер, който предлага иновативни решения, отговарящи на съвременните предизвикателства на финансовите институции, като същевременно следва международна стратегия за растеж.
                  Браво, Барби!

Коментар

Не. Професионалист И продължавам още да развивам системата
                    Това беше вица на годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Евала ,велик си.Големец.
                      барби е голем
                      обаче бустерите му опържижа мейн борда
                      и стана войнолюбец
                      препоръка е

Коментар

И аз "за майтап" направих търсене за мен и за фирмата, която създадохме с генералния директор на банката в Париж, за която работехме от основаването 'и.
                        Той знаеше какво е необходимо за функционирането на банката, аз знаех как да го направя. Първите три години разработвах и автоматизирах сам. Следващите 5 години продължих да разработвам сам, и назначих 1 човек за експлоатацията. Сега по развитието на системата ми работят повече от 100 човека и повече от 100 банки по света. Ето резюме на това - какво знае ИИ за ХХХ (махнах личните данни)
                        --------------
                        XXX е компания, специализирана в разработването на интегрирани софтуерни решения за банковия сектор. Основана през 1997 г. и със седалище в Париж, компанията се е утвърдила като ключов играч в областта на финансовите технологии, предлагайки широка гама от продукти, съобразени с нуждите на банките и финансовите институции.

## Продукти и услуги

### Основни решения
                        - **xxx™**: Универсално основно банково решение, което улеснява основните банкови процеси - от откриването на сметки до управлението на транзакции.
                        - **xxx** : Специализирано решение за управление на богатството, интегриращо CRM и инструменти за контрол на нормативните изисквания.

### Характеристики
                        Решенията на XXX са проектирани така, че да бъдат модулни и интегрируеми, което позволява на финансовите институции да адаптират системите си към своите специфични нужди. Те поддържат аспекти като
                        - Управление на рисковете
                        - спазване на нормативните изисквания
                        - Автоматизация на front-office, back-office процесите
                        - Многоканална поддръжка

### Международно присъствие
                        XXX оперира не само във Франция, но и в много държави в Европа, Азия, Африка и Близкия изток, като има офиси в Монако, Ню Йорк, Бейрут, Дубай.

## Репутация и признание

XXX е призната за своя технически и функционален опит. Клиентите свидетелстват за нейната отзивчивост и ангажимент за предоставяне на изключително обслужване на клиентите. Компанията е активна и в професионалните социални мрежи, където споделя своите иновации и успехи в банковия сектор.

В обобщение, XXX е лидер в сектора на банковия софтуер, който предлага иновативни решения, отговарящи на съвременните предизвикателства на финансовите институции, като същевременно следва международна стратегия за растеж.
                        Евала ,велик си.Големец.

Коментар

• За който не знае - току що разбрах за една функционалност, която вече я ползват милиони хора по света. Става въпрос за Extesion към Google Crome, при която търсенето из интернет се осъществява не от търсещата машина на Google, а от ChatGPT. Инсталирах я и сега съм повече от възхитен. При всяко търсене вече получавам възможно най-точната информация, както и обяснения за това, което го търся.

За майтап направих търсене с моето име и вижте какво получих:

Росимир Станчев Матеев е български бизнесмен и инженер с разнообразни интереси и дейности в областта на електронната техника, соларните технологии и пчеларството. Той е роден през 1960 г. и е завършил три висши образования: Електронна техника, Финанси и Зооинженерство със специализация в пчеларството. Матеев е управител или изпълнителен директор на няколко компании, сред които СТС ХОЛДИНГ ГРУП ООД, СТС ПРИНТ АД и СТС СОЛАР АД. Той е и председател на Българската соларна асоциация, където активно участва в развитието на соларния сектор в България. Освен това, Матеев е председател на Управителния съвет на Конфедерацията на българските пчелари и на Българската пчеларска развъдна асоциация, където се ангажира с проблемите и развитието на пчеларството в страната. Той е известен с прилагането на съвременни технологии в пчеларството и с усилията си за опазване на пчелните популации. Матеев е активен участник в множество фирми и организации, свързани с неговите професионални и лични интереси.
                          Last edited by Mateev; 16.01.2025, 17:08.

Коментар

Добре, да публикувам нещо сериозно:

Интернет предлага множество видове изкуствен интелект (ИИ), които могат да бъдат класифицирани по различни начини в зависимост от тяхната функция, приложение и степен на сложност. Ето основните категории и видове ИИ, които може да срещнете:
                            1. Генеративни ИИ (Generative AI)

Тези системи създават съдържание като текст, изображения, музика, видео и код:
                            • Модели за текст (напр. GPT, ChatGPT): Създават текст по даден контекст.
                            • Генератори на изображения (напр. DALL-E, MidJourney, Stable Diffusion): Създават изображения от текстови описания.
                            • ИИ за кодиране (напр. GitHub Copilot): Помагат при писането на програмен код.

2. Аналитични ИИ

Тези системи обработват големи обеми данни, за да извеждат заключения:
                            • BI платформи (напр. Tableau, Power BI): Подпомагат бизнес анализите.
                            • Машинно самообучение: Използва се в научни изследвания, медицина, финанси.
                            • Системи за обработка на данни: Програми като Elasticsearch.

3. Разпознаващи ИИ

• Гласово разпознаване (напр. Alexa, Siri, Google Assistant): Разбират и изпълняват команди на базата на глас.
                            • Речево преобразуване (Speech-to-Text): Конвертират реч в текст.
                            • Разпознаване на изображения (напр. Google Lens): Идентифицират обекти и текст в снимки.

4. Роботизирани ИИ

• Индустриални роботи: Използват се в производството (напр. автоматични сглобки).
                            • Домашни роботи (напр. iRobot): Устройства като прахосмукачки.
                            • Дронове с ИИ: За наблюдение, заснемане, доставка.

5. Специализирани ИИ

• Медицински ИИ (напр. IBM Watson Health): Подпомагат диагностика и лечение.
                            • Автономни превозни средства (напр. Tesla, Waymo): Работят с алгоритми за самоуправление.
                            • Финансови ИИ: Помагат в борсови сделки, кредитни оценки и управление на рискове.

6. Чатботове и Виртуални асистенти

• Чатботове за обслужване на клиенти (напр. Zendesk, Intercom): Автоматизират обслужването.
                            • Обучителни чатботове (напр. Duolingo): Подпомагат ученето.

7. Безопасност и Киберсигурност

• ИИ за откриване на заплахи (напр. Darktrace): Засичат кибератаки.
                            • Антивирусни програми: Ползват ИИ за идентифициране на нови вируси.

8. Игрови ИИ

• Алгоритми за гейминг: Създават интелигентно поведение в игри (напр. противници или съюзници).
                            • ИИ за обучение на играчи: Анализира играта, за да даде съвети.

9. Обществени и социални мрежи

• Алгоритми за препоръки (напр. YouTube, TikTok): Персонализират съдържанието.
                            • Модератори с ИИ: Засичат неподходящо съдържание.

10. Креативни ИИ

• Музика (напр. Amper Music): Генерират композиции.
                            • Видео монтаж (напр. RunwayML): Създават и редактират видео съдържание.

Какво предстои?

Развитието на ИИ е бързо и разнообразно. Нови видове и приложения се появяват постоянно, като акцентът е върху подобряване на точността, етичните стандарти и удобството за потребителите.

Ако имате интерес към конкретен тип ИИ, мога да предоставя допълнителна информация.
                            Нула от изброените съдържат каквото и да било, което би могло да бъде определено като "интелект". Защо винаги наименованията са абсолютно наопаки на реалността... Както и да е, вчера видях порше на батерии с надпис "турбо" отзад... Побъркан свят.

Коментар

• Тази тема, ще се окаже най-актуалната за близкото бъдеще.
                              Същевременно и най полезна!

Коментар

• Хващайте влака докато е време
                                -------------------
                                Експертите прогнозират, че изкуственият свръхинтелект (ASI, ИСИ) би могъл да окаже дълбоко и широкообхватно въздействие върху обществото, както с потенциални ползи, така и със значителни рискове:

## Потенциални ползи
                                • - Решаване на сложни проблеми: ИСИ може да се справи с големи предизвикателства в области като здравеопазването, опазването на околната среда и научните изследвания[1].
                                • - Икономически растеж: ИСИ може да стимулира иновациите и да промени начина, по който хората използват времето си, което може да доведе до икономически ползи[1].
                                • - Разширени възможности: ИСИ може да надмине хората в почти всяка интелектуална задача, което може да доведе до революция в различни области[2].
                                ## Основни опасения
                                • 1. Екзистенциален риск: Някои експерти предупреждават, че неконтролираните ИСИ могат да представляват екзистенциална заплаха за човечеството[2][5].
                                • - Потенциалните сценарии включват разработване на смъртоносни патогени или предизвикване на ядрени конфликти[2].
                                • 2. Загуба на човешката активност: Съществуват опасения, че ИСИ може да намали човешките умения, критичното мислене и способностите за вземане на решения[1].
                                • 3. Преструктуриране на обществото: Експертите твърдят, че появата на ИСИ ще изисква фундаментални промени в политическите, икономическите и социалните системи[1].
                                • 4. Безработица и цел: Масовата безработица, дължаща се на ИСИ , може да доведе до загуба на идентичност и цел за много хора[1].
                                • 5. Етични проблеми: Разработването на ИСИ повдига въпроси за съгласието, тъй като нейното въздействие върху човечеството е непредсказуемо и потенциално неконтролируемо[2].
                                ## Времева рамка и несигурност
                                • - Оценките за постигане на ASI варират в широки граници, като се движат от 2 до 30 години след достигане на изкуствен общ интелект (ИОИ) на човешко ниво[2][3].
                                • - Някои експерти прогнозират 31% вероятност развитието на ИСИ да бъде „лошо“ или „изключително лошо“ за човечеството[3].
                                ## Призив за действие

Много експерти подчертават необходимостта от:
                                • 1. Забавяне на развитието на ИИ, за да се гарантира, че са налице мерки за безопасност[2].
                                • 2. Провеждане на задълбочени изследвания на потенциалните въздействия на ИИ преди реализацията му[3].
                                • 3. Разработване на рамки за управление и етични насоки за разработването на ИСИ[6].
                                В заключение, въпреки че ИСИ притежава огромен потенциал за развитие на човешките способности и решаване на глобални предизвикателства, експертите подчертават изключителната важност на проактивното справяне с нейните рискове и етични последици.

Цитати:
                                [1] https://imaginingthedigitalfuture.or...ts-canvassing/
                                [2] https://louisville.edu/news/qa-uofl-...-harm-humanity
                                [3] https://nickbostrom.com/papers/survey.pdf
                                [4] https://www.infosysbpm.com/blogs/fin...ure-of-ai.html
                                [5] https://futureoflife.org/ai/how-will...pact-humanity/
                                [6] https://www.linkedin.com/pulse/why-a...ard-marr-muyoe

Коментар

Working...
                                X