IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Click image for larger version

Name:	7.jpg
Views:	1
Size:	49.4 КБ
ID:	3174256
    Keep going ...

Коментар

Name:	6.jpg
Size:	43.0 КБ
ID:	3174254
      Keep going ...

Коментар

• Тук може да видите минимума и затварянето на цената във всяка една календарна година. Въпреки средната загуба от 14.2% годишно цената приключва годината положително в 27 от 36 години
        Click image for larger version

Name:	5.jpg
Size:	91.9 КБ
ID:	3174251

Last edited by Mr.Profit; 28.02.2017, 15:34.
        Keep going ...

Коментар

• Ето и нагледно движението на цената на логаритмична графика с обозначени сериозни събития на нея

Name:	3.jpg
Size:	42.8 КБ
ID:	3174249
          Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
            Поздравления! Както казах всеки ще получи бира при поискване.

Аз успях да го постигна с критерия на Кели. Този критерий дава оптимални резултати при дадени условия. Имаме вероятност от 60% за ези и 40% за тура. Изчисляваме входа като като процент от сумата, която имаме умножавайки го по 2 и после вадим 1. В конкретния случай вероятност от 60% е 0,6 по 2 ни дава 1,2. От тази стойност вадим 1 и получаваме 0,2, което отгораря на 20% от сумата, която имаме. Т.е. ако залагаме 20% от това, което имаме ще успеем да удесеторим сумата, с която играем при зададените условия при приблизително 95% от случаите.

На база монетарната система, която света използва (таргетирана инфлация от 2 и повече %) търговията на борсата не се различава много от тази игра.
            Ооо, провали ми обедната почивка, прекратих всякакви дейности, за да се включа с коментар

Впечатлен съм от подхода, но в моите лични изследвания достигам до задънена улица. Критерият на Кели работи в случаите, когато имаме fair bet, какъвто е в зададената игра. Макар, че е дисбалансиран coin toss, все още на терена го няма edge-ът от нулата в рулетката. В тази игра имаме колело с 14,4 черни полета и 21,6 червени вместо 18 на 18, но нулата е напълно пренебрегната. В инвестиционната дейност аз разпознавам поне три "нули", където може да падне топчето:

1) цена на инвестирането;
            2) нормални рискове и форсмажорни обстоятелства;
            3) пазарни манипулации

Не виждам как Kelly Criterion би се справил с тях.

Другото, което ме смущава е ефектът Монте Карло. Смятам, че е особено изразен при изследването на графики, включително и чрез по-прецизни подходи като технически анализ. Очакванията за повтаряемост на събитията (или прекъсването на дълга поредица малко вероятни събития) могат да се изолират и изгладят с математически подходи, но на сцената идва трети момент.

Вероятностите в coin toss-a от твоята игра не се "местят" в реално време. Изчислил си сумата според критерия на Кели и според тези параметри получаваш възвръщаемостта си. Но в инвестирането (а и в бетинга) става така, че ти правиш залог по "стратегията", но вероятностите ти се местят в реално време и преди "изплащането" на събитията. Какво ще стане, ако ти залагаш 0,2 от сумата си, но съотношението ти винаги мърда нанякъде (примерно 55 на 45) преди монетата да спре? А как ще протече същият експеримент, ако ти кажат, че ези е 60%, а то е фиксирано 50%?

Много е интересна темата, ще следя с интерес.

Коментар

• Тук може да се види, с колко пада индекса по време на различни по сила рецесии.

Name:	1.jpg
Size:	88.2 КБ
ID:	3174245
              Keep going ...

Коментар

Аз успях да го постигна с критерия на Кели. Този критерий дава оптимални резултати при дадени условия. Имаме вероятност от 60% за ези и 40% за тура. Изчисляваме входа като като процент от сумата, която имаме умножавайки го по 2 и после вадим 1. В конкретния случай вероятност от 60% е 0,6 по 2 ни дава 1,2. От тази стойност вадим 1 и получаваме 0,2, което отгораря на 20% от сумата, която имаме. Т.е. ако залагаме 20% от това, което имаме ще успеем да удесеторим сумата, с която играем при зададените условия при приблизително 95% от случаите.

На база монетарната система, която света използва (таргетирана инфлация от 2 и повече %) търговията на борсата не се различава много от тази игра.
                И ти имаш една бира от мен заради забавлението, така, че сме квит. А стана така:
                1. Self test - една бърза игра на шах с Борис тук: https://www.sparkchess.com/
                за проверка на изправността на инструментите - главата, сръчността на пръстите и изправността на мишката;
                2. Допуснах, че е истина 60% вероятност за ези и реших да залагам винаги на ези;
                3. Дадох си сметка, че няма спредове и такси и реших да залагам толкова бързо и да направя толкова много залози, колкото бях в състояние да направя за 30 мин.
                4. И остана само да реша, какъв да е размера на залога. Не съм чувал за Кели, но ми се струва, че толерантността му към риск е твърде висока. В конкретния случай, дори съм сигурен, понеже при мен нещата тръгнаха много зле в началото и стигнах до 10 кинта в сметката.
                Но да, ключово беше, че увеличавах залога докато играта вървеше и ги намалявах, като се закучеше.
                Аз избрах интуитивно да залагам сума приблизително равна на 4% от наличната към момента. При 25 - залога беше 1, при 250 беше 10 и т.н.
                5. Останалите 80% от работата я свърши късметът ми.

Коментар

Name:	9.jpg
Size:	39.0 КБ
ID:	3174242

Когато играем една игра е хубаво да се запознаем с правилата и за да имаме представа какво може да очакваме. Картинката ни показва, че ако държим акциите си от 10-11 години ще сме близо до постигането на оптималната доходност за периода. Това е пример за СП500, който е с много по-голяма история от нашия индекс, но дори и при нашите индекси ще забележите тази тенденция. Отделно ние сме развиващ се пазар и може да се очаква и повече. Това е първата от серия от картинки, които ще пусна за да покажа как функционира тази игра.
                  Keep going ...

Коментар

• Ще поговорим и за това, но като цяло в дългосрочен план това са правилата на играта. Всеки ти казва, че инвестиционния хоризонт е хубаво да е дългосрочен за да се материализират законите на тази игра. Иначе в краткосрочен аспект емоциите играят много съществена роля, да.
                    Keep going ...

Коментар

Според мен търговията на борсата е по-скоро емоционален,отколкото математически акт.Елементарно потвърждение-ако беше математика щяха да се купуват само компании с добри коефицента,а практиката сочи друго,естествено облечено в логика-математика /те резултатите ще се подобрят и..../.

Коментар

• Поздравления! Както казах всеки ще получи бира при поискване.

Keep going ...

Коментар

• Можеш да видиш и всички около 5970 резултата досега :-)

Коментар

• http://coinflipbet.herokuapp.com/users/5970/surveys/new

Коментар

• Ето
                              Attached Files

Коментар

• Поздравления! Имаш бира от мен при поискване. Вчера и при мен нещата се случиха в края, а предишните пъти доста по-бързо. Кели ли използва?
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X