IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Покупки на Софарма на 4.373 и 4.41. Тук добър стоп е нивото 4.35, но дори и да бъде пробито мисля да държа позицията.
    На 21 септември излезе следната информация:

Софарма АД информира, че на 20 септември 2017 Дружеството изкупи обратно 5650 собствени акции представляващи 0.0042% от капитала на Дружеството, на обща стойност BGN 24 441.00 на БФБ – София АД, при средна цена BGN 4.33.

Търговията с акции на Дружеството е съгласно решение на Общото събрание от 23.06.2010 година.

Общият брой на обратно изкупените акции след тази сделка е 5 153 126, представляващи 3.82 % от акционерния капитал на Дружеството.

Поглеждаме протокола от общото събрание на 2010 година:

Предложения за решение: От Съвета на директорите - ОСА на основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, взема решение за обратно изкупуване на собствени акции от капитала на дружеството, при следните условия: до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството; срок на извършване на изкупуването - не по-дълъг от 2 (две) години; минимална цена на обратното изкупуване – 3,50 лева; максимална цена на обратното изкупуване – 5,50 лева; овластява Съвета на директорите да определи всички останали конкретни параметри на обратното изкупуване и да извърши всички необходими правни и фактически действия в изпълнение на решенията Общото събрание на акционерите.

От представляващият „Телсо” АД (акционер по приложения списък) г-н Борис Борисов - минималната цена на обратното изкупуване да се определи на 2,50 лева при запазване на предложението на Съвета на директорите в останалата му част.

Председателят подложи на гласуване предложенията за решение по реда на тяхното постъпване. Предложението на Съвета на директорите: Резултати от гласуването : ГЛАСУВАЛИ “ЗА”: 18 127 340 броя акции или 15.32% от представения капитал ГЛАСУВАЛИ “ПРОТИВ”: 98 744 745 броя акции или 83.45% от представения капитал ГЛАСУВАЛИ “ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”: 1 456 954 броя акции или 1.23% от представения капитал

Предложението на Телсо АД: Резултати от гласуването : ГЛАСУВАЛИ “ЗА”: 100 155 677 броя акции или 84.64% от представения капитал ГЛАСУВАЛИ “ПРОТИВ”: 17 318 650 броя акции, което е 14.64% от представения капитал ГЛАСУВАЛИ “ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ”: 854 712 броя акции, което е 0.72% от представения капитал

При тези резултати от проведеното гласуване Общото събрание приема следното РЕШЕНИЕ: ОСА на основание чл. 187б от ТЗ и чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, взема решение за обратно изкупуване на собствени акции от капитала на дружеството, при следните условия: до 3% от общия брой акции, издадени от дружеството; срок на извършване на изкупуването - не по-дълъг от 2 (две) години; минимална цена на обратното изкупуване – 2,50 лева; максимална цена на обратното изкупуване – 5,50 лева; овластява Съвета на директорите да определи всички останали конкретни параметри на обратното изкупуване и да извърши всички необходими правни и фактически действия в изпълнение на решенията Общото събрание на акционерите. Решението е взето с мнозинство съгласно ТЗ и Устава на дружеството. Няма възражения относно начина на гласуване и обявените резултати.

Интересното е, че в следващите ОС се променят параметрите на обратното изкупуване на 2.10 - 5.50 лв и до 10% от капитала.

Моята интерпретация на написаното: Позициониране в интервала 3.33 - 4.44 и понеже покупките ми са в горния диапазон ги редуцирам с мисълта, че може да видим и по-ниски цени.
    Огнян Донев, изп. директор на Софарма, във В развитие, 07.10.2016
    Keep going ...

Коментар

• Опитвам се да взема най-доброто от световете на спекулантите и инвеститорите и в този ред на мисли следващите 3 месеца ще се опитам за изуча счетоводството защото Бъфет казва, че не може да си добър инвеститор ако не го разбираш и познаваш.

Keep going ...

Коментар

Покупка на 1.73 при Химимпорт.

Покупки на Софарма на 4.373 и 4.41. Тук добър стоп е нивото 4.35, но дори и да бъде пробито мисля да държа позицията.
        На мен ми е интересно какви са ти таргетите по двете позиции и имат ли ограничение във времето кога ще се изпълнят?

Коментар

• Ще добавя само, че в предишния пост ”независимо от цената” не е коректно защото няма как да го знам това!

Замислих се, че и ”иска да излезе” също не е коректно защото и това не го знам.
          Last edited by Mr.Profit; 20.09.2017, 09:20.
          Keep going ...

Коментар

• Моделът няма как да знае, че има сериозен продавач при Софарма, който иска да излезе независимо от цената. Той в основната си част е математика и затова неуспешни сигнали винаги ще има. Статията разглеждам като "помощ от приятел" и съм склонен да опитам отново на база информацията от нея.
            Last edited by Mr.Profit; 19.09.2017, 23:25.
            Keep going ...

Коментар

На база тази статия отварям отново покупката при Химимпорт защото си мисля, че моделът ми не може да хване нерационалното поведение на борсовите играчи и слагам стоп на 1.666 за да видя дали това е причината.
              Моделът сработи ли при фармата?

Коментар

• На база тази статия отварям отново покупката при Химимпорт защото си мисля, че моделът ми не може да хване нерационалното поведение на борсовите играчи и слагам стоп на 1.666 за да видя дали това е причината.
                Най-силно е засегнат индексът SOFIX поради високото тегло на фармацевтичната фирма в него, коментира анализаторът на ИП „Реал Финанс“
                Keep going ...

Коментар

Опитвам покупка на Химимпорт със стоп 1.70
                  Покупка на 1.73 при Химимпорт.

Keep going ...

Коментар

•  
                    Keep going ...

Коментар

•  
                      Keep going ...

Коментар

•  
                        Keep going ...

Коментар

•