Лузър, имам нужда от съвета ти?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Академия за инвестиции на looser
Collapse
X
-
21.03.2006
ATERA, R4ATERA
Откакто се търгуват правата мечките (продавачите) диктуват събитията. Големи пакети трябваше да бъдат пласирани и това повлия на цената защото купувачите знаейки това не бързаха да купуват. Този аукцион обаче е ограничен от времето и след първоначалното опознаване играчите решиха да почнат да свалят картите и да правят това, за което са дошли. АдвансИнвест мисля продадоха каквото трябваше и напуснаха играта. Не малка загуба за отбора на мечките!
С тяхна помощ обаче успяха да пробият защитата на 1.33 но правейки го мисля отвориха пандорската кутия . Имам изпълнени лимитирани поръчки купува на 1.33 и 1.32. Това са много изгодни нива и мисля, че биковете (купувачите) скоро ще покажат на какво са способни. Аз лично в момента съм бик, който се бори на нива 1.33-1.32. Смятам, че там ще взема най-лесно мечите скалпове и няма да падна лесно
Но имам наредени поръчки на по-ниски нива за всеки случай. Човек никога не може да е сигурен.
Всеки нов изтъргуван милион права обаче работи в полза на биковете. Първите атаки вече бяха проведени. Да видим как ще се развият събитията по-нататък ...
Бъдете здрави и успех!
looserKeep walking ...
Коментар
-
АТЕRA
Нивата от 0,15 лв за право се равняват математически на онова 1,50. Всички видяхме, че там има значително търсене и много сключени сделки. Самите продавачи (визирам предимно АдвансИнвест) не продаваха под това ниво. И защо да го правят като има хора, които купуваха интензивно и на 1,50.
Сега правата стават търгуеми акции след около 2-3 месеца. Смятам, че това може да породи отбив в цената около 0,02-0,03 лв. Също така видяхме, че цената минавайки 1,35 срещна силна подкрепа на 1,33 и от там покупателните сили бързо я изпратиха на текущи нива. 1,38-1,39.
Правата по принцип се търгуват около цената на акциите в момента с малък отбив, което на този етап означава цени на правата около 0,15 лв. Това е ключовото ниво.
Покупка на това ниво смятам за добра. Покупка в интервала 0,10-0,15 смятам за много добра, а всичко под 0,10 е супер сделка според мен
Успех, колегиKeep walking ...
Коментар
-
Аз ще си запиша всичките акции и в моя портфейл също ще се увеличи доста теглото но не се притеснявам. Всяка една сделка на това 1,50 допълнително го бетонира. Има си сериозно търсене около това ниво. 1,50+1,20=2,70/2=1,35. Това е цената без право. Мисля, че под нея ако слезем бързо ще се върнем обратно. Емисионната е 1,20 и ето ти 0,15 лв премия. ATERA-та се грижи добре за инвеститорите си засега според мен
Успех!Keep walking ...
Коментар
-
При ATERA също е интересно АдвансИнвест са купували след пускането в обръщение на новите акции и после предполагам ги продават на по-висока цена (онези 500 000 броя мисля тяхни са). Определено печеливша игра. Сега би трябвало да държат някъде около 2 500 000 акции на ATERA. Ако тръгнат да записват и новите теглото в портфейла им ще стане прекалено голямо и това ме кара да мисля, че ще го раздават като продавач на едро и дребно на аукциона за права. А цената донякъде може да се предвижда и от това кой и колко купува/продава.
Ще поживеем, ще видим
Успех!Keep walking ...
Коментар
-
Niky55, благодаря Екстра беше. Даже и на Добринище покарахме, че на Банско беше затворено.
Наистина скъпи ми се виждат. Но пазара оценява. Ако направят увеличение 1:16 (като гледах проспекта май толкова го смятах) ще се докара доста добра средна цена. Предполагам това е основния мотив на купувачите. Аз си имам PARK и управляващото дружество е същото. Предполагам каквото се купи за FPP ще се купи и за PARK и двете дружества ще вървят с еднаква корелация според мен в повечето време. А рано или късно и PARK ще направят увеличение и ще се докара още по-добра средна
Това "раздвижване" по PARK мисля на това се дължи.
Бъди здрав и успех!Keep walking ...
Коментар
Коментар