IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Напълнях с няколко килограма. Като се прибера ще взема мерки.

И аз пийнах студена водица но благодарение на факта, че играя с по-малък риск и донякъде очаквания негативен тренд съм минимизирал ефектите до някаква степен, което хич не ме успокоява де Не, че съм нервен но определено можех много по-добре да си изиграя картите.

Наскоро продадохме изгодно недвижим имот (оценявам го като удар номер 1) и сега, като че ли се подготвям за номер 2, който го виждам свързан с фондовия пазар. Остава да хвана приблизително дъното само Дано този път се справя по-добре. Времето ще покаже.

Поздрави
    Keep going ...

Коментар

• Здравей мр. Профит. Как ти се отразява кризата?

Коментар

• EUBG

16.09.2008

Ето, че днес достигнахме до търсената цел от създаването на този проект - 4.00 лв. Това беше цената, при която бях решен да купувам, когато го започнах.

В момента обаче се оказвам собственик на 1/4 от търсеното количество със средна цена около 4.50 след още 2 покупки днес. Няколко мисли за оптимизиране на работния процес ми минават през главата и ще помисля върху тях но като цяло се придържам към първоначалния план с малки, приемливи изключения.

Сега си мисля, че доста бързо достигнахме нивото от 4 лв и това отнесено към очакванията ми за една по-продължителна криза говори за възможна разходка до 3.50 на първо време.

Надявам се развръзката от настоящата и последващата я седмици да ми дадат нужните жокери за по-нататъшни адекватни действия. След като анализирам информацията ще имам по-стабилна основа, на която да стъпя и на тяхна база да избера най-подходящия ММ.

Бъдете здрави и успех!

Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа.
        Keep going ...

Коментар

• Бях забравил за този проект. Ето ъпдейта:

Първоначално изпратено от Mr.Profit
          25.4.2008 EUBG

Формирахме тройно дъно на 4.88 и приемам подкрепата на това ниво за силна. Под нея имаме подкрепа на 4.54 но засега 4.88 удържа атаките на продавачите.

10 периодна МА на 5.04, а 50 периодната на 5.30.

Извод: Мисля, че вече ударихме дъното и сега ни предстои пазарен рейндж в нива 4.88 - 5.30. Съпротивa имаме на 5.04 (10 периодна МА). Тя е първата цел пред биковете. Когато я преодолеят и съхранят походите ще бъдат насочени към пробив на 5.30, където ще се оформи основната събирателна и отправна точка към нови върхове.

Бъдете здрави и успех!

Материалът е лично мнение на автора и не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
          11.06.2008 (Цената достига 6.15 в междинния времеви интервал)

На първо време очаквам падане до 5.30. Това съм го играл вече.

От там ако пробием 4.88 сме за около 4.54 и най-много до 4.00 някъде

Ако издържи 5.30 може пак разходка до 6.15 но трябват много положителни новини за да го бие и да ходи по-нагоре. Ако падне но 4.88 издържи - рейндж 4.88-5.30.

Това ще отигравам като всеки жокер относно фундамента ще е добре дошъл и ще натежи за съответния сценарий.

Поздрави!
          24.06.2008

Ударихме 5.30 и сега си мисля, че фундаментът е за тест за дъното на 4.88. Залагам на този сценарий с процентна вероятност около 75%. Първо може да се помотаме малко

Бъдете здрави и успех!
          27.06.2008

Привет,

Днес ударихме цена 4.93, която е близо до дъното на 4.88. Сега си мисля, че може да има ходене до 5.30 (сценарий рейндж) но като цяло залагам, че ще видим ново дъно под 4.88 до 4.54 някъде на първо време. Избягвам да купувам каквото и да е било и ще чакам по-добри времена или много изгодни цени.

Продължавам да бъда мечи настроен по повечето ликвидни позиции.

Бъдете здрави и успех!

Написаното е лично мнение на автора и не е препоръка за търговия с ценни книжа.
          20.08.2008

Пробихме дъното на 4.88 и малко над 4.54 формирахме ново дъно (4.56). От там нагоре до сегашната нива около съпротивата 4.88.
          Това покачване спомогна да подобря средната цена след покупки около 4.58 и продажби малко под 4.88 като в момента съм със средна цена 5.07.

В момента си мисля, че до излизане на консолидираните данни ще гравитираме около съпротивата 4.88 и след излизането ми се привижда пак една разходка до 4.54 и от там евентуално до крайната ми цел около 4.00 лв. или рейндж 4.54 - 4.84. Това е вариантът, на който ще заложа.

Ако успеем да пробием 4.88 и да се задържим над това ниво след излизането на данните ще чакам пробив на 5.30, където след преразглеждане на ситуацията и потвърждение на позитивния фундамент ще търся солидни добавки към настоящата екзпозиция.

Бъдете здрави и успех!

Изказаното мнение е лична позиция на автора и не е препоръка за търговия с ценни книжа.
          Keep going ...

Коментар

• Мноого си прав

Поздрави
            Keep going ...

Коментар

• Mr.Profit,
              Оправи моля те, заглавието на темата.
              Loser в смисъл на губещ се пише с едно О.

Глаголът е lose=губя
              http://www.merriam-webster.com/dictionary/loser

Има и loosen = разхлабвам, както и loose =хлабав, както и непряк (loose connection),

loose-looser-loosest са сравнителните степени на прилагателното
              http://www.merriam-webster.com/dictionary/looser

Вдъхнови ме темата за акциЙте.

Това и доста американци го бъркат :-)

If you are loose with your money you are going to lose them and be a loser.

Коментар

• Само да кажа, че темата се модерира от мен и с цел по-голяма прегледност и съдържателност трия някои мнения и променям други (махам дълги цитати).

Бъдете здрави и успех!
                Keep going ...

Коментар

• Привет,

Днес се разтърсих из архива за най-голямата ми загуба и попаднах на едно мнение от темата как сме тръгнали на борсата. Поставям го тук за да ми е по-лесно достъпно и за да кажа, че към настоящия момент ми трябват не 1, а поне 5 големи удара Какво да ви кажа, диверсификация. Броенето започва от онзи момент и все още е нула. Подготовката си върви и чакам удобен момент. За да не чакам прекалено дълго разширявам обхвата и дебна. Да видим какво ще излезе в крайна сметка ...

От доста малък съм се чудил как да изкарам някой лев Спомням си като бях 2 клас как чаках да си тръгнат продавачите от сергиите на пазара и докато е още светло изкарвах за продан всякакви колички, класьори, топчета, картинки, войници и всякакви играчки и боклуци дето не ме кефиха Колко царевица съм продал лятото при баба.

После към 4 клас когато се преместихме в София по мои съображения бях един от първите дето вкара играта на топчета в нашия квартал. Като ветеран ги обирах всички и после им ги продавах обратно Колко ми се караха родителите ми като звънне някой клиент към 3 на обяд и прекъсне следобедната им дрямка. После Илиенци почнаха да ми правят дъмпинг, аз опитах с промоции ... някои хора много надобряха, тогава започнах да гледам на момичетата по различен начин ... и така.

После си спомням кризата и каква лудница беше. Чудих се как така се случват тия неща и кой ги позволява ама само с въпросите си останах Чудих се как вчера съм ял пържолки на обяд, а от седмица насам съм на циганска баница Баща ми по едно време му хрумнаха някакви идеи, късмета го споходи по едно време и аз почнах да му помагам, за което ми плащаше 8 клас да съм бил някъде. Добре заработвахме си спомням. После нещо с Кремиковци, някакво желязо, някакви складове ама не се получиха нещата

После момичета, любов, облаци Знаете как е.

Заминах по едно време на бригада в Щатите и като се прибрах имах изкарани пари и се чудих какво да правя. Прочетух тук, прочетох там и направих първите си инвестиции Адванс Инвест си купих първо си спомням. После открих Форекса. Доста бой ядох ама и доста неща научих Отидох пак за Щатите и като се прибрах отново с някой лев станах съдружник в една фирма, която изпитваше трудности изправена пред голям монополист и нужда от промяна в борбата за оцеляване. С много хъс влязох и много неща направихме и подобрихме и заработиха нещата. Много ценен период за мен. Сблъсках се с какво ли не ... бюрокрация, нелоялна конкуренция, счетоводство, закони, данъци, топлофикация, крадци ... какви времена бяха. По едно време пак трябваше да отговорим на променящата се среда но този път имахме различия във визията и му продадох обратно дела си.

По това време някъде излезе COBOS-a и реших сам да си правя портфейли После записах и специалист в УНСС Борси и борсово посредничество, четох много Инвестора и други онлайн медии и лека полека народа порасна на няколко века

Ходих в Щатите да заработвам и инвестирах в БФБ. Там ми хрумнаха много идеи, някои от които развих. Тук приятел ме вкара в една добра игра и сега съм инвеститор, който събира информация и внимателно се подготвя за големия си удар защото си мисли, че е готов

Дали е така времето ще покаже ...

Бъдете здрави и успех!
                  Keep going ...

Коментар

• EUBG Покупка на 980 акции на 5.17 лв

Вчера се разбра, че Global Finance за закупили малко над 20% от EIG.

Когато март месец се направи презентацията за инвеститорите на Еврохолд господин Фесчиев беше оценил бизнеса на Еврохолд като 11 лв акция. Като сравним оценката му само за EIG и цената, на която са продали на Global Finance излиза, че се разминават двойно.
                    Пренесено към целия бизнес това прави акция на Еврохолд от 5.50 лв. При тази цена явно има реално търсене от купувачи и е хубаво да се съобразяваме с нея.

Все пак е хубаво да се види цялата информация по сделката. Влизам в позицията с идея, че риска е оправдан но времето ще покаже.

Променям временно настроенията си за позицията Еврохолд и към сегашния момент мисля, че дъното от 4.88 може да издържи с голяма вероятност на по-нататъшни атаки. На този етап не вярвам да видим цени под 4.88. Ако видим ще оптимизирам с покупка на определени стойности с цел постигане на по-добра средна цена. Ако видим цени над 5.30 за мен ще бъде позитивен сигнал за по-дългосрочно участие.

В краткосрочен план остава да видим цялата информация и как ще се развият събитията в близко бъдеще.

Бъдете здрави и успех!

Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа.
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                      Според теб няма да видим цена под 4.64. Какво ще се случи с акаунта ти ако видим цени под 4.64.
                      Няма да пиша повече в този форум ако се случи

Коментар

• Michelangelo, дневни движения не препоръчвам на начинаещите да правят. 0.5% при покупка плюс 0,5% при продажба и то трябва да имаш поне същото това количество за да не се води day trading и да попаднеш под ударите на КФН.

Въпросното движение продължи около 2 седмици някъде, което и като време и като дължина се отнася към корекциите. За мен подкрепена с фундамент.

Никога не съм препоръчвал на който и да е било да се съобразява изцяло с чуждо мнение и на база само на него да взима инвестиционно решение. В темата описвам какво правя аз и отбелязвам, че това си е мое мнение и не е препоръка за търговия с ценни книжа.

Все още мисля, че покупктата около 4 лв е добра но честно казано вече се позамислям дали евентуалното дъно ще е там или по-дълбоко. Ще оставя пазара да ми покаже.

И последно Това си писал в моята тема

Първоначално изпратено от Michelangelo
                        И пак казвам - повече от 15% според мен ще е абсурд да падне, но ако стане обещавам да си посипя главата с пепел и да призная, че нищо не разбирам от търговия на борсата

Не е препоръка...
                        Цената тогава е 5.45. 15% са 0.81 лв. Според теб няма да видим цена под 4.64. Какво ще се случи с акаунта ти ако видим цени под 4.64. С какър риск играеш? Какви ще бъдат действията ти при цени под коментираната? Това с пепелта ясно но дали ще успееш да се задържиш на пазара или тази ти предубеденост ще те погуби?

Според мен ще видим цени под 4.64. Това мисля към настоящия момент но утре мога да мисля друго защото може да постъпи нова информация, която трябва да обработя. Ако постъпи такава ще съобщя.

Бъди здрав и успех!
                        Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit
                          Michelangelo, с теб не мога да намеря общ език защото си голям инат и няма да си губя времето повече. За последен път казвам, че тази смяна на мнението беше продиктувана от смяна на вижданията ми за фундамента и я подкрепих с факти. Ти имаш правото да си мислиш каквото поискаш също както аз имам правото да не се съобразявам повече с теб.

Между другото Алекси Андонов в лекцията, която проведе каза, че точно способността за бързата смяна на позицията отличава добрия инвеститор от посредствения. Добре се почувствах тогава, също като заех тази позиция и регистирах бърза доходност от около 20%.

Бъдете здрави и успех!
                          Да бе пич, успех ти пожелавам и занапред да хващаш някакви такива еднодневни движения. Но гледам, че цяла "академия" си отворил, та просто да предупредя новаците да не гледат много много какво "преподаваш" днес в нея, защото утре може да направиш точно обратното. Ще вземе да те послуша някой и да чака "малко над 4 лв.", а ти на другия ден да му кажеш, че си купил на 5 лв., после ходи му обяснявай, че за една вечер фундаментът се е подобрил

Но си прав, това си е твоя "академия" и аз нямам право да ти се меся, всеки си има глава на раменете да преценя на каква база да взима решения.

Успехи

Коментар

• Ташунко със сапа, можеш и на "ти" Хубаво е когато решението, което взимаш си е лично твое.

prodigal, винаги съм твърдял, че с техника само не става. Що се отнася за ATERA, пропуснатите ползи и грешните решения то без тях не може но както и ти отбеляза наистина мисля, че се развивам. Доста от това, което правя го има описано и ще остане така за да ми напомня от къде съм тръгнал, къде съм бил и къде съм стигнал.

Като гледам сега какво съм правил намирам много недоизмислени неща, от които се уча но намирам и добри попадения, които осмислят това, което правя.

Michelangelo, с теб не мога да намеря общ език защото си голям инат и няма да си губя времето повече. За последен път казвам, че тази смяна на мнението беше продиктувана от смяна на вижданията ми за фундамента и я подкрепих с факти. Ти имаш правото да си мислиш каквото поискаш също както аз имам правото да не се съобразявам повече с теб.

Между другото Алекси Андонов в лекцията, която проведе каза, че точно способността за бързата смяна на позицията отличава добрия инвеститор от посредствения. Добре се почувствах тогава, също като заех тази позиция и регистирах бърза доходност от около 20%.

Бъдете здрави и успех!
                            Keep going ...

Коментар

• Той Mr. Profit e такъв, днес говори едно, а на следващия ден прави точно обратното Но пък май не е единствен в този форум

Малко над 4.00 лв ще започна да купувам тук. Това е мнението ми към настоящия момент .
                              Кой от вас ще ме убеди, че точно сега е момента за влизане и това ще е дъното?

Аз предпочитам да изчакам. Много причини мога да изкажа в довод на тази си позиция. И пак ще попитам ... кое е по-доброто в настоящия момент? Да вляза сега или да изчакам по-добри нива и промяна в общата картина?
                              и на следващия ден обаче

спокоен съм защото си купих днес. Ще видим дали се е оказало добро решение.

П.С. Mr. Profit, наистина ли вярваш в прераждането

Коментар

• Пуснато на: 18:25:40 ч. | 29.01

От 2 седмици съм доста активен на борсата и по форума защото тече промяна на портфейла и към момента изглежда така:

ATERA - 32%
                                ADVEQ - 16%
                                LAND - 9%
                                EUBG - 8% средна цена на придобиване 5,30 лв
                                EURINS - 5% средна цена на придобиване 11,10 лв
                                CHIM - 3% средна цена на придобиване 10,80 лв
                                Други акции - 3%
                                Кеш - 24%
                                Тази ATERA, ти струваше много пропуснати ползи миналата година. Има наистина добри движения и псевдо такива. Радвам се че се развиваш непрестанно, но само с техника няма да стане, освен ако не си от онези 5% дето печелят от движения дългосрочно. Тогава шапки долу (както казва Чичко Паричко)

Аз съм от онези 80% които печелят (надявам се ) от фундаментална преценка на закупения актив

Знам, че обичаш ските и мога да дам пример със слалом и биатлон. Ти си фен на слалома, по вълнуващо, но риска от контузия е голям и задължително трябва сериозен наклон, докато при биатлона, не е ангажиращо от към наклон, имаш пушка и контузиите са по редки. При добре оценен фундамент, няма акция да не излезе, но при техниката много често

Успехи

Коментар

Working...
                                X