Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко да бъдат джобните на ученик?
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Да от джобните тръгваме..Имаше навремето един Маргарит Мицев ако го помниш той с много труд и пот и най вече от икономия на банички стана милионер...Та такива ми ти работи...В цивилизованите държави както им вика Дури не искат един човек да има жилище а да плаща наеми дорде е жив...лека полека и тука ще стане така.Жилищата ще се съсредоточат в много малък брой хора а всички други в кашониери и гета..Аз не виждам как един млад човек може да се сдобие сам със жилище колкото и да работи...А едни тарикати ще са вечни господари без труд...Е тая няма да стане.Рано или късно чорбаджиите ще свършат по дереците или в Белене...Вида в САШ какво се случи...ще се случи пак.Оставиш ли човека гол ще ти отрже главата без да му мигне окото.Да му мислят раните безовци зукърбурци и чичо били...ще намажат въжето
Съвсем друго казах аз. Не е необходимо на сополив келеш да се купува Айфон за 1000 €.
Много е добра немската таблица на ретро за парите, които следва да се дават на подрастващ.
Иначе създаваш паразит, който освен това смята, че всички са му длъжни.
Там е опасността.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Собственик не се става веднага. Има и наеми. Не е там въпросът. От джобните тръгваме, но всъщност джобните са само началото. Само аспект от общата картинка.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Абсолютно искрено и лично ти признавам, че задаващите подобни въпроси смятам за негодни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Много ми е интересно как трябва да се бори и колко трябва да се бори един млад човк за да си купи три стаички насред блата и мочурища за 500000 кинта?Според мен такива ако има изобщо ще са се броят на пръстите на едната ръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Колко деца имам не е предмет на темата, но ти все още нямаш деца видно от горното ти изказване. Млад си. Има време.
Не говоря някой да се мъчи, а да се научи да се бори и да не е инфантилен на 40+
И друг въпрос ще ти задам - следва ли негодното да се репродуцира?
Коментар
-
И друг въпрос ще ти задам - следва ли негодното да се репродуцира?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не е така. Evgo e особено прав за репродукцията. Мъчението прави хората цинични. Подслонът не е лукс, а човешко право.
Колко деца имаш след тия мъки?
Не говоря някой да се мъчи, а да се научи да се бори и да не е инфантилен на 40+
И друг въпрос ще ти задам - следва ли негодното да се репродуцира?Last edited by Selena; 17.02.2022, 19:54.
- 1 like
Коментар
-
Голяма грешка. Ако не се “мъчи” от него няма да произлезе зрял индивид. Никакъв апарт и никаква кола. Сам да се бори и да си ги набави иначе нищо няма да цени и ще е пожизнен скопец.
Това което ме е изградило като личност е било именно “мъченето”, бачкането и усилието, а не готовото наследство поднесено на тепсия.
Колко деца имаш след тия мъки?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеЗдравейте,
въпреки, че по учебник децата трябва да се оправят сами и да се отделят от родителите на 18г, както е в САЩ, на мен ми се струва, че е много добре да има помощ като завърши висшето си образование.
Вместо да се купуват ненужни вили и предмети и да се черпят чуждите хора и да се харчи за глупости, е много хубаво да му се купи апарт, кола и да започне зрелия си живот без да се мъчи. И така ще има ранна репродукция,
Това което ме е изградило като личност е било именно “мъченето”, бачкането и усилието, а не готовото наследство поднесено на тепсия.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
+100
До 7-годишна възраст джобни рядко са му нужни на детето.
От 7 до 12 по 2 кинта на ден + некви уговорени премии за значима помощ в домакинството или успехи в училище/тренировките. За рождени и именни дни кинти не се дават - само подаръци. Синковеца/щерката трябва да научат цената на парите. Даваш - получаваш, без значение дали са физически или умствени усилията.
Надаш се след 12 да са се научили на горното + да не си развързват гащите без важна причина.
След 12 родителите трябва да приложат индивидуален подход в зависимост от наученото до тази възраст.
От 16 нагоре - да си изкарва пари за екстрите, които иска.
P.S. Баби и дядовци да се контролират строго, за да не нарушават финансовата дисциплина
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеЗдравейте,
въпреки, че по учебник децата трябва да се оправят сами и да се отделят от родителите на 18г, както е в САЩ, на мен ми се струва, че е много добре да има помощ като завърши висшето си образование.
Вместо да се купуват ненужни вили и предмети и да се черпят чуждите хора и да се харчи за глупости, е много хубаво да му се купи апарт, кола и да започне зрелия си живот без да се мъчи. И така ще има ранна репродукция,
А то е скромна дървена колиба, кола и лодка. Ако искаш повече издигаш се в бачкането и СПЕСТЯВАШ и си купувашНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Здравейте,
Коментар
-
Не мисля, че е възпитателно да се заплаща помощта на детето в домашната работа. Трябва да се учи да живее в общност, семейство и всеки да взима участие в общите задачи. Подобно ми е виждането и за заплащане на ...високи оценки в училище. Образованието трябва да има смисъл и значение извън паричните знаци и оценъчните методи на системата.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар