IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на собственост на недвижим имот

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
    Маверик,всички документи се вадят без проблем. Например това лято на мен ми се наложи да извадя смъртен акт на пра-пра баба ми и когато го чух това ми стана лошо.Извадих го за нула време от община Средец ,защото архива на гр. София е там не ми отне повече от 30 мин. Всеки обаче знае себе си и какви пари му се трошат за нот.акт на негово име. Аз не бих ги дала без бой хихих
    Съгласен. Ама миналата година една жена знаеш ли как изгоря с един депозит по сделка, заради едно бракоразводно дело, чието решение не знаеше къде е сложила, архив на СРС го местеха на Борис и ... отече... Всякакви казуси има.

Коментар

Не дължи данък наследство ! При положение ,че ви потрябва данъчна оценка или схема-скица от АГКК се издават с актуално удостоверение за наследник.
      Да, вярно! Наследниците по права линия не дължат данък наследство!

Коментар

Маверик,всички документи се вадят без проблем. Например това лято на мен ми се наложи да извадя смъртен акт на пра-пра баба ми и когато го чух това ми стана лошо.Извадих го за нула време от община Средец ,защото архива на гр. София е там не ми отне повече от 30 мин. Всеки обаче знае себе си и какви пари му се трошат за нот.акт на негово име. Аз не бих ги дала без бой хихих
        И аз така. Имам наследствени имоти из половин Северна България. Сменила съм само партидите и си внасям данъците, че да не вися на стената на плача.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Маверик,всички документи се вадят без проблем. Например това лято на мен ми се наложи да извадя смъртен акт на пра-пра баба ми и когато го чух това ми стана лошо.Извадих го за нула време от община Средец ,защото архива на гр. София е там не ми отне повече от 30 мин. Всеки обаче знае себе си и какви пари му се трошат за нот.акт на негово име. Аз не бих ги дала без бой хихих

Коментар

Съболезнования и от мен.
            Това което е написала tnm и започвате да плащате данък на ваше име. Останалото не е необходимо само ще ви вземат едни пари за нот. акт
            Сменете и всички партиди на ваше име.
            По принцип тази стъпка е достатъчна, т.к. го придобива по наследство. Но е по-добре да си оправи документите. След време, като започнат да изчезват едни документи, къде ги сложихме... Но, всеки си решава.

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение
              Съболезнования!
              Удостоверение за наследници, смъртен акт на наследодателя, по преценка на нотариуса може да поиска и удостоверение за актуално семейно състояние /вашето/. Дължите данък наследство. Удостоверение за данъчна оценка и схема на обекта от АГКК - издават се само на собственик или след изрично удостоверение от нотариус за тяхната нужда и издаването им на съответното лице, в качеството му на наследник. Декларация по чл. 14 - най-накрая, след като си получите нотариалния акт на Ваше име.
              Не дължи данък наследство ! При положение ,че ви потрябва данъчна оценка или схема-скица от АГКК се издават с актуално удостоверение за наследник.

Коментар

• Съболезнования и от мен.
                Това което е написала tnm и започвате да плащате данък на ваше име. Останалото не е необходимо само ще ви вземат едни пари за нот. акт
                Сменете и всички партиди на ваше име.

Коментар

• Съболезнования!
                  Удостоверение за наследници, смъртен акт на наследодателя, по преценка на нотариуса може да поиска и удостоверение за актуално семейно състояние /вашето/. Дължите данък наследство. Удостоверение за данъчна оценка и схема на обекта от АГКК - издават се само на собственик или след изрично удостоверение от нотариус за тяхната нужда и издаването им на съответното лице, в качеството му на наследник. Декларация по чл. 14 - най-накрая, след като си получите нотариалния акт на Ваше име.

Коментар

• Съболезнования!
                    Това, което ти е написала tnm, + данъчна оценка, но и кадастър ще е нужен - кадастрална схема. С тези документи, оригинален нот. акт и л.к. при нотариус и се прехвърля на ваше име. Ще ти трябва и смъртния акт.

Коментар

• Първоначално изпратено от kelevra Разгледай мнение
                      Здравейте,
                      Случи се така че майка ми почина, а имотът, в който живеем е на нейно име. Може ли да ми обясните какви документи са ми нужни, за да сменя собствеността да е на мое име, за да мога да си платя данъка. Аз съм единственият наследник и имам удостоверение за наследници. Какво друго ми е необходимо? Благодаря предварително
                      Съболезнования!
                      Удостоверение за наследници /важи за 6 месеца/, копие от смъртен акт и Ваша ЛК. Мисля, че друго не Ви е нужно.
                      Last edited by polax; 25.02.2018, 17:03.

Коментар

Здравейте,
                        Случи се така че майка ми почина, а имотът, в който живеем е на нейно име. Може ли да ми обясните какви документи са ми нужни, за да сменя собствеността да е на мое име, за да мога да си платя данъка. Аз съм единственият наследник и имам удостоверение за наследници. Какво друго ми е необходимо? Благодаря предварително
                        С удостоверението за наследници отивате в данъчното и подавате Декларация по член.14 от ЗМДТ. По този начин ще прехвърлите партидата на Ваше име. Мисля, че имаше изискване това да стане в 6 месечен срок.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Да, този документ го имам вече. Какво друго е необходимо?
                          Ами с него при нотариуса и агенцията по вписвнията. Нотариуса ще те прати сигурно до общината за едни документчета, като скица на имота.

Коментар

• Да, този документ го имам вече. Какво друго е необходимо?

Коментар

• Първо удостоверение за наследник и после всичко останало.

Коментар

• Смяна на собственост на недвижим имот

Здравейте,
                              Working...
                              X