IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Всъщност чичко Бъфет има още цитат по темата, ама не можах да го намеря на черна картинка. Има го само на текст.

Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing

Така по-добре ли го е казал чичко Бъфет?

Всъщност го намерих. Ама ако го пусна и ще ме блокират. Е го на линк.

http://cdn.bluegape.com/wp-content/u...1075907/10.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
      wide - широк
      значи тая мисъл е за широкото, нали?

а нещо за тясното няма ли?
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• акция + земя си е diversification - дали е enough не знам.

при мен 3 акции са 75% от портфейла, останалите 25% са още 3 акции - малко по wide е, ама дали е enough също не знам.

Коментар

• wide - широк

Коментар

• кво праиш бе човек? .................. изпалши ме с тея големи черни чаршафи .................. да не е починал някой?

Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            горе-долу го насричах това което е написано, но само първата дума не мога да разбера какво означава, а без нея изречението може да има много значения

можеш ли да ми преведеш тази първа дума и какъв е нейния смисъл в цялата мисъл? ................ че нямам речник под ръка и няма да се справя сам

Коментар

• Е колкото, толкова..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Импе, честната игра не е ли пред изчерпване..Да не глотнеш вода там
                С моите около 55 акции току виж съм се удавил.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      С дивидента от Софарма трейдинг мисля да живея след пенсия и не мога да влияя при вземане на решения.
                      Аз следя дискусията без да съм чел интервюто, коментарите са интересни и по всяка вероятност ще го прочета.

Но според мен има живот и преди пенсия... В Несебър съм имал възможност да виждам западняци пенсионери, които обикалят света с големите лайнери, които са опъвали каиша цял живот и в залеза на живота си пенсионните дружества, които източват техните пенсионни спестявания по партидите им, са осигурили по една екскурзия преди умрешка. Пенсионера е с евтини пантаронки 7/8, чорапки подобни на хавлиени, резанки, басмена ризка и сламена шапка разбира се

Ще се опитам да изкажа мнение, ако ти е интересно след като прочета интервюто

Коментар

• Импе, честната игра не е ли пред изчерпване..Да не глотнеш вода там

Коментар

кой ти го брои УПФ-то ве Импе??????
                          Ще дойде време да го бройкаш.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss
                            еми недей, пиши си
                            разбира се, че ще си пиша .................. когато реша, че имам нещо да казвам във форума го пиша без никакви притеснения

в първия ми пост в темата се опитах да бъда по внимателен и да акцентирам само върху по-важното, но понеже ме предизвикваш ще напиша всичко което имам да кажа по темата...

в близките дни to be continued...

Коментар

не
                              Мислих да те питам и други неща, но по-добре да не го правя. Всичко ми се изясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                тук мога да кажа много неща, но ще се въздържа от коментар, само защото познавам Веселин лично, макар той да не го знае Веско, от мен да знаеш едно - човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, а твоите, уви, не са такива, доказваш го дори и само с с това, че работиш все още като кредитно специалистче в някаква банчица, т.е. разчиташ на макс на сигурното и позволяваш да те мачкат всякакви смешки на офисно, регионално и централно ниво,а не си първа младост. Не си видял светът, не си живял, а времето си върви. Аз съм другата крайност - не знам дали е правилно, но парите, които ти си вкарал в Софарма и земя, аз съм ги похарчил за обиколки по света и нямам ни една акция на бфб - дано не прозвучи като самохвалство (не желая да си правя лексикони и дадавам интервюта ). Но това си е лично мнение, макар поне за себе си да твърдя, че съм прав, както предполагам и ти за теб . Аз ти желая успех и занапред и най-вече - да те покрива късметът и да те радва сина.
                                сега няма да заспя - кой ли си ти???????

Коментар

Working...
                                X