IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    не всички го мислят така обаче , което не е задължително, но е факт
    Всеки сам си носи главата.
    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
      Няма лошо в стратегията "all in one".Правил съм го и смятам пак да го направя.Скоро даже.
      не всички го мислят така обаче , което не е задължително, но е факт

Коментар

• Няма лошо в стратегията "all in one".Правил съм го и смятам пак да го направя.Скоро даже.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Аз разбрах - започнал е ударно с 8 К $, предимно е внасял, малко е харчил, имал е късмет и доволно профит.
          Относно начина на инвестиране аll in one - често се започва така, докато не намериш следващата си любов ...ама колегата много моногамен се оказа а това никога не е за препоръчване
          Аз издържах на 100% в една позиция само 3 г....
          в началото имах повече позиции, Кремиковци преди кризата ми беше основна - 60-65%, но не единствена акция
          сега е само Софарма трейдинг
          всъщност какво толкова значение има дали 1-2-3-4 позиции?
          каквото съм правил - явно късмет, но засега съм се оправял някак си
          от тук нататък ще видим
          имам някакви виждания за следващите години, но в никакъв случай не очаквам нещо революционно, такива неща вече почти не стават тук, беше то - преди 10-15 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
            Ми нищо не разбрах.
            Аз разбрах - започнал е ударно с 8 К $, предимно е внасял, малко е харчил, имал е късмет и доволно профит.
            Относно начина на инвестиране аll in one - често се започва така, докато не намериш следващата си любов ...ама колегата много моногамен се оказа а това никога не е за препоръчване
            Аз издържах на 100% в една позиция само 3 г....
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              И аз не мога да разбера подчертаното. След като внасяш всичко, което е над издръжката, къде отиват останалите 55%?
              И все пак - в самото начало внасяше съвсем грубо под или над 50% от доходите си?
              Извинявай, не исках да заблуждавам.
              Тези 55% ги реинвестирам. Разликата, т.е. 45% отива за издръжка.
              Нямам лично стопанство, т.е. всичко са купува, а не произвежда. Но ще си направя скоро.
              В началото отделях по-малко пари за инвестиции, защото издръжката беше с голям дял, но наистина не помня колко и как.

Коментар

3.Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
                Всичко, което не изхарча за издръжка.
                В началото не помня. Сега за издръжка харча около 45% от доходите – това без капиталовата печалба или загуба съответно.
                Не внасям свежи пари, защото няма от къде.
                И аз не мога да разбера подчертаното. След като внасяш всичко, което е над издръжката, къде отиват останалите 55%?
                И все пак - в самото начало внасяше съвсем грубо под или над 50% от доходите си?
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing

Така по-добре ли го е казал чичко Бъфет?
                  Много добре го е казал чичо Бъфет. Само един въпрос имам. От горното следва ли че чичо Бъфет е игнорамус? Щото BRK е сигурно най-диверсифицираната компания на света.

Коментар

1.На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
                    Като започнах работа – около 25-26 години.

2.Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
                    8 000 долара

3.Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
                    В началото не помня. Сега за издръжка харча около 45% от доходите – това без капиталовата печалба или загуба съответно.
                    Ми нищо не разбрах.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Имам няколко въпроса към Фортис:

1. На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
                      2. Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
                      3. Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
                      4. Доколкото разбрах имаш един син, имаш ли други деца и на колко години бе ти, когато ти се роди?

Ще се радвам на отговор, а ако сметнеш, че някой въпрос е твърде личен - няма проблем
                      1.На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
                      Като започнах работа – около 25-26 години.

2.Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
                      8 000 долара

Коментар

• Имам няколко въпроса към Фортис:

1. На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
                        2. Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
                        3. Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
                        4. Доколкото разбрах имаш един син, имаш ли други деца и на колко години бе ти, когато ти се роди?

Ще се радвам на отговор, а ако сметнеш, че някой въпрос е твърде личен - няма проблем
                        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

много сериозно се замислям, как колегите правят преценка къде да купят и кога да продадат
                          приемам, че всичко при мен е било случайно
                          как обаче да сложа край на случайните неща и да вляза в пътя на останалите - с оценки на много компании и разширяване на портфейла?
                          какво гледате колеги, за да прецените????
                          ти си голям образ ...... Четох интервюто и ала бала прилича ми малко като "Съдби на кръстопът " .... Ама много яко, разни хора разни идеали. Аз търгувам от много по-малко време в сравнение с теб, но при мене за разлика от тебе е имало бая сделки - предимно спекула. Такава ми е натурата не мога да стоя мирно .... Но твоята история ме кефи върпреки всичко аз не бих инвестирал в една акция all win, това е същото като да сложиш всичко в една банка, ако нещо стане с нея всичко в канала, а това няма да ми се понрави, още повече на българската борса, но това е мое мнение. Здраве и Успех желаем .....

Коментар

Ще му пиша да го питам кво е имал предвид под литъл сенс.
                            пиши му каквото искаш .............. дано някой секретар на дядото ти напише благодарствен мейл, че си се сетил за него...

-------------------------

Мариане, като журналист от най-голямата икономическа медия в България, защо не отправиш запитване по въпроса? Първо потупай бай Уорън по гърба. Кажи му колко е популярен дори в "тоалетната на европа". После му пиши как всеки разбрал-недоразбрал му цитира мислите за щяло и нещяло. После му пиши за българския Бъфет който инвестира в земя и в една единствена акция повече от 8 години. Пиши му, че човека диверсифицира доходите си като ходи и на работа Има приходи от рентата на земята, дивидента от акцията и от заплата. Всичко о.к. ли е при този наш Бъфет или е взел прекалено на сериозно мисълта: "Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing."
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                              ами като не знаеш - защо ги пускаш тези черни чаршафи?

май доста чужди думички си научил ................ защо не драснеш един мейл на дядото да го питаш дали "акция + земя си е дайвърсификейшън" и дали това е достатъчно според него?
                              Ще му пиша да го питам кво е имал предвид под литъл сенс.

Коментар

акция + земя си е diversification - дали е enough не знам.
                                ами като не знаеш - защо ги пускаш тези черни чаршафи?

май доста чужди думички си научил ................ защо не драснеш един мейл на дядото да го питаш дали "акция + земя си е дайвърсификейшън" и дали това е достатъчно според него?
                                fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Working...
                                X