Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНяма лошо в стратегията "all in one".Правил съм го и смятам пак да го направя.Скоро даже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз разбрах - започнал е ударно с 8 К $, предимно е внасял, малко е харчил, имал е късмет и доволно профит.
Относно начина на инвестиране аll in one - често се започва така, докато не намериш следващата си любов ...ама колегата много моногамен се оказа а това никога не е за препоръчване
Аз издържах на 100% в една позиция само 3 г....
сега е само Софарма трейдинг
всъщност какво толкова значение има дали 1-2-3-4 позиции?
каквото съм правил - явно късмет, но засега съм се оправял някак си
от тук нататък ще видим
имам някакви виждания за следващите години, но в никакъв случай не очаквам нещо революционно, такива неща вече почти не стават тук, беше то - преди 10-15 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМи нищо не разбрах.
Относно начина на инвестиране аll in one - често се започва така, докато не намериш следващата си любов ...ама колегата много моногамен се оказа а това никога не е за препоръчване
Аз издържах на 100% в една позиция само 3 г....За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИ аз не мога да разбера подчертаното. След като внасяш всичко, което е над издръжката, къде отиват останалите 55%?
И все пак - в самото начало внасяше съвсем грубо под или над 50% от доходите си?
Тези 55% ги реинвестирам. Разликата, т.е. 45% отива за издръжка.
Нямам лично стопанство, т.е. всичко са купува, а не произвежда. Но ще си направя скоро.
В началото отделях по-малко пари за инвестиции, защото издръжката беше с голям дял, но наистина не помня колко и как.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение3.Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
Всичко, което не изхарча за издръжка.
В началото не помня. Сега за издръжка харча около 45% от доходите – това без капиталовата печалба или загуба съответно.
Не внасям свежи пари, защото няма от къде.
И все пак - в самото начало внасяше съвсем грубо под или над 50% от доходите си?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing
Така по-добре ли го е казал чичко Бъфет?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение1.На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
Като започнах работа – около 25-26 години.
2.Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
8 000 долара
3.Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
В началото не помня. Сега за издръжка харча около 45% от доходите – това без капиталовата печалба или загуба съответно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИмам няколко въпроса към Фортис:
1. На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
2. Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
3. Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
4. Доколкото разбрах имаш един син, имаш ли други деца и на колко години бе ти, когато ти се роди?
Ще се радвам на отговор, а ако сметнеш, че някой въпрос е твърде личен - няма проблем
Като започнах работа – около 25-26 години.
2.Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
8 000 долара
3.Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
Коментар
-
Имам няколко въпроса към Фортис:
1. На каква възраст започна да отделяш пари и да инвестираш, без значение дали в акции, земя, депозит или друго?
2. Имал ли си някакъв начален тласък като пари от наследство или друго?
3. Какъв горе-долу % от приходите си инвестираше в началото и сега? Въобще в момента внасяш ли свежи пари /не се включват дивиденти и ренти/?
4. Доколкото разбрах имаш един син, имаш ли други деца и на колко години бе ти, когато ти се роди?
Ще се радвам на отговор, а ако сметнеш, че някой въпрос е твърде личен - няма проблемПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемного сериозно се замислям, как колегите правят преценка къде да купят и кога да продадат
приемам, че всичко при мен е било случайно
как обаче да сложа край на случайните неща и да вляза в пътя на останалите - с оценки на много компании и разширяване на портфейла?
какво гледате колеги, за да прецените????
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеЩе му пиша да го питам кво е имал предвид под литъл сенс.
-------------------------
Мариане, като журналист от най-голямата икономическа медия в България, защо не отправиш запитване по въпроса? Първо потупай бай Уорън по гърба. Кажи му колко е популярен дори в "тоалетната на европа". После му пиши как всеки разбрал-недоразбрал му цитира мислите за щяло и нещяло. После му пиши за българския Бъфет който инвестира в земя и в една единствена акция повече от 8 години. Пиши му, че човека диверсифицира доходите си като ходи и на работа Има приходи от рентата на земята, дивидента от акцията и от заплата. Всичко о.к. ли е при този наш Бъфет или е взел прекалено на сериозно мисълта: "Wide diversification is only required when investors do not understand what they are doing."fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеами като не знаеш - защо ги пускаш тези черни чаршафи?
май доста чужди думички си научил ................ защо не драснеш един мейл на дядото да го питаш дали "акция + земя си е дайвърсификейшън" и дали това е достатъчно според него?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеакция + земя си е diversification - дали е enough не знам.
май доста чужди думички си научил ................ защо не драснеш един мейл на дядото да го питаш дали "акция + земя си е дайвърсификейшън" и дали това е достатъчно според него?fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
Коментар