IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе ти си златолюбец..Инвестиционно погледнато ти си вече на загуба от златото..Нали знаеш, че средните му цени исторически са средно 500-700..Радвай му се и внимавай, че за разлика от акциите много лесно се краде
    И аз имам няколко скъпи камъка и все ги мисля, нищо че са в сейф..Не ме кефят вече и ще ги продам ако мога на добра цена на такива фенове естети като теб.Ра

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Равновесов и Киро - за мен беше ясно, че Кремиковци е избушляк - Химко: тоже - и за разлика от вас водех чутовна битка да убедя недалновидните хорица да не си набиват парите в - защото разбирах че акцията на Кремът може да струва и 14 лв, но реално целият комбинат, барабар с Химко не струват толкова !!!

Така се разрази легендарната Война на Клонираните - когато аз бях принуден да натрупам огромна част от моите над 22 000 поста - за да отбивам нападките на ного спекуланти, включително на ногото ми фалшиви никове.
      Импе, кви времена бяха само Помня, че с теб и един дето се беше кръстил Цар Симеон Велики влизахме в доста люти спорове Тогава се калявахме като спекуланти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Просто ми беше болезнено как разни наивни хорица се лъжат и се набиват в боклуци и им изгарят паричките, с труд изкарани - а те - като телета - жално мучат и отиват под спекулантското нож.
        .
        Без такива не става, няма начин..
        Тебе Импе май трябва да си те обявим за морален стожер на бфб-ту.
        Ала за дуче не ставаш - много си милозлив....

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Уважаеми Импе, ти как реши , че ние с Равновесов не сме знаели за КРЕМ и ХИМКО , че са избушени.Тебе като те е страх да спекулираш и не знаеш кога е момента , ние сме знаели.Влезли сме и сме излезли с добра печалба.Всички не може и не трябва да стискат само акциите на чичо Оги с години, защото иначе няма да има Борса. В твоето лошо Химко съм влизал и излизал 4 пъти, като печалбата ми е общо над 300%.
          Аз например не разбирам твоите уклони към физическото злато и камъни- много е рисково и лесно се крадат.Така че..
          Че аз не казвам, че вие не знаели.
          Софиксов сигурно има и повече от 300%.
          Просто ми беше болезнено как разни наивни хорица се лъжат и се набиват в боклуци и им изгарят паричките, с труд изкарани - а те - като телета - жално мучат и отиват под спекулантското нож.
          А златцето и елмазите са ного секси - стават да им се кефи човек - златцето и сребърцето са полезни за организма и можеш да си ги ближеш - физически - значи че са ИСТИНСКИ - а че могат да бъдат очесани - могат - ама то всичко може - то самоличността ти могат да очешат, за какво говорим? Но при форсмажорни обстоятелства, няма нищо по-ценно от златцето.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            +++
            Така е, форти е намерил след известно лутане къде му е силата и е наблегнал там.
            За инвестициите му в агросектора (във време в което се е искало доста смелост) - всички поздравления и адмирации са повече от заслужени !!!
            Същевременно бфб инвестирането от тоя тип за мен е силно непрепоръчително, за новаци особено, не че и моя милост не се бе набухал с немалък успех за определен период от преди 3 години ол ин в атера, аче и репа имах даже....
            Ясно е защо е като матросов на амбразурата и не дава крива дума за чичо да се чуе, ма би било много интересно ако ментора му бе препоръчал тогава мама Софарма - дали щеше да е толкова доволен че е бил доверчив....

Та - поздрави на Батя и Веско за успехите, но с нетърпение чакаме и разказа на Алонсо. Мисля че от неговия стил най много има какво полезно да научат съфорумците.
            Алонсо го чакам и аз - ОТДАВНА !!!!!!!
            колко неща научих от него през последните години !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Няма универсална формула, различни хора ги бива в различни неща
              +++
              Така е, форти е намерил след известно лутане къде му е силата и е наблегнал там.
              За инвестициите му в агросектора (във време в което се е искало доста смелост) - всички поздравления и адмирации са повече от заслужени !!!
              Същевременно бфб инвестирането от тоя тип за мен е силно непрепоръчително, за новаци особено, не че и моя милост не се бе набухал с немалък успех за определен период от преди 3 години ол ин в атера, аче и репа имах даже....
              Ясно е защо е като матросов на амбразурата и не дава крива дума за чичо да се чуе, ма би било много интересно ако ментора му бе препоръчал тогава мама Софарма - дали щеше да е толкова доволен че е бил доверчив....

Та - поздрави на Батя и Веско за успехите, но с нетърпение чакаме и разказа на Алонсо. Мисля че от неговия стил най много има какво полезно да научат съфорумците.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Полки, тук сме хора с различен бакграунд, различни професии, различни доходи, различни виждания за Света, Живота, Вселената и всичко останало.

Важното е, че Веско е опитвал. Искал е да има промяна. Опитвал е различни дейности. Разбрал е кое може да прави, кое не може - кое му е силна страна, кое му е слаба страна. Насочил се е към дейности, в които е добър и ги разбира. Учил се е с времето, отчитал е грешките си. Не се е отказал. Или както е казал класика "Ако не играеш, не пИчелиш". Доколко успехът е въпрос на късмет, интуиция или съзнателно анализирани решения е трудно да кажем.

Като човек, който винаги търси нови идеи, бизнеси, етц. - съм сигурен че е обмислял една камара варианти. Естествено съветите на успели хора (приятели) са винаги добре дошли и ти дават допълнителна доза увереност, че решението ти е правилно.

Факт е, че и двете неща, които е направил накрая, са му донесли финансови успехи. Това не се постига само с късмет или само със съвети от приятели.
                Съгласен, не може да е само късмет, колкото и рисковано да е. Има си много различни начини на инвестиране и всеки трябва да намери такъв, който да работи за него и носи печалба. Това важи за страстта на импето кък металите, търговията с химко на киро, следенето на всяка секунда на бфб на батя. Ще си позволя да цитирам гордън геко:
                "We pick that rabbit out of the hat while everybody sits out there wondering how the hell we did it."

Няма универсална формула, различни хора ги бива в различни неща
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Веско /фортис/,

Поздравление за интервюто.
                  Поздравление, че се появи с истинското си име.
                  Поздравление за откровеността.

Поздравление отново и за Мариянски!

Всички тези материали /интервюта/, освен че са ми много интересни биха могли и да БЪДАТ ОТ ОГРОМНА ПОЛЗА ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС! Стига да пожелае и да знае как да ги чете и анализира.

Успех на всички оцелели /мохикани/ и нови инвеститори на славната БФБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                    ...............Колите са вятър работа, освен ако не искаш да правиш бизнес или да сваляш курви.................
                    Е сега каква дума......казва се ниско морални и отзивчиви момичета
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                      Има хора които колкото и време да прекарват във форума на инвестор, те няма нищо да разберат от темата и ще продължат да сравняват червен грейпруф с червен домат. От едната страна имаме "Вълкът от БФБ" за който няма тайни на терена на който си вади парите и е в час със всичко което става на нашата борсичка - много по-голям професионалист от 90% работещите в ИП. От другата страна имаме едно "Агне от БФБ" което по чиста случайност е все още цяло. Да държиш акции на Кремиковци --- предприятие продадено за 1 лев и години наред обязкостявано - не ми се коментира. Да набиеш целия си капитал в една акция след като за първи път си отишъл на ОСА и си поговорил няколко минути с друг вълк (ОД) е меко казано притеснително поне за мен. Не знам за случай - някой да е попаднал на БФБ през 1998 година и до 2008 год. да не е спечелил. Крем-чето е ясно доказателство, че инвеститорите в онзи период папкаха всичко което беше да тезгяха. Иначе Веско Иванов е реализирал мечтата на хората от малките населени места. Имат работа с висок доход за региона. Не харчи за нищо друго освен да си сложи газ в колата. Всичко си произвежда в домашното стопанство. С две думи -> българска агро-мечта. Точно подобно поведение виждаме на голяма част от хората които нищо не потребяват и дърпат страната ни назад. До колкото разбирам Веско не е построил свой дом. Веско не си купува дори прилична кола защото като сметне колко декара трябва да продаде и колко рента ще изпусне след това - навярно му става лошо, но живота вече си е заминал

Що се отнася до инвестицията на Веско в земя и твърдението, че образованието което има му е послужило да оцени възможността в тази инвестиция - твърдя, че това не е така и ще се обоснова. Сигурен съм, че всичко е далеч по-тривиално. След неуспеха му с животновъдството, въпросния негов приятел му е преложил да инвестира в земя която той ще ползва и ще му плаща рента. Земята тогава е струвала около 120-130 лв./декар и му е обещана рента от около 25 лв. Получил е уверение, че за 5 години ще си възвърне вложените пари и постепено бавно и търпеливо всяка година е влагал рентата отново в земя. Не е имал нужда от пари защото получава заплата от банката и всичко е "вкарвал в бизнеса". За някои това може и да е know-how, но това се е правило стотици години както в селото на Веско, така и по другите села в целия свят...

Е, това е най-важното според мен .............. Поздравления, Марков...

Поздравление и за Мариан който нагледно ни показа, че умее да притопля старата манджа и да я сервира в деликатесен вариант. Наскоро бяхме запознати как Моделът на Уорън Бъфет е лесен и достъпен дори за хора с 1 000 лв.. Интересеното е, че първия коментар е май на героя от днешния разказ Днес пак се прокарва идеята, че героя ни е нещо като Бъфет - не си заслужава дори и дума на тази тема...

Веско, нямам нищо лично против теб и често да ти кажа - до сега не съм те забелязал. В смисъл, че не съм прочел нещо написано от теб което да ми е било от полза. Ако съм ти се сторил малко по-остър, то това се дължи на факта, че винаги наричам нещата с интинските им имена, директно, без заобикалки и без никаква завист. Живота е твой и твое право е да го изживееш както искаш, но твоя модел на мен не би ми паснал...

Мариане, дано не изтриеш моето тълкование на сюжета...

Полки, тук сме хора с различен бакграунд, различни професии, различни доходи, различни виждания за Света, Живота, Вселената и всичко останало.

Важното е, че Веско е опитвал. Искал е да има промяна. Опитвал е различни дейности. Разбрал е кое може да прави, кое не може - кое му е силна страна, кое му е слаба страна. Насочил се е към дейности, в които е добър и ги разбира. Учил се е с времето, отчитал е грешките си. Не се е отказал. Или както е казал класика "Ако не играеш, не пИчелиш". Доколко успехът е въпрос на късмет, интуиция или съзнателно анализирани решения е трудно да кажем.

Като човек, който винаги търси нови идеи, бизнеси, етц. - съм сигурен че е обмислял една камара варианти. Естествено съветите на успели хора (приятели) са винаги добре дошли и ти дават допълнителна доза увереност, че решението ти е правилно.

Факт е, че и двете неща, които е направил накрая, са му донесли финансови успехи. Това не се постига само с късмет или само със съвети от приятели.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Вземи си втора кола и втора жена ..и си ОК.
                        Веско
                        заеми се с духовно развитие
                        7 години в тибет, йога, благотворителност (не разбирай пари, а и знания, труд, дори просто усмивки), помощ на другите
                        чети духовни книги (ето любимата ми http://chitanka.info/book/4875-nova-zemja.txt.zip ), общувай с природата и приятели

Колите са вятър работа, освен ако не искаш да правиш бизнес или да сваляш курви
                        за да купуваш акции не ти трябват
                        но си вземи една, за да се убедиш, ако още не си

Може да направиш и малкаа диверсификация, да не тежиш прекалено в една компания. За да живееш спокойно, защото както казва Алекси, рискът от фалит е недопустим.

Не е препоръка
                        Last edited by mpy_yordanov; 18.04.2015, 13:36.

Коментар

• Много добро интервю.

Според мен, най-полезното нещо в този форум са анализите на fortis на пазара на зърно и на земя, които пише в темата за Адванса. (поне за мен де, щото имам акции там).

Страхотно поднесена информация - много точна, сбита и ясна. Не знам колко време отделя да следи пазарите и да пише постовете, но изключително добре поднася информацията. Винаги ги чета с голямо удоволствие и по няколко пъти.

Сега дали ще отпускаш края или ще си живееш все така скромно няма значение. Само не пести от образованието на сина си (запознахме се на предното събрание на Софарма). Определено инвестициите в образование са най-добрите инвестиции.

Поздрави и много успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Уважаеми Импе, ти как реши , че ние с Равновесов не сме знаели за КРЕМ и ХИМКО , че са избушени.Тебе като те е страх да спекулираш и не знаеш кога е момента , ние сме знаели.Влезли сме и сме излезли с добра печалба.Всички не може и не трябва да стискат само акциите на чичо Оги с години, защото иначе няма да има Борса. В твоето лошо Химко съм влизал и излизал 4 пъти, като печалбата ми е общо над 300%.
                            Аз например не разбирам твоите уклони към физическото злато и камъни- много е рисково и лесно се крадат.Така че..
                            Издигам кандидатурата на Киро за следващия интервюиран
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Обичам да казвам че отговорът на въпроса е кодиран в контекста в който е зададен. Инвестирането в само една акция е много рискова стратегия за хора не желаещи да слагат всички яйца в една кошница. Обратната логика е, че в този случай човек не изпуска поглед от кошницата.
                              Успехът бил случаен и ако имаш достатъчно маймуни с пишещи машини и време някоя от тях ще напишела Илиадата случайно...Обратната логика е, че случайността има формула която все още не знаем.
                              При различните видове инвестиране винаги има риск, но успешното контролиране на риска е пропорционално на знанието за ситуацията. Резултатът пък е в пряка функция на тайминга.
                              Така че Веско вероятно има добър начин да обработва информацията и правилно да избира моментите на влизане и излизане от инвестицията. Или има късмет.

Каквото и да има или може, пожелавам му го да си го има до края на играта
                              Last edited by BigBear; 18.04.2015, 12:49.
                              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Уважаеми Импе, ти как реши , че ние с Равновесов не сме знаели за КРЕМ и ХИМКО , че са избушени.Тебе като те е страх да спекулираш и не знаеш кога е момента , ние сме знаели.Влезли сме и сме излезли с добра печалба.Всички не може и не трябва да стискат само акциите на чичо Оги с години, защото иначе няма да има Борса. В твоето лошо Химко съм влизал и излизал 4 пъти, като печалбата ми е общо над 300%.

Коментар

Working...
                                X