Вземи си втора кола и втора жена ..и си ОК.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Веселин Иванов: Не се притеснявам вложенията ми да са в една акция
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеЕй ама много обичаме Българите да се заяждаме
Както се вижда в момента е финансово успял човека та всичките критика в момента нямат смисъл. Кремиковци и т.н. поне за мен не съм запознат какво е било все пак следя БФБ от 2012 но всяко нещо за времето си.
Както се вижда е купувал земя когато НИКОЙ нямаше интерес да купува земя а в момента има голям пакет на Трейдинга купен на ниски цени!
Браво Фортис!!!
А за това че живееш скромно Абе разпусни се малко бе човек той живота си върви. Закарай семейството на някой остров, купи една по свястна кола и живей си повечко Успял си вече с парите, сега поживей малко повечко
Твоето поведение е до някъде нормално и дори в Америка израсналите през голяма депресия си остават големи скръндзи цял живот въпреки че Америка е страната на ГОЛЯМАТА консумация
консултант по колите ми е Инта, той да каже
Коментар
-
Ей ама много обичаме Българите да се заяждаме
Както се вижда в момента е финансово успял човека та всичките критика в момента нямат смисъл. Кремиковци и т.н. поне за мен не съм запознат какво е било все пак следя БФБ от 2012 но всяко нещо за времето си.
Както се вижда е купувал земя когато НИКОЙ нямаше интерес да купува земя а в момента има голям пакет на Трейдинга купен на ниски цени!
Браво Фортис!!!
А за това че живееш скромно Абе разпусни се малко бе човек той живота си върви. Закарай семейството на някой остров, купи една по свястна кола и живей си повечко Успял си вече с парите, сега поживей малко повечко
Твоето поведение е до някъде нормално и дори в Америка израсналите през голяма депресия си остават големи скръндзи цял живот въпреки че Америка е страната на ГОЛЯМАТА консумация
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемечтата на хората от големите населени места????????? веднага ще я гушна за мояMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениемечтата на хората от големите населени места????????? веднага ще я гушна за моя
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеИма хора които колкото и време да прекарват във форума на инвестор, те няма нищо да разберат от темата и ще продължат да сравняват червен грейпруф с червен домат. От едната страна имаме "Вълкът от БФБ" за който няма тайни на терена на който си вади парите и е в час със всичко което става на нашата борсичка - много по-голям професионалист от 90% работещите в ИП. От другата страна имаме едно "Агне от БФБ" което по чиста случайност е все още цяло. Да държиш акции на Кремиковци --- предприятие продадено за 1 лев и години наред обязкостявано - не ми се коментира. Да набиеш целия си капитал в една акция след като за първи път си отишъл на ОСА и си поговорил няколко минути с друг вълк (ОД) е меко казано притеснително поне за мен. Не знам за случай - някой да е попаднал на БФБ през 1998 година и до 2008 год. да не е спечелил. Крем-чето е ясно доказателство, че инвеститорите в онзи период папкаха всичко което беше да тезгяха. Иначе Веско Иванов е реализирал мечтата на хората от малките населени места. Имат работа с висок доход за региона. Не харчи за нищо друго освен да си сложи газ в колата. Всичко си произвежда в домашното стопанство. С две думи -> българска агро-мечта. Точно подобно поведение виждаме на голяма част от хората които нищо не потребяват и дърпат страната ни назад. До колкото разбирам Веско не е построил свой дом. Веско не си купува дори прилична кола защото като сметне колко декара трябва да продаде и колко рента ще изпусне след това - навярно му става лошо, но живота вече си е заминал
Що се отнася до инвестицията на Веско в земя и твърдението, че образованието което има му е послужило да оцени възможността в тази инвестиция - твърдя, че това не е така и ще се обоснова. Сигурен съм, че всичко е далеч по-тривиално. След неуспеха му с животновъдството, въпросния негов приятел му е преложил да инвестира в земя която той ще ползва и ще му плаща рента. Земята тогава е струвала около 120-130 лв./декар и му е обещана рента от около 25 лв. Получил е уверение, че за 5 години ще си възвърне вложените пари и постепено бавно и търпеливо всяка година е влагал рентата отново в земя. Не е имал нужда от пари защото получава заплата от банката и всичко е "вкарвал в бизнеса". За някои това може и да е know-how, но това се е правило стотици години както в селото на Веско, така и по другите села в целия свят...
Е, това е най-важното според мен .............. Поздравления, Марков...
Поздравление и за Мариан който нагледно ни показа, че умее да притопля старата манджа и да я сервира в деликатесен вариант. Наскоро бяхме запознати как Моделът на Уорън Бъфет е лесен и достъпен дори за хора с 1 000 лв.. Интересеното е, че първия коментар е май на героя от днешния разказ Днес пак се прокарва идеята, че героя ни е нещо като Бъфет - не си заслужава дори и дума на тази тема...
Веско, нямам нищо лично против теб и често да ти кажа - до сега не съм те забелязал. В смисъл, че не съм прочел нещо написано от теб което да ми е било от полза. Ако съм ти се сторил малко по-остър, то това се дължи на факта, че винаги наричам нещата с интинските им имена, директно, без заобикалки и без никаква завист. Живота е твой и твое право е да го изживееш както искаш, но твоя модел на мен не би ми паснал...
Мариане, дано не изтриеш моето тълкование на сюжета...
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениеИма хора които колкото и време да прекарват във форума на инвестор, те няма нищо да разберат от темата и ще продължат да сравняват червен грейпруф с червен домат. От едната страна имаме "Вълкът от БФБ" за който няма тайни на терена на който си вади парите и е в час със всичко което става на нашата борсичка - много по-голям професионалист от 90% работещите в ИП. От другата страна имаме едно "Агне от БФБ" което по чиста случайност е все още цяло. Да държиш акции на Кремиковци --- предприятие продадено за 1 лев и години наред обязкостявано - не ми се коментира. Да набиеш целия си капитал в една акция след като за първи път си отишъл на ОСА и си поговорил няколко минути с друг вълк (ОД) е меко казано притеснително поне за мен. Не знам за случай - някой да е попаднал на БФБ през 1998 година и до 2008 год. да не е спечелил. Крем-чето е ясно доказателство, че инвеститорите в онзи период папкаха всичко което беше да тезгяха. Иначе Веско Иванов е реализирал мечтата на хората от малките населени места. Имат работа с висок доход за региона. Не харчи за нищо друго освен да си сложи газ в колата. Всичко си произвежда в домашното стопанство. С две думи -> българска агро-мечта. Точно подобно поведение виждаме на голяма част от хората които нищо не потребяват и дърпат страната ни назад. До колкото разбирам Веско не е построил свой дом. Веско не си купува дори прилична кола защото като сметне колко декара трябва да продаде и колко рента ще изпусне след това - навярно му става лошо, но живота вече си е заминал
Що се отнася до инвестицията на Веско в земя и твърдението, че образованието което има му е послужило да оцени възможността в тази инвестиция - твърдя, че това не е така и ще се обоснова. Сигурен съм, че всичко е далеч по-тривиално. След неуспеха му с животновъдството, въпросния негов приятел му е преложил да инвестира в земя която той ще ползва и ще му плаща рента. Земята тогава е струвала около 120-130 лв./декар и му е обещана рента от около 25 лв. Получил е уверение, че за 5 години ще си възвърне вложените пари и постепено бавно и търпеливо всяка година е влагал рентата отново в земя. Не е имал нужда от пари защото получава заплата от банката и всичко е "вкарвал в бизнеса". За някои това може и да е know-how, но това се е правило стотици години както в селото на Веско, така и по другите села в целия свят...
Е, това е най-важното според мен .............. Поздравления, Марков...
Поздравление и за Мариан който нагледно ни показа, че умее да притопля старата манджа и да я сервира в деликатесен вариант. Наскоро бяхме запознати как Моделът на Уорън Бъфет е лесен и достъпен дори за хора с 1 000 лв.. Интересеното е, че първия коментар е май на героя от днешния разказ Днес пак се прокарва идеята, че героя ни е нещо като Бъфет - не си заслужава дори и дума на тази тема...
Веско, нямам нищо лично против теб и често да ти кажа - до сега не съм те забелязал. В смисъл, че не съм прочел нещо написано от теб което да ми е било от полза. Ако съм ти се сторил малко по-остър, то това се дължи на факта, че винаги наричам нещата с интинските им имена, директно, без заобикалки и без никаква завист. Живота е твой и твое право е да го изживееш както искаш, но твоя модел на мен не би ми паснал...
Мариане, дано не изтриеш моето тълкование на сюжета...
провинциално агне, след много случайности купило там нещо си - играло винаги анасигурно, след 2 мин разговор става акционер в една компания
ровещо ежедневно 0,5 декара градинка, и зареждащо по 10лв газ на седмица
ще се опитам да погледна живота през твоите очи
сега отново разбирам, че съм допуснал груба грешка, с колатааааа, с колата трябваше да стартирам, а аз какво, Вартбург
и на всичко отгоре още живея на село
Коментар
-
Равновесов и Киро - за мен беше ясно, че Кремиковци е избушляк - Химко: тоже - и за разлика от вас водех чутовна битка да убедя недалновидните хорица да не си набиват парите в - защото разбирах че акцията на Кремът може да струва и 14 лв, но реално целият комбинат, барабар с Химко не струват толкова !!!
Така се разрази легендарната Война на Клонираните - когато аз бях принуден да натрупам огромна част от моите над 22 000 поста - за да отбивам нападките на ного спекуланти, включително на ногото ми фалшиви никове.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Всяка акция става за спекула, стига да има ситуация .КРЕМ навремето бяха модерни.Спомням и за една моя врътка от онова време.Когато се чу, че се водят преговори с тогава много хваления Митал..купих на 7, 8лв.., след продажбата на Митал с управляващ Сашо- Апашо продадодох над 12 лева , а скочиха и над 14 лева.Тогава се надуваше балона, че ще работи и много ще печели...Така, че играта е по време на мача , а не след него
Коментар
-
равновесов, спирам да пиша в темата на Веско, че този наш чат е неуважение и към Мариан въпреки, че има коствена връзка...
копирам последния ти пост и продължавам да си драскам в "оптимизъм на БФБ"
модератора или Мариан могат да прехвърлят последните няколко поста в темата за оптимизма , или могат да ги изтрият .................. абе, могат да правят каквото си поискатfuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениетака беше ................ а БТК беше май най на мода
но така и не разбрах ---> как така не съм прав .................. това, че Веско и други изтъкнати инвеститори са имали Крем не е показател, че акцията е била читава
по-долу казвам, че точно факта, че Веско е имал Крем и е спечелил от него е показател, че тогава всички печелиха без значение какво са имали в портфейла си
след 2008 година нещата не са така ................. хубавите компании си катерят, а други се чудят защо акциите им падат...
След това - надуването от 2007 или 2008 не съм сигурен си бе лов на гадулки, но 2005 хората вярваха че Кремиковци е добра компания. Или поне що годе добра. И не - не се печелеше от всичко след излизането на БТК борсата бе в стагнация поне година и половина. Почти нищо не растеше - а Кремиковци растеше. готов съм да се обзаложа че ако ти бе влязъл на борсата 2-3 години по-рано и ти щеше да имаш яко от кремиковци, просто спекулата бе там и пари се правеха от там. Голяма ликвидна фирма, с подобряващи се резултати, силноподобряващи се, лесно се търгува по няколко стотин хиляди лева на ден оборот, и цената на акциите и растеше като луда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКато ги погледнеш сега тези никове които и сега и тогава са писали, всичките са имали Кремиковци. Предполагам някои от тях в големи количества. Просто 2005-2006 ако не ме лъже паметта това бе модната акция. Като погледнеш тогава много от това което в момента се търгува го нямаше. ПИБ, Химимпорт, монбат ги нямаше, банките не бяха особено популярни, адсиците ги нямаше, Софарма и Албена бяха относително скъпи - спрямо пазара. И народа търгуваше компенсаторки и Кремиковци, а по-рисково настроените и химко
но така и не разбрах ---> как така не съм прав .................. това, че Веско и други изтъкнати инвеститори са имали Крем не е показател, че акцията е била читава
по-долу казвам, че точно факта, че Веско е имал Крем и е спечелил от него е показател, че тогава всички печелиха без значение какво са имали в портфейла си
след 2008 година нещата не са така ................. хубавите компании си катерят, а други се чудят защо акциите им падат...fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнениекак така става, че хем не съм прав че крема бе фул-шит, а пък по-долу пишеш, че крема бил бул-шит ................... то, че имаше бул, бул е видял дори и Веско, но шита си е шит без значение дали ще е фул-шит или бул-шит
равновесов, я ми разясни, плийз...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениещо се отнася до Кремиковци не сте прави.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо по едно време бе голям хит. И аз не го разбирах защо, но реално много народ бе в него. Покрай бума на ресурсите взе да прави печалба и то доста голяма и реално прилична част от участниците бяха в него. сещам се че само аз и импето - може да е имало и други разбира се, да ме извиняват ако ги пропускам, където приказвахме, че от това нищо не става. Приказвал съм си и с хора, които смятах че разбират какво правят, но и те ме убеждаваха колко е яко Кремиковци. В крайна сметка от това рпедприятие спечелиха предимно работниците в него, защото имаха възможност да си продадат скъпо акциите.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
що се отнася до Кремиковци не сте прави. То по едно време бе голям хит. И аз не го разбирах защо, но реално много народ бе в него. Покрай бума на ресурсите взе да прави печалба и то доста голяма и реално прилична част от участниците бяха в него. сещам се че само аз и импето - може да е имало и други разбира се, да ме извиняват ако ги пропускам, където приказвахме, че от това нищо не става. Приказвал съм си и с хора, които смятах че разбират какво правят, но и те ме убеждаваха колко е яко Кремиковци. В крайна сметка от това рпедприятие спечелиха предимно работниците в него, защото имаха възможност да си продадат скъпо акциите.
Коментар
Коментар