IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде учат децата на инвеститорите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    В Le Rosey.
    Какви са таксите? Заслужава ли си?
    мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

    Коментар


    • В Швейцария

      В Le Rosey.

      Коментар


      • Като гледам темата оставам с впечатлението, че повечето “инвеститори“ желаят децата им да станат добре платени чиновници. Това ли научихте от инвестирането бе хора?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Бяхме в частна детска градина. След 4 години наблюдения на училището се убедих че това е голяма измама и се преместихме в уж елитно училище. Първите три години всичко изглеждаше добре. Само шестици и тук таме някоя петица за цвят В един момент в края на трети клас, съвсем случайно стана въпрос за изходните нива. Братчеда взе да ми обяснява какво били правили заедно Христо Ботев и хан Аспарух. Викам си сигурно само по история сме така, ама я да взема да проверя и по другите предмети. Оказа се че хал хабер си нямаме нито по математика, нито по английски нито по каквото и да било освен физическото. Как ги е получавал тея шестици така и не разбрах.
          в Пловдив положението с частните училища е същото -- високи оценки за да се радват децата и родителите, а знания никакви

          имам познати с фин.възможности които записват децата да завършат средното си образование в частни училища за да може детенцата им да не се мъчат много, а същевременно да завършат и да продължат "образованието си"

          Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Откъде се вземат тея 70% в къщи при положение че училището и тренировките му ангажират 100% от времето .
          какво толкова тренира, че му е толкова натоварен графика с тренировки?

          да не го подготвяш за олимпийските игри?

          Коментар


          • Темата е най-вълнуващата ме в последната година и въпреки че съм снощен не мога да пропусна да си напиша мнението
            Накратко:
            Бяхме в частна детска градина. След 4 години наблюдения на училището се убедих че това е голяма измама и се преместихме в уж елитно училище. Първите три години всичко изглеждаше добре. Само шестици и тук таме някоя петица за цвят В един момент в края на трети клас, съвсем случайно стана въпрос за изходните нива. Братчеда взе да ми обяснява какво били правили заедно Христо Ботев и хан Аспарух. Викам си сигурно само по история сме така, ама я да взема да проверя и по другите предмети. Оказа се че хал хабер си нямаме нито по математика, нито по английски нито по каквото и да било освен физическото. Как ги е получавал тея шестици така и не разбрах. Направих скандал на класната му защо така и жената обясни че само 30% било в училище а другото било в къщи. Откъде се вземат тея 70% в къщи при положение че училището и тренировките му ангажират 100% от времето не можах да разбера Мина се лятото и дойде време да почваме четвърти клас. Сетих се как беше в трети и взех генералното решение да го направя частен ученик. Седи си у дома и учи. Така по груби изчисления отделя по не повече от два часа на ден за учене. Учи абсолютно сам без частни учители. Каквото не е ясно пита гугъла Какъв е резултата?
            Резултата е налице. Има хабер за какво става дума по предметите а иначе наблегна на математиката.Решава задачи, които аз не мога да реша. Пребори се на разните олимпиади и най-вероятно ще бъде приет в МГ след четвърти клас. Аз разбира се нямам никакво желание да ходи на училище докато не завърши средно, но все пак не се знае той какво ще реши. За висше също съм твърдо против. Обвързваш се с една професия за цял живот, което за мен е голяма глупост. Човек има само един живот за да го прекара целия вършейки едни и същи неща.
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

            Коментар


            • Децата на инвеститорите учат там, където искат. Независимо дали това е АК, СМГ или сладкарската гимназия.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                Koe дали е виц? Ако имаш предвид за СМГ - не не е виц.
                Не, имах предвид твоя познат, състезателя с 1200 лв заплатка. Вземи го заведи за ръчичка на някое интервю мама му стара, на тия пари и студент би се намръщил. Кви са тия банки, те пари за програмисти нямат.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  Това виц ли е? Еми спаси го, покажи му пътя към некоя фирма егати. Иначе не знам как е сега СМГ, то аз съм завършил там ама преди 20+ години
                  Щерката беше там 4-7 клас, после в американския колеж, добър е, определено е различен от всички останали училища, ама и таксата стана бая сериозна, не знам дали си струва чак толкоз.
                  Сина е в първа английска, става като че ли. Знам ли и аз вече.

                  А това за Лари Елисън го порових - било фейк Абсолютно мога да го повярвам че го е казало копелето обаче. Уникален задник е.
                  Koe дали е виц? Ако имаш предвид за СМГ - не не е виц. Сина ми учи там вече 5 години и е добре, не мога да си крива душата, но нищо екстра. Няма някакво лудо решаване на задачи, някакви бесни подготовки за олимпиади някакви разширени подготовки.. С някои деца можеби, но с масата няма такива неща
                  Преподава се материала по програма, усвоява се горе долу и толкова.
                  А за Лари.. да, знаех че е фейк ( аз и не съм твърдял друго) НО наистина би го казал а и има много АМА МНОГО истина в него, за това го постнах.
                  Дали е задник....
                  ORACLE - абревиатура от One Rich Ashole Called Larry Elison

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Наивнико,
                    1) СМГ е едно НОРМАЛНО училище. Не добро. Нормално. Останалите обаче са МНООО ЗЛЕ, та на фона....! Та.. така. СМГ изобщо не е някакво място в което едва ли не разбираш ли. Сега.. някои деца да, които са си наистина с ГОЛЕМИ заложби И родителите ги карат се изявяват по олимпиади и нам си кво НО масата изобщо не е нито велика, нито пък нещо се обръща някакво специално внимание. ПРОСТО децата са подбрани, добри са и даскалите НЕ СА ЗЛЕ! НО в никой случай не е някаква школа за гении с някаква допълнителна много силна и специална подготовка.
                    2) Образованието и успехите в математиката НЕ СА ГАРАНЦИЯ ЗА НИЩО! Е оня ден имах тука един.. СМГ печелил олимпиади, после отишъл в СУ, завършил математика и сега.. кове код в несвяст в прашен офис в мазето на една банка за 1200 лефчета на месец.
                    МАНИ БЕГАЙ!
                    А иначе конкретния съвет към коуегата е този да - за СФ - СМГ, Немска, Испанска, английска 1 и 2, Търговско-банкова и частни (ПЧМГ, Света София.. )Потърси в нета класация според представянето на матурите в 12 клас и ти става ясно всичко
                    Това виц ли е? Еми спаси го, покажи му пътя към некоя фирма егати. Иначе не знам как е сега СМГ, то аз съм завършил там ама преди 20+ години
                    Щерката беше там 4-7 клас, после в американския колеж, добър е, определено е различен от всички останали училища, ама и таксата стана бая сериозна, не знам дали си струва чак толкоз.
                    Сина е в първа английска, става като че ли. Знам ли и аз вече.

                    А това за Лари Елисън го порових - било фейк Абсолютно мога да го повярвам че го е казало копелето обаче. Уникален задник е.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                      ....То езиковите затова се търсят - малко хора 7-8ми клас са се ориентирали какво искат да правят а езикът може само да помогне занапред, един вид може 10-11-12 клас да решиш наново и да не си обвързан.
                      другото е че при езиковите ако няколко месеца не учиш един вид изоставаш от другите и почва едно мъчение-седиш в клас и не ти е ясно за какво става въпрос, та ако на детето не му се учи редовно да не се мъчи само...
                      да допълня колегата - в езиковите другите предмети(биология, химия и тн) се учат на съответният език и ако не си даваш много зор по езика и те също няма да ти вървят
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

                      Коментар


                      • да кажа и аз набързо от скорошен опит - завърших 1-ва АЕГ в София преди 4 години, приятел от квартала 1-ва испанска по същото време. Според мен важно е каквото и да записва детето да има СОБСТВЕНА МОТИВАЦИЯ за това, което ще учи - в английската и испанската може да се научи езика добре, но ако не ти се учи език никой няма да те ръчка и може да си минаваш между капките - може да се преписва, да не пишеш домашни и т.н. Най-ученолюбивите съученици освен с английски на високо ниво излязоха и с втори език на добро равнище. И толкоз. То езиковите затова се търсят - малко хора 7-8ми клас са се ориентирали какво искат да правят а езикът може само да помогне занапред, един вид може 10-11-12 клас да решиш наново и да не си обвързан.
                        другото е че при езиковите ако няколко месеца не учиш един вид изоставаш от другите и почва едно мъчение-седиш в клас и не ти е ясно за какво става въпрос, та ако на детето не му се учи редовно да не се мъчи само...

                        Коментар


                        • Без, по никакъв начин да омаловажавам труда на МНОГО ОТ ДЕЦАТА /!!!/, нито пък конкретно - класацията на училищата по успеха от матурите, можем сега да направим вътрешна /за сайта/ класация, а именно...

                          ...Ако приемем, че ТУК е представен цветът на нацията, вкл. - инвеститорска, то - колко /ЛИ/ от НАС - инвеститорите - СА получили образованието си в първите 10 /според представянето на учениците на матурите от 2012/?

                          Ясно е, че анкетата не би претендирала за представителност, но - УБЕДЕН СЪМ, че най-голям % от тук представените инвеститори - ще са представители от други училища, а не точно от тия "първи 10"... Какви са изводите? Много - и различни.

                          Не искам да опонирам неоснователно, АМА - ясно е и как на места масово се манипулират резултати от матури..., как изтича информация за № на предстояща за изтегляне тема, до която със сигурност имат копия определени хора /поне тия, които са правили вариантите/..., за ползването на "пищови" дори не говоря..., както не споменавам и други проблеми с т.нар. "засекретеност"...

                          Неангажиращо, ама - повод за размисъл върху качеството на образованието, което оспорих по-долу...

                          Коментар


                          • Топ 10 на училищата в България, според матурата 2012:

                            1. Американски колеж - София

                            2. 91 НЕГ - София

                            3. ЕГ „Пловдив” - Пловдив

                            4. 164 ИЕГ – София

                            5. Първа АЕГ - София

                            6. НГДЕК „К. К. Философ” - София

                            7. НУКК - София

                            8. ГПАЕ „Гео Милев“, Бургас

                            9. ЧПГ „АК-Аркус” – Велико Търново

                            10. Първа АЕ – Варна

                            Коментар


                            • Топ 10 на училищата в България, според матурата 2013:

                              Американският колеж в София

                              91 немска езикова гимназия в София

                              164 ГИЕ „М.Сервантес” в София

                              Езикова гимназия „Пловдив” в Пловдив

                              Първа езикова гимназия във Варна

                              ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали

                              СОУ „Отец Паисий” в Кирково

                              9 ФЕГ „А.Ламартин” в София

                              I АЕГ в София

                              СОУ „С. Ценов Савов” в Пирдоп

                              Коментар


                              • Американският колеж отново оглави класацията на топ училищата на България, според резултатите от Държавните зрелостни изпити за 2014 година. Това стана ясно от пресконференцията на министъра на образованието.

                                Топ 10 училища на България, според матури 2014 г.:

                                1. Американски колеж в София - среден резултат Отличен 5,76, постигнат от 113 ученици от всички матури.

                                2. Испанската езикова гимназия в София - 5.74 на 140 зрелостници;

                                3. Езиковата гимназия в Кърджали - 5.72 на 174 ученици;

                                4. Немската езикова гимназия в София - 5.66 на 178 зрелостници;

                                5. Езиковата гимназия "Пловдив" - 5.65 на 261 ученици;

                                6. Първа английска гимназия в София - 5.62 на 206 ученици;

                                7. Средното общообразователно училище "Васил Левски" в Ардино - 5.62 на 18 ученици;

                                8. Софийската математическа гимназия - 5.53 на 167 зрелостници;

                                9. 73 СОУ в столицата - 5.53 на 117 завършващи;

                                10. Първа езикова гимназия във Варна - 5.49 на 238 ученици.

                                Коментар

                                Working...
                                X