IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде учат децата на инвеститорите?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
    и каква е добавената стойност срещу тези пари?
    кеф цена няма...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      105 900 CHF - аз реално плащам около 170 хиляди с частни уроци, ексурзии и всякакви глупости които измислят. Ако сложим и моите разходи да ходя на родителски ми излиза около 250 хиялди.
      и каква е добавената стойност срещу тези пари?
      мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

      Коментар


      • хАмериканския в Благоевград за бакалавърско (но е е евтино никак).
        После из европата магистратура, но не се връщат в БГ, уви...
        "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

        Коментар


        • Още по точни

          Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
          Ако трябва да сме точни за 2014-2015 таксата е 102900 CHF= 97295 EUR
          105 900 CHF - аз реално плащам около 170 хиляди с частни уроци, ексурзии и всякакви глупости които измислят. Ако сложим и моите разходи да ходя на родителски ми излиза около 250 хиялди.
          Last edited by Iv_max; 17.02.2015, 22:54.

          Коментар


          • На Надежда Михайлова

            Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            60 000 Е на година...
            Не ...Питай Надежда Михайлова....( "убавото" наде)
            децата или детето не учат там към момента

            Коментар


            • Основната е 170 хиляди фрнка

              Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
              Какви са таксите? Заслужава ли си?
              Но релано около 250 хиляди евро на година.

              Дали си залужава? Спорно е....зависи от детето.

              Не е най академичното образование но пък е житейски доста добре.

              Коментар


              • Made in Bulgaria!Университетите станаха люпилни на плагиатиКражбата на научни текстове се превърна в повсеместен способ за кариерно израстване http://www.mediapool.bg/universiteti...ews230420.html
                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                Коментар


                • Само такъв университет няма в БГ .Образователният министър с идея за създаване на Университет на третата възраст (УТВ) . Препъваме се в професори, доценти и доктори, а сме сред най-неграмотните нации в Европа и в света

                  Todor Tanev
                  21 часа ·
                  Нека споделя една идея.
                  Тъкмо се връщам от Хасково, където имах възможност да обсъдя идеята си за „Университет на третата възраст“.
                  Идеен проект за
                  „УНИВЕРСИТЕТ НА ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ“
                  От проф. ДПН Тодор Танев, министър на образованието и науката
                  УНИВЕРСИТЕТЪТ НА ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ е висше учебно заведение (професионален колеж). Мисията му е да защищава човешкото право на всеки гражданин за допълване или получаване на нови знания, активен живот във всяка възраст, поддържане на добро лично психофизическо състояние, активно участие в обществения живот и предаване на натрупания опит на новите поколения.
                  Слушател в УТВ може да бъде всеки човек в зряла възраст, който желае да развива нови социални взаимодействия, да участва в живота на обществото със своя труд и опит, да разширява своите умения и да прекарва свободното си време активно, интересно и творчески. Същевременно УТВ приема и студенти за бакалавърско обучение по нова специалност – геронтология, както и студенти от други ВУЗ за практики или научна дейност, за което те получават кредити.
                  УТВ има огромен и абсолютно пренебрегнат контингент в сравнение с нормалните университети в момент на демографска криза. Тези хора са пренебрегнати, а могат да спомогнат за развитието на обществото повече, отколкото можем да си представим. Университетът ще подпомага пълноценния живот, развиването на втора професия, нови социални роли и активно гражданско участие на възрастните хора. Университетът не е просто образователен, а в равна степен научен център. Обществената му и научна мисия е да запълни широка научно-приложна изследователска ниша във важна сфера, като развие науката и образованието за възрастни хора и създаде постоянен обществен диалог по този въпрос. Съществена част от обучението се извършва присъствено, но са включени и дистанционни форми, фокус групи, дискусии и други непреки форми на обучение.
                  УТВ заедно с просветната и културна дейност развива мощна научно-изследователска дейност във важни и малко изследвани у нас области и затова е изследователски университет. Той ще се превърне в националния център по геронтология във всичките й измерения и ще привлича учени, студенти и докторанти от страната и чужбина за развитие на научното познание в тази област. Развойната дейност на университета ще се гради на тази основа, като се създават технологии за пълноценен живот на възрастните в обществото, отношенията между поколенията и менторството. Ще се изследва, анализира и промотира обучението за възрастни и ще бъде развито обществено съзнание и отговорност към него. Ще се осигуряват консултации в същата сфера на местно, национално и международно равнище и България ще участва в подобни международни научни и практически форуми.
                  Заедно с това, УТВ предлага важни допълнителни дейности, като здравни консултации, културни събития, туризъм, клубна дейност и пр. Към университета ще се създаде дом за възрастни хора.
                  Това ще бъде първа цялостна инициатива в това отношение на територията на България.
                  Области на изследване и развитие:
                  • Професионална квалификация (преквалификация, доквалификация, продължаващо обучение, бизнес умения, микроикономика, занаяти, социални дейности)
                  • Нашият свят (философия, футурология, история, политология, право, макроикономика, основи на банковото дело, глобалният свят, междукултурни отношения, информационно общество, медии)
                  • Възрастният и другите (възрастова психология, геронтология, отношения между поколенията, наследствено право, човешки права, отглеждане на деца и болни хора, дислексия при възрастните, неравностойни отношения у дома и в обществото)
                  • Съвременни умения (компютърът и Интернет, чуждоезиково обучение, обучение и тренинг за нови социални и трудови роли)
                  • Творчески умения (история на изкуството, художествени занятия, дизайн, музика, танци)
                  • Здраве за възрастния човек (спортни занимания, бани, тематични екскурзии, здравни знания, отношения с институциите на здравеопазването, козметика, диетология)
                  София, януари 2015 г.

                  https://www.facebook.com/todor.tanev...05934539032192
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Сакън, химията изключително важна - особено в частта за разтворите.
                    Ако сваря 70 градусова ракия нали трябва да знам, че в нета се намира формула с която ще мога да си я разредя с дестилирана вода до градус, подходящ за ежедневна употреба.
                    И физиката е важна - това скорост, път, ускорение - нали трябва да изчисля за колко време ще стигна от т. А до т. В, ако ми е прицакан GPS-а
                    Ами я си представи, че река да стана доктор - без химия, че и физика съм за никъде.
                    За биологията - там пък със сигурност.
                    За образованието - един от професорите, които ми преподаваха, казваше, че в университета ни учат как и къде да намерим информация по даден въпрос и съответно да осмислим и приложим на практика.
                    Прав е бил, лека му пръст.
                    Да разтвирите са голяма рабта.И ще мое да си пръскаш лозето щото ако няма грозде няма какво да разреждаш

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                      Ако се въведат тестове подобни на TOEFL и SAT повече от половината бг университети ще затворят кепенца, а 2/3 от студентите въобще няма да се класират.
                      http://presa.bg/article/Obsht-izpit-...eti/65809/2/46
                      Коки ма ти имаш ли представа какво е TOEFL и SAT?Не си мисли че е кой знае какво.Чудя се защо толкова зли изказвания правите срещу нашите университети?Ако си мислиш че на Запад всичко е Кеймбридж жестоко се лъжеш.Не бъди сигурна че при еднакви тестове нашите ще се окажат по лоши.Ако се въведат тестове за обща култура тогава ще видиш Запада на какво ниво е.Там 99% от завършилите не знаят колко континента има не са чували за България а като им кажеш казват че столицата е Букурещ.Моята дъщеря учи в ТУ София.Уверявам те че им жулят двойки на поразия и изпитите са изключително сериозни става дума за компютърния факултет.Ако ти дам един тест не съм убеден че ще отговориш и на един въпрос.Спрете тия митове и легенди за западното образование.Аз съм готов да се изправя срещу колеги завършили Масачузетс по моята професия и бъди сигурна че ще гледат смутено и ще е язък за половин милион долара дето са платили.Който иска да учи учи.Математиката е еднаква по цял свят.както виждаш нашите калпазани правят за смях западните педалчета
                      Last edited by Бате Пешо; 16.02.2015, 17:23.

                      Коментар


                      • Ако се въведат тестове подобни на TOEFL и SAT повече от половината бг университети ще затворят кепенца, а 2/3 от студентите въобще няма да се класират.
                        http://presa.bg/article/Obsht-izpit-...eti/65809/2/46
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Няма значение какво тренира. Всеки човек водещ заседнал начин на живот има нужда от движение. Програмата не един ученик е следната:
                          До обяд пише домашни в седнало положение.
                          След обяд 7 часа в седнало положение на тъпия чин
                          Е вечер човек водещ такъв живот не трябва ли да отиде да потренира нещо си един час ?
                          Да ама се получава така, че почваш сутрин и се прибираш вечер в 9. Вечеряш и лягаш да спиш и на следващият ден пак така. То това живот ли е? Не искам да съм ученик. Няма да ми се живее такъв живот на мен
                          Според мен малко хора си дават сметка колко скучен и натоварен живот живеят децата в днешно време. А какъв е смисъла на живота? Не е ли да си го изживеем максимално приятно, вместо да прекараме 12 години, опитвайки се да запомним някакви си години по история или някакви си формули. Тези неща ги пише навсякъде и всеки може да ги прочете ако евентуално недей си боже му затрябват за нещо.
                          На всичкото отгоре накрая става така, че не знаят абсолютно нищо. За 12 години училище не са научили нищо друго освен как да си губят времето и да си пропиляват живота.
                          Относно образУванието,
                          Човек трябва да се научи как да учи. Как да възприема информацията най-ефективно. А вече каква точно информация да възприема да си решава сам спрямо интересите си и това кое е модерно в момента. За какво ми е химията или физиката в реалния живот? Ако има някаква полза в реалния живот от химията защо никой от нас възрастните не знае химичните или физичните формули? За какво ми е примерно да ходя да уча информатика 4 години средно и 9 висше. Ако имам логиката и мотивацията мога да стана програмист с един тримесечен курс. И то програмист на актуалните в момента неща а не на някакви си неща отпреди 10 години, които никой не помни
                          Сакън, химията изключително важна - особено в частта за разтворите.
                          Ако сваря 70 градусова ракия нали трябва да знам, че в нета се намира формула с която ще мога да си я разредя с дестилирана вода до градус, подходящ за ежедневна употреба.
                          И физиката е важна - това скорост, път, ускорение - нали трябва да изчисля за колко време ще стигна от т. А до т. В, ако ми е прицакан GPS-а
                          Ами я си представи, че река да стана доктор - без химия, че и физика съм за никъде.
                          За биологията - там пък със сигурност.
                          За образованието - един от професорите, които ми преподаваха, казваше, че в университета ни учат как и къде да намерим информация по даден въпрос и съответно да осмислим и приложим на практика.
                          Прав е бил, лека му пръст.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                            60 000 Е на година...
                            Не ...Питай Надежда Михайлова....( "убавото" наде)
                            Ако трябва да сме точни за 2014-2015 таксата е 102900 CHF= 97295 EUR
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                              Какви са таксите? Заслужава ли си?
                              60 000 Е на година...
                              Не ...Питай Надежда Михайлова....( "убавото" наде)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                                в Пловдив положението с частните училища е същото -- високи оценки за да се радват децата и родителите, а знания никакви

                                имам познати с фин.възможности които записват децата да завършат средното си образование в частни училища за да може детенцата им да не се мъчат много, а същевременно да завършат и да продължат "образованието си"



                                какво толкова тренира, че му е толкова натоварен графика с тренировки?

                                да не го подготвяш за олимпийските игри?
                                Няма значение какво тренира. Всеки човек водещ заседнал начин на живот има нужда от движение. Програмата не един ученик е следната:
                                До обяд пише домашни в седнало положение.
                                След обяд 7 часа в седнало положение на тъпия чин
                                Е вечер човек водещ такъв живот не трябва ли да отиде да потренира нещо си един час ?
                                Да ама се получава така, че почваш сутрин и се прибираш вечер в 9. Вечеряш и лягаш да спиш и на следващият ден пак така. То това живот ли е? Не искам да съм ученик. Няма да ми се живее такъв живот на мен
                                Според мен малко хора си дават сметка колко скучен и натоварен живот живеят децата в днешно време. А какъв е смисъла на живота? Не е ли да си го изживеем максимално приятно, вместо да прекараме 12 години, опитвайки се да запомним някакви си години по история или някакви си формули. Тези неща ги пише навсякъде и всеки може да ги прочете ако евентуално недей си боже му затрябват за нещо.
                                На всичкото отгоре накрая става така, че не знаят абсолютно нищо. За 12 години училище не са научили нищо друго освен как да си губят времето и да си пропиляват живота.
                                Относно образУванието,
                                Човек трябва да се научи как да учи. Как да възприема информацията най-ефективно. А вече каква точно информация да възприема да си решава сам спрямо интересите си и това кое е модерно в момента. За какво ми е химията или физиката в реалния живот? Ако има някаква полза в реалния живот от химията защо никой от нас възрастните не знае химичните или физичните формули? За какво ми е примерно да ходя да уча информатика 4 години средно и 9 висше. Ако имам логиката и мотивацията мога да стана програмист с един тримесечен курс. И то програмист на актуалните в момента неща а не на някакви си неща отпреди 10 години, които никой не помни
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X