IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Шок и ужас, смях голям, абе братче и в момента има хора, които си получават пожизнени пенсии и от нашата компания и от други... ти за доходност не си ли чувал? Не е ли ясно, че пари, инвестирани 20-30-40 години с прилична доходност, ще носят и на вложителя, и на компанията?
    Вие вярно сте някакви бурканаджии по отношение на парите... казваш: бой - и аз съм на мнение, че всеки сам трябва да си решава къде, как да се осигурява и дали въобще ще се, така и със застраховането... ама пък който не се е погрижил за старините и парите си или за имота си, ако тръгне после да реве - и за него бой !!! Не някакви кауни в Мизия или където и да е, дето реката ги наводнява по два пъти в годината, да пестят пари от застраховки, с осигуряването същата работа.

Апропо - бате Пешов се оплаква, че му удържали 5% такса на вноските - той защо не каже в неговия бизнес (зърнарство, ако се не лъжа) колко печалба си удържат? надали е 0, защото тогава как шефът му плаща заплата и го осигурява на макс? На бас, че са повече от 5% - защо той не работи без пари? Така и с всеки бизнес - но от осигурители и застрахователи по неясни причини всички искат да работят за идеята...
    Мите стига се прави на луд.Мен никой не ме е питал дали искам да се осигурявам в пенсионен фонд.Тази пари ми се взимат насила и някой си крадец решил да взима пет процента такса после има и друга такса ако се не лъжа процент от незнам кво си.Каква доходност трябва да изкарат за да съм на печалба?Митак вие ми крадете парите и поради това имам по малко отколкото съм внесъл.Кажи ми защо махнахте сумата от вноските в партидите а показвате само стойност на един дял брой дялове и натрупана сума до момента.Митак сега ме чуй внимателно.В моя род глупави хора няма.Не са строили в дерета блата и реки и затова не мисля да се застраховам.А и вие сте тарикати отказвате застраховки на такива.Вие искате да се застрахова такъв като мен за да му приберете парите.Има да чакате.И да знаеш от мен печалбата на декар със субсидиите е средно 100 кинта на декар.Докарвал съм и 150 говоря за зърнени култури.От градинарство се изкарва много повече

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Това ирония ли е или си сериозен Щот аз го разбирам като "ако парите ти станат повече, винаги има фирми, които да ти ги вземат "
      Най после нещо умно от теб.Явно се дължи на моята критика.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Това нещо с пенсиите и то в различен размер трябва да се прекрати и който предлага пенсия - бой. Защото никой не може да даде повече отколкото ще прибере от хората първо и те просто чакат продължителността на живота да падне и нищо да не изплащат - само събирай пари от будалите.
        Шок и ужас, смях голям, абе братче и в момента има хора, които си получават пожизнени пенсии и от нашата компания и от други... ти за доходност не си ли чувал? Не е ли ясно, че пари, инвестирани 20-30-40 години с прилична доходност, ще носят и на вложителя, и на компанията?
        Вие вярно сте някакви бурканаджии по отношение на парите... казваш: бой - и аз съм на мнение, че всеки сам трябва да си решава къде, как да се осигурява и дали въобще ще се, така и със застраховането... ама пък който не се е погрижил за старините и парите си или за имота си, ако тръгне после да реве - и за него бой !!! Не някакви кауни в Мизия или където и да е, дето реката ги наводнява по два пъти в годината, да пестят пари от застраховки, с осигуряването същата работа.

Апропо - бате Пешов се оплаква, че му удържали 5% такса на вноските - той защо не каже в неговия бизнес (зърнарство, ако се не лъжа) колко печалба си удържат? надали е 0, защото тогава как шефът му плаща заплата и го осигурява на макс? На бас, че са повече от 5% - защо той не работи без пари? Така и с всеки бизнес - но от осигурители и застрахователи по неясни причини всички искат да работят за идеята...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Та, понеже темичката е интересна, е как аз виждам нещата (всеки е свободен да е съгласен или не с мен)
          Та, фундаменално погледнато, когато си млад и умен в добро здраве и възможности, можеш да изкарваш доста повече, отколкото да потребяваш (разумно) и всеки от нас се замисля как да съхрани това, което сега му е в повече, за по-късно. Истината обаче е, че няма как, защото.. за да живееш без да работиш, трябва някой друг да ти работи на по-късен етап, а не можем да си затваряме работа, младост, сили и възможности в буркани. И решаваме да купим нещо ( актив) който, като искаме, да можем да осребрим в .. РАБОТА. Тоест, някой да е навит да ни свърши работа в замяна на придобиване на собствеността върху този наш актив ( придобит по-рано)
          Добре ама цената (количеството работа) на нашия актив, се определя от търсенето (колко хора отчаяно искат да придобият собственост и са склонни да вършат всичко в името на това) и предлагането - колко хора имат такъв актив и се надяват да получат работа срещу него.
          Та.... кой ще е търсения актив, БАШ кога решиш че ше продаваш е Божя работа
          Ако демографията е на +, се очаква, че ще можеш лесно да осребриш всеки актив на добра цена ( ще има търсене). Ако е на - ще го д***ш с кажи речи всеки актив, ако не си касметлия да фанеш балонЯ

Има две неща в които можеш да инвестираш с известна доза увереност, че ще ти гарантират по-добри старини и те са
          1) Здраве. Колкото по-дълго си здрав и активен, толкова повече ще може да ти е дебел врата, а и няма да имаш разходи за лекарства
          2) Енергийна ефективност - по-малко разходи за отопление, осветление и подобни жизнено-важни неща

Останалото е ... късмет

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Impe Удивявам се на наивността ти.
            Не мога да повярвам че може всички да станат финансови инвеститори/гурота - то не са акции, пенсионни фондове и т.н.
            Няма как да не са хората малки рибки, които ги ядът големите риби,, дето биват изяждани после от акулите и китовете.
            Вярвай си че си Акула или КИТ...
            Аз искрено ти го пожелавам - ама това са животни дето САМИ си вършат работата.
            Дадеш ли я на някой друг ще те окраде - на запад 100% тука 1000.
            Като станеш 65-70г грохнал старец и акулата (ПФ) трябва да вземе да ти плаща пенсия познай кво ще стане. (абе дъртак я ходи рови в кофите и умирай)
            Абе не баш така ама горе доле
            Обаче темата се изроди в пенсиониране а не в "ко да праиме с парите"

Коментар

• Impe Удивявам се на наивността ти.
              Не мога да повярвам че може всички да станат финансови инвеститори/гурота - то не са акции, пенсионни фондове и т.н.
              Няма как да не са хората малки рибки, които ги ядът големите риби,, дето биват изяждани после от акулите и китовете.
              Вярвай си че си Акула или КИТ...
              Аз искрено ти го пожелавам - ама това са животни дето САМИ си вършат работата.
              Дадеш ли я на някой друг ще те окраде - на запад 100% тука 1000.
              Като станеш 65-70г грохнал старец и акулата (ПФ) трябва да вземе да ти плаща пенсия познай кво ще стане. (абе дъртак я ходи рови в кофите и умирай)
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Това нещо с пенсиите и то в различен размер трябва да се прекрати и който предлага пенсия - бой. Защото никой не може да даде повече отколкото ще прибере от хората първо и те просто чакат продължителността на живота да падне и нищо да не изплащат - само събирай пари от будалите.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Императорът

В един момент всичко дифолтва, пък тези пенсионни фондове дето събират а не дават и печелят от това че ще съберат повече отколкото ще раздадат ако ще и марсианци да са..пък те само едни прости немци
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Супер забавен "диалог" се е получил между Бате Пешо и Импа, ше умра от смях!
                    И двамата като сектанти същи навили на пръста и повтарят ли повтарят едно и също и никой не слуша другия
                    @Пешо, купи си земя и комбайн, тури си парите в бурканя и продължавай да бачкаш за работодател, който те осигурява на максимума и се чувствай щастлив и стига реве по форумите. Най-важно е да се чувстваш щастлив, а всяка собственост, вкл и парите, те заробва, ама па недей да се нервиш че немаш кинти. Ти не искаш кинти и разбирасе, щом имаш а не ги искаш, ще се намери все някой да ти ги вземе
                    @Импа, много промито звучиш специално туканка. Повтаряш си едно и също - атерки жабоци и Алианц, щото били немци, Де по-полека, няма такава черно-бяла стратегия. Направи това и това и готово. Не става. Това, че алианц има толкова пари, не значи, че ще ги даде на Пешо. Те от това имат, от милиони като Пешо, на които им ги вземат и после не им дават. Нема лошо във всичко което говориш, ама намали фанфарите малко, че като реклама на КТБ стана 'Клиентите са ни тъпи" с баце Ицко
                    Не познаваш явно условията за изплащане на пенсии, да не говорим, че една компания няма как да стане толкова голяма, ако си лъже клиентите, просто защото никой няма да и повери парите си. Много ясно, че трябва диверсификация, но това се прави от финансово грамотни хора.

Съни, 20 години, ама НОИ иска 40 години стаж, за да ти даде пенсия, хем ти одира три пъти повече пари. Поиграй си с един калкулатор, за да видиш как за 35-40 години частният пенсионен фонд ще ти даде ного по-голяма пенсия, въпреки тройно по-ниската вноска в него. За хората с ниски доходи, като учителите – колко пенсия ще им даде ПФ? – Ами пак повече, отколкото НОИ. Казваш сегашните пенсионери разчитали на: ами нас защо трябва това да ни интересува? Пенсионерите цял живот са наливали пари в НОИ и НОИ е този, който има задължения към тях, а това не е основание насила да ни принуждава да поемем неговите задължения към трети лица. Все едно аз да дължа на Бате Пешо 10 Б и да си ги искам от тебе и да те принуждавам да ми ги набройкаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                      Ако парите ви станат в повече, винаги има фирми които предлага възможности да ги въртите известно време, например фирми като Трейдър БГ, Адмирал Маркетс и Сейвуей.
                      Това ирония ли е или си сериозен Щот аз го разбирам като "ако парите ти станат повече, винаги има фирми, които да ти ги вземат "

Коментар

• Супер забавен "диалог" се е получил между Бате Пешо и Импа, ше умра от смях!
                        И двамата като сектанти същи навили на пръста и повтарят ли повтарят едно и също и никой не слуша другия
                        @Пешо, купи си земя и комбайн, тури си парите в бурканя и продължавай да бачкаш за работодател, който те осигурява на максимума и се чувствай щастлив и стига реве по форумите. Най-важно е да се чувстваш щастлив, а всяка собственост, вкл и парите, те заробва, ама па недей да се нервиш че немаш кинти. Ти не искаш кинти и разбирасе, щом имаш а не ги искаш, ще се намери все някой да ти ги вземе
                        @Импа, много промито звучиш специално туканка. Повтаряш си едно и също - атерки жабоци и Алианц, щото били немци, Де по-полека, няма такава черно-бяла стратегия. Направи това и това и готово. Не става. Това, че алианц има толкова пари, не значи, че ще ги даде на Пешо. Те от това имат, от милиони като Пешо, на които им ги вземат и после не им дават. Нема лошо във всичко което говориш, ама намали фанфарите малко, че като реклама на КТБ стана 'Клиентите са ни тъпи" с баце Ицко

Коментар

• Ако парите ви станат в повече, винаги има фирми които предлага възможности да ги въртите известно време, например фирми като Трейдър БГ, Адмирал Маркетс и Сейвуей.
                          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Напротив – пирамидата НОИ е разходо-покривна. А в България „солидарна политика” и „солидарна основа” общо взето означават, че хората работят и плащат, за да могат циганите да се развъждат на техен гръб. Е, това е нещо, в което аз пък не искам да участвам. Да, не е коректно да се сравняват пенсионните фондове с НОИ – защото пръво: тези фондове съществуват от доста по-скоро и не са имали време да натрупат ресурс, второ – защото НОИ ни краде над три пъти повече като процент, отколкото ни вземат фондовете. Защо бе, мамка му, в НОИ не отиват 5%, а във фондовете по личните ни партиди – 17% ???
                            ......
                            фондовете, докато започнат да изплащат ще станат на почти 20 години
                            Да, в изреченеието за фондовете съм изпуснала "не-то", т.е. - не важи pay as you go, отнася се до националното осигуряване
                            Няма как да се елиминира, дали ще е под тази форма или под друга, наречена само социална....пак ще съществува
                            Не са само циганите, които разчитат на него, напротив, всички пенсионери осигурявани до преди задължителното допълнително - 2ят стълб на системата, разчитат само на НОИ - твоите родители, например...
                            И отделно, знаеш масовата част в България за какви заплати работи, включително учители и други хуманитарни длъжности...
                            Колко допълнителна пенсия би им дал ПФ?
                            А всеки един фонд....колкото и да е голям, вече видяхме по света, че е възможен и фалита му...
                            Няма нужда от противопоставяне, а от ясна програма кое какво прави... засега липсва....Само за нарастване на годините на пенсиониране има яснота

За застраховката на жилища съм съгласна. Добре е да се осигури риска.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Импе, кефиш поне е интересно да те чете човек ))
                              Но за НОИ - не е коректно да ги сравняваш с ПФ и допълнителните...
                              Идеята им е различна.
                              НОИ е база за социална политика на солидарна основа! И зад нея стои държавата.
                              При фондовете и застрахователите са персонални партиди - при тях важи разходно-покривния метод.
                              А и знаеш, че фондовете вече май, ще станат 15 години, но не могат да започнат изплащане на що-годе нормална пенсия....да видим след няколко години дали ще стартират или пак ще отложат...
                              Просто са различни нещата ... и няма как фондовете да изместят НОИ...виж обратното - да
                              По-коректно е да се каже, че двете се допълват...
                              Напротив – пирамидата НОИ е разходо-покривна. А в България „солидарна политика” и „солидарна основа” общо взето означават, че хората работят и плащат, за да могат циганите да се развъждат на техен гръб. Е, това е нещо, в което аз пък не искам да участвам. Да, не е коректно да се сравняват пенсионните фондове с НОИ – защото пръво: тези фондове съществуват от доста по-скоро и не са имали време да натрупат ресурс, второ – защото НОИ ни краде над три пъти повече като процент, отколкото ни вземат фондовете. Защо бе, мамка му, в НОИ не отиват 5%, а във фондовете по личните ни партиди – 17% ???
                              Процентов – да сравняваш Виена Иншуранс с Алианц е все едно да сравняваш пенсионната компания Топлина със пенсионната компания Доверие като мащаб. Ако не бяха Доверчивите, тия никой нямаше и да ги е чувал туканка. А и това ако е някаква застрахователска компания (ако съдим по името), то значи пенсионното осигуряване не и е бизнес, нещо което не може да се каже за Алианц, на които именно пенсионните работи са основен и първичен бизнес, а застраховането: вторичен. Впрочем твоето е едно теоретическо предположение, също както предположението, че еболата ще ни докопо и изпонатръшка и няма да ни трябва пенсионно осигуряване, или че ще се открият неограничени залежи от златце и цената му ще падне на 100 кинта. Ако Алианц Германия тръгне да продава Алианц Холдинг България (слабо вероятно, бизнесът им туканка е бая печеливш), тогава ще му мислим.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                ама е готин, нали веждито още като го видя и на мен ми се приплаква, все се сещам как нарече Борисов голям художник
                                готин е.спор няма
                                Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Working...
                                X