Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеТова ирония ли е или си сериозен Щот аз го разбирам като "ако парите ти станат повече, винаги има фирми, които да ти ги вземат "
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеТова нещо с пенсиите и то в различен размер трябва да се прекрати и който предлага пенсия - бой. Защото никой не може да даде повече отколкото ще прибере от хората първо и те просто чакат продължителността на живота да падне и нищо да не изплащат - само събирай пари от будалите.
Вие вярно сте някакви бурканаджии по отношение на парите... казваш: бой - и аз съм на мнение, че всеки сам трябва да си решава къде, как да се осигурява и дали въобще ще се, така и със застраховането... ама пък който не се е погрижил за старините и парите си или за имота си, ако тръгне после да реве - и за него бой !!! Не някакви кауни в Мизия или където и да е, дето реката ги наводнява по два пъти в годината, да пестят пари от застраховки, с осигуряването същата работа.
Апропо - бате Пешов се оплаква, че му удържали 5% такса на вноските - той защо не каже в неговия бизнес (зърнарство, ако се не лъжа) колко печалба си удържат? надали е 0, защото тогава как шефът му плаща заплата и го осигурява на макс? На бас, че са повече от 5% - защо той не работи без пари? Така и с всеки бизнес - но от осигурители и застрахователи по неясни причини всички искат да работят за идеята...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Та, понеже темичката е интересна, е как аз виждам нещата (всеки е свободен да е съгласен или не с мен)
Та, фундаменално погледнато, когато си млад и умен в добро здраве и възможности, можеш да изкарваш доста повече, отколкото да потребяваш (разумно) и всеки от нас се замисля как да съхрани това, което сега му е в повече, за по-късно. Истината обаче е, че няма как, защото.. за да живееш без да работиш, трябва някой друг да ти работи на по-късен етап, а не можем да си затваряме работа, младост, сили и възможности в буркани. И решаваме да купим нещо ( актив) който, като искаме, да можем да осребрим в .. РАБОТА. Тоест, някой да е навит да ни свърши работа в замяна на придобиване на собствеността върху този наш актив ( придобит по-рано)
Добре ама цената (количеството работа) на нашия актив, се определя от търсенето (колко хора отчаяно искат да придобият собственост и са склонни да вършат всичко в името на това) и предлагането - колко хора имат такъв актив и се надяват да получат работа срещу него.
Та.... кой ще е търсения актив, БАШ кога решиш че ше продаваш е Божя работа
Ако демографията е на +, се очаква, че ще можеш лесно да осребриш всеки актив на добра цена ( ще има търсене). Ако е на - ще го д***ш с кажи речи всеки актив, ако не си касметлия да фанеш балонЯ
Има две неща в които можеш да инвестираш с известна доза увереност, че ще ти гарантират по-добри старини и те са
1) Здраве. Колкото по-дълго си здрав и активен, толкова повече ще може да ти е дебел врата, а и няма да имаш разходи за лекарства
2) Енергийна ефективност - по-малко разходи за отопление, осветление и подобни жизнено-важни неща
Останалото е ... късмет
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеImpe Удивявам се на наивността ти.
Не мога да повярвам че може всички да станат финансови инвеститори/гурота - то не са акции, пенсионни фондове и т.н.
Няма как да не са хората малки рибки, които ги ядът големите риби,, дето биват изяждани после от акулите и китовете.
Вярвай си че си Акула или КИТ...
Аз искрено ти го пожелавам - ама това са животни дето САМИ си вършат работата.
Дадеш ли я на някой друг ще те окраде - на запад 100% тука 1000.
Като станеш 65-70г грохнал старец и акулата (ПФ) трябва да вземе да ти плаща пенсия познай кво ще стане. (абе дъртак я ходи рови в кофите и умирай)
Обаче темата се изроди в пенсиониране а не в "ко да праиме с парите"
Коментар
-
Impe Удивявам се на наивността ти.
Не мога да повярвам че може всички да станат финансови инвеститори/гурота - то не са акции, пенсионни фондове и т.н.
Няма как да не са хората малки рибки, които ги ядът големите риби,, дето биват изяждани после от акулите и китовете.
Вярвай си че си Акула или КИТ...
Аз искрено ти го пожелавам - ама това са животни дето САМИ си вършат работата.
Дадеш ли я на някой друг ще те окраде - на запад 100% тука 1000.
Като станеш 65-70г грохнал старец и акулата (ПФ) трябва да вземе да ти плаща пенсия познай кво ще стане. (абе дъртак я ходи рови в кофите и умирай)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Това нещо с пенсиите и то в различен размер трябва да се прекрати и който предлага пенсия - бой. Защото никой не може да даде повече отколкото ще прибере от хората първо и те просто чакат продължителността на живота да падне и нищо да не изплащат - само събирай пари от будалите.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеСупер забавен "диалог" се е получил между Бате Пешо и Импа, ше умра от смях!
И двамата като сектанти същи навили на пръста и повтарят ли повтарят едно и също и никой не слуша другия
@Пешо, купи си земя и комбайн, тури си парите в бурканя и продължавай да бачкаш за работодател, който те осигурява на максимума и се чувствай щастлив и стига реве по форумите. Най-важно е да се чувстваш щастлив, а всяка собственост, вкл и парите, те заробва, ама па недей да се нервиш че немаш кинти. Ти не искаш кинти и разбирасе, щом имаш а не ги искаш, ще се намери все някой да ти ги вземе
@Импа, много промито звучиш специално туканка. Повтаряш си едно и също - атерки жабоци и Алианц, щото били немци, Де по-полека, няма такава черно-бяла стратегия. Направи това и това и готово. Не става. Това, че алианц има толкова пари, не значи, че ще ги даде на Пешо. Те от това имат, от милиони като Пешо, на които им ги вземат и после не им дават. Нема лошо във всичко което говориш, ама намали фанфарите малко, че като реклама на КТБ стана 'Клиентите са ни тъпи" с баце Ицко
Съни, 20 години, ама НОИ иска 40 години стаж, за да ти даде пенсия, хем ти одира три пъти повече пари. Поиграй си с един калкулатор, за да видиш как за 35-40 години частният пенсионен фонд ще ти даде ного по-голяма пенсия, въпреки тройно по-ниската вноска в него. За хората с ниски доходи, като учителите – колко пенсия ще им даде ПФ? – Ами пак повече, отколкото НОИ. Казваш сегашните пенсионери разчитали на: ами нас защо трябва това да ни интересува? Пенсионерите цял живот са наливали пари в НОИ и НОИ е този, който има задължения към тях, а това не е основание насила да ни принуждава да поемем неговите задължения към трети лица. Все едно аз да дължа на Бате Пешо 10 Б и да си ги искам от тебе и да те принуждавам да ми ги набройкаш.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнениеАко парите ви станат в повече, винаги има фирми които предлага възможности да ги въртите известно време, например фирми като Трейдър БГ, Адмирал Маркетс и Сейвуей.
Коментар
-
Супер забавен "диалог" се е получил между Бате Пешо и Импа, ше умра от смях!
И двамата като сектанти същи навили на пръста и повтарят ли повтарят едно и също и никой не слуша другия
@Пешо, купи си земя и комбайн, тури си парите в бурканя и продължавай да бачкаш за работодател, който те осигурява на максимума и се чувствай щастлив и стига реве по форумите. Най-важно е да се чувстваш щастлив, а всяка собственост, вкл и парите, те заробва, ама па недей да се нервиш че немаш кинти. Ти не искаш кинти и разбирасе, щом имаш а не ги искаш, ще се намери все някой да ти ги вземе
@Импа, много промито звучиш специално туканка. Повтаряш си едно и също - атерки жабоци и Алианц, щото били немци, Де по-полека, няма такава черно-бяла стратегия. Направи това и това и готово. Не става. Това, че алианц има толкова пари, не значи, че ще ги даде на Пешо. Те от това имат, от милиони като Пешо, на които им ги вземат и после не им дават. Нема лошо във всичко което говориш, ама намали фанфарите малко, че като реклама на КТБ стана 'Клиентите са ни тъпи" с баце Ицко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеНапротив – пирамидата НОИ е разходо-покривна. А в България „солидарна политика” и „солидарна основа” общо взето означават, че хората работят и плащат, за да могат циганите да се развъждат на техен гръб. Е, това е нещо, в което аз пък не искам да участвам. Да, не е коректно да се сравняват пенсионните фондове с НОИ – защото пръво: тези фондове съществуват от доста по-скоро и не са имали време да натрупат ресурс, второ – защото НОИ ни краде над три пъти повече като процент, отколкото ни вземат фондовете. Защо бе, мамка му, в НОИ не отиват 5%, а във фондовете по личните ни партиди – 17% ???
......
Да, в изреченеието за фондовете съм изпуснала "не-то", т.е. - не важи pay as you go, отнася се до националното осигуряване
Няма как да се елиминира, дали ще е под тази форма или под друга, наречена само социална....пак ще съществува
Не са само циганите, които разчитат на него, напротив, всички пенсионери осигурявани до преди задължителното допълнително - 2ят стълб на системата, разчитат само на НОИ - твоите родители, например...
И отделно, знаеш масовата част в България за какви заплати работи, включително учители и други хуманитарни длъжности...
Колко допълнителна пенсия би им дал ПФ?
А всеки един фонд....колкото и да е голям, вече видяхме по света, че е възможен и фалита му...
Няма нужда от противопоставяне, а от ясна програма кое какво прави... засега липсва....Само за нарастване на годините на пенсиониране има яснота
За застраховката на жилища съм съгласна. Добре е да се осигури риска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеИмпе, кефиш поне е интересно да те чете човек ))
Но за НОИ - не е коректно да ги сравняваш с ПФ и допълнителните...
Идеята им е различна.
НОИ е база за социална политика на солидарна основа! И зад нея стои държавата.
При фондовете и застрахователите са персонални партиди - при тях важи разходно-покривния метод.
А и знаеш, че фондовете вече май, ще станат 15 години, но не могат да започнат изплащане на що-годе нормална пенсия....да видим след няколко години дали ще стартират или пак ще отложат...
Просто са различни нещата ... и няма как фондовете да изместят НОИ...виж обратното - да
По-коректно е да се каже, че двете се допълват...
Процентов – да сравняваш Виена Иншуранс с Алианц е все едно да сравняваш пенсионната компания Топлина със пенсионната компания Доверие като мащаб. Ако не бяха Доверчивите, тия никой нямаше и да ги е чувал туканка. А и това ако е някаква застрахователска компания (ако съдим по името), то значи пенсионното осигуряване не и е бизнес, нещо което не може да се каже за Алианц, на които именно пенсионните работи са основен и първичен бизнес, а застраховането: вторичен. Впрочем твоето е едно теоретическо предположение, също както предположението, че еболата ще ни докопо и изпонатръшка и няма да ни трябва пенсионно осигуряване, или че ще се открият неограничени залежи от златце и цената му ще падне на 100 кинта. Ако Алианц Германия тръгне да продава Алианц Холдинг България (слабо вероятно, бизнесът им туканка е бая печеливш), тогава ще му мислим.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеама е готин, нали веждито още като го видя и на мен ми се приплаква, все се сещам как нарече Борисов голям художникИма стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
Коментар