IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ха-ха-ха-ха – той чичото с пурите, щото е непрост, затова сега реве повече от Тити Папазов. Аз да се скрия, викаш, а?

И си ного заблуден, баце, без никаква злоба ти го казвам, но по-скоро със загриженост. НОИ викаш, а? Дедо ти Ной отдавна е при господя, НОИ няма да съществува ного преди да се пенсионираш. Колко пари имаш при тях? Знаеш ли въобще какво е „финансова пирамида”? Ако знаеше, щеше да разбираш, че НОИ, дето им се надяваш, е точно това. Ругаеш Алианц, но само там имаш някакви реални пари и най-вероятно като станеш дърт, само на тях ще разчиташ и ще се благодариш, че поне си се осигурявал (зорлем) пенсионно в могъща световна компания, дето е устояла на две световни войни и две световни финансови катастрофи.
    ......................................
    Импе, кефиш поне е интересно да те чете човек ))
    Но за НОИ - не е коректно да ги сравняваш с ПФ и допълнителните...
    Идеята им е различна.
    НОИ е база за социална политика на солидарна основа! И зад нея стои държавата.
    При фондовете и застрахователите са персонални партиди - при тях важи разходно-покривния метод.
    А и знаеш, че фондовете вече май, ще станат 15 години, но не могат да започнат изплащане на що-годе нормална пенсия....да видим след няколко години дали ще стартират или пак ще отложат...
    Просто са различни нещата ... и няма как фондовете да изместят НОИ...виж обратното - да
    По-коректно е да се каже, че двете се допълват...

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
      нищо нямаше да се разбира...тф.ц.тшч йх..сссс и т.н
      ама е готин, нали веждито още като го видя и на мен ми се приплаква, все се сещам как нарече Борисов голям художник

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Е че аз няма да си купувам грамаден нов Кейс или Джон Диър.Досега плащах за жътва но се замислям всяка година по 3 бона за жътва.Не съм го решил.Има време
        Като за теб един Дон 1500 на втора ръка... или Нива (обаче те май бяха украински )...

Коментар

Би трябвало да се интересуваш малко повече къде са парите ти. Чия собственост е Алианц България е публична информация, която лесно може да се провери. Мажоритарен собственик е немският Алианц. А и наистина ли вярваш, че немците ще допуснат някакви балкански смешници да им ползват името и да лъжат хората? Това е абсурдно дори като теория.
          А на НОИ си вярвай колкото си щеш, така и така те крадат, поне си запази илюзията, че някога ще ти дадат нещо. Вместо да им даваш парите си, вярно е по-добре да си купиш един комбайн, ама си го застраховай, за да не ти го тафят.
          Импе, така или иначе съм си подпийнал, та да те захапя .
          Мажоритарен собственик е Алианц германия ДНЕС. Утре КОЙ ще е, знаеш ли? Виена иншуранс груп не са по-малко престижни, но позволиха да им "ползват името" като продадоха дела си в Доверие. Странно за мен, но в БГ все пак някой проработи и не го позволи, но те си дадоха г.за - "VIG"
          П.П. Гледам, че и AIG са отворили офис. Сподели нещо за конкурентите.
          Last edited by 15%; 03.11.2014, 23:36.
          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Би трябвало да се интересуваш малко повече къде са парите ти. Чия собственост е Алианц България е публична информация, която лесно може да се провери. Мажоритарен собственик е немският Алианц. А и наистина ли вярваш, че немците ще допуснат някакви балкански смешници да им ползват името и да лъжат хората? Това е абсурдно дори като теория.
            А на НОИ си вярвай колкото си щеш, така и така те крадат, поне си запази илюзията, че някога ще ти дадат нещо. Вместо да им даваш парите си, вярно е по-добре да си купиш един комбайн, ама си го застраховай, за да не ти го тафят.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Малко стопанство, за което е нужен комбайн???
              И аз имам малко стопанство на село, но си плащаме за обработка. Иначе комбайна ще го избиваме 300 г. примерно....
              Е че аз няма да си купувам грамаден нов Кейс или Джон Диър.Досега плащах за жътва но се замислям всяка година по 3 бона за жътва.Не съм го решил.Има време

Коментар

Пешов, сега ти слушай внимателно. Зад пенсионната компания Алианц стоят 2 ГБ активи. Зад НОИ не стои нищо. Всичко, което НОИ одира от кожите на хорицата, раздава го още другия месец като пенсии на сегашните пенсионери и помощи на мангалята. НОИ е една куха черупка, която дори сега непрестанно се нуждае от финансови инжекции от бюджетът... само че и бюджетът няма да издържи дълго, с намаляването на работещите и непрестанното набъбване на паразитите и старите хора. Увиснало кожа ще получиш точно от НОИ, на които се кланяш като на хотентотски идол. Не знам как така не си виждаш вноските, защото аз моите си ги виждам.
                Да, аз: служител на Алианц и ного добре зная какво говоря. И въобще не те карам да ми вярваш, просто ти казвам какво ще се случи, когато ти станеш дрът, а аз рядко греша. Апропо – щом част от парите ти са в ДПФ, толкова по-добре, там доходността е по-сосна, може да доближиш и до 500 кинта пенсия, разбира се, ако съм ти улучил възрастта.

Апропо: малко ми е странно как си попаднал в нашият форум, щом вярваш само на пари в буркани. Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против присъствието ти и не ми е неприятно да комуникирам с тебе.
                Митак чест ти прави признанието.Зад Алианц България не стои Алианц Германия а фалиралия НЕК и едни лица от бившия холдинг България.Това с Алианц германие е за заблуда на врага.Не знам какво стои зад Алианц знам само че на мен нищо няма да даде.Той ако е раздавал сега зад него нищо нямаше да има щеше да е като НОИ.Казано честно имам някакво доверие в НОИ и никакво в Алианц.Всеки месец ме дерат към 450 кинта за пенсия заедно с работодателя.Ти сега ми кажи колко ще взема от НОИ и колко от Алианц.Възрастта не си познал точно но си много близо до истината.Ако е рекъл Бог да доживеем ще видим.

Коментар

Ми няма нищо за разбиране.Имам работодател и малко стопанство с което се занимавам през свободното време.
                  Малко стопанство, за което е нужен комбайн???
                  И аз имам малко стопанство на село, но си плащаме за обработка. Иначе комбайна ще го избиваме 300 г. примерно....

Коментар

Не мога да те разбера - имаш работодател, а обмисляш купуване на земя и комбайн?
                    Защо работиш за някой като имаш възможност да се развиваш сам?
                    Ми няма нищо за разбиране.Имам работодател и малко стопанство с което се занимавам през свободното време.

Коментар

• Пешов, сега ти слушай внимателно. Зад пенсионната компания Алианц стоят 2 ГБ активи. Зад НОИ не стои нищо. Всичко, което НОИ одира от кожите на хорицата, раздава го още другия месец като пенсии на сегашните пенсионери и помощи на мангалята. НОИ е една куха черупка, която дори сега непрестанно се нуждае от финансови инжекции от бюджетът... само че и бюджетът няма да издържи дълго, с намаляването на работещите и непрестанното набъбване на паразитите и старите хора. Увиснало кожа ще получиш точно от НОИ, на които се кланяш като на хотентотски идол. Не знам как така не си виждаш вноските, защото аз моите си ги виждам.
                      Да, аз: служител на Алианц и ного добре зная какво говоря. И въобще не те карам да ми вярваш, просто ти казвам какво ще се случи, когато ти станеш дрът, а аз рядко греша. Апропо – щом част от парите ти са в ДПФ, толкова по-добре, там доходността е по-сосна, може да доближиш и до 500 кинта пенсия, разбира се, ако съм ти улучил възрастта.

Апропо: малко ми е странно как си попаднал в нашият форум, щом вярваш само на пари в буркани. Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против присъствието ти и не ми е неприятно да комуникирам с тебе.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Ми колебая се.Може да си купя комбайн или земица ако някой продава.Една част отива в бурканбанк и те така
                        Не мога да те разбера - имаш работодател, а обмисляш купуване на земя и комбайн?
                        Защо работиш за някой като имаш възможност да се развиваш сам?

Коментар

Ако бате Пешов има 21 Б и ако е на 50 годинки, то ще получи от Алианц 430-450 лв пожизнена пенсия. Не е лошо, сега има хора, работили цял живот, дето НОИ им подхвърля 150-180 лв.
                          Драги Процентов – аз давам не една, а ного алтернативи на бамката. Ако чичото дето кашля ми се беше обадил, щяхме да го уредим като между художници, ама не съм го спипал овреме, затова сега конкурира Тити.
                          Мите ако доживея пенсия ще получа от Алианц един голяма увиснала кожа.Изобщо не разчитам на пари от тия.И не спори с мен парите ми в задължителното осигуряване са по малко от вноските.Тия велики немачки застрахователи дори си промениха софтуера и вече не виждаме колко сме внесли а само колко имаме щото са селски тарикати.Не ми ги хвали.Сега вземи да ми кажеш в Алианц ли работиш?

Коментар

Бате Пешо, ти имаш х лв. спестени. Все някъде трябва да ги дадеш/ вложиш/ инвестираш и т.н. Ти лично какво мислиш да направиш тази сума, когато ти бъде върната?
                            Не се заяждам, просто питам защото Импето все пак дава някаква алтернатива на банките. Дай и ти такава, за да сравним.
                            Ми колебая се.Може да си купя комбайн или земица ако някой продава.Една част отива в бурканбанк и те така

Коментар

Не знам кога и колко си внасял, ама още не съм видял случай някой да има по партидата по-малко от внесените. Логическият спад около Девета година отдавна е преодолян, моите вноски по УПФ са отпреди кризата, но съм си на плюс. А ако стане беля, ще ти платат имота на толкова, колкото си го застраховал. Мене пък ми е писнало от тарикати, застраховали къща на стойност 100 Б за 10 Б застрахователна сума, които, като има събитие, искат 20 Б за частична щета. Народът не се избива да се застрахова от акъл и скръндзавост, омръзна ми да гледам по ТВ как разни от градчета, селца и паланки реват държавата да им строи нови къщи, защото им се е досвидяло да извадат 20-30 лв веднъж в годината за застраховка.
                              Пенсионерите първа категория колко са се осигурявали като години и по колко са внасяли, че искат хубави пенсии? НОИ да им плаща, дето са им бъркали в джоба през целия им трудов живот. А на тебе кой ще ти плаща, когато се пенсионираш и в тая държава са останали 500 000 работещи на 2 000 000 цигани, ревящи за помощи и заплашващи, че ще колят хора?
                              Апропо – колко осигуровки си плащал, че имаш 21 Б, интересно ми е – такава голяма партида още не съм виждал. Тая „пирамида” може да ни купи държавата, без да я усети като разход, ти мислиш, че твойта пенсия ще ги озори.

Анди, по-скоро щеше да има локално наводнение.
                              Митак слушай внимателно.Осигурявам се на максимума откак е започнал тоя данък.Освен задължителното осигуряване работодателят ми внася и доброволно.Сумата от двете е 21000 кинта проверявах я преди месец и половина.А пенсия 450 кинта ще вида от Алианц ама нанайси.Та за НОИ не бери грижа зад него стои държавния бюджет.Алианц както дойде времето ще ми се изсмее и ще ми каже е ти по 30 кинта на месец имаше криза акциите се срутиха и те така.Мите няма как да ти повярвам за магическия Алианц.

Коментар

Ако бате Пешов има 21 Б и ако е на 50 годинки, то ще получи от Алианц 430-450 лв пожизнена пенсия. Не е лошо, сега има хора, работили цял живот, дето НОИ им подхвърля 150-180 лв.
                                Драги Процентов – аз давам не една, а ного алтернативи на бамката. Ако чичото дето кашля ми се беше обадил, щяхме да го уредим като между художници, ама не съм го спипал овреме, затова сега конкурира Тити.
                                Импе, имаш ли нещо общо с Алианц или защитаваш гилдията като цяло?

П.П. Прави много грозно впечатление жлъчта, с която говориш за Вежди.
                                Last edited by 15%; 03.11.2014, 22:08.

Коментар

Working...
                                X