IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кагато парите ви станат много повече от финансовия ви акъл....

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пешо, отново пишеш без да мислиш.

Първо, не съм се покрил, не предполагаш ли, че например имам работа? Второ - линкваш ми някакви блогове, списвани от немислещи невежи. Защо в тоя блог не е написано кой е мажоритарния собственик на Алианц България? И пак казвам, че собствеността на холдингът е публична информация, давана от официални държавни институции. И аз имам блог и мога да си пиша в него каквото си ща.
    А че големите енергийни предприятия (и не само те) се застраховат в Алианц, това е най-естественото нещо на света. Ти къде искаш да се застрахова някой голям ТЕЦ например - в Бул инс ли - или в Евроинс, Лев инс, Стотинка инс или в подобни някакви смешници? Че ако гръмне тоя ТЕЦ, те с какво ще го платат, с въшки ли - дето вече и по ГО клинчат и не плащат?
    Само наистина голям застраховател може да застрахова големи обекти - и дори ти би трябвало да се сетиш за това.
    За това, че си вътре, аз не виждам никаква логика от ликнатото от тебе и пак казвам, че досега не съм видял нито една партида, която да е на загуба, тоест към момента имаме само твоето твърдение.

Протоколов - това са двата големи и сериозни фонда с чужди собственици, но пак си помисли - ИНГ не щяха ли да фалират Осма година, та се наложи с правителствени помощи да ги спасяват? Просто Алианц е несравнимо по-могъща и силна и стабилна компания, но ти си знаеш, ти си знаеш.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Митак що се покри бе?Я скивай това и се замисли като сложиш таксата 5% защо парите ми са по малко.
      http://www.allianz.bg/docs/pod/Dohod...F_web_2013.pdf

Коментар

• Да споделя и аз нещо:
        - разпределен "служебно" за ДПО в Доверие - 2002
        - получени справки за изминалите 12 г- няма . Знаят работодателя и нямат оправдание
        - една тема в Инвестор ме накара да се замисля тия дни - има ли смисъл смяната на фонда и къде....
        - направих сравнение между Алианс и ING - първите не ми харесаха, .... след като ми отчитат доходността само за последните 5 г. .... навярно за тези читатели, които не знаят, че е имало срив по борсите Напр.
        http://www.allianz.bg/docs/pod/Dohod...F_web_2013.pdf
        http://www.ing.bg/?page=unit

Крайно решение - махам се от Доверие и отивам в ING .
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Митак я скивай за кви немци става въпрос
          http://angelyordanov.blogspot.com/2012/10/115_17.html
          http://angelyordanov.blogspot.com/2012/10/117.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Димитър Желев доколкото зная има малък дял – 1-2%, това не го прави собственик на компанията. По твоята логика аз притежавам Адванс Терафонд и съм къде-къде по-голям земевладелец от тебе. За НОИ и ромовете: ще видиш дали не те крадат като дойде време да получаваш пенсия. Не задължаваш хората да купуват житцето ти, това би било вярно, ако хората не бяха длъжни да плюскат, за да живеят. И НОИ не те задължава да живееш толкова дълго, че да им получиш пенсията... ама за разлика от тях парите ти в Алианц са наследяеми... това знаеш ли го?
            И не те подценявам, дори малко ти завиждам, че живееш на село, но понякога пишеш абсурдни неща.
            Митак аз не се надпирам кой е по голям енергетик земеделец застраховател футболист.Досега такова чудо частен фонд да плаща добра пенсия нито съм чувал нито съм виждал.Знам че парите са наследяеми ама аз не мисля да мра пще.До 85 мисля да копая и да сея и жъна па после колкото даде Господ.Ама ако не дай си Боже се разболея и ми се наложи да се пенсионирам по болест Алианц ще ми плаща инвалидна пенсия някой друг път.Та кога Алианц ще ме пенсионира?На 60 на 70?на 100?Щото аз си мисля че когато ме пенсионира НОИ тогава и Алианц ще го направи.Ама аз може да искам на 60 ама няма.Да не говорим че Алианц ако не дай си Боже умра ще даде парите на наследниците и няма да им плаща пенсия докато учат.на жена ми няма да изплаща 25%“

Коментар

• Димитър Желев доколкото зная има малък дял – 1-2%, това не го прави собственик на компанията. По твоята логика аз притежавам Адванс Терафонд и съм къде-къде по-голям земевладелец от тебе. За НОИ и ромовете: ще видиш дали не те крадат като дойде време да получаваш пенсия. Не задължаваш хората да купуват житцето ти, това би било вярно, ако хората не бяха длъжни да плюскат, за да живеят. И НОИ не те задължава да живееш толкова дълго, че да им получиш пенсията... ама за разлика от тях парите ти в Алианц са наследяеми... това знаеш ли го?
              И не те подценявам, дори малко ти завиждам, че живееш на село, но понякога пишеш абсурдни неща.

Коментар

Добре бе, Бате Пешов, как така на мене ми излизат вноските като сума, като дялове и т.н., а на тебе не? И кой те излъга, че отказваме застраховки на „такива”, строили край реки или дерета, камо ли да им прибираме парите и да им отказваме обезщетение при събитие? Дай пример, доказателство... защото не че се заяждам, но това е клеветничество и уронване на престиж и дори е подсъдно, че не аз ще те предам или някой от Алианц ще се занимава с тебе.
                Съжалявам, че зорлем някой ти прави добро и те кара да се осигуряваш, против това съм, но пък аз не искам да давам пари на НОИ и НЗОК, където да потъват в черна дупка, от която ромовете да си цоцат.
                За това чий е Алианц, както казах – има си регистри, това е публична информация. Аз ли знам – дето знам, че всяка година немците от Мюнхен идват на инспекция поне веднъж в годината и съм ги виждал по разни национални конференции, КФН и другите държавни институции ли знаят какво да пишат в официалните регистри, или Бай Пешо от село Гол тупан знае? НЕК имат миноритарен дял, това е вярно, мажоритар е Алианц Мюнхен. Който не вярва: да провери където ще.

Апропо – ти сам признаваш, че също печелиш по 100-150 кинта на декар от зърнарство. Не те ли е срам да печелиш от хлебецът на хорицата, от най-необходимото, та ти се свидят тия наши 5%? А като даваш на НОИ: чиновниците-хрантутници в НОИ откъде вземат заплати според тебе?
                Митак никой не е задължил хората да ми купуват житото царевицата и слънчогледа на цени опоределени от мен.Те това е разликата.Сега ми кажи освен НЕК онзи Димитър Желев ли беше има дял в Алианц?В НОИ не ме крадат циганите краде ме държавата но дава.В частния фонд ме крадат частниците и нищо не ми дават.И не ме подценявай това че живея на село не ме прави по незнаещ от тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                  Абе пожелавам на всички, кеша да е в повече. За да я докара човек до там, в повечето случаи, няма нужда от съвети. Факта че излиза на "излишък" говори сам по себе си.
                  На подобен човек, съвети му не трябват! Ся ясно е че не се има в предвид, тото късметлии, пишман наследници и тем подобни... случайници!

Туканка грешиш. Да изкарваш пари е едно, да управляваш друго. Ако ти беше прав, Вежди-то нямаше да циври сега. Това е масово нещо и в спортът – играчи, печелили милиони и милиони докъм 30-32 годишна възраст, на 40 работят по строежи, в автомивки и т.н. Ако ти си на 30 и имаш половин КБ, аз мога така да те подуча, че най-вероятно няма да ти се налага да работиш до края на животът си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Кандитко ще си купувам каквото искам.Твоите приятели от Запада нямат нищо против руските пари и с охота ги приемат в Лондон.Руснаците им ебат жените купуват им къщите и отборите а грозните англичани мигат на пашкули
                    е туй горното ме кефи.и май,вярно е май
                    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Отклоняваме се от темата. Нашият полутеоретически субект: бай Веждичков получи съвет от мен – диверсифицирана инвестиция в ценни книжа, пенсионни и инвестиционни фондове, недвижимости и секси метали за неговите 3 КБ. Да приемем, че и Бате Пешов му е дал съвет: да натъпче неговите 3 КБ в бурканяци и да ги зарови в земята и да се моли, че някой Хъхрю няма да направи баси джакпотът.

Други съвети?

Коментар

• Добре бе, Бате Пешов, как така на мене ми излизат вноските като сума, като дялове и т.н., а на тебе не? И кой те излъга, че отказваме застраховки на „такива”, строили край реки или дерета, камо ли да им прибираме парите и да им отказваме обезщетение при събитие? Дай пример, доказателство... защото не че се заяждам, но това е клеветничество и уронване на престиж и дори е подсъдно, че не аз ще те предам или някой от Алианц ще се занимава с тебе.
                        Съжалявам, че зорлем някой ти прави добро и те кара да се осигуряваш, против това съм, но пък аз не искам да давам пари на НОИ и НЗОК, където да потъват в черна дупка, от която ромовете да си цоцат.
                        За това чий е Алианц, както казах – има си регистри, това е публична информация. Аз ли знам – дето знам, че всяка година немците от Мюнхен идват на инспекция поне веднъж в годината и съм ги виждал по разни национални конференции, КФН и другите държавни институции ли знаят какво да пишат в официалните регистри, или Бай Пешо от село Гол тупан знае? НЕК имат миноритарен дял, това е вярно, мажоритар е Алианц Мюнхен. Който не вярва: да провери където ще.

Апропо – ти сам признаваш, че също печелиш по 100-150 кинта на декар от зърнарство. Не те ли е срам да печелиш от хлебецът на хорицата, от най-необходимото, та ти се свидят тия наши 5%? А като даваш на НОИ: чиновниците-хрантутници в НОИ откъде вземат заплати според тебе?
                        Last edited by Императорът; 04.11.2014, 21:38.

Коментар

• Абе пожелавам на всички, кеша да е в повече. За да я докара човек до там, в повечето случаи, няма нужда от съвети. Факта че излиза на "излишък" говори сам по себе си.
                          На подобен човек, съвети му не трябват! Ся ясно е че не се има в предвид, тото късметлии, пишман наследници и тем подобни... случайници!

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                            Като за теб един Дон 1500 на втора ръка... или Нива (обаче те май бяха украински )...
                            Кандитко ще си купувам каквото искам.Твоите приятели от Запада нямат нищо против руските пари и с охота ги приемат в Лондон.Руснаците им ебат жените купуват им къщите и отборите а грозните англичани мигат на пашкули

Коментар

Не познаваш явно условията за изплащане на пенсии, да не говорим, че една компания няма как да стане толкова голяма, ако си лъже клиентите, просто защото никой няма да и повери парите си. Много ясно, че трябва диверсификация, но това се прави от финансово грамотни хора.

Съни, 20 години, ама НОИ иска 40 години стаж, за да ти даде пенсия, хем ти одира три пъти повече пари. Поиграй си с един калкулатор, за да видиш как за 35-40 години частният пенсионен фонд ще ти даде ного по-голяма пенсия, въпреки тройно по-ниската вноска в него. За хората с ниски доходи, като учителите – колко пенсия ще им даде ПФ? – Ами пак повече, отколкото НОИ. Казваш сегашните пенсионери разчитали на: ами нас защо трябва това да ни интересува? Пенсионерите цял живот са наливали пари в НОИ и НОИ е този, който има задължения към тях, а това не е основание насила да ни принуждава да поемем неговите задължения към трети лица. Все едно аз да дължа на Бате Пешо 10 Б и да си ги искам от тебе и да те принуждавам да ми ги набройкаш.
                              Много хубаво си го написал НОИ дава да не харесвам условията му но дава а частните фондове ЩЕ дават.А кога почнат да дават ела ми се обади

Коментар

Би трябвало да се интересуваш малко повече къде са парите ти. Чия собственост е Алианц България е публична информация, която лесно може да се провери. Мажоритарен собственик е немският Алианц. А и наистина ли вярваш, че немците ще допуснат някакви балкански смешници да им ползват името и да лъжат хората? Това е абсурдно дори като теория.
                                А на НОИ си вярвай колкото си щеш, така и така те крадат, поне си запази илюзията, че някога ще ти дадат нещо. Вместо да им даваш парите си, вярно е по-добре да си купиш един комбайн, ама си го застраховай, за да не ти го тафят.
                                Мите нема да ме лъжеш.Собственици са НЕК и един юнак от бившия холдинг България Димитър незнам си кой.Алианц е за парлама.За шарани.

Коментар

Working...
                                X