IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Вие вашите пари си ги спестявайте и трупайте. Аз моите ще си ги харча, защото така ми харесва.
    Е то точно харченето на пари е идеята. На човек качеството на живот му се определя от харченето, не от спестяването. Но возенето в по-скъпа кола от това което може да си позволи човек му унищожава качеството на живот, защото му прецаква харченето за всичко останало.

Реално човек с 800 лева дори и да си вземе кола за 10 бона с петгодишен кредит - което всъщност е доста масов случай - му отиват по 220 лева на месец за плащане на кредита. не съм убеден дали 150 лева отгоре на месец - което плаща спрямо колата която всъщност може да си позволи му вдигат качеството на живот. С тези пари може да излиза всяка седмица например, или да ходи на екскурзии, на почивки. Тази кола ще му носи положителни емоции за няколко месеца и след това ще свикне с нея. няма да има повече положителни емоции, но отрицателните дори само за плащането на кредита си стоят.

Коментар

• Вие вашите пари си ги спестявайте и трупайте. Аз моите ще си ги харча, защото така ми харесва.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        Значи сега предлагате да не купуваме коли. Аз мога да предложа още по-драстично ограничаване на разходите. Може да пестим от храна, от дрехи, от обувки, от техника и от още много други неща. Абе викам направо нищо да не купуваме. Ще трупаме повече и повече пари, пък който ще ги харчи да му мисли, защото това явно няма да сме ние
        Не става дума за некупуване на коли, а че хората които купуват коли, които не могат да си позволят се обричат на бедност. Нищо лошо човек с няколко милиона да си вземе скъпо бмв или мерцедес. Бълха го ухапала, само от лихви ще си ги плати. Обаче човек с 800 лева заплата взимащ 20 бона кредит за кола - каквито случай и аз познавам - си е проява на идиотизъм.

Коментар

• Значи сега предлагате да не купуваме коли. Аз мога да предложа още по-драстично ограничаване на разходите. Може да пестим от храна, от дрехи, от обувки, от техника и от още много други неща. Абе викам направо нищо да не купуваме. Ще трупаме повече и повече пари, пък който ще ги харчи да му мисли, защото това явно няма да сме ние

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            За човек за когото чуждото мнение за него е по-важно от собственото му мнение за себе си е съвсем нормално да залитне да харчи нещо което не може да си позволи. Той не го харчи само за ламарини - купува си мнението на другите. Асоциира се с колата си и се надява и другите да правят това. И може би има достатъчен на брой хора, които го правят.

Ако човек разглежда колата просто като средство за придвижване от точка А до точка Б няма да плати няколко пъти отгоре за да изминава същото това разстояние. Но ако вярва, че тя е проекция на собствената му личност ще плати колкото може повече.

Автомобилните компании от вече почти 100 години се опитват да направят автомобила като лице за този който го кара. Основна част от егото на собственика. Филми, предавания подържат тази идея постоянно. Дори самите форми на автомобилите се правят вече така че да навяват символика и асоциации с човешко лице или тяло. И някой хора се подават на това.
            +1

Boyko Stoyanov :

голяма част от българите са свикнали да чакат по Х години за оная соц. Ламарина и от там идва и част от проблема според мен Даже аз се майтапя с приятели, че за колата е чакано 5 години и е по-ценна и от детето, за което е чакано само 9 месеца

Коментар

• За човек за когото чуждото мнение за него е по-важно от собственото му мнение за себе си е съвсем нормално да залитне да харчи нещо което не може да си позволи. Той не го харчи само за ламарини - купува си мнението на другите. Асоциира се с колата си и се надява и другите да правят това. И може би има достатъчен на брой хора, които го правят.

Ако човек разглежда колата просто като средство за придвижване от точка А до точка Б няма да плати няколко пъти отгоре за да изминава същото това разстояние. Но ако вярва, че тя е проекция на собствената му личност ще плати колкото може повече.

Автомобилните компании от вече почти 100 години се опитват да направят автомобила като лице за този който го кара. Основна част от егото на собственика. Филми, предавания подържат тази идея постоянно. Дори самите форми на автомобилите се правят вече така че да навяват символика и асоциации с човешко лице или тяло. И някой хора се подават на това.

Коментар

• Защо българинът учи синовете си да лапат ... ауспуси ?!?

http://zaparite.blogspot.com/2015/04/blog-post_26.html

се питам аз и отговор не търся..

Коментар

• Малко извън темата, но фактът, че в инвеститорски форум ледът въобще се споменава като част от питието, е дълбоко смущаващ.

Коментар

И аз това не го разбирам. В моя фризер има само формичка за лед. Пък аз пия алкохола без лед и този лед не ми трябва. Все се чудя за какво изобщо го държа пуснат
                    За да получавам премии

Коментар

Фризерите прецакват месото. Трябва си свежо месо иначе пържолите не се получават както трябва.
                      Човек който яде 20 годишни меса обиколили 10 пъти всички морета и океани тръгнал да раздава акъл.А бе аланкоолу ти изобщо знаеш ли какъв е вкусът на прясното месо.

Коментар

• Единствената свястна тема и участници. Хвала___ by Комарад Хесус.

Коментар

• На мен украинските водки най-ми харесват. Най меки са. Български не бих близнал. То алкохола е за кеф, а от българска водка само може да се натровя никакво удоволствие. Макар че водката не е моето пиене.

Коментар

Лорде цената на украинските водки се срина. Можеш да напазаруваш Немироф за 12 лева. Кво ще се тровиш флирт, този етилов алкохол - наречен незнайно защо водка.
                            Не си прав. Флирт спечели много награди:
                            http://megatrade.bg/Vodka-Flirt-1l-Peshtera
                            Иначе Немиров е много хубава, както и сибирската Пять озер, която пия често откакто падна рублата.........

Коментар

• Лорде цената на украинските водки се срина. Можеш да напазаруваш Немироф за 12 лева. Кво ще се тровиш флирт, този етилов алкохол - наречен незнайно защо водка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                                Прати ми водката по еконт, ако няма какво да я правиш и ти заема място

Тва не става за пиене бре

Коментар

Working...
                                X