Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Ако ги вложа в мой бизнес отново не контролирам почти нищо - нямам контрол върху търсенето, нямам контрол върху разходите - поне не пълен контрол, но нямам контрол и върху времето си. А аз в фирми на черепа никога не съм имал и една акция.
Но ето сега например HSBC ми дават 5% дивидидент и расте всяка година - ако някой си мисли че може да направи бизнес по добър и по сигурен от този на HSBC бих му казал да ходи да се прегледа - най-добре при психиатър. И не за една минута, мога да ги продам и да ги купя и да ги продам и пак да ги купя и да ги продам и пак да ги купя за една минута - като единствено което ми спира ликвидността е бързината с която набирам числата в платформата.
Ако човек започне свой бизнес има между 30 и 80% вероятност да фалира - зависи от бизнеса. Никоя от акциите в които съм вложил пари няма и 5% вероятност да фалира. Така че тези глупости за несигурността на борсата и сигурността на собствения бизнес са си просто израз на незнание, некомпетентности неразбиране на рисковете.
Коментар