IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ти наистина си уникат.Аз казвам едно ти разбираш друго.От жилищата няма как да загубя щото в едното ще живее дъщерята а в другото макар и рядко аз.Това не е инвестиция.Парцелите са ми наследствени ако нявга закъсам ще продавам..Засега обаче си ги държа.Ако някой ми направи добра оферта мое и да ги дам.Та ти си купуваш акиции от фирмата на Черепа какъв контрол имаш върху тази фирма?Никакъв квто реши Черепа това е дивиденти не раздава а я фалирва и ти печелиш някому печалбата....Ако вложиш парите в някакъв твой бизнес ти контролираш нещата и от теб зависи.Това искам да ти кажа.Абсолютен контрол над всичко никой няма освен Бог.А това дето за 1 минута ще си продадеш акциите е голема смешка.
    Т.е. ти нямаш никакви инвестиции и за това не можеш да загубиш от инвестиции - ами така кажи де - очевидно е че си прав в такъв случай.

Ако ги вложа в мой бизнес отново не контролирам почти нищо - нямам контрол върху търсенето, нямам контрол върху разходите - поне не пълен контрол, но нямам контрол и върху времето си. А аз в фирми на черепа никога не съм имал и една акция.

Но ето сега например HSBC ми дават 5% дивидидент и расте всяка година - ако някой си мисли че може да направи бизнес по добър и по сигурен от този на HSBC бих му казал да ходи да се прегледа - най-добре при психиатър. И не за една минута, мога да ги продам и да ги купя и да ги продам и пак да ги купя и да ги продам и пак да ги купя за една минута - като единствено което ми спира ликвидността е бързината с която набирам числата в платформата.

Ако човек започне свой бизнес има между 30 и 80% вероятност да фалира - зависи от бизнеса. Никоя от акциите в които съм вложил пари няма и 5% вероятност да фалира. Така че тези глупости за несигурността на борсата и сигурността на собствения бизнес са си просто израз на незнание, некомпетентности неразбиране на рисковете.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Никой, парите ще се се въртят на сянка между богати хора, а бедните да го духат.
      Те парите винаги са се въртели между богатите а бедните винаги са го духали.Беден от богат пари никога не е виждал.Затова са се случвали и революциите и бедните с удоволствие са избивали богатите

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
        И кой ще е мераклия за тези длъжности при тези условия?
        О мераклии за началници в България колкото искаш.Да не забравяме все пак че затвор за необезпечени кредити имаше доскоро а Симо ментраджията го отмени.И тогава започна строителната простотия.Не съм забелязал докато закона беше в сила банките да са страдали от липса на началници.Та срещу крадците требе да има крути мерки.

Коментар

Не че нещо, но ти не контролираш нищо от това, нито контролираш цените земеделската продукция, нито контролираш цените на недвижимите имоти или наемните нива, нито контролираш търсенето и предлагането на земя за строителство.

С тези си инвестиции само се заблуждаваш че имаш контрол, реално контрола ти е по-нисък отколкото моя при акциите, защото аз мога да ги продам за 1 минута ако не ме кефят, а ти и това не можеш не можеш да направиш Единственото което ти дава спокойствие е че имаш нещо налично, и си мислиш че заради това не можеш да загубиш много, но реално от твоите апартаменти и земя губиш колкото и аз с акциите мога да загубя - само където не печелиш толкова
          Ти наистина си уникат.Аз казвам едно ти разбираш друго.От жилищата няма как да загубя щото в едното ще живее дъщерята а в другото макар и рядко аз.Това не е инвестиция.Парцелите са ми наследствени ако нявга закъсам ще продавам..Засега обаче си ги държа.Ако някой ми направи добра оферта мое и да ги дам.Та ти си купуваш акиции от фирмата на Черепа какъв контрол имаш върху тази фирма?Никакъв квто реши Черепа това е дивиденти не раздава а я фалирва и ти печелиш някому печалбата....Ако вложиш парите в някакъв твой бизнес ти контролираш нещата и от теб зависи.Това искам да ти кажа.Абсолютен контрол над всичко никой няма освен Бог.А това дето за 1 минута ще си продадеш акциите е голема смешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
            Никой, парите ще се се въртят на сянка между богати хора, а бедните да го духат.

Коментар

Ако аз пишех законите щях да дам свобода.Който иска да се осигурява да го прави както му харесва който не иска да не се осигурява.Който иска в НОИ.А брокерите щяха да вземат пари само ако са направили доходност над 7-8 за клиентите си.Иначе шут в мазния дирник.А за загуби затвор.Банкер който отпуска необезпечени кредити отговаря с имуществото на семейството си и за по едри суми затвор а за много милиони доживотен затвор..

Коментар

Ако аз пишех законите щях да дам свобода.Който иска да се осигурява да го прави както му харесва който не иска да не се осигурява.Който иска в НОИ.А брокерите щяха да вземат пари само ако са направили доходност над 7-8 за клиентите си.Иначе шут в мазния дирник.А за загуби затвор.Банкер който отпуска необезпечени кредити отговаря с имуществото на семейството си и за по едри суми затвор а за много милиони доживотен затвор..
                Хахаха, това ще е много як закон ще гарантира че бедните винаги ще бъдат бедни, ако остареят буквално ще мрат от глад а богатите ще стават все по-богати.

Коментар

• Абе инвестирането в застраховки го подехме в едни други теми, но за инвестиране в доброволен пенсионен фонд никой нищо не каза.
                  Може и да бъркам ама там към 400 милиона лева.Това половината на взаимните фондове, което значи не е малко.
                  Last edited by nedev75; 08.02.2014, 17:23.

Коментар

защото е забранено по закон

Коментар

За теб знам че си много добър в акциите и винаги печелиш.Аз с акции не се занимавам.Моите вложения са основно в земя земеделска техника два апартамента две къщи два парцела на които може да се строи.Живота ме е научил да не влагам пари в неща които не контролирам и не управлявам.Досега този принцип ми е носил успех..За мен това с борсите за акции е едно място на което тарикатите обират глупаците..Няма такъв филм аз си скъсвам задника от работа за да печели друг.Това не съществува в реалния свят.Мъ щом има наивници ли да ги нарека или глупаци да вярват че е възможно кой съм аз да им преча!!!!!!!!!!!!!Нека губят нека се учат.
                      Не че нещо, но ти не контролираш нищо от това, нито контролираш цените земеделската продукция, нито контролираш цените на недвижимите имоти или наемните нива, нито контролираш търсенето и предлагането на земя за строителство.

С тези си инвестиции само се заблуждаваш че имаш контрол, реално контрола ти е по-нисък отколкото моя при акциите, защото аз мога да ги продам за 1 минута ако не ме кефят, а ти и това не можеш не можеш да направиш Единственото което ти дава спокойствие е че имаш нещо налично, и си мислиш че заради това не можеш да загубиш много, но реално от твоите апартаменти и земя губиш колкото и аз с акциите мога да загубя - само където не печелиш толкова

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                        Бате пешо ти оплю май някъде "Вълкът на уолстрийт" ама знаеш ли как започна филма и какво казаха на главния герой в първия му работен ден.Дори да си Уорън Бъфет не можеш да познаеш посоката на пазара.Майната им на клиентите, дали печелят или губят, ние печелим от комисионни.
                        Та това което каза ти е азбучна истина, казана директно и в нашумелия филм.
                        Аз вече обаче се чудя защо в България не е популярно брокери да въртят телефони и да предлагат акции.Страх ги е , да не иде с някоя двуцевка анцугооблечения бизнИсмен паралия на който са продали при срив или незнам.
                        Холивудски бичкии не гледам.Имам лекарска забрана.Преди малко по една ретро телевизия гледах Москва не вярва на сълзи и ми хареса.Много рядко гледам филми.От какво печелят брокерите ми е ясно отдавна.Ако някой отиде с Калашников в някой пенсионен фонд който му е откраднал парите и им пръсне главите няма да е изненада за мен.Както се казва в една реклама най доброто предстои...

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                          Бате пешо ти оплю май някъде "Вълкът на уолстрийт" ама знаеш ли как започна филма и какво казаха на главния герой в първия му работен ден.Дори да си Уорън Бъфет не можеш да познаеш посоката на пазара.Майната им на клиентите, дали печелят или губят, ние печелим от комисионни.
                          Аз вече обаче се чудя защо в България не е популярно брокери да въртят телефони и да предлагат акции.Страх ги е , да не иде с някоя двуцевка анцугооблечения бизнИсмен паралия на който са продали при срив или незнам.
                          защото е забранено по закон

Коментар

• Бате пешо ти оплю май някъде "Вълкът на уолстрийт" ама знаеш ли как започна филма и какво казаха на главния герой в първия му работен ден.Дори да си Уорън Бъфет не можеш да познаеш посоката на пазара.Майната им на клиентите, дали печелят или губят, ние печелим от комисионни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                              Има го. И е най-популярния в световен мащаб.
                              Голям процент от хората (дали 70, 80 или 90 е горе-долу все тая) работят за друг. Ти доколкото разбирам също имаш наемници, които участват във въпросния филм.
                              Мигар в земеделието контролираш всичко? Бури, градушки, наводнения, суша и кой знае колко други неща, дето не се сещам. Ами политиците? А при теб вложенията са концентрирани в една държава (то една държава...)
                              Да, в известен смисъл имаш по-голям контрол върху вложенията си. Сам решаваш какво и кога да сееш, докато аз не мога (поне засега :P) да накарам Интел да направят процесор за телефон, който да подкарва настолен windows.
                              Не ме разбирай погрешно, уважавам хората със собствен бизнес (дори и само заради смелостта), още повече ако е успешен. Но и той е начинание като всяко друго - може да спечелиш, може и да понесеш загуби.
                              Да много от хората по света работят за друг ма чак па да си скъсат задниците....Когато пиша за контрол означава че аз а не други хора трябва да контролират.За Господ не говоря.Той е шефа и кат реши нещо то става.Наблизо до моите ниви има ракетна площадка която работи безупречно вече над 30 години.Наводненията са невъзможи освен ако не стане потоп...Но Господ е милостив към нас земеделците и явно ни обича.То няма сфера дето ако той реши не мое да прецака.Той мое за няколко секунди да заличи Ню Йорк и Уолстрийт САЩ и Северна Америка...За него недосегаеми няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                                +1 и Тръмп казва, че предпочита да е в нещо което контролира, въпреки че той е играл хазарт (защото е бил на кредит) и в книгите му се споменават моментите когато аха аха банката да му резне главата и да изчезне от финансовата карта.

За борсата. Уж имало стойност, оценка, но всички знаем че една и съща акция може да е на P/E 5 и на P/E 50. Къде е логиката зад тази разлика от 10 пъти? Видяхме SOFIX 20 пъти нагоре, после 9 пъти надолу (тоест 85%). Тарикатите и късметлиите са напред и казват "борсата е супер, логична", а загубилите гледат като теле в железница и се чудят какво става. Всъщност парите на загубилите са отишли в спечелилите и обикновенно съотношението е 10 към 1 или по-малко. Става страшно когато се намесят кредити-репа.

Причини много, примерно късметлиите са почнали при SOFIX 70-100 и по пътя нагоре до 2000 са направили от 1 000 лв. до 1-2-10 млн. лв. Загубилите са влезли 2007 г. Лош тайминг тоест "момента бие фундамента".

Ималите късмет да влязат 2001 г. се мислят за "много умни и повече от другите". То съдбата просто ги е сложила на правилното място в правилното време. Има изследвания, че е достатъчно е да имаш интелигентност от поне средната, за да си добър трейдър. Затова най-важен е късмета да си на правилното място в правилното време. Бидейки там докато печелиш се и учиш и печелиш още, тоест увеличаваш си шанса.

Разбира се човек сам може да си избере тайминга. В един момент е добър за строителството, в друг за земята, в трети за бг борста, в четвърти за фотоволтаичните паркове, в пети за американските акции, в шести за турските акции и т.н. Но човек може ли да разбира от всичко?

Исторически е лесно да се гледа, но къде ли сме сега. В началото, средата или края на този или онзи тренд? Всеки си преценява сам
                                Съгласен със всичко написано.Печелят големите акули и брокерите от такси и комисионни.Кой за какъв се мисли си е негов проблем.Когато става въпрос за пари чувствата и емоциите се пренебрегват.Това че някой влязъл на 100 с 1000кинта и и после отишъл на 1000 и неговите кинти станали 10000 не означава че е спечелил...Спечелил е когато продаде и преброи парите.Няма как непрекъснато да печелиш да купуваш нови евтини акции и да ги продаваш скъпо купувайки нови евтини....Това мое го има само в някои празни глави.Тук в този форум въпреки че тотално намаляха все още съществуват.Предполагам че това са брокери които губят чужди пари и си търсят баламурници тука...Големите печелят чрез машинации далавери и от информация с която останалите не разполагат...Мен дядо ме е учил с такива карти да не играя...Въпрос на принципи..и манталитет.Комара не ме прави щастлив..Щастието като ти се роди агънце теленце излюпат се пиленца пуйчета.Миналата година бях много щастлив като открих че един италиански сорт домати Сърцето на Албенга е толкова сладък и вкусен.Щастие е да станеш лятото сутрин и бос да отидеш в тоалетната на двора пред която има едни големи цветя утрото е прохладно птичките пеят краката ти са мокри от росата...После тоалет и бос в градината.А там назрели чушки домати картофи боб зеле моркови краставици лук кайсии праскови малини.В кошарат блеят агънца кокошките са по двора...

Коментар

Working...
                                X