IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
    лягам късно, сутринта едва ставам - спи ми се две не виждам. Ей преди малко си поспах следобяд. Що? Да не би да имаш проблеми със съня?
    За сега не, и аз си взимам дрямката след обед, ама ако вляза в твойто темпо ще имам...затова те питам,... любопитно ми стана,.. не ставам вече за това "ден за ден "... имах подобен период преди 88-ма когато се занимавах, всяко лято с чейдж, няколко лета по Сл.Бряг.. вече не мога... затова попитах, чисто любопитство, не друго..

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
      Със съня как си? Питам просто, не се заяждам.
      лягам късно, сутринта едва ставам - спи ми се две не виждам. Ей преди малко си поспах следобяд. Що? Да не би да имаш проблеми със съня?
      Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

в началото преди 5-6 години си правих екселски тавлици, смятах, плюнчих карандаша и като тегля калема в края на година тотално различно

Затова ден за ден... Гледам само диверсификацията да е горе-долу ок, особенно на БФБ и съм си сложил стопове за загуба - максимум 15%, след това продавам. Един вид опитвам се да съм дисциплиниран.
        Със съня как си? Питам просто, не се заяждам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
          Някой има ли дългосрочен нещо като план или стремеж да го наречем дългогодишен за определен тип доходност след 10г. да кажем с какъв капитал ще е.Или карате ден за ден колкото повече, толкова повече
          Идеята ми е да бия основните индекси с по 10% на година, като естествено гледам да си държа и риска с около 10% отгоре. Големия ми проблем е по-скоро правилното определяне на това какъв риск поемам, с което не съм убеден че се справям добре, а не толкова на това колко ще расте.

Коментар

• 20% ВИП хедж фондове, 80 екуитис.
            Custodite sortem vestram

Коментар

Някой има ли дългосрочен нещо като план или стремеж да го наречем дългогодишен за определен тип доходност след 10г. да кажем с какъв капитал ще е.Или карате ден за ден колкото повече, толкова повече
              в началото преди 5-6 години си правих екселски тавлици, смятах, плюнчих карандаша и като тегля калема в края на година тотално различно

Затова ден за ден... Гледам само диверсификацията да е горе-долу ок, особенно на БФБ и съм си сложил стопове за загуба - максимум 15%, след това продавам. Един вид опитвам се да съм дисциплиниран.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Препоръчвам ти тази тема:

http://www.investor.bg/forum/showthr...%D0%BD&page=10

Коментар

Няма никаква гаранция, че в американските балонни компании, които си инвестирал, ще са ок дългосрочно, цената на акциите може да падне по ред причини- мечи пазар, финансова криза, лоши новини за компанията, войни и др. Това, че чичо Бъфет пише за разни неща не означава, че в бъдеще тези компании ще са гарантирано ок. Всеки пазар включително и американския няма никакви застраховки

Коментар

• Някой има ли дългосрочен нещо като план или стремеж да го наречем дългогодишен за определен тип доходност след 10г. да кажем с какъв капитал ще е.Или карате ден за ден колкото повече, толкова повече

Коментар

• Май на мястото на имотопродаващите брокери са се нагнездили борсовите... тъй усещам май,....няма лошо, тя реалността не търпи празноти,...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Не се лъжи по 1, дори 2 години.
                        При хоризонт от 5-10 години ще ядеш хурката здраво.
                        Баланса риск/доходност е по важен.
                        Говоря по принцип естествено. За тебе не важи понеже си знаеш кога и къде е върха и ще продадеш навреме
                        Благодаря за съвета! Е, това е за период в който тренда върви нагоре, мисля поне 2-3г още. Та, ако тръгне надолу ще пробваме къси, ако има естествено, че не съм сигурен.

Коментар

• Първоначално изпратено от hristok Разгледай мнение
                          +1
                          100% акции на БФБ, ТОВА Е ИСТИНАТА !!! По-агресивен портфейл, по-висока ДОХОДНОСТ!!!
                          Не се лъжи по 1, дори 2 години.
                          При хоризонт от 5-10 години ще ядеш хурката здраво.
                          Баланса риск/доходност е по важен.
                          Говоря по принцип естествено. За тебе не важи понеже си знаеш кога и къде е върха и ще продадеш навреме

Коментар

Тука чета интересни мнения. Сега и моето.
                            По принцип всеки човек се стреми към независимостта - дали била тя политическа, икономическа, финансова и т.н. В тази връзка в правенето на собствен бизнес зависиш от много фактори, връзки, закони, промени, пазарът, служители и т.н. но наистина зависимостта е по-малка отколкото да хвърлиш едни пари в едни акции дето други са мениджъри и взимат решения вместо теб.
                            Сега за недвижимите имоти - един недвижим имот е ограничен във времето и в доходите си, които може да изкара. той и затова е недвижим. Не може да му вдигнеш продуктивността демек. Не можеш да изнасяш на чужди пазари и да имаш неограничен пазар както е при производството например. Имаш един имот, който ако си горе-долу късметлив би трябвало във времето да ти носи увеличаваща се доходност от ренти заради инфлацията и повишението на доходите, както и би трябвало цената му да се повишава във времето пак заради инфлацията и повишението на жизнения стандарт на населението. Ама до там. Тоест това е една много пасивна инвестиция, съответно със своите рискове - ами ако си купил на върха 2007/8? Тогава е много кофти тръпка. Вижда се ясно, че си има и своите рискове - както от движението на цените на пазара, така и чисто специфични - например квартала в който е имот запада и хората се изнасят и идват селяни. Протича покрива и терасите поради лошо строителство, идват лоши наематели, които скапват изцяло апартамента и те връщат години назад с доходността. Не можеш да си намериш наематели... Т.е. това не е един безрисков актив, който да ти носи пасивна доходност без усилие.

Ще ви излъжа от коя година е ДАУ, мисля че беше някъде от началото на 20 век. Тогава индекса е започнал с 100. Сега е над 13-14 хиляди. Тоест за 1 век индекса е поскъпнал въпреки всички кризи, депресии, рецесии, схеми и т.н. 130-140 пъти, това в проценти е толкова голямо число, че чак не ми се пише. Т.е. дори и да купиш и задържиш за дълъг период от време - 10-20 години, ти ще имаш една прилична доходност, която със сигурност бие депозитите а според мен и в много случаи доходите от НИ. Затова да не подценяваме силата на акциите, аз и затова инвестирам в тях. Верно много волатилен актив са от НИ, днес 10% нагоре, утре може 20% надолу, но в дълъг период от време носят доходност. Например моите акции на БФБ ги бях забравил през 2013 година, занимавах се с други неща и чак в края на годината си дадох сметка, че са се повишили с цели 60%. Без да правя нищо. Чак през януари почнах да преструктурирам портфейла и да наливам допълнителни пари естествено с цел по-голяма доходност.
                            +1
                            100% акции на БФБ, ТОВА Е ИСТИНАТА !!! По-агресивен портфейл, по-висока ДОХОДНОСТ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                              Спестовни и инвестиционни.Силна е, затова чакам някои позиции да отслабят. Изпуснах Петрола заради това, че ще разваля високолихвени депозити
                              Ама ако ще ги използваш за това за което казваш - по добре не ги разваляй !

Коментар

Ако е силна внимавай много с БФБ.Тука крайностите са невероятни.Какви застраховки имаш?
                                Спестовни и инвестиционни.Силна е, затова чакам някои позиции да отслабят. Изпуснах Петрола заради това, че ще разваля високолихвени депозити

Коментар

Working...
                                X