Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи за добри публични услуги се плаща, а без добри публични услуги няма и добри компании Мен като цяло това не ме бърка особено. Сантандер - където ми е най-високия дивидент като процент си го взимам в акции и не плащам данък. В ЮК данъка е само 10% а от там са ми най-големите дивиденти като сума. Само в австрия мe заболява защото хем получавам прилични дивиденти хем данъка е 25%. Скоро и от уникредит като взема да взимам по-високи дивиденти и там ще ми дойде нанагорно - там е 20%.
Не е препоръка.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениехм много взимат гадовете!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеМи те от една банка до скоро даваха по 8.85% за големи суми, с натрупване става 9.06% и това си остана за стари клиенти, но както и да е.Като минем към еврото завинаги ще се затвори този депозит, а това идните 20г вероятно ще стане, но остана един за 7.5% във валута.Както и да е това е близко до целта.При ръст от 10-15% на акциите(дивидент плюс капиталова), ако и имота ти носи 10% (капиталова 5%+5% рентна) се навързват работите при изключително минимален риск и то свръхдългосрочно.Почти всичко от гореизложеното е с почти изцяло фиксиран доход, особено ако депозитите са значителния актив.
Но за акциите според мен трябва да се гледа фундамента.На какво основание расте тая акция, колко процента има ръст на печалбата, на каква база се формира, перспективи за растеж и т.н.Аз лично гледам да са компании за стоки от ежедневието, които и ниския социален клас може да си позволява да потребява.
Аз лично гледам да търгувам риска, а не сигурността. В сигурността е пренаселено в момента и оценките на тези компании ми се струват доста нереалистично високи, като се има в предвид вероятния им растеж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСравнението на хедж фондовете с индекс не е добра идея. Всъщност журналистите които сравняват рпедставянето на хедж фондовете с индекси показват или тотално непознаванена тази индустрия или откровено манипулират.
Хедж фондовете по принцип се целят в това доходността им да е абсолютна т.е. да няма корелация с пазара. Така ако един хедж фонд си прави редовно по 12% на година е просто златен, все едно дали в дадена година СП е направило 36% а те пак са си направили редовните 12%.
Дай ми алфата насам!Custodite sortem vestram
Коментар
-
Ми те от една банка до скоро даваха по 8.85% за големи суми, с натрупване става 9.06% и това си остана за стари клиенти, но както и да е.Като минем към еврото завинаги ще се затвори този депозит, а това идните 20г вероятно ще стане, но остана един за 7.5% във валута.Както и да е това е близко до целта.При ръст от 10-15% на акциите(дивидент плюс капиталова), ако и имота ти носи 10% (капиталова 5%+5% рентна) се навързват работите при изключително минимален риск и то свръхдългосрочно.Почти всичко от гореизложеното е с почти изцяло фиксиран доход, особено ако депозитите са значителния актив.
Но за акциите според мен трябва да се гледа фундамента.На какво основание расте тая акция, колко процента има ръст на печалбата, на каква база се формира, перспективи за растеж и т.н.Аз лично гледам да са компании за стоки от ежедневието, които и ниския социален клас може да си позволява да потребява.
п.п. Аз съм чувал, че някои хедж фондове искат 1 000 000$ вноска.Предполагам тези са ВИП.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ накрая да андъперформват обикновеното спайче поне двойно
Ма неговите са вип - тъй че едва ли е в общя кюп.
Хедж фондовете по принцип се целят в това доходността им да е абсолютна т.е. да няма корелация с пазара. Така ако един хедж фонд си прави редовно по 12% на година е просто златен, все едно дали в дадена година СП е направило 36% а те пак са си направили редовните 12%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПитай го не го ли безпокоят 100 хилки в долари минимум за да влезе там
Ма неговите са вип - тъй че едва ли е в общя кюп.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХмм, тересно...
А кои точно фондове са ВИП според тебе ?
И не те ли обезкостяват от такси ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение20% ВИП хедж фондове, 80 екуитис.
А кои точно фондове са ВИП според тебе ?
И не те ли обезкостяват от такси ?
Коментар
-
Постоянна дългосрочна доходност от по 10% на година е доста трудно да се постигне. Аз поне ако смятах че мога да направя това щях просто да увелича ливъриджа на 50% да прибирам по 15% и да реинвестирам за известен период доходността, за да се даде ускорение.
Но честно казано не смятам че подобно нещо е осъществимо или поне предвидимо осъществимо.
Коментар
-
Тъй като моите инвестиции са с почти фиксирана доходност аз съм си правил разчети и си гоня една цел дългосрочна.По години и след 20г. трябва да съм тлъст кит вече.Също ползвам таблици.Моята цел е 10%-на доходност годишно плюс спестяване и инвестиране реципрочно в наличните инструменти на 20-25% от личния доход.В имот няма как да стане реципрочното, за това допълвам основно депозит, плюс някое интересно ново предложение.Освен допълване по депозити сега специално ремонт ще правя с цел по добър наем и може би застраховка ще си направя за някой лев, плюс някоя интересна монета или комплект, които излезе през годината.Май това ми е за 2014-тта.Нови акции на Дау не планирам, а БФБ го оставям на лъвчета като hristok да правят 100-200% доходност годишно и да засрамят такива като мене
Коментар
Коментар