Първоначално изпратено от Snipe
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение.Ми тогава всички да спрем да работим и да почваме да купуваме акции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеИнженерите също имаме право на допълнителен доход от акции, НИ и пр.
А благодарение на основния си доход можем да си позволим да си ги купуваме.
Коментар
-
Според мен основният проблем е "изхвърлянето" с цел да се впечатли този или онзи. Т.е. да се изкара човек по-богат, отколкото е всъщност. В този ред на мисли цената на возилото сама по себе си няма решаващо значение. Кола за 5000лв. при месечен доход 400 е по-голяма глупост от чисто нова за 30 000 при доход 5000.
Проблемът при доста хора е, че всяко повишение на приходите води до съизмерим ръст на разходите, и в крайна сметка животът от заплата до заплата продължава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИменно и аз за това казах, че моето усещане е че трябва да направя еди какво си, тоест така ми се живее.Ако чувстваш нещата както автора ги е изброил в лекцията и просто така ти идва отвътре да правиш-ами разбира се че така ще живееш.
Ще дам пример обаче.Колата било пасив-скъпата, новата.Е ако имаш ежедневна работа с пътуване няма по важно нещо от конфортното и удобно чувство по време на пътя, лекото возене, неусетната бърза скорост (при дълги пътувания по магистрала) и т.н.Не може ако ходиш един път в седмицата до Пловдив да е с избушен 20 годишен таралясник.Пробвал съм се, мъчил съм се.Бавно върви тая кола, като я настъпиш почва да се тресе, а няма по важно да не те нерви пътя и движението. Удобството на седалките с оглед неврологични и травматологични заболявания е изключително важно.В крайна сметка идеята ми е че парите ги даваме за УДОБСТВА, които ни правят живота по лек и по-малко изнервен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеВпрочем ето за селските цървули и какво означава акронимът. http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hon...ng_Corporation
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИменно и аз за това казах, че моето усещане е че трябва да направя еди какво си, тоест така ми се живее.Ако чувстваш нещата както автора ги е изброил в лекцията и просто така ти идва отвътре да правиш-ами разбира се че така ще живееш.
Ще дам пример обаче.Колата било пасив-скъпата, новата.Е ако имаш ежедневна работа с пътуване няма по важно нещо от конфортното и удобно чувство по време на пътя, лекото возене, неусетната бърза скорост (при дълги пътувания по магистрала) и т.н.Не може ако ходиш един път в седмицата до Пловдив да е с избушен 20 годишен таралясник.Пробвал съм се, мъчил съм се.Бавно върви тая кола, като я настъпиш почва да се тресе, а няма по важно да не те нерви пътя и движението. Удобството на седалките с оглед неврологични и травматологични заболявания е изключително важно.В крайна сметка идеята ми е че парите ги даваме за УДОБСТВА, които ни правят живота по лек и по-малко изнервен.
Същия комфорт можеш да си купиш и с 5 годишна в отлично състояние кола. Другото е гъзария баце - да караш последния модел...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Именно и аз за това казах, че моето усещане е че трябва да направя еди какво си, тоест така ми се живее.Ако чувстваш нещата както автора ги е изброил в лекцията и просто така ти идва отвътре да правиш-ами разбира се че така ще живееш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСлед всичкото плява - интересно ми е автора на статията как живее, няма как да навлиза в подробности естествено, но просто как следва съветите си? Не е контра на написаното, за мен истината е в средата, но пак зависи и кой съм аз, кои сте вие.
Та Мариян сподели у време оно за Туингото ли беше, но сега принципно как я кара.
Иначе недейте разводнява темата, като цяло може да я сведем до "Гъзарията - еднократен акт или начин на живот".
Коментар
-
След всичкото плява - интересно ми е автора на статията как живее, няма как да навлиза в подробности естествено, но просто как следва съветите си? Не е контра на написаното, за мен истината е в средата, но пак зависи и кой съм аз, кои сте вие.
Та Мариян сподели у време оно за Туингото ли беше, но сега принципно как я кара.
Иначе недейте разводнява темата, като цяло може да я сведем до "Гъзарията - еднократен акт или начин на живот".
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениена сантандер в акции ли го дават?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеИма игра в телекомите. Аз сега имам големи експозиции и лонг и шорт към телеком и утилитис. Около евроизборите ше се размърдат.
Играта при тях както и при ютилитис си е заради лихвите, но много по-лесно ми се вижда да играя лонг шорт с облигации, вместо да се набутвам в отрасли имитиращи облигации.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениена сантандер в акции ли го дават?Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМи за добри публични услуги се плаща, а без добри публични услуги няма и добри компании Мен като цяло това не ме бърка особено. Сантандер - където ми е най-високия дивидент като процент си го взимам в акции и не плащам данък. В ЮК данъка е само 10% а от там са ми най-големите дивиденти като сума. Само в австрия мe заболява защото хем получавам прилични дивиденти хем данъка е 25%. Скоро и от уникредит като взема да взимам по-високи дивиденти и там ще ми дойде нанагорно - там е 20%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, само ерсте и райфайзен. Телекомите не ме кефят в общи линии, само Теленор бях го гледал че ми е по-подходящ и може би в даден момент ще си взема.Custodite sortem vestram
Коментар
Коментар