IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Пари за авторски права ще искаш ли?
    А ти ще даваш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Всички са губили. То се печели когато затваряш на загуба и насочиш парите към нещо от което можеш да печелиш. Ако стискаш всичко до като не стане на печалба, най-вероятно не печелиш нищо.
      Е това е класика.Велико.Ще си го запиша в тефтерчето.Пари за авторски права ще искаш ли?

Коментар

Не нямам разбира се.Забавни са ми шматароците голтаци тука дето се правят на играчи.
        И аз се забавлявам как колхозника Бат Пешо с инвестиция - депозит в Корп. Банка, дава безплатни и ненужни финансови съвети на хора които се занимават професионално с това (Ravnovesie и Pipbel).
        Давай Пешо!

Коментар

Я вземи да ми обясниш тия дет влязоха на 2000 през 2008 каква доходност имат за пет години?А на печалба шъ излязат през 8997 година.Мен ме принуди Драгалевския крадлив мангал да се осигурявам принудително-доброволно в пенсионен фонд.Избрах си Алианц и уверявам те парите ми са по малко отколкото съм внесъл става дума за 13 години.Та това с борсите и борсовите играчи да одят да зарибяват будалите завършили УНСС.В ТУ не върви.А този форум разбира се никой не е продавал апартаменти за да влезе през 2008 и никой не е теглил кредити пак за да влиза през 2008.Тук големите играчи купуват евтино и въртят синджира.Един ден преди срива продават на баламите и пак въртят синджира.Тука е пълно с играчи и тарикати.АМА НАУЖКИМ.В реалността нещата са други.А някои направо не са чули часовника и са се успали за работа....Мани мани голема забава.Пълно е с вълци от БФБ и гордън Гековци......Както се изрази един тука цървули повервали си че са играчи
          Аз пък 2004-та се излъгах и допълнително доброволно пенсионно си направих.Вноските са точно колкото имам и сега.От миналата година прекратих...вноските.Там поне няма санкции, просто чакаш пенсия за да си ги вземеш без данък.Ако изтеглиш сега 10%.

Коментар

А руското?
            Не ме кефи, не го разбирам стремежа на руснаците към меланхолия и самосъжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
              С коя платформа играеш на международните борси?
              Аз много рядко купувам (2005, 2006, 2010, 2012 и то веднъж в годината) и само веднъж съм продавал-именно Pfizer (2008).За това нямам платформа, а търгувам чрез Карол и те си действат, доколкото знам сега чрез Интерактивброкерс.Аз съм свръхдългосрочен както се казва, виж по долу и къде съм вложил, това дава обяснение.Дивиденти получих само в началото, до 2007-ма.От тогава вземам нови акции, вместо кеш.Това става като направиш заявка може и лично по електронен път в самата компания и те включват в тази програма.
              Last edited by nedev75; 09.02.2014, 15:19.

Коментар

Това виц ли е?Имам предвид големите доходи от спекула?А губещи има ли?Има ли някой в този форум който да е загубил?
                Всички са губили. То се печели когато затваряш на загуба и насочиш парите към нещо от което можеш да печелиш. Ако стискаш всичко до като не стане на печалба, най-вероятно не печелиш нищо.

Коментар

Баце ти си най-добре, най-силния, великия инженер. Това е важното, ние голтаците ни остави да се надлъгваме докато ти си сееш чушките.
                  Да имам такава претенция но сред земеделците

Коментар

А кат тръгне надоле кво праим купуваме мушмули?
                    Продавам на късо. Тъй като обаче гледам да си запазя нетната дълга експозиция като цяло когато пада губя повече отколкото печеля, но пък като затворя късите позиции в даден момент, мога с освободените пари отново да купувам този път по на ниско. Пари се правят както когато върви нагоре, така и когато върви надолу. Само правата линия не дава никакви възможности.

Или с други думи колкото по-волатилен е пазара толкова по-добре. Нещо обратно на всеобщото мнение, което се кефи на стабилност. То за това и е трудно за повечето хора да печелят от борсата, защото вътрешното им аз иска стабилност и се страхува от нестабилност, а реално за да печелят трябва да мразят стабилността и да обичат несигурността.

Коментар

Бате пешо, тук не сме се събрали да се съдим и да осмиваме инвестиционните стратегии на други форумни участници. Като не вярваш на борсата прав ти път инвестирай свободните си пари както сметнеш за добре. Това не означава обаче, че борсата не е място за печелене на пари и инвестиции за тези, които искат естествено. Нали си инженер - ще ти го онагледя с цифри. Значи индекса Софикс тръгва незнам си коя година - в началото на 90те сигурно със стойност 100. Сега е 560. Тоест 460% нагоре за 20 години. И това е след всички кризи, сривове с по 80% спрямо 2008 и т.н. Тоест ако преди 20 години беше инвестирал 10 бона в акции на индекса и през годините продаваш акции на излезлите от индекса и купуваш акции на влезлите в индекса БЕЗ ДИВИДЕНТИТЕ, повтарям БЕЗ ДИВИДЕНТИТЕ за 20 години ще имаш 460%.

Ако за периода си беше вложил парите на депозит при средна лихва от 6% за 20 години (като трябва да внимаваш през тия години да не нацелиш мина с фалирала банка) ще имаш 220% възвращаемост.

Тоест, инвестицияата в акции за период от 20 години на шибаната българска борсичка ще ти донесат двойно по-голяма възвращаемост отколкото парите в депозит. БЕЗ ДА БРОИМ ДИВИДЕНТИТЕ. С тях и с тяхното реинвестиране доходността ще скочи още много.

Ето ти фактологическа математика, пред фактите и боговете мълчат. Затова те моля да не съдиш тези които инвестират на борсата, категорично на база 20 годишен период ти доказах, че е по-добре част от парите да са ти на борсата отколкото на депозит при високите 6% - защото депозит от 6% годишно дават малко банки сега.

Я вземи да ми обясниш тия дет влязоха на 2000 през 2008 каква доходност имат за пет години?А на печалба шъ излязат през 8997 година.Мен ме принуди Драгалевския крадлив мангал да се осигурявам принудително-доброволно в пенсионен фонд.Избрах си Алианц и уверявам те парите ми са по малко отколкото съм внесъл става дума за 13 години.Та това с борсите и борсовите играчи да одят да зарибяват будалите завършили УНСС.В ТУ не върви.А този форум разбира се никой не е продавал апартаменти за да влезе през 2008 и никой не е теглил кредити пак за да влиза през 2008.Тук големите играчи купуват евтино и въртят синджира.Един ден преди срива продават на баламите и пак въртят синджира.Тука е пълно с играчи и тарикати.АМА НАУЖКИМ.В реалността нещата са други.А някои направо не са чули часовника и са се успали за работа....Мани мани голема забава.Пълно е с вълци от БФБ и гордън Гековци......Както се изрази един тука цървули повервали си че са играчи

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                        Има да.АЗ.Купих акции на Pfizer 2006 и когато намалиха наполовина дивидента 2008-ма (за първи път от 30 години) паднаха и продадох на загуба.Глупост голяма, сега е двойно и то без дивидента.Но тя глупостта не ходи по дърветата...
                        С коя платформа играеш на международните борси?
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Не нямам разбира се.Забавни са ми шматароците голтаци тука дето се правят на играчи.
                          Има да.АЗ.Купих акции на Pfizer 2006 и когато намалиха наполовина дивидента 2008-ма (за първи път от 30 години) паднаха и продадох на загуба.Глупост голяма, сега е двойно и то без дивидента.Но тя глупостта не ходи по дърветата...
                          Пък и дивидента постепенно си го вдигнаха колкото беше преди намалянето....така че ето ти пример за грешка от емоции на начинаещ.
                          Last edited by nedev75; 09.02.2014, 15:08.

Коментар

Баце ти си най-добре, най-силния, великия инженер. Това е важното, ние голтаците ни остави да се надлъгваме докато ти си сееш чушките.
                            Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Помислих си че имаш нещо против борсите и борсовите играчи.

Коментар

Това виц ли е?Имам предвид големите доходи от спекула?А губещи има ли?Има ли някой в този форум който да е загубил?
                                Разбира се че сме губили пари, но това е част от играта.

Коментар

Working...
                                X