Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсички са губили. То се печели когато затваряш на загуба и насочиш парите към нещо от което можеш да печелиш. Ако стискаш всичко до като не стане на печалба, най-вероятно не печелиш нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе нямам разбира се.Забавни са ми шматароците голтаци тука дето се правят на играчи.
Давай Пешо!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЯ вземи да ми обясниш тия дет влязоха на 2000 през 2008 каква доходност имат за пет години?А на печалба шъ излязат през 8997 година.Мен ме принуди Драгалевския крадлив мангал да се осигурявам принудително-доброволно в пенсионен фонд.Избрах си Алианц и уверявам те парите ми са по малко отколкото съм внесъл става дума за 13 години.Та това с борсите и борсовите играчи да одят да зарибяват будалите завършили УНСС.В ТУ не върви.А този форум разбира се никой не е продавал апартаменти за да влезе през 2008 и никой не е теглил кредити пак за да влиза през 2008.Тук големите играчи купуват евтино и въртят синджира.Един ден преди срива продават на баламите и пак въртят синджира.Тука е пълно с играчи и тарикати.АМА НАУЖКИМ.В реалността нещата са други.А някои направо не са чули часовника и са се успали за работа....Мани мани голема забава.Пълно е с вълци от БФБ и гордън Гековци......Както се изрази един тука цървули повервали си че са играчи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеА руското?
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеС коя платформа играеш на международните борси?Last edited by nedev75; 09.02.2014, 15:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова виц ли е?Имам предвид големите доходи от спекула?А губещи има ли?Има ли някой в този форум който да е загубил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеБаце ти си най-добре, най-силния, великия инженер. Това е важното, ние голтаците ни остави да се надлъгваме докато ти си сееш чушките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеА кат тръгне надоле кво праим купуваме мушмули?
Или с други думи колкото по-волатилен е пазара толкова по-добре. Нещо обратно на всеобщото мнение, което се кефи на стабилност. То за това и е трудно за повечето хора да печелят от борсата, защото вътрешното им аз иска стабилност и се страхува от нестабилност, а реално за да печелят трябва да мразят стабилността и да обичат несигурността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеБате пешо, тук не сме се събрали да се съдим и да осмиваме инвестиционните стратегии на други форумни участници. Като не вярваш на борсата прав ти път инвестирай свободните си пари както сметнеш за добре. Това не означава обаче, че борсата не е място за печелене на пари и инвестиции за тези, които искат естествено. Нали си инженер - ще ти го онагледя с цифри. Значи индекса Софикс тръгва незнам си коя година - в началото на 90те сигурно със стойност 100. Сега е 560. Тоест 460% нагоре за 20 години. И това е след всички кризи, сривове с по 80% спрямо 2008 и т.н. Тоест ако преди 20 години беше инвестирал 10 бона в акции на индекса и през годините продаваш акции на излезлите от индекса и купуваш акции на влезлите в индекса БЕЗ ДИВИДЕНТИТЕ, повтарям БЕЗ ДИВИДЕНТИТЕ за 20 години ще имаш 460%.
Ако за периода си беше вложил парите на депозит при средна лихва от 6% за 20 години (като трябва да внимаваш през тия години да не нацелиш мина с фалирала банка) ще имаш 220% възвращаемост.
Тоест, инвестицияата в акции за период от 20 години на шибаната българска борсичка ще ти донесат двойно по-голяма възвращаемост отколкото парите в депозит. БЕЗ ДА БРОИМ ДИВИДЕНТИТЕ. С тях и с тяхното реинвестиране доходността ще скочи още много.
Ето ти фактологическа математика, пред фактите и боговете мълчат. Затова те моля да не съдиш тези които инвестират на борсата, категорично на база 20 годишен период ти доказах, че е по-добре част от парите да са ти на борсата отколкото на депозит при високите 6% - защото депозит от 6% годишно дават малко банки сега.
Я вземи да ми обясниш тия дет влязоха на 2000 през 2008 каква доходност имат за пет години?А на печалба шъ излязат през 8997 година.Мен ме принуди Драгалевския крадлив мангал да се осигурявам принудително-доброволно в пенсионен фонд.Избрах си Алианц и уверявам те парите ми са по малко отколкото съм внесъл става дума за 13 години.Та това с борсите и борсовите играчи да одят да зарибяват будалите завършили УНСС.В ТУ не върви.А този форум разбира се никой не е продавал апартаменти за да влезе през 2008 и никой не е теглил кредити пак за да влиза през 2008.Тук големите играчи купуват евтино и въртят синджира.Един ден преди срива продават на баламите и пак въртят синджира.Тука е пълно с играчи и тарикати.АМА НАУЖКИМ.В реалността нещата са други.А някои направо не са чули часовника и са се успали за работа....Мани мани голема забава.Пълно е с вълци от БФБ и гордън Гековци......Както се изрази един тука цървули повервали си че са играчи
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеИма да.АЗ.Купих акции на Pfizer 2006 и когато намалиха наполовина дивидента 2008-ма (за първи път от 30 години) паднаха и продадох на загуба.Глупост голяма, сега е двойно и то без дивидента.Но тя глупостта не ходи по дърветата...Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе нямам разбира се.Забавни са ми шматароците голтаци тука дето се правят на играчи.
Пък и дивидента постепенно си го вдигнаха колкото беше преди намалянето....така че ето ти пример за грешка от емоции на начинаещ.Last edited by nedev75; 09.02.2014, 15:08.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе нямам разбира се.Забавни са ми шматароците голтаци тука дето се правят на играчи.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеПомислих си че имаш нещо против борсите и борсовите играчи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТова виц ли е?Имам предвид големите доходи от спекула?А губещи има ли?Има ли някой в този форум който да е загубил?
Коментар
Коментар