Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПродавам на късо. Тъй като обаче гледам да си запазя нетната дълга експозиция като цяло когато пада губя повече отколкото печеля, но пък като затворя късите позиции в даден момент, мога с освободените пари отново да купувам този път по на ниско. Пари се правят както когато върви нагоре, така и когато върви надолу. Само правата линия не дава никакви възможности.
Или с други думи колкото по-волатилен е пазара толкова по-добре. Нещо обратно на всеобщото мнение, което се кефи на стабилност. То за това и е трудно за повечето хора да печелят от борсата, защото вътрешното им аз иска стабилност и се страхува от нестабилност, а реално за да печелят трябва да мразят стабилността и да обичат несигурността.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕстествено че има измама - казали са че не купуват опции, а в същото време са закупили огромно количество. Това си е измама отвсякъд
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМного теоретици тука много нящо.Казах акции не си купувам.Предпочитам да си купя трактор инвентар семена.Излишните пари в банката.Някой ден ще послужат за нещо.Не съм човек който може да мами по обикновените и наивни хорица.Дори една душица да съм спасил ще съм много доволен.А иначе тука хората които имат интерес да не се шуми за мошеничествата с които се занимават си личат.Като им видиш доходностите на разните им там незнам си колко хиляди фондове и вземеш да се чешеш на едно място под пъпа.Ама тука великиСамо не ми изкарвай разни глупости от рода на купил на 5 септември и продал на осми октомври и спечелил.
Ако някой иска абсолютна доходност да задели едни 100 -200 хиляди долара минимум и да ги вкара в Хедж фонд. Пак няма да има гаранция за печалба, ама ако има печалба ще му приберат 20% от нея, ако се навият да му вземат парите де, защото дори и това не е сигурно.
Искам да кажа че това че индекси, или фонд не прави печалба, не значи че индивидуален инвеститор не прави печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКъдето искаш там го слагай.Не живея с мисълта че мога да раздавам финансови съвети.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМи де да турим кеша бе, Пешо? Депозит, имоти, злато, валута или в акции? Къде има най-голям кяр? Дай съвет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТова е здрав разум, не мисля че мога да искам каквито и да било права върху него
Имаш нещо, нещата с компанията се сгъбясват и пада 20% или 30% виждаш че нещата няма да се оправят бързо какво можеш да направиш.
1. чакаш да се оправят - замразяваш едни пари за незнайно колко време с незнайно какъв бъдещ резултат
2. продаваш на загуба и вкарваш в парите в нещо, от което има по-висок шанс да се спечели в краткосрочен период.
3. преценяваш че това не зависи от компанията, тя си е ок, а е просто шум на пазара - малко вероятно е при спад от 20%, но не и невъзможно. Чакаш известно време да видиш дали си прав и ако си прав нещата се оправят, ако не си прав преминаваш към точка 2. но с по-висока загуба.
4. намаляваш експозицията в компанията да кажем с 50% - т.е. реализираш половината загуба, и с частта преминаваш към точка 2, а другата част я оставяш като точка 3.
5.Увеличаваш експозицията в компанията защото смяташ че това е само шум, който дава възможност да купиш по евтино - аз това го правя само при високо дивидентни компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеАшкослум , ама то просто няма как.Защо да бъхтиш за по-голяма заплата като няма да си повишиш разходите.Вярно че всичко е психическа настройка.Няма как да се настроя да работя повече да пестя за да живея с мисълта че някъде имам еди колко си и еди какво си.Просто не искам да работя за едната мисъл.
Ако идеята ти е пестиш за да намалиш работата все повече и повече и накрая тотално да я спреш и да цъкаш от някой лаптоп на яхта на индексите за разнообразие и лека тръпка го разбирам!
Но тук има един проблем, малко хора могат да се откажат от основното.Трудно е.Пак заради психология.Аз имах 2-3 години един период на тотална омраза и писване от заниманието си и даже за това бях пуснал тема кога да се пенсионираме.Така се получи, че за един месец по здравословни причини бях далече от работа и о чудо! Взе да ми лиспва и нямах търпение да се върна в офиса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеДали има измама съдът ще се произнесе.
Аз само отбелязах факта, че автопроизводител също може да търгува с акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ това е класика.Велико.Ще си го запиша в тефтерчето.Пари за авторски права ще искаш ли?
Имаш нещо, нещата с компанията се сгъбясват и пада 20% или 30% виждаш че нещата няма да се оправят бързо какво можеш да направиш.
1. чакаш да се оправят - замразяваш едни пари за незнайно колко време с незнайно какъв бъдещ резултат
2. продаваш на загуба и вкарваш в парите в нещо, от което има по-висок шанс да се спечели в краткосрочен период.
3. преценяваш че това не зависи от компанията, тя си е ок, а е просто шум на пазара - малко вероятно е при спад от 20%, но не и невъзможно. Чакаш известно време да видиш дали си прав и ако си прав нещата се оправят, ако не си прав преминаваш към точка 2. но с по-висока загуба.
4. намаляваш експозицията в компанията да кажем с 50% - т.е. реализираш половината загуба, и с частта преминаваш към точка 2, а другата част я оставяш като точка 3.
5.Увеличаваш експозицията в компанията защото смяташ че това е само шум, който дава възможност да купиш по евтино - аз това го правя само при високо дивидентни компании.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе ме кефи, не го разбирам стремежа на руснаците към меланхолия и самосъжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеА ти ще даваш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеИ аз се забавлявам как колхозника Бат Пешо с инвестиция - депозит в Корп. Банка, дава безплатни и ненужни финансови съвети на хора които се занимават професионално с това (Ravnovesie и Pipbel).
Давай Пешо!Last edited by Бате Пешо; 09.02.2014, 15:28.
Коментар
Коментар