If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
кеф цена няма. никой не те съди - имаш крава пиеш мляко. просто темата е за лични финанси и какво е актив и пасив. коментара ми беше, че новата кола е брутален пасив, и колкото по-луксозна е, толкова по-голям пасив става. И да нямаов после захапки - не говоря за колекционерските коли, дет се състезавали през 67 в първия джеймс бонд и сега се продавали за 5 милиона.
Е че не е актив, който носи доход, не е.За това спор няма, но все пак като говорим за лични финанси и автора това говори как като цяло да управляваме парите.Според мен лични финанси са всичко което ти дойде като приход в годината, включително грешно надвнесен данък и данъчните решили да ти го върнат, както стане с мен през 2010
Бате Пешо, ама ти наистина имаш нещо лично срещу борсата Или си загубил много пари или те е яд че не печелиш, когато другите печелят.
Не виждам тук никой да се пробва да те кара да инвестираш - честно казано с такава нагласа като твоята и силно ме съмнява някой да иска да ти вземе парите. Ще си просто един вечно мрънкащ таралеж в гащите, а никой не иска някой да му докарва нерви заради мизерната комисионна, която евентуално ще спечели от твоите пари. То просто няма да си заслужава усилията
Така че инвестирай си в разсад, трактори и депозити и се радвай на живота. Какво удоволствие ти доставя да казваш на хора, които очевидно се чувстват добре със собствените си инвестиции, че инвестициите им не струват. Ами очевидно за тях лично техните инвестиции са по-подходящи от твоите. Всъщност то за почти всички в този форум твоите предложения за инвестиране са неподходящи, но не защото са лоши, а просто защото изискват цялостна промяна на начина на живот на човек, промяна която на повечето хора няма да им хареса.
Кейзер, прочетох ги даже ти отговорих, че сметките ти са напълно верни, ама не съвсем защото не съм дал 100 бона, а над 100 бона и модела на шестицата ти уточних даже.Така че над 100 бона съм изгубил и над 60 бона пасивен доход.
Но виж пак какво казах, за тея пари които съм дал.МАЙНАТА ИМ!Кефа който изживявам всеки ден, последните 8 месеца да си я карам тая колица е несравним и това че видиш ли някъде нямам незнам си каква доходност и еди колко си по големи сметки не ме вълнува.Е колкото и нескромно да звучи, имам си достатъчно, отделям си 20-30% от дохода да ги захраня и реинвестирам всичко каквото идва от тях.Пак ще кажа, че няма да ме се отрази фатално това което съм дал.
кеф цена няма. никой не те съди - имаш крава пиеш мляко. просто темата е за лични финанси и какво е актив и пасив. коментара ми беше, че новата кола е брутален пасив, и колкото по-луксозна е, толкова по-голям пасив става. И да нямаов после захапки - не говоря за колекционерските коли, дет се състезавали през 67 в първия джеймс бонд и сега се продавали за 5 милиона.
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Земеделие - фабрика без покрив , може и да изкараш продукция но може и да не изкараш, пък и да изкараш няма гаранция че ще продадеш на добра печалба и няма да се повреди продукцията преди да си я реализирал.
+1
А ако на мястото на земеделие сложиш борса(коя да е) - пак важи същото.
Само дека по способните могат да си превъртят десетки пъти капитала годишно - и да се спечели от оборота. Въпроса е от 10 сделки поне 6 да са успешни
Ма верно не е за всеки де....има и тако и вако.
А много често пък най печелившо е лентяйството, демек нищо да не правиш.
Ети - де ме слагаш редом с Равния при финансовите професионали...?
Аз съм самоук, далеко съм от тая сфера специално.
Кейзер, прочетох ги даже ти отговорих, че сметките ти са напълно верни, ама не съвсем защото не съм дал 100 бона, а над 100 бона и модела на шестицата ти уточних даже.Така че над 100 бона съм изгубил и над 60 бона пасивен доход.
Но виж пак какво казах, за тея пари които съм дал.МАЙНАТА ИМ!Кефа който изживявам всеки ден, последните 8 месеца да си я карам тая колица е несравним и това че видиш ли някъде нямам незнам си каква доходност и еди колко си по големи сметки не ме вълнува.Е колкото и нескромно да звучи, имам си достатъчно, отделям си 20-30% от дохода да ги захраня и реинвестирам всичко каквото идва от тях.Пак ще кажа, че няма да ме се отрази фатално това което съм дал.
Ох Пеше направо къртиш мифки пич.
Взимаш една година и си правиш изводите на нея.
Ми какво спечелиха тия дето влезнаха 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013? Какво спечелиха тия дето си направиха през 97 депозит в Балканбанк, Туристспортбанк, Агробизнесбанк, Минералбанк, Първа частна банка и още една плеяда знайни и незнайни "стабилни" банки?
Пич пак ти повтарям - това, че си незнаещ не ти дава право да съдиш останалите.
Аз например не разбирам от разсад или инженерство каквото и да било. И сега да почна да ти се смея за странното занимание ли? За това, че всяка година в продължение на 2 десетилетия вече излизат хиляди квалифицирани инженери от университетите, за да могат повечето да продават твоите патладжани на пазара ли?
Ако не си разбрал има различни гледни точки и различни инвестиционни стратегии. Всяка една от тях кара инвеститорите да се чувстват комфортно. КОМФОРТНО!!! Едни са ниско рискови играчи - държът всичко в кеш и се чувстват добре. Други искат руска рулетка - и играят на форекс. Трети гледат чушки. Но се чувстват комфортно с избраната стратегия. А ти съдиш спрямо твоя аршин което е грешно. От известно време се опитвам да ти отворя очите че има различни хора, както казва народа за всеки влак има пътници. Ти си избрал твоя влак, това не те прави прав. Аз също съм избрал моя влак, това не ме прави прав. Тука няма прави и грешни, просто обсъждаме различни стратегии.
И последно - било тишина, ми и аз съм хора имах нужда да хапна нещо, да не вися 24 часа у форумо
Ми взех 2001 допъпнително задължително пенсионно осигуряване.Фонд на Алианц.Към днешна дата за 13 годин съм на загуба парите са ми по малко от вноските....Спечелил е Алианц 12*5,50=66 кинта само за миналата година отделно процент върху сумата от 12*110. Аз съм ги хванал за печалбата.Та тука точно такива тарикати баламосват наивните хорица.А тия с депозите в банките дето си изброил спечелиха съобразно банковите продукти които са избрали.Ако са имали влогове в долари или марки е трябвало да изтърпят неудобството да си получат парите на четири равни вноски през шест месеца в рамките на две години.Не съм не знаещ и не съдя останалите.Казвам едно просто нещо.А то е че хора които не са грамотни не бива да се доверяват на тарикатите от разни фондове които откровено ги лъжат.А това с инженерите и патладжаните освен да ме разсмива друго не прави.Инженерите могат да работят навсякъде по света за разлика от завършващите УНСС и други такива подобия на училища в които преподаватели са Лупи Румен Гечев и други видни некадърници.Не ти се присмивам за заниманието присмивам се на тия дето винаги печелят.И ми е жал за наивниците които поголовно са обирани.Ако имаш време върни се в тоя форум и виж какво е писано през 2006-2009г.Ако ме махнеш мен и прочетеш всички останали мнения тук ще излезе че това инвестирането е фасулска работа само купуваш и след 40 години ...мед и масло.Има наивни хора и в алчността си глупеят.Аз не мога по цял ден да се занимавам с борси и да следя какво се случва.Затова не се занимавам с акции.Не вярвам че някой ей така ще се напъва да ми умножава парите срещу някаква комисионна.Не мога и да лъжа хората.В този форум всички са кадърни и само печелят.А защо във всеки договор има клаузи които казват че парите могат се загубят?Как така кадърни брокери ще губят?Искаш ли да си ипотекираш личните недвижими имоти и да ти дам половината от стойността им в пари да ги управляваш?Като гарантираш 20% на година с капитализация.За 20 години.Ако се случи година в която няма печалба изгаряш.Аз си взимам каквото е останало от парите +ипотекираните имоти.
Земеделие - фабрика без покрив , може и да изкараш продукция но може и да не изкараш, пък и да изкараш няма гаранция че ще продадеш на добра печалба и няма да се повреди продукцията преди да си я реализирал.
Всичко зависи от локацията както при НИ. Батката не е вчерашен инвестирал е в ЗЗ до ракетна противоградушна площадка! Респект! На артилериста 365 кафета да му купува годишно, пак по-евтинджос ще му излезе от застраховка.
Да, оставете го на мира батката, продавайте си и купувайте акции на воля.. Никой ви не пречи, щом играйкате със собствени кинти, ваша си работа... виж ако е с чужди, умната ще трябва да е....
Инвестицията в чуждо е 100% загуба и хазарт ! Дори да спечелиш накрая всичко спечелено ще го загубиш по обратния път и по същия начин както си го спечелил.
Само дето се заблуждаваш че да инвестираш в чужда банка не е същата спекула и хазарт, като да си инвестирал в акции или нещо си друго - разлика няма.
Тъй като в повечето държави хедж фондове се предлагат само на професионални инвеститори, публичната информация за детайлни резултати не е особено налична.
Кейзър пак питам.Какво спечелиха влезлите през 2008г на 2000?Що е тихо?Ама много тихоооооооооооооооооооо...........................
Ох Пеше направо къртиш мифки пич.
Взимаш една година и си правиш изводите на нея.
Ми какво спечелиха тия дето влезнаха 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013? Какво спечелиха тия дето си направиха през 97 депозит в Балканбанк, Туристспортбанк, Агробизнесбанк, Минералбанк, Първа частна банка и още една плеяда знайни и незнайни "стабилни" банки?
Пич пак ти повтарям - това, че си незнаещ не ти дава право да съдиш останалите.
Аз например не разбирам от разсад или инженерство каквото и да било. И сега да почна да ти се смея за странното занимание ли? За това, че всяка година в продължение на 2 десетилетия вече излизат хиляди квалифицирани инженери от университетите, за да могат повечето да продават твоите патладжани на пазара ли?
Ако не си разбрал има различни гледни точки и различни инвестиционни стратегии. Всяка една от тях кара инвеститорите да се чувстват комфортно. КОМФОРТНО!!! Едни са ниско рискови играчи - държът всичко в кеш и се чувстват добре. Други искат руска рулетка - и играят на форекс. Трети гледат чушки. Но се чувстват комфортно с избраната стратегия. А ти съдиш спрямо твоя аршин което е грешно. От известно време се опитвам да ти отворя очите че има различни хора, както казва народа за всеки влак има пътници. Ти си избрал твоя влак, това не те прави прав. Аз също съм избрал моя влак, това не ме прави прав. Тука няма прави и грешни, просто обсъждаме различни стратегии.
И последно - било тишина, ми и аз съм хора имах нужда да хапна нещо, да не вися 24 часа у форумо
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар