IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
    Пускам скрийншот с 5 мой сделки който са на печалба, а ти спираш да пишеш във форума
    Съгласен?
    Айде да не се опитваме да се правим на остроумни.Не за това говоря и много добре го знаеш.Не е проблем да отида утре да си купя 1000 различни акции и след два дена да продам една на която се е вдигнала цената с стотинки.Това не е печелене.Печелене е друго нещо.На такива басове не се ловя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
      Дори да е вярно, не важи за всички пенсионни фондове.
      Малко личен опит. Имам няколко различни договора. За всеки от тях в електронната услуга е описано кога и какво е внасяно, както и какви такси са удържани. Има и обобщена информация, показваща текущото състояние по всеки договор - брой дялове, единична цена, обща стойност и т.н.

Това няма как да е вярно. Компютърната ти грамотност е слаба.

Кой фонд колко е спечелил не мога да кажа, но при избраните от мен на сайта има достатъчно информация, за да разиграеш произволен сценарий и да си смяташ на воля.
      По единия от договорите за ДПФ (10.2006-10.2007) доходността е около 10% с извадени всевъзможни такси. Без да смятаме данъчните облекчения (около 15%). Забележи, че последните две вноски са точно на върха, т.е. избрал съм възможно най-неподходящия момент.
      Нещо не се разбираме с теб.Аз говоря за фондове за задължително допълнително пенсионно осигуряване.Там всички са на печалба но фондовете.Осигурените лица са на загуба всички във всички фондове без изключения.Да има описано движението ма то е потрес внесена вноска сторнирана вноска.За една година 500 записа върви ги следи.Говоря че преди 2008г информацията се даваше много коректно като например общо внесени вноски ..... лева,доход.....лева, натрупана до момента сума ......лева.След кризата остана само натрупана сума до момента.И това не е всичко най доброто предстои.А за какви данъчни облекчения говориш не ми е понятно.За пръв път научавам че в задължителен допълнителен фонд имало данъчни облекчения..ма може да съм ги проспал.И уверявам те не съм неграмотен с компютрите
      Last edited by Бате Пешо; 09.02.2014, 19:01.

Коментар

Пускам скрийншот с 5 мой сделки който са на печалба, а ти спираш да пишеш във форума
        Съгласен?
        Де такава благодат, но едва ли може да стане, понеже той това работи.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
          А за пенсионните фондове, ако се поинтересувате имат някой програма за клиентите си да ползват отстъпки тука-там в най-различни търговски обекти.Ако пазарувате често в такъв обект може да се възползвате с цел оптимизация на разход
          Аз също внасях и ги подкрепях тези инструменти, но преди няколко месеца ги хванах в подвеждане тоя при който съм, а и едни слухове около него наистина оакаха пейзажа.Тъй че сега съм само на ДЗПО, допълнителното може и да го изтегля , колкото и да е дребна сумата и да ми я обложат с 10% данък.
          по-добре сега с 10% отколкото след година-две с 25% , аз мойте ги изтеглих - бяха станали 11К, дадох хиляда на държавата и така

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Какъв по точно?
            Съгласен?

Коментар

• А за пенсионните фондове, ако се поинтересувате имат някой програма за клиентите си да ползват отстъпки тука-там в най-различни търговски обекти.Ако пазарувате често в такъв обект може да се възползвате с цел оптимизация на разход
              Аз също внасях и ги подкрепях тези инструменти, но преди няколко месеца ги хванах в подвеждане тоя при който съм, а и едни слухове около него наистина оакаха пейзажа.Тъй че сега съм само на ДЗПО, допълнителното може и да го изтегля , колкото и да е дребна сумата и да ми я обложат с 10% данък.

Коментар

Има само едно сигурно нещо но не е приятно.След раждането единственото сигурно нещо е смъртта.Чакам още отговор на въпроса кога влезлите през 2008г ще излязат на печалба с уговорката че нищо не са продавали?И дали съответните фирми нема да фалират всичките докато това се случи?
                Влезли къде? Мога да покажа акция, която е поскъпвала докато Софикс е падал

Коментар

Да чукнем един бас?
                  Какъв по точно?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Няма нищо сигурно на този свят. Търсенето на сигурност води само до нервно напрежение
                    От акции се губи от цените им, от депозити и облигации се губи от инфлацията, от недвижими имоти се губи и от цена и от амортизация, от земя се губи защото земята може да се замърси, може да изчезне водата или да се замърси.

Човек винаги може да си избере да се вторачва в това от което се страхува, да се успокоява, че като не прави нищо, то и нищо няма да загуби, но и да не живее така както иска, защото го е страх да живее така както му се иска.

А живота е един, не е кой знае колко дълъг и не си заслужава да се пропилява в страхове и търсене на сигурност, още повече за сметка на постоянна фрустрация от това как живее човек. Или по-скоро от това как не живее.

Ами като не харесва как живееш, живей по друг начин. Казвам го защото негативизма като отношение почти винаги идва от негативизъм към собствения начин на живот. Всеки човек има тенденция да проектира навън това което му се намира в душата.
                    Има само едно сигурно нещо но не е приятно.След раждането единственото сигурно нещо е смъртта.Чакам още отговор на въпроса кога влезлите през 2008г ще излязат на печалба с уговорката че нищо не са продавали?И дали съответните фирми нема да фалират всичките докато това се случи?

Коментар

• Няма нищо сигурно на този свят. Търсенето на сигурност води само до нервно напрежение
                      От акции се губи от цените им, от депозити и облигации се губи от инфлацията, от недвижими имоти се губи и от цена и от амортизация, от земя се губи защото земята може да се замърси, може да изчезне водата или да се замърси.

Човек винаги може да си избере да се вторачва в това от което се страхува, да се успокоява, че като не прави нищо, то и нищо няма да загуби, но и да не живее така както иска, защото го е страх да живее така както му се иска.

А живота е един, не е кой знае колко дълъг и не си заслужава да се пропилява в страхове и търсене на сигурност, още повече за сметка на постоянна фрустрация от това как живее човек. Или по-скоро от това как не живее.

Ами като не харесва как живееш, живей по друг начин. Казвам го защото негативизма като отношение почти винаги идва от негативизъм към собствения начин на живот. Всеки човек има тенденция да проектира навън това което му се намира в душата.

Коментар

Ама вземете да четете стига писахте ей така бръкнали с малкия пръс в носа.Казвам че форумните печалбари не печелят а лъжат и то яко.Никой от тука пишещите не е спечелил нищо.А това че някой по света печели е ясно.Как по точно да го напиша?
                        Да чукнем един бас?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Можеш да ги продадеш на 700 значи си на печалба към съответния ден. Ако избереш да не ги продадеш това си е твое решение. то не променя факта че си имал избора да ги продадеш, имал си възможността да ги продадеш, но не си го направил.

Т.е. към съответния ден си на печалба, към утрешния кой знае.
                          Можеш да продадеш е едно а продал съвсем друго.Сгряваш ли че това са две различни неща?Имаше едни юнаци в имотния форум дето така печелеха от НИ.Четат че днес квадратния метър станал 1500 еврака и хоп 65 квадрата по 1500еврака.Веселяк си ти голям.Затова ти казах да опиташ в Сатиричния там мое да купуваш и продаваш на воля.Та сега конкретно към съответния ден не си на никаква печалба и изобщо не е сигурно че можеш да продадеш.Когато един човек инвестира за 30 години напред той не виси по цял ден на борсата да следи какво става.Та 30 години са голям период.Може всичките фирми да са фалирали през това време и ще ми спечели на коча ......На обикновения човек му остава възможността да отиде в някой фонд ако е достатъчно алчен и глупав за да го оберат професионалистите.Он губи ама те печелят от такси и комисиони.Отвори сайта на БНБ и виж колко са спечелили банките от лихви и колко от такси и комисионни.Ма нема се пулиш като разбереш.

Коментар

И ми кажи защо аз като съм влязъл през 2001гв Алианц съм на загуба?Защо същите тези уж професионални педали изтриха информацията която казваше колко пари съм внесъл и колко е доходността.Ей така тихомълком.
                            Дори да е вярно, не важи за всички пенсионни фондове.
                            Малко личен опит. Имам няколко различни договора. За всеки от тях в електронната услуга е описано кога и какво е внасяно, както и какви такси са удържани. Има и обобщена информация, показваща текущото състояние по всеки договор - брой дялове, единична цена, обща стойност и т.н.
                            Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            И не само това ами не можеш да си свалиш информацията от сайта им в електронен вид.Можеш само да разпечатиш.
                            Това няма как да е вярно. Компютърната ти грамотност е слаба.
                            Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Посочи ми кои фондове са на печалба от началото и с колко?Тука ми пишете избирателно в минало време купил на 15 септември и продал на 12 ноември ама след като е минало времето.
                            Кой фонд колко е спечелил не мога да кажа, но при избраните от мен на сайта има достатъчно информация, за да разиграеш произволен сценарий и да си смяташ на воля.
                            По единия от договорите за ДПФ (10.2006-10.2007) доходността е около 10% с извадени всевъзможни такси. Без да смятаме данъчните облекчения (около 15%). Забележи, че последните две вноски са точно на върха, т.е. избрал съм възможно най-неподходящия момент.

Коментар

Аз знам що съм на загуба.На загуба са всички без изключение.Та на загуба сме щото в тия фондове работят хора дето печелят в този форум.
                              Напълно подкрепям Пешо.
                              Аз съм към Доверие. След последните спекулации за продаждата, тръгнаха да обикалят да обясняват каква доходност имат и т.н и т.н. Ама аз като по-прост си сметнах вноските, таксите и стойността на дяловете към момента и хоп "изненада". Доходността е отрицателна (колко хубаво звучи - отрицателна доходност. Говоря от 2002 до момента. Процент да посочвам ли?
                              Lian4o Private Equity Fund

Коментар

Ей така печелиш и ти.Затова ти казвам че ме лъжеш.И тоя бисер ще си го запиша в тефтера.Дано не ми искаш пари за авторските права.
                                Можеш да ги продадеш на 700 значи си на печалба към съответния ден. Ако избереш да не ги продадеш това си е твое решение. то не променя факта че си имал избора да ги продадеш, имал си възможността да ги продадеш, но не си го направил.

Т.е. към съответния ден си на печалба, към утрешния кой знае.

Коментар

Working...
                                X