IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
    Никой не спомена за инвестиции в някой от договорните фондове.Било то в български или в Пайниър или някой друг международен.При българските почти всяка банка май си има тази услуга, Капман гледам са много популярни и въобще някакви мнения....заслужава ли си.
    Фиделити ЮК - за 2011 - минус 5%, за 2012 + 9%, наскоро ми дойде отчета за 2013 - ухилих се до уши че ми надминаха очакванията + 19%
    Ма наесен си изтеглям всичко.
    Аз си знам по добре какво да правя с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение

Ех, Пешкооооооо, нямаш спирка бе! Как не ти писва да дрънкаш глупост след глупост?

И как стигна до извода че съм се набутал с 10 000-15 000
      Не знам мое си се набутал с много повече.Ако си кадър на някой фонд мое си се набутал с милиони.Предположението не беше за теб а за форумния лирически герой бабаит Печалбарко Акциев Фондов

Коментар

• Проблема при договорните е май, че нямат никаква популяризация.чудя се защо банките са си създали такива и като питаш нещо по този въпрос препращат еди къде си.Ама сега го нямало момичето което разбира и т.н.Просто трагикомедия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Това е защото има оптимизъм
          Толкова е просто - по-голямата печалба е свързана с по-голям риск.

Не е препоръка - купуването и продаването на акции е рисково, както и саденето на картофи
          Ти вярваш ли че разни форумни разбирачи да не употребя друга дума мое прецакат Цеко сифоня и Васко черепа?ма се напинят че и басове предлагат.Тука няма риск тука има въпиюща глупост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Не не съм мрънкало не търпя когато лъжат и се хвалят.Че и тъпанарски басове ми предлагат.Набутал се с 10000-15000кинта сега му останали 500 ама видиш ли имал бил 5 сделки дето купил и продал с пет стотинки нагоре.
            Ех, Пешкооооооо, нямаш спирка бе! Как не ти писва да дрънкаш глупост след глупост?

И как стигна до извода че съм се набутал с 10 000-15 000

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
              Никой не спомена за инвестиции в някой от договорните фондове.Било то в български или в Пайниър или някой друг международен.При българските почти всяка банка май си има тази услуга, Капман гледам са много популярни и въобще някакви мнения....заслужава ли си.
              Капман макс бяха стигнали 44 кинта и се сурнаха на 10.И там много народ се напечели

Коментар

Никой не си признава че е купувал акции на ПИБ на 12 кинта всичките на 1,10купили...Е това ме забавлява
                Това е защото има оптимизъм
                Толкова е просто - по-голямата печалба е свързана с по-голям риск.

Не е препоръка - купуването и продаването на акции е рисково, както и саденето на картофи
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Никой не спомена за инвестиции в някой от договорните фондове.Било то в български или в Пайниър или някой друг международен.При българските почти всяка банка май си има тази услуга, Капман гледам са много популярни и въобще някакви мнения....заслужава ли си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                    Не си неграмотен, просто знанията и уменията ти са базови. А изказванията-крайни.
                    Щом можеш да разпечаташ нещо, винаги има как да го свалиш и запазиш в цифров вид. Фактът, че не го знаеш, ясно показва колко можеш.
                    Казах ти вече когато имаше свястна информация можеше после го спряха.В момента не може.Спора е безсмислен

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Личен избор бе човек, толкова ли не можеш да схванеш. Решили са да влезат, надявали са се да спечелят, влезли са загубили са - случва се. Трябва да са знаели че печалбата не е гарантирана.

На теб точно какъв ти е проблема с грешните избори, нали ти не си влязъл. Аз съм вкарвал пари 2008 от тях съм си реализирал загубите, завъртял съм ги след това тези пари още няколко пъти, предимно на печалба стана, не съм тръгнал да мрънкам по форуми в хиляди постове. Всеки си носи отговорност за собствените действия. Както за добрите избори, така и за лошите. Ако не може да носи отговорност за действията си да ходи да се откаже от гражданските си права и да си търси правен настойник.

Ама верно си голямо мрънкало. Да не се беше кръстил Бате Пешо, щях да реша че си някой тинейджърка която само се оплаква как живота се е отнесъл несправедливо с нея, защото видиш ли инвестирала е в нов силикон, пък още не си е намерила спонсор.
                      Не не съм мрънкало не търпя когато лъжат и се хвалят.Че и тъпанарски басове ми предлагат.Набутал се с 10000-15000кинта сега му останали 500 ама видиш ли имал бил 5 сделки дето купил и продал с пет стотинки нагоре.Та пенсия от Алианц не чакам.Ако е възможно с удоволствие ще си платя 10% и ще изчезна на секундата от там.Но не е възможно да спрат да ми искат пари.Аз не им ща пенсията.А за теб не се съмнявам ти и два лева да имаш все на печалба ще ги завъртиш.Взех да се замислям що не вземе да почнеш у Алианц.Та най после да спечелим и ние цървулите нещо.Та говориш ми за личен избор.В тоя форум явно никой не е правил личен избор през 2008.Всички само печелят.Е това ме разсмива.И разбира се имали една сделка от която загубили ама от десет спечелили.Аз не познавам човек който се издържа от борсата без да работи друго.И да се издържа не като брокер а от купуване и продаване на акции и от дивиденти.Еле пък на БФБ дето Черепа Цеко сифоня и разни други тарикати командват парада.Никой не си признава че е купувал акции на ПИБ на 12 кинта всичките на 1,10купили...Е това ме забавлява

Коментар

И уверявам те не съм неграмотен с компютрите
                        Не си неграмотен, просто знанията и уменията ти са базови. А изказванията-крайни.
                        Щом можеш да разпечаташ нещо, винаги има как да го свалиш и запазиш в цифров вид. Фактът, че не го знаеш, ясно показва колко можеш.

Коментар

Нещо не се разбираме с теб.Аз говоря за фондове за задължително допълнително пенсионно осигуряване.Там всички са на печалба но фондовете.Осигурените лица са на загуба всички във всички фондове без изключения.Да има описано движението ма то е потрес внесена вноска сторнирана вноска.За една година 500 записа върви ги следи.Говоря че преди 2008г информацията се даваше много коректно като например общо внесени вноски ..... лева,доход.....лева,натрупана до момента сума ......лева.След кризата остана само натрупана сума до момента.И това не е всичко най доброто предстои.А за какви данъчни облекчения говориш не ми е понятно.За пръв път научавам че в задължителен допълнителен фонд имало данъчни облекчения..ма може да съм ги проспал.
                          В УПФ нещата са доста по-зле, факт. За 2002-2014 ми дава около 15% отгоре, но не са отчетени таксите на входа, които са около 5%. Т.е. имам около 10% за около 12г.

Само че:
                          1. УПФ няма отношение към личните финанси. За мен това е просто поредният данък.
                          2. В сравнение с други задължителни неща (здравни осигуровки, данъци и др.) УПФ е най-добре.
                          3. От това, че при тебе е хаос, не следва, че навсякъде е така. Може това със сторнирането да е от НОИ, работодателя, фонда и не е речено, че важи за цялата система.

Говорих за данъчните облекчения за ДПФ. Не виждам смисъл в тема за лични финанси да коментираме нещо, за което не можем да направим абсолютно нищо.
                          Last edited by Snipe; 09.02.2014, 19:26. Причина: сбъгясване на форума

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            по-добре сега с 10% отколкото след година-две с 25% , аз мойте ги изтеглих - бяха станали 11К, дадох хиляда на държавата и така
                            Те и мойте са около 9000, но просто се дразня от прекалено голямата им комисионна за управление от 4.5% върху вноската.Те я докарат 5-6% доходност, я не и 4.5% такса управление.Допълнителна грижа (програмата с отстъпките) си я има и при универсалния от където няма теглене.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Пускам скрийншот с 5 мой сделки който са на печалба, а ти спираш да пишеш във форума
                              Съгласен?
                              То тая дет няма стане, забрави....човека си е свикнал да си мрънка и все някой и нещо да му е виновно. Може да му помага пък, не му забранявай да пише.
                              Абе типично нашенче. От тези де гледат жирафа и казват че такова животно нема

Инак не го съжалявай.
                              Май бях мернал някъде че отглежда екологично розови апетитни прасенца.
                              За винцето си требе мезенце.
                              Пък и както постоянно увеличаваш дозата да насмогнеш на точките на Софка...

Коментар

Чакам още отговор на въпроса кога влезлите през 2008г ще излязат на печалба с уговорката че нищо не са продавали?И дали съответните фирми нема да фалират всичките докато това се случи?
                                Личен избор бе човек, толкова ли не можеш да схванеш. Решили са да влезат, надявали са се да спечелят, влезли са загубили са - случва се. Трябва да са знаели че печалбата не е гарантирана.

На теб точно какъв ти е проблема с грешните избори, нали ти не си влязъл. Аз съм вкарвал пари 2008 от тях съм си реализирал загубите, завъртял съм ги след това тези пари още няколко пъти, предимно на печалба стана, не съм тръгнал да мрънкам по форуми в хиляди постове. Всеки си носи отговорност за собствените действия. Както за добрите избори, така и за лошите. Ако не може да носи отговорност за действията си да ходи да се откаже от гражданските си права и да си търси правен настойник.

Ама верно си голямо мрънкало. Да не се беше кръстил Бате Пешо, щях да реша че си някой тинейджърка която само се оплаква как живота се е отнесъл несправедливо с нея, защото видиш ли инвестирала е в нов силикон, пък още не си е намерила спонсор.

Коментар

Working...
                                X