IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Я вземи да ми посочиш един ДЗПО в който дори един осигурен има повече пари от колкото е внесъл.Иначе личните си пари мое си ги правиш каквото искаш и да печелиш колкото си искаш.Ма въобще не ме интересува само не подмамвайте наивните.
    Нещо не те разбирам, какво общо имам аз с ДЗПО. Внасям вноската за УПФ и взаимоотношенията ми с пенсионната система спират до там.

Гледам веднъж в годината в годишните отчети на ING в какво им е портфейла, ако нещо не ми хареса ще ги сменя, за сега съм ок с тях. Макар и да нямам идея честно казано каква доходност докарват, те парите ми там са толкова малко че не си заслужава за 50 лева отгоре или отдолу да си давам труда да следя какво се случва. Важното за мен е портфейла им да ми се струва дългосрочно стабилен и да има достатъчно акции че в дългосрочен план да има шанс да изпреварят инфлацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
      Общо взето - простотия.
      Българските инвестират в България най-вече, с всички произтичащи последици. Когато пазарът падаше, го следваха, като тръгна да се качва, почнаха да се ослушват.
      Чужбинските - виж им графиките и си прецени, мен не ме вдъхновиха.
      За мен и едните, и другите се занимават основно с усвояване на входни, изходни и годишни такси.
      Нискорисковите БГ фондове май наблягат на депозити, а не на облигации, което за мен е безумие.
      С леки уговорки има смисъл от ETF/ВФ, но само ако предлага нещо, в което искаш, а не можеш да се включиш (или пък ти идва скъпо). Примери - чужбински облигации, екзотичен пазар (Турция, Ангола, Китай).
      Какво имам: малко български (предимно ДСК, ОББ и Карол), с различни рискови профили. От чужбинските - ETF - HYG, LQD и QQQ.
      Ето това ме блазни от край време, но проблема с Гърция ми е охлаждал мераците.Високодоходни облигации на държави или корпоративни такива.Обаче тъй като много от облигациите са в техни са валути съм се отказвал.Такъв фонд е май-доброто решение, защото там ще се купя дяловете в евро или долар и дори някой диктатор в една държава да дръпне шалтера, няма да се отрази пагубно на инвестицията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
        Аз от махленски лаладжия - колхозник няма кво да науча, така че добре дошъл в изискания клуб на моя Игнор лист!
        За да научиш нещо от мен трябва да имаш някакво ниво.Засега си показал че се злобен тарикат който лъже на всичкото отгоре.Има много книги да четеш още

Коментар

Хахаха, ти знаеш щото ме познаваш, нали?
          Щом Колхозника губи, всички губят.
          Край на спора!
          Да аз съм загубил щото такива като теб управяват алианц.Ти си загубил в друг фонд.И сигурно си загубил по малко щото едва ли се осигуряваш на повече от 310 лева....Тука мое го играеш вълк от Уолстрийт ама в реалността е друго там е тъжно.Няма проблем разбирам че ти е писнало от тъжната реалност и точно тука е мястото да се представиш за Гордън Геко в нашенски вариант Печалбарко Акциев Фондов форумен бабаит герой тарикат който печели милиони на борсата и не плаща данъци и осигуровки.Айде ставай и се качвай в таксито щото си нощна смяна на пиацата да не те изгони жена ти.

Коментар

Корпоративна банка печели ма ти губиш щото тя от такива като тебе печели.Ще ви набуха мустака с акции на сто кинта и после ще ви ги купи на 2,50 щото сте играчи.Цеко ви прецака с 10 кинта ама тоя е майстор и ще ви го нажули с по 100 на акция.Все пак Доган му е учител.Сега мое ми се присмивате после ще се смея аз а вашите никове ще са други..
            Аз от махленски лаладжия - колхозник няма кво да науча, така че добре дошъл в изискания клуб на моя Игнор лист!

Коментар

Аз лично не внасям в пенсионни фондове, защото знам че процентите които взимат са узаконена кражба. Данъци също не плащам освен косвено чрез ДДС. Сега ти разбирам мъката Колхознико. Обират те и нищо не можеш да направиш освен да клепаш с очи и да ореваваш форума.
              Корп. Банка като ти плаща лихвите и те ли не печелят на борсата?
              Корпоративна банка печели ма ти губиш щото тя от такива като тебе печели.Ще ви набуха мустака с акции на сто кинта и после ще ви ги купи на 2,50 щото сте играчи.Цеко ви прецака с 10 кинта ама тоя е майстор и ще ви го нажули с по 100 на акция.Все пак Доган му е учител.Сега мое ми се присмивате после ще се смея аз а вашите никове ще са други..

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                С мастъра сме водили една супер сюреалистична дискусия в продължение на десетки постове, където той отказваше да признае че бензин на английски е gasoline
                Я вземи да ми посочиш един ДЗПО в който дори един осигурен има повече пари от колкото е внесъл.Иначе личните си пари мое си ги правиш каквото искаш и да печелиш колкото си искаш.Ма въобще не ме интересува само не подмамвайте наивните.

Коментар

И данъци плащаш като поп и акцизи и осигуровки плащаш само дето се пенявиш у форумо.
                  Анонимен бабаит тарикат.Само дето като се събудиш чаршафо ти улезнал у гъзо а ръката ти у контакто
                  Хахаха, ти знаеш щото ме познаваш, нали?
                  Щом Колхозника губи, всички губят.
                  Край на спора!

Коментар

Аз лично не внасям в пенсионни фондове, защото знам че процентите които взимат са узаконена кражба. Данъци също не плащам освен косвено чрез ДДС. Сега ти разбирам мъката Колхознико. Обират те и нищо не можеш да направиш освен да клепаш с очи и да ореваваш форума.
                    И данъци плащаш като поп и акцизи и осигуровки плащаш само дето се пенявиш у форумо.
                    Анонимен бабаит тарикат.Само дето като се събудиш чаршафо ти улезнал у гъзо а ръката ти у контакто

Коментар

Мдаа, малко напомня на Forex Mastera, същия инат. Никога не си признава че може и да е сбърка и Бол свободно време за спам из форума.
                      С мастъра сме водили една супер сюреалистична дискусия в продължение на десетки постове, където той отказваше да признае че бензин на английски е gasoline

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Малко е тъпо и грозно да обвиняваш в лъжа хора, на които нито ги знаеш, нито има как да ги знаеш, кога са влизали, нито ги знаеш кога са излизали нито ги знаеш кога са вкарвали и изкарвали пари. Щом са още на пазара, значи виждат смисъл в това. И аз си знам единствено за мен какво изкарвам и какво губя, и съм напълно сигурен че няма как да правя подобна рентабилност по никакъв друг начин.
                        Мдаа, малко напомня на Forex Mastera, същия инат. Никога не си признава че може и да е сбърка и Бол свободно време за спам из форума.

Коментар

Не не съм мрънкало не търпя когато лъжат и се хвалят.
                          Малко е тъпо и грозно да обвиняваш в лъжа хора, на които нито ги знаеш, нито има как да ги знаеш, кога са влизали, нито ги знаеш кога са излизали нито ги знаеш кога са вкарвали и изкарвали пари. Щом са още на пазара, значи виждат смисъл в това. И аз си знам единствено за мен какво изкарвам и какво губя, и съм напълно сигурен че няма как да правя подобна рентабилност по никакъв друг начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            +1
                            А ако на мястото на земеделие сложиш борса(коя да е) - пак важи същото.
                            Само дека по способните могат да си превъртят десетки пъти капитала годишно - и да се спечели от оборота. Въпроса е от 10 сделки поне 6 да са успешни
                            Ма верно не е за всеки де....има и тако и вако.
                            А много често пък най печелившо е лентяйството, демек нищо да не правиш.

Ети - де ме слагаш редом с Равния при финансовите професионали...?
                            Аз съм самоук, далеко съм от тая сфера специално.
                            Самоук , но с резултати по-добри от повечето изучени. За мен това е показателно. Респект и за това че споделяш инфо. Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                              Никой не спомена за инвестиции в някой от договорните фондове.Било то в български или в Пайниър или някой друг международен.При българските почти всяка банка май си има тази услуга, Капман гледам са много популярни и въобще някакви мнения....заслужава ли си.
                              Общо взето - простотия.
                              Българските инвестират в България най-вече, с всички произтичащи последици. Когато пазарът падаше, го следваха, като тръгна да се качва, почнаха да се ослушват.
                              Чужбинските - виж им графиките и си прецени, мен не ме вдъхновиха.
                              За мен и едните, и другите се занимават основно с усвояване на входни, изходни и годишни такси.
                              Нискорисковите БГ фондове май наблягат на депозити, а не на облигации, което за мен е безумие.
                              С леки уговорки има смисъл от ETF/ВФ, но само ако предлага нещо, в което искаш, а не можеш да се включиш (или пък ти идва скъпо). Примери - чужбински облигации, екзотичен пазар (Турция, Ангола, Китай).
                              Какво имам: малко български (предимно ДСК, ОББ и Карол), с различни рискови профили. От чужбинските - ETF - HYG, LQD и QQQ.

Коментар

И ми кажи защо аз като съм влязъл през 2001гв Алианц съм на загуба?Защо същите тези уж професионални педали изтриха информацията която казваше колко пари съм внесъл и колко е доходността.Ей така тихомълком.И не само това ами не можеш да си свалиш информацията от сайта им в електронен вид.Можеш само да разпечатиш.Посочи ми кои фондове са на печалба от началото и с колко?Тука ми пишете избирателно в минало време купил на 15 септември и продал на 12 ноември ама след като е минало времето.

Коментар

Working...
                                X