Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе ти говоря за тия 150 кинта а за другите 7-8000 хиляди които до пенсия ще станат поне 20000.Предполагам няма да ти е кеф да ти ги откраднат.Ма ти и тогава ще си на борсата и ще печелиш.Ми ние с гайдите дето не сме на борсата?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеТака е ама на скачащите с парушат не им дреме ти какво ще кажеш и пак ще си скачат, смятам че разбираш какво искам да кажа.Виждаш, че на всеки пост намира какво да каже и се чувства длъжен да отговаря, обикновено е нещо негативно и отрицаващо всичко което ни заобикаля, освен растителни култури и селскостопанска техника.Незнам защо намираш такъв диалог за ползотворен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеИмам 7-8 хиляди лева в ПФ нямам идея колко са точно. На тази сума +-2% на година са по +-150 лева. че то личния ми портфейл играе понякога с по 5 пъти по толкова в рамките на ден. Съвсем очевидно тези 150 лева на година не ме интересуват особено.
А иначе на борсата при тренд нагоре се губи само по един начин - когато някой много си повярва че ги разбира нещата и го завладее алчност, та набута голям процент в един или два боклука, които скачат много. Аз играя на между 7 и 10 пазара, имам между 20 и 30 позиции и никоя от тях не минава 20% колкото и да ми харесва. И от тях само две или три не дават дивиденти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАз също не чакам пенсия от там.Лошото е че сумата не е малко.Но съм я прежалил.Исках само да ти кажа че един обикновен човек дългосрочно не мое да спечели на борсата.Ще го оберат.Пълно е с хиени представящи се за кротки агънца докато докопат някой наивник.Не отричам че големите играчи печелят.Те диктуват нещата лъжат мамят лобират за определени закони в тяхна полза.Завършил Сульо УНСС и хоп при вуйчо у фонда брокер и печели печели та пушек се вдига.Та каиш си от едно от най големите поколения.Да разбирам ли че казваш че си набор .....година а тогава са се родили много деца?Щото ако това е вярно крие куп въпроси.Примерно укриваш ли осигуровки?Или наистина ли са ти толко ниски доходите та имаш малко пари?
А иначе на борсата при тренд нагоре се губи само по един начин - когато някой много си повярва че ги разбира нещата и го завладее алчност, та набута голям процент в един или два боклука, които скачат много. Аз играя на между 7 и 10 пазара, имам между 20 и 30 позиции и никоя от тях не минава 20% колкото и да ми харесва. И от тях само две или три не дават дивиденти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМа не става така! Не може човек, който никога не е търгувал с акции да казва че от това не се печели. Това е все едно аз дето никога не съм скачал с парашут да казвам колко е страшноLast edited by nedev75; 09.02.2014, 21:10.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеБате Пешо ще влезе на борсата на Софикс 2000, с друг ник разбира се. До година две инфлацията пок ще скочи лихвите по депозитите ще почнат да падат, златото ще продължи да пада, недвижимите имоти няма да мърдат и единствения начин човек да не гледа как спестяванията му се топят с по 6-7% на година е ако е в акции.
Иначе при 6% отрицателни реални лихви за 10 години спестяванията ще станат на половина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАз за пенсия сам си се осигурявам, изобщо не мисля да разчитам на тези пари. Пределно ми е ясно че от ПФ може да се вземе точно толкова колкото човек да не умре от глад - и то ако живее на варива. НОИ в същото време ще е фалирало аз като се пенсионирам. Аз съм от най-големите поколения в България, а след мен идват все по-малки, и единствения вариант НОИ да ми плаща пенсия дори и само на 1/3 от доходите на които съм се осигурявал е ако от тук нататък вноските за пенсия станат по 50% от заплатите - което очевидно няма как да се случи.
Така че който разчита на НОИ или на ПФ да живее достойно на старини мога да му кажа само едно нещо - да се събуди - най-вероятно ще рови по кофите ако сам не прави нещо по въпроса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеМа не става така! Не може човек, който никога не е търгувал с акции да казва че от това не се печели. Това е все едно аз дето никога не съм скачал с парашут да казвам колко е страшно
Иначе при 6% отрицателни реални лихви за 10 години спестяванията ще станат на половина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеМоля спама, кой е по-по-най в някоя друга тема.Бате Пешо твърди нещо, какво го убеждавате в противното няма да си промени мнението и това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеМоля спама, кой е по-по-най в някоя друга тема.Бате Пешо твърди нещо, какво го убеждавате в противното няма да си промени мнението и това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе не приключват там щото след години ще искаш пенсия.И кат ти кажат ми лани имаше криза и от твоите 50000 са останали 500 кво правим?Аз мисля че не е далеч деня когато в офис на такива тарикати ще влезе някой С АК и ще има мед и мазало.
Та щял си бил да ги смениш...Казах ти вече че си за Сатиричния театър...И къде ще идеш?В Алианц в Доверие в Съгласие?Ми то и там същите сладури...Та каиш парите ти в ИНГ били малко?Нещо не се връзват нещата...Или си много млад човек човек започнал да се осигурява много скоро или мамиш като се осигуряваш върху доходи различни от действителните.Или си някой който наистина работи за малко пари.Ако си млад човек няма как да печелиш по борсите щото то не става без опит.
Така че който разчита на НОИ или на ПФ да живее достойно на старини мога да му кажа само едно нещо - да се събуди - най-вероятно ще рови по кофите ако сам не прави нещо по въпроса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНещо не те разбирам, какво общо имам аз с ДЗПО. Внасям вноската за УПФ и взаимоотношенията ми с пенсионната система спират до там.
Гледам веднъж в годината в годишните отчети на ING в какво им е портфейла, ако нещо не ми хареса ще ги сменя, за сега съм ок с тях. Макар и да нямам идея честно казано каква доходност докарват, те парите ми там са толкова малко че не си заслужава за 50 лева отгоре или отдолу да си давам труда да следя какво се случва. Важното за мен е портфейла им да ми се струва дългосрочно стабилен и да има достатъчно акции че в дългосрочен план да има шанс да изпреварят инфлацията.
Та щял си бил да ги смениш...Казах ти вече че си за Сатиричния театър...И къде ще идеш?В Алианц в Доверие в Съгласие?Ми то и там същите сладури...Та каиш парите ти в ИНГ били малко?Нещо не се връзват нещата...Или си много млад човек човек започнал да се осигурява много скоро или мамиш като се осигуряваш върху доходи различни от действителните.Или си някой който наистина работи за малко пари.Ако си млад човек няма как да печелиш по борсите щото то не става без опит.
Коментар
Коментар