IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лични финанси

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
    Не бързай с изводите братле, инак вярно стана градивен спора и за моя изненада...
    Е аз не че ще тръгна да ползвам съвети и каквото чуя, но се ограмотявам в неща за които нямам познания.Просто си личи че има хора които разбират нещата и с това си помагат за личните финанси.Пък и повечето финансови продукти които коментираме са с по-голям риск и независимо от възможностите за бърза и значителна печалба мен не ме блазнят.Одавна си следя финансовите пазари и просто си знам какво ми е подходящо и най-вече и за какво имам време.Така се случи че последните 2 седмици съм на легло, иначе нямам време да следя борсата, ама никакво камо ли да купувам и продавам, анализирам и т.н.За това съм консервативен и дългосрочен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      ++++
      Който го е разбрал се е закачил на борсата - поне за мен беше основната причина.
      Когато Бате Пешо го разбере вече няма да има сили за градинската работа и бистър ум за борсата
      Бате ти Пешо го знае това от много мноого отдавна и няма да се закачи за борсата.Щото мое да има криза баш преди пенцията и да гризне дръвцето.Ама тука сте от разбирач нагоре все тарикати и винаги печелещи.Аз съм тъп цървул и немам мозък за борсата така че не ми остава нищо друго освен да се забавлявам.Батко ви има земя и селска къща.На акции не разчита.През 2008 ви обраха.Наближава пак да ви оберат.Или това не мое ви се случи???!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        http://www.finviz.com/quote.ashx?t=EDD&ty=c&ta=1&p=d

Да.
        Особено ЕДД-то по 1 време тая седмица се търгуваше с 14% дисконт от нав-а.
        Не сдержался и налапал добре.
        През каква платформа търгуваш?
        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          аз си харесах EDIV
          Ооо и на мене ми е една от любимите. Артия н-р 5.
          Щедър дивидент, диверсификация в евтини пазари, прилично ликвидна и на хубаво дънце с потенциал и за капиталова.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
            За моя изненада в тази тема видях много хора които има какво да кажат и от които да науча доста неща и си комуникирам с тях.
            Не бързай с изводите братле, инак вярно стана градивен спора и за моя изненада...

Коментар

Стига бе, гледах ги, имат около 10-15% левъридж, не е за умирачка мисля.
              Имат си достатъчно история да съм способен да попреглътна малко волатилност.
              А колкото пострадаха миналата година при голямото бягство към артии- пострадаха.
              Не ми се вярва да имат доста даунсайд.

Още съм 20% в кеш докати си чакам хубавото задънване на сондърите...ма пари.
              Та викам да взема някой друг дивидент това време.
              Някакви по добри идеи къде да ги наместя междувременно ?
              Прайвит екуитата работят с доста по-висок процент ливъридж, също както и недвижимите имоти. Иначе за EDD проблем е само валутния риск. Ако смяташ че повече няма да им падат валутите е ок, но това си е спекулативна позиция във валута, т.е. носи целия риск от това, а тъй като валутите им са волатилни като акции, EDD въпреки че е в облигации си носи волатилност като акция. Възможно е и да върне прилично нагоре сега като се поуспокоиха нещата, но не бих го държал поне аз за дивиденти, само спекула и то краткосрочна.

Коментар

Да.
                аз си харесах EDIV

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Пиб, това са силно ливъриджнати позиции. Т.е. самите фондове не са на ливъридж, но това в което инвестират има огромна вероятност да е с много висок ливъридж. Т.е. нещата при тях могат да се скапят доста бързо и доста гадно.
                  Стига бе, гледах ги, имат около 10-15% левъридж, не е за умирачка мисля.
                  Имат си достатъчно история да съм способен да попреглътна малко волатилност.
                  А колкото пострадаха миналата година при голямото бягство към артии- пострадаха.
                  Не ми се вярва да имат доста даунсайд.

Още съм 20% в кеш докати си чакам хубавото задънване на сондърите...ма пари.
                  Та викам да взема някой друг дивидент това време.
                  Някакви по добри идеи къде да ги наместя междувременно ?

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
                    за неразбиращите какво значат тия съкращения - това фондове ли са?

Да.

Коментар

Тия гледал ли си ги ... EDD, GGN, PSP, REM
                      От 11 до над 15% дивидент, средно около 13.
                      Не, това съкращения на фондове ли са?Къде мога да намеря информация за тях?
                      п.п Видях долния пост, мерси.

Коментар

Пиб, това са силно ливъриджнати позиции. Т.е. самите фондове не са на ливъридж, но това в което инвестират има огромна вероятност да е с много висок ливъридж. Т.е. нещата при тях могат да се скапят доста бързо и доста гадно.

Коментар

за неразбиращите какво значат тия съкращения - това фондове ли са?
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            ++++
                            Който го е разбрал се е закачил на борсата - поне за мен беше основната причина.
                            Когато Бате Пешо го разбере вече няма да има сили за градинската работа и бистър ум за борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Така че който разчита на НОИ или на ПФ да живее достойно на старини мога да му кажа само едно нещо - да се събуди - най-вероятно ще рови по кофите ако сам не прави нещо по въпроса.
                              ++++
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                                Ето това ме блазни от край време, но проблема с Гърция ми е охлаждал мераците.Високодоходни облигации на държави или корпоративни такива.Обаче тъй като много от облигациите са в техни са валути съм се отказвал.Такъв фонд е май-доброто решение, защото там ще се купя дяловете в евро или долар и дори някой диктатор в една държава да дръпне шалтера, няма да се отрази пагубно на инвестицията.

Коментар

Working...
                                X