Първоначално изпратено от razbiratel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лични финанси
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение++++
Който го е разбрал се е закачил на борсата - поне за мен беше основната причина.
Когато Бате Пешо го разбере вече няма да има сили за градинската работа и бистър ум за борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеhttp://www.finviz.com/quote.ashx?t=EDD&ty=c&ta=1&p=d
Да.
Особено ЕДД-то по 1 време тая седмица се търгуваше с 14% дисконт от нав-а.
Не сдержался и налапал добре.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаз си харесах EDIV
Щедър дивидент, диверсификация в евтини пазари, прилично ликвидна и на хубаво дънце с потенциал и за капиталова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеЗа моя изненада в тази тема видях много хора които има какво да кажат и от които да науча доста неща и си комуникирам с тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСтига бе, гледах ги, имат около 10-15% левъридж, не е за умирачка мисля.
Имат си достатъчно история да съм способен да попреглътна малко волатилност.
А колкото пострадаха миналата година при голямото бягство към артии- пострадаха.
Не ми се вярва да имат доста даунсайд.
Още съм 20% в кеш докати си чакам хубавото задънване на сондърите...ма пари.
Та викам да взема някой друг дивидент това време.
Някакви по добри идеи къде да ги наместя междувременно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеhttp://www.finviz.com/quote.ashx?t=EDD&ty=c&ta=1&p=d
Да.
Не сдержался и налапал добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПиб, това са силно ливъриджнати позиции. Т.е. самите фондове не са на ливъридж, но това в което инвестират има огромна вероятност да е с много висок ливъридж. Т.е. нещата при тях могат да се скапят доста бързо и доста гадно.
Имат си достатъчно история да съм способен да попреглътна малко волатилност.
А колкото пострадаха миналата година при голямото бягство към артии- пострадаха.
Не ми се вярва да имат доста даунсайд.
Още съм 20% в кеш докати си чакам хубавото задънване на сондърите...ма пари.
Та викам да взема някой друг дивидент това време.
Някакви по добри идеи къде да ги наместя междувременно ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеза неразбиращите какво значат тия съкращения - това фондове ли са?
Да.
Не сдержался и налапал добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТия гледал ли си ги ... EDD, GGN, PSP, REM
От 11 до над 15% дивидент, средно около 13.
п.п Видях долния пост, мерси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТия гледал ли си ги ... EDD, GGN, PSP, REM
Коментар
-
От 11 до над 15% дивидент, средно около 13.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение++++
Който го е разбрал се е закачил на борсата - поне за мен беше основната причина.
Когато Бате Пешо го разбере вече няма да има сили за градинската работа и бистър ум за борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака че който разчита на НОИ или на ПФ да живее достойно на старини мога да му кажа само едно нещо - да се събуди - най-вероятно ще рови по кофите ако сам не прави нещо по въпроса.
Когато Бате Пешо го разбере вече няма да има сили за градинската работа и бистър ум за борсатаЗа спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеЕто това ме блазни от край време, но проблема с Гърция ми е охлаждал мераците.Високодоходни облигации на държави или корпоративни такива.Обаче тъй като много от облигациите са в техни са валути съм се отказвал.Такъв фонд е май-доброто решение, защото там ще се купя дяловете в евро или долар и дори някой диктатор в една държава да дръпне шалтера, няма да се отрази пагубно на инвестицията.
Коментар
Коментар