Усилия - доходност - инженер и доктор е безсмислено, средното заплащане е безумно ниско, а да се надява човек да се докопа до някакво нормално заплащане е прекалено рисково - т.е. никакви пари много усилия. Само мазохист може да се хване на подобна глупост.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
CFA или магистратура в чужд университет?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеДа, ама за инженер или доктор се иска здраво учене, не е като меринджейството ... Един такъв с някаква меринджейска специалност от УНСС даже има нахалството да си подаде документите за работа при нас, при положение, че в обявата като изискване пишеше "степен - магистър, специалност ядрена физика или ядрена и топлоенергетика".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСтига с тия меринджей бе.Колкото и да учиш за меринджей работа няма.Запиши се за инженер или доктор.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Roma Разгледай мнениеЗдравейте на всички!
Регистрирах се в този чудесен форум с надеждата да получа различна и ценна информация. Направо по темата, работя в банка, но искам да се квалифицирам с надеждата , че ще имам по-д-бри възможности за в бъдеще. Много бих искъл да получа мнения по въпроса кой от двата пътя да избера? CFA или магистратура в чужд университет " Banking and Finance"? Основната ми цел и желание е да замина в последствие да работя в чужбина и за това и много бих искал да се квалифицирам допълнително. Много Ви благодаря предварително! Поздрави на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнениеКъдето и да му е адреса, щом в CV-то пище "nationality:Bulgarian" всичко приключва.
Отговора е винаги един същ: "Благодарим за инетереса към нашата компания.Впечатлени сме от Вашата квалификация и опит,но за момента не можем да Ви предложим подходяща длъжност. Продължавайте да следите обявите на сайта ни."
Пускал съм адреси и телефони в Лондон и Женева.
Личен опит.
Но препоръчвам на момчето да дерзае. И аз съм по-неговия път.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеМагистратура в чужбина.
Предимствата са, че е по-лесно от CFA, и учейки там на място ще можеш да си намериш по-лесно работа, т.е. ще си на място. Иначе подавайки CV-та от България, много трудно някой да те извика на интервю.
Едно е да те извикат на работа, когато си вече в лондон на място или който и да е град например, друго е в CV-то ти да пише адрес: софия.
Отговора е винаги един същ: "Благодарим за инетереса към нашата компания.Впечатлени сме от Вашата квалификация и опит,но за момента не можем да Ви предложим подходяща длъжност. Продължавайте да следите обявите на сайта ни."
Пускал съм адреси и телефони в Лондон и Женева.
Личен опит.Only God Can Judge me...
Коментар
-
Магистратура в чужбина.
Предимствата са, че е по-лесно от CFA, и учейки там на място ще можеш да си намериш по-лесно работа, т.е. ще си на място. Иначе подавайки CV-та от България, много трудно някой да те извика на интервю.
Едно е да те извикат на работа, когато си вече в лондон на място или който и да е град например, друго е в CV-то ти да пише адрес: софия.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
CFA или магистратура в чужд университет?
Здравейте на всички!
Регистрирах се в този чудесен форум с надеждата да получа различна и ценна информация. Направо по темата, работя в банка, но искам да се квалифицирам с надеждата , че ще имам по-д-бри възможности за в бъдеще. Много бих искъл да получа мнения по въпроса кой от двата пътя да избера? CFA или магистратура в чужд университет " Banking and Finance"? Основната ми цел и желание е да замина в последствие да работя в чужбина и за това и много бих искал да се квалифицирам допълнително. Много Ви благодаря предварително! Поздрави на всички!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар