IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA или магистратура в чужд университет?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
    хубаво е там, хубави неща чувам. Ако имаш опит с хед хънтер не става ли, който да те инсталира?
    За съжаление - не.
    Иначе там наистина е страхотно и като работна атмосфера и като място за живеене - няма го проблема за постоянното пребивавне и гражданството - живееш във Франция и работиш в СН
    Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от blz Разгледай мнение
      Според мен ако искаш да работиш в чужбина трябва да отидеш да караш магистратура там. Чужд университет в България - не, освен ако не е АУБГ и то за бакалавър.

Edit: Осносно Швейцария задължително трябва да се знае немски. Кофтито при тях е, че за работна позиция са първо швейцарците, след това другите граждани от ЕС и след това граждани на страни извън ЕС. България я считат за последна дупка на кавала ест. и освен това доста немци отиват за IM.
      Немския го искат само в Базел и Цюрих, в Женева искат френски,а в Лугано - италиянски.
      Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от Roma Разгледай мнение
        Здравейте на всички!
        Регистрирах се в този чудесен форум с надеждата да получа различна и ценна информация. Направо по темата, работя в банка, но искам да се квалифицирам с надеждата , че ще имам по-д-бри възможности за в бъдеще. Много бих искъл да получа мнения по въпроса кой от двата пътя да избера? CFA или магистратура в чужд университет " Banking and Finance"? Основната ми цел и желание е да замина в последствие да работя в чужбина и за това и много бих искал да се квалифицирам допълнително. Много Ви благодаря предварително! Поздрави на всички!
        Според мен ако искаш да работиш в чужбина трябва да отидеш да караш магистратура там. Чужд университет в България - не, освен ако не е АУБГ и то за бакалавър.

Edit: Осносно Швейцария задължително трябва да се знае немски. Кофтито при тях е, че за работна позиция са първо швейцарците, след това другите граждани от ЕС и след това граждани на страни извън ЕС. България я считат за последна дупка на кавала ест. и освен това доста немци отиват за IM.
        Last edited by blz; 13.12.2013, 21:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Burov Разгледай мнение
          Аз като съм от провинцията, кво? Ти ако беше много умен нямаше да киснеш по форума а щеше да си на някой плаж например
          аз бих го крил ако съм оттам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
            Квотата за CH е 2000 на година за нас и румънците и отпада от 2016г,като има опция (която на 100% ще бъде използвана) за продължаване до 2019.
            При мен винаги бяха любезни,но твърдо отказваха.
            Имах срещи с няколко бутикови Asset Management ,но те предлагаха работа само като IAM,което си е жива набутвация.
            И аз познавам няколко българи дето успяха да се внедрят там и те ме запалиха,но те са там от десетина години.
            хубаво е там, хубави неща чувам. Ако имаш опит с хед хънтер не става ли, който да те инсталира?

Коментар

• Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнение
              Ами аз като човек по твоя път ще ти кажа - и двете дедо попе и двете. В момента ситуацията е такава, че щом пише nationality: Bulgarian трябва да си 10 пъти по-добър от всички останали. Аз лично завърших едно от 10те най-добри бизнес училища в европа с cum laude.. и пак се върнах в България, което всъщност не ми се получи лошо.

CFA e световно признато, все пак само около 8% от започналите минават и трите изпита, а магистри много. От друга страна без магистратура си за никъде...
              Няма такова нещо за гражданството. Имаш ли примери за по неквалифицирани от теб но да са от правилните националности и да се нямали проблеми? Просто си случил кризата и всички изгърмяха. Сега нещата се обръщат. 2013/14 е корено различна от 2011/12. Пълно е с нови позиции. Сега от янури до март ще имаме най-добрия сезон от 2006. А в ЮС си е ок отдавна.
              Last edited by Martingale; 13.12.2013, 19:45.

Коментар

Нямам тяхна диплома,а вече съм стар за тези неща
                MBA и си в играта. Тегли кредит ако трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от mktmkr Разгледай мнение
                  Ами аз като човек по твоя път ще ти кажа - и двете дедо попе и двете. В момента ситуацията е такава, че щом пише nationality: Bulgarian трябва да си 10 пъти по-добър от всички останали. Аз лично завърших едно от 10те най-добри бизнес училища в европа с cum laude.. и пак се върнах в България, което всъщност не ми се получи лошо.

CFA e световно признато, все пак само около 8% от започналите минават и трите изпита, а магистри много. От друга страна без магистратура си за никъде...

Ами и на мен ми се иска двете , но не мисля, че ще мога да се справя с двете едновременно. Става дума за пари и време. Както казах имам магистратура от UK, която ми струва доста средства и трябва да избирам внимателно.

Коментар

сетих се, че май българи не допускали в швейцария напоследък, защото имали страшни квоти за ЕУ граждани, а ние с ромънците сме отделен параграф, който сега отпада за ЕУ, но не и за там май. Аз навремето се прабвах да кандидатствам за една хубава позиция с UBS и много гадно се държаха по телефона. Трябваше да ги напсувам на сексуална основа да не остана длъжен. Но за ДЕ, УК, ЮС няма проблеми ако си с тяхно добро уни, т.е. ако си умен с две думи.

А много мои малоумни приятели (т.е. от провинцията) успяха да си купят диплома (т.е. МБА) и да се паркират в някои банки.
                    Аз като съм от провинцията, кво? Ти ако беше много умен нямаше да киснеш по форума а щеше да си на някой плаж например

Коментар

Здравейте на всички!
                      CFA или магистратура в чужд университет " Banking and Finance"? Основната ми цел и желание е да замина в последствие да работя в чужбина и за това и много бих искал да се квалифицирам допълнително. Много Ви благодаря предварително! Поздрави на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от lookff Разгледай мнение
                        Предполагам, че става въпрос за съвместната програма, която се предлага тук в София от ВУЗФ.

На мен лично това не ми се струва добра идея. Ако смяташ да се реализираш в чужбина, отивай директно там. Швеция, Дания или Холандия са много добър избор. Няма такси (Швеция, Дания) или са ниски (в Холандия), а образованието е на много добро ниво. Кариерните центрове на университетите са ти под ръка и ако си упорит и пробивен ще се уредиш със стаж, а защо не и работа още по време на следването или веднага след това.
                        Да, за тук става въпрос. Aз имам магистратура навън, в UK, но нямах възможност да работя там до сега и поради това трябваше да се прибера в България и сега работя в банка. Иска ми се да получа още някаква квалификация и за това въпроса ми бе CFA или магистратура " Banking and Finance". BTW, благодаря на всички за коментарите. Поздрави!

Коментар

имаш ли тяхна диплома и каква?
                          Нямам тяхна диплома,а вече съм стар за тези неща
                          Only God Can Judge me...

Коментар

сетих се, че май българи не допускали в швейцария напоследък, защото имали страшни квоти за ЕУ граждани, а ние с ромънците сме отделен параграф, който сега отпада за ЕУ, но не и за там май. Аз навремето се прабвах да кандидатствам за една хубава позиция с UBS и много гадно се държаха по телефона. Трябваше да ги напсувам на сексуална основа да не остана длъжен. Но за ДЕ, УК, ЮС няма проблеми ако си с тяхно добро уни, т.е. ако си умен с две думи.

А много мои малоумни приятели (т.е. от провинцията) успяха да си купят диплома (т.е. МБА) и да се паркират в някои банки.
                            Квотата за CH е 2000 на година за нас и румънците и отпада от 2016г,като има опция (която на 100% ще бъде използвана) за продължаване до 2019.
                            При мен винаги бяха любезни,но твърдо отказваха.
                            Имах срещи с няколко бутикови Asset Management ,но те предлагаха работа само като IAM,което си е жива набутвация.
                            И аз познавам няколко българи дето успяха да се внедрят там и те ме запалиха,но те са там от десетина години.
                            Only God Can Judge me...

Коментар

Където и да му е адреса, щом в CV-то пище "nationality:Bulgarian" всичко приключва.
                              Отговора е винаги един същ: "Благодарим за инетереса към нашата компания.Впечатлени сме от Вашата квалификация и опит,но за момента не можем да Ви предложим подходяща длъжност. Продължавайте да следите обявите на сайта ни."

Пускал съм адреси и телефони в Лондон и Женева.
                              Личен опит.

Last edited by Martingale; 13.12.2013, 00:07.

Коментар

Ами Унивесритета е в Шефилд, а магистратурата е "Banking and Finance"
                                Предполагам, че става въпрос за съвместната програма, която се предлага тук в София от ВУЗФ.

На мен лично това не ми се струва добра идея. Ако смяташ да се реализираш в чужбина, отивай директно там. Швеция, Дания или Холандия са много добър избор. Няма такси (Швеция, Дания) или са ниски (в Холандия), а образованието е на много добро ниво. Кариерните центрове на университетите са ти под ръка и ако си упорит и пробивен ще се уредиш със стаж, а защо не и работа още по време на следването или веднага след това.

Коментар

Working...
                                X