IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за малка сума??

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БРАВО VP !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
      Глупости! Аз със толкова стартирах на БФБ, в момента са 600, чакам до напролет да станат 1000. В коя банка мизерните сривлогари ще получат подобна лихва?
      Те и 5000 не са никакъв капитал мога да кажа язе, требат си 50 000
      Пари, за които ти е през дохода, лесно се инвестират в акции и сега да се хвалиш с доходност

Ако имаше 20-30 бона (или някаква значима за теб сума) щеше да се замислиш дали да ги сложиш на бфб.

По темата: с 500 лева може да започнеш да си подреждаш една добра библиотека с книги на икономическа и бизнес тематика (не лайната на кавазаки, разбира се).
      Прочети ги, изучи се, и сам ще се убедиш, че най-добрата инвестиция е в самият себе си, поне на тази възраст. Явно си акълия, ще имаш шансове да изкарваш още пари и тогава вече сам ще решиш.

Коментар

• Как момче на 17 години да инвестира 500 лв ?
        Според мен на тази възраст най-удачно е да инвестира в образованието си.
        Например - 150 лв за инвестиции в една акция,
        150 лв за мрежов маркетинг,
        200 лв - за онлайн тъговия (щом като му харесва търговията).

Нека да се научи да чете счетоводни отчети, да проучи десетина акции (от индексите най-добре), да смята печалба на акция и счетоводна стойност, да чете новините, да си направи таблички в ексел да проследи историята на тези 2 коефициента за последните 5 години. Като стане на 18 години и 1 ден - да си купи акцията, която му е харесала най-много

Има много компании за мрежов маркетинг, от които може да се научат ценни неща. Да си избере компания според предпочитанията и да се научи да продава и да бъде лидер Добре е да прочете някоя книжка на Кийосаки - "Четирите потока на парите" напр.

С останалите 200 лв може да си купи хостинг и да си направи онлайн магазин. Може да си инсталира някой продукт с отворен код като за начало. Това реално не изисква големи инвестиции. Може да предлага продукти, които не поддържа на склад. При реални поръчки да ги закупува и да ги праща на клиента. Да разбере какво означава Search Engine Optimization, значението на интернет за успешната търговия и как Google преподредиха пазара с промяната на правилата. Проблема с магазина е с издаването на касови бележки и фактури - може да намери някой услужлив приятел с фирма

Коментар

• Форексов ще ви каже къде са тлъстите лихви

Коментар

• Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение
            500 лв. не са достатъчен капитал. Изчакай поне докато станат 5000
            Глупости! Аз със толкова стартирах на БФБ, в момента са 600, чакам до напролет да станат 1000. В коя банка мизерните сривлогари ще получат подобна лихва?
            Те и 5000 не са никакъв капитал мога да кажа язе, требат си 50 000
            Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bucata Разгледай мнение
              Здравейте,малко ми е неудобно да ви питам,но съм си събрал една
              скромна сума от 500лева и искам да ги инвестирам във нещо.Ако може да ме съветвате във какво и да увеличавам постепенно сумата Попринцип купувам нещо и после го продавам за по висока цена и по този
              начин си спестих тази сума.Но искам да ги вложа и във нещо друго.
              Може да ви се струва смешно,но все още съм на 17години....
              Дай ги на бедните и ги наблюдавай, как ще ги инвестират, за да се научиш
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• 500 лв. не са достатъчен капитал. Изчакай поне докато станат 5000

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
                  Аз да съм на 17 с неговата сума, но на сегашния си акъл.
                  ..........а то кво излиза - на 40, с неговата сума и без акъл
                  Шегувам се, не ме стърпя

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                    Да ама като ви чета се чудя, той ли е на 17 или ти ?

Абе то и аз искам пак да съм на 17 .....
                    Аз да съм на 17 с неговата сума, но на сегашния си акъл.
                    Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Най-добре е да я похарчиш за алкохол и леки жени!!
                      "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bucata Разгледай мнение
                        Здравейте,малко ми е неудобно да ви питам,но съм си събрал една
                        скромна сума от 500лева и искам да ги инвестирам във нещо.Ако може да ме съветвате във какво и да увеличавам постепенно сумата Попринцип купувам нещо и после го продавам за по висока цена и по този
                        начин си спестих тази сума.Но искам да ги вложа и във нещо друго.
                        Може да ви се струва смешно,но все още съм на 17години....
                        От мен съвет с какво да НЕ се захващаш: ФОРЕКС ...

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                          KMETE, хората вече са на принципа акъл имам, пари ми дай

Дали ще си остане хамалин от него завсиси. Никой не се ражда умен ама си требват усилия да си останеш прост ;-)

Да ама като ви чета се чудя, той ли е на 17 или ти ?

Абе то и аз искам пак да съм на 17 .....
                          Last edited by KMETA; 19.11.2012, 19:53.
                          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                            Егати съвета, бре Иванчо ами на Марийка ли да ги даде? Те Марийкините са % в живота ама не всичките. А без образование, ще си е хамалин както му пророкуваш до живот.
                            Справка - мен, 16к за задочно и 2 години фира. Ресто за 4 месеца заплата 40 к. А ти му даваи акъл да не учи.
                            KMETE, хората вече са на принципа акъл имам, пари ми дай

Дали ще си остане хамалин от него завсиси. Никой не се ражда умен ама си требват усилия да си останеш прост ;-)
                            Last edited by IvanG; 19.11.2012, 19:47.
                            I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                              Съвет: не ги давай за 'висше образование'

Егати съвета, бре Иванчо ами на Марийка ли да ги даде? Те Марийкините са % в живота ама не всичките. А без образование, ще си е хамалин както му пророкуваш до живот.
                              Справка - мен, 16к за задочно и 2 години фира. Ресто за 4 месеца заплата 40 к. А ти му даваи акъл да не учи.
                              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Буца ходи виж малко свят и живот. Фанеш ли се да въртиш пари от сега няма те оставят да спиш - ще си станеш роб на богатството . Пък да ти кажа имаш цял живот време да забогатееш

Тъй че доклее е младост..ориентирай се в някой занаят дето ще изкараш $$ докато можеш да работиш хамалската. После сам ще знаеш къде да ги дадеш.

Съвет: не ги давай за 'висше образование'
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X