+1 каквото леденият каза не знаех, че е сред опциите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за малка сума??
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеПриятелю КЕV, както винаги си неотразим!!!!!!!!!!! Респект! Ще отмина с пренебрежение лошото нещо което си написал за НИ, но както винаги си изключително компетентен!!
Бъди здрав, приятелю!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev;1059495203. [BДействително, колкото повече знаете, толкова повече са редиците непрочетени книги.[/B]...:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеКакво разбирате под "добра библиотека". Бихте ли дали примери?
...Както е нужно да обърнем библиотечната логика с главата надолу, така ще се опитаме да обърнем и самото познание с главата надолу. Отбележете че Черният лебед произтича от погрешното ни схващане относно вероятността от изненади, т.е. относно непрочетените книги, тъй като приемаме онова което знаем, по-сериозно от необходимото.
Нека наречем антиучения личност, която се съсредоточава върху непрочетените книги и се опитва да не възприема познанието си като съкровище или даже като притежание, а може би дори като способ за повишаване на самооценката си - скептичен емпирик..."
Из "Черният лебед" на Насим Талеб.
Коментар
-
Учи езици
Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнениеКакво разбирате под "добра библиотека". Бихте ли дали примери?
Но поне научи един чужд език, но с добър учител, до съвършенство, с добра граматика и произношение,писмено и говоримо. Без език си едно нищо...Не препоръчвам никому нищо.
Коментар
-
Рядко се срещат момчета на 17 години, които да се интерсуват какво да направят с 500-те лева, които имат.Мисля, че си намерил правилното място да питаш.Но сега направи по-трудното, а именно въздържай се от инвестиции преди да се образоваш.Знам, че грешките учат най-добре, но се притеснявам да не вземат да ти секнат ентусиазма.Така че:книги, книги и пак книги.Чети колкото можеш повече и скоро ще видиш как нещата почват да ти стават ясни.http://vbox7.com/play:410f7712a0
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеБиблиотека ли?! Музовир е изчел един вагон книги, още ли ще го товариш?
Вие с Рептила си инвестирайте в зубрене, аз и Музовир в НИ, ИНДЕКСНИ ФОНДОВЕ, АКЦИИ, ДЦК, КОНСЕРВИ, дори мижавото ЗЛАТО......
Нямам намерение да се обяснявам за ползите на знанията пред това да налееш едни пари някъде. Да не се окаже, че някой от активите ви са отрицателно корелирани и тогава ще трябва да ви пращаме да четете книжки :P
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеВие с Рептила си инвестирайте в зубрене, аз и Музовир в .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеБиблиотека ли?! Музовир е изчел един вагон книги, още ли ще го товариш?
Вие с Рептила си инвестирайте в зубрене, аз и Музовир в НИ, ИНДЕКСНИ ФОНДОВЕ, АКЦИИ, ДЦК, КОНСЕРВИ, дори мижавото ЗЛАТО......От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VP Разгледай мнениеПари, за които ти е през дохода, лесно се инвестират в акции и сега да се хвалиш с доходност
Ако имаше 20-30 бона (или някаква значима за теб сума) щеше да се замислиш дали да ги сложиш на бфб.
По темата: с 500 лева може да започнеш да си подреждаш една добра библиотека с книги на икономическа и бизнес тематика (не лайната на кавазаки, разбира се).
Прочети ги, изучи се, и сам ще се убедиш, че най-добрата инвестиция е в самият себе си, поне на тази възраст. Явно си акълия, ще имаш шансове да изкарваш още пари и тогава вече сам ще решиш.
Вие с Рептила си инвестирайте в зубрене, аз и Музовир в НИ, ИНДЕКСНИ ФОНДОВЕ, АКЦИИ, ДЦК, КОНСЕРВИ, дори мижавото ЗЛАТО......
Коментар
-
Голяма грешка е, че хората предлагат да инвестираш тези пари в нещо. Погледни го от друг ъгъл - всеки човек разполага с време, но не всеки с пари. А никой, почти никой, не осъзнава, че времето е най-ценно и то струва много повече от тези пари, които някои инвестират, а други не. Възползвай се точно от тази възможност и инвестирай време. Време в самообучение - без значение какво.
Най-важното е да знаеш какво да правиш със своето време, а не толкова с парите си. Парите са средство с което да използваш правилно времето си. Неправилно използвано времето, и с 5000 лева няма да се постигне нищо.
П.С.
Със сигурност ще има хора, които не са съгласни с мен и най-вероятно ще имат право за себе си. Това е моя съвет от моя опит и моята гледна точка.
Редакция:
Забравих да допълня нещо съществено. Тази сума от 500, дори и 1000 лева има голяма вероятност да я изгубиш. Но 500 и 1000 лева се спестяват в най-лошия случай с 4-5 заплати. При твоята възраст и живеене при родител, с 2 заплати, ако не - 3, 1000 лева вече ги имаш в кърпа вързани за повторен опит. Не се плаши от провал! Амбицирай се и се учи от собствените грешки. Грешките на другите никога не са толкова показни колкото собствените.Last edited by Reptil; 21.08.2013, 21:19.От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
Коментар