Остават ми 3 години, съмнява ме да има толкова драстични промени. А и никой не е казал, че трябва да е в банка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висше образование
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКогато завършиш банките по света и у нас ще са с 50% по-малко. В резултат безработицата сред банковите служители, икономисти, бизнес администратори и фин. анализатори ще е на рекордни нива... На света ще са необходими инженери, химици, медици и прочие нормални специалности... Според мен си заложил на куц кон... Но в крайна сметка, както и да си вади хляба човек е важно да го прави с мерак. Така че пожелавам ти успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bronc Разгледай мнениеКато цяло може би ще се ориентирам да работя в някоя банка, финансов отдел на някоя компания или пък финансов анализатор, а защо не живот и здраве мениджърСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Висше образование
Започвам направо по същество. Студент първа година съм в Американски университет в България. Не знам дали знаете, но тук, в АУБ, специалностите се делят на major и minor, като major е главна специалност, a minor е като подспециалност. Трябва да реша(не веднага, но все пак..) дали да взема главни специалности Бизнес администрация и Икономика или главна специалност Бизнес администрация(тук се води. че БА съчетава в себе си финанси, маркетинг, счетоводство и мениджмънт като всеки избира кои предмети да вземе) и подспециалност Икономика. Проблемът е, че ако взема икономиката като главна специалност има много неприятни курсове - иконометрия, оптимизационни методи на икономиката и т.н., които ще са ми доста трудни, а не се целя да стана икономист. Ако избера втория вариант(по-склонен съм да избера него) ще имам възможност да избера повече предмети, които ще са ми полезни. Като цяло може би ще се ориентирам да работя в някоя банка, финансов отдел на някоя компания или пък финансов анализатор, а защо не живот и здраве мениджър Не знам дали се гледа толкова на конкретната специалност, която пише в дипломата или по-скоро на придобитите умения, защото на доста обяви за работа пише, че се изисква икономическо образование. От друга страна говорих с Райфайзен и от там ми казаха, че БА и подспециалност икономика са напълно достатъчни за работа във финансова институция. Ще приложа и един списък с предметите, които обмислям да избера през годините. Много ще се радвам, ако можете да ми дадете някакви насоки и съвети. Благодаря!
Не мога да прикача файл, така че:
Courses for BUS major & ECO minor
Business Administration
Required:
BUS 203 Marketing 3CR
BUS 208 Introductory Accounting I 3CR
BUS 209 Introductory Accounting II 3CR
BUS 210 Business Law 3CR
BUS 270 Management Information Systems 3CR
BUS 306 Corporate Finance I 3CR
BUS 321 Organizational Theory and Behavior 3CR
BUS 340 Business Ethics (WIC) 4CR
BUS 495 International Strategic Management and Policy (WIC) 4CR
Electives:
BUS 310 Intermediate Accounting I 3CR
BUS 311 Intermediate Accounting II 3CR
BUS 406 Corporate Finance II 3CR
BUS 408 Topics in Accounting: Advanced Accounting 3CR
BUS 415 Investment and Portfolio Management 3CR
BUS 441 Financial Statement Analysis 3CR
BUS: 47CR
Economics
Required:
ECO 101 Principles of Microeconomics 3CR
ECO 102 Principles of Macroeconomics 3CR
ECO 302 Intermediate Macroeconomics 3CR
Electives:
ECO 212 Money and Banking 3CR
ECO 215 International Finance 3CR
ECO 221 Public Finance 3CR
ECO 404 Advanced Topics: Financial Calculus 3CR
-Бизнес администрация: http://www.aubg.bg/template5.aspx?pa...u=001000001000
-Икономика: http://www.aubg.bg/template5.aspx?pa...u=001000003000
Ако взема Economics major, курсовете, които ще взема в повече са:
-Quantative Methods of Economics
-Intermediate Microeconomics
-Advanced Topics in Microeconomics
-Advanced Topics in Macroeconomics
-Advanced Topics in International Economics
-EconometricsLast edited by bronc; 15.02.2011, 00:34.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар