Първоначално изпратено от hah
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Висше образование
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratter Разгледай мнениеМоже ли да го обясниш мало по - просто, че нещо не хващам смисъла?
Извинявайте, че се намесих.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКомпютърните науки изискват рационално мислене, а икономиката интуитивно. За това доста хора с математически бекграунд схващат изключително лесно формулите и са безнадеждни случаи когато стане дума за законите зад тези формули и интерпретацията им.
Коментар
-
Признавам си невежеството : Така и не разбрах тези букви след изброените специалности.
Иначе, относно терзанията ти...лично аз бих избрал това, което по-ме тегли. Ако не те тегли към съдържанието на изброените, препоръката ми е да бягаш, доде е време. Кухите "специалисти" си личат отдалече и са жалка гледка
Коментар
-
Първоначално изпратено от hah Разгледай мнениеЗатова сега гледам отблизо как един компютърен гуру се е задъхал здраво с икономическата си магистратура
Коментар
-
Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнениеикономицс и БА са едни от най-лесните маджори ( осебено като сравниш с computer science или engineering) Може да ти звучат страшно, но иконометрикс е просто един средно труден статистически клас, а освен него всички тези адванс топикс ( особено undergraduate) въобще не са трудни.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеКогато завършиш банките по света и у нас ще са с 50% по-малко. В резултат безработицата сред банковите служители, икономисти, бизнес администратори и фин. анализатори ще е на рекордни нива... На света ще са необходими инженери, химици, медици и прочие нормални специалности... Според мен си заложил на куц кон... Но в крайна сметка, както и да си вади хляба човек е важно да го прави с мерак. Така че пожелавам ти успех."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
икономицс и БА са едни от най-лесните маджори ( осебено като сравниш с computer science или engineering) Може да ти звучат страшно, но иконометрикс е просто един средно труден статистически клас, а освен него всички тези адванс топикс ( особено undergraduate) въобще не са трудни.
БА няма иконометркс, но има доста счетоводство, което е малко скучно отколкото трудно..
Както и да е, в дългосрочен план няма значение каква специалност си. А пък долкокото знам никой не та спира от double major ако не може да решиш..Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеВисшото е много важно, каквото и да завършиш е много добро, стига да учиш с желание!
Коментар
-
Запознай се добре с възможностите на новите технологии
един преподавател в харвард само това повтяря. По-лесно е да се научиш да бъдеш менидрър, отколкото техничар.Недвижими имоти [URL=http://bit.
Коментар
-
Всичко зависи от това какво точно искаш да правиш след това.
Икономиката ще можеш да я практикуваш в много ограничен кръг места. Горе долу в България се изчерпват с преподавател в университе, БНБ, Министерството на финансите, две три големи банки, които имат прилични рисърч отдели. И едно две NGO та, където най-не си заслужава. И трябва доста математика
Бизнес администрация е с доста по-широко поле на приложение, но пък и конкуренцията там е доста по-голяма и е трудно предварително да знаеш с какво точно ще се занимаваш.
За банка ако искаш да работиш не ти трябва почти нищо. Което и да завършиш ще ти свърши работа, но ще употребяваш действително сигурно не повече от 20% от това което си учил ако запишеш бизнес администрация и не повече от 10% ако запишеш икономика.
Коментар
Коментар