IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tiki Man Разгледай мнение
    Ти си истински българин.
    Що?

Шегуваш ли се?

Колко хора са декларирали 400 000 евра? Данъци платени ли са?

Няма нищо лошо един българин да направи 400 000 евро. Даже е много добре - по-много причини.

Обаче ако си ги е направил сам, няма да пита като първолак какво да ги прави...

Ехааа, на мен да ми паднат едни 400К, хич няма да ви питам...

Поздрави
    Last edited by luboil; 10.06.2010, 15:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Ц, ц, ц,

400 000 евро,

ц, ц, ц,

Тези пари твои ли са?

1. Ако са твои:
      - получил си ги по наследство - сигурно си някое политическо синче
      - спечелил си ги сам - е като си спечелил сам 400 000 евро, значи знаеш как да правиш пари, защо питаш?
      2. Парите не са твои - е па кой е този малоумник, дето ще даде 400 000 евро на човек, който не знае какво да ги прави, освен ако не се перат пари.

Тава си е за НАП и прокуратурата...
      Ти си истински българин.

Коментар

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
        пиша тук с конкретен въпрос. Не съм оперирал с подобни суми и нямам представа какво мога да направя с тях. Ще съм благодарен, ако получа съвет от тази професионална общност. Благодаря предварително.
        Ц, ц, ц,

400 000 евро,

ц, ц, ц,

Тези пари твои ли са?

1. Ако са твои:
        - получил си ги по наследство - сигурно си някое политическо синче
        - спечелил си ги сам - е като си спечелил сам 400 000 евро, значи знаеш как да правиш пари, защо питаш?
        2. Парите не са твои - е па кой е този малоумник, дето ще даде 400 000 евро на човек, който не знае какво да ги прави, освен ако не се перат пари.

Тава си е за НАП и прокуратурата...

Коментар

• Първоначално изпратено от стог Разгледай мнение
          Не се връзвам на въпроса, ама нека и аз да взема отношение.
          Вариантите са два:
          Първи вариант: аз не познавам такъв "неудачник" (да не кажа нещо друго), който да има толкова пари и да не знае какво да ги прави. Обикновено парите вървят след акъла, така че, ако си ги спечелил, вече знаеш какво да ги правиш.
          Втори вариант: парите са "лесни", дошли са изневиделица. Е, в такъв случай нямаш (почти) никакъв шанс - лесните пари не са направили никого бизнесмен или предприемач. Те са омагьосани и както са дошли, така си и заминават.
          Въпреки всичко: желая ти успех!
          И помни:за каквото и да ги похарчиш, те ще се влеят в нашата икономика, а това наистина е добро (разбира се, ако не забегнеш на някъде).

Лесни не са , но второто ти предположение е по - близо до действителността. Представи си , че наистина нямам представа какво да ги правя, това е
          през по-голямата част от времето съм добър

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
            И най интересно че още има хора дето обръщат внимание на подобни писачи... Какви 400 х. евро, какви пет лева, какви инвестиции.............Все едно да питам "имам една ракета, моля Ви ми кажете на коя планета да отлетя за лятото..... Ама поне си губим времето в и без това малоумните работни дни, докато търсим отговор на въпроса" От къде тече водата на климатика в офиса след ремонта на помещението" или "Кога ще дойде стажанта на работа да го изпратя за пица на парче до Патриарха...." или "Кой тъпак ме е запушил на пркинга" или най общо казано всичко друго но не и някаква мисъл която би донесла пари или полза на дружеството което ни плаща заплатките.......... Кипи безмислен труд - 100 мейла на ден, да съгласуваме каква марка кафе да се купи за стола за следващите 6 месеца, колко да е наема в офис Чапръчене дето го даваме под наем от 3 години и никой не го наема, каква нова директорска длъжност да се създаде във фирма със 20 човека персонал от които 18 мениджъри, за да може поредната овца да взима 5 бона заплата итн. Ебати живота.... Иска ми се да емигрирам в някоя екзотична страна и да се пропия или да пиша романи....
            Не се сърди, но ми се струваш леко отехчен от работното си място. Аз наистина искам съвет и от сутринта до сега знам вече какво да НЕ правя.
            Това с екзотичната почивка и на мен ми се върти...но като дисциплиниран мениджър не мисля в тази посока сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
              Няма смисъл от линк, защото няма смисъл да четеш стари постове и съвети. Вярно е, че много пъти тук е задаван същия въпрос и има много такива теми. Но съветите в другите теми са си за онова време. В смисъл че преди една година съветите са били едни, а сега са други. Виждаш, че кризата изненада всички с упоритостта си .

Та да се върнем на въпроса. Тук някой правилно каза да ги разхвърляш по депозити, докато им намериш по-добро приложение. Така докато мислиш, паричките все пак ще работят за теб, макар и с по-скромна печалба. Само че се ориентирай към такива депозитни продукти, които ти позволяват да оперираш гъвкаво с парите. Т.е. или краткосрочни (1-3 месеца) или от разните с "имена" дето банките рекламират и които позволяват да теглиш по всяко време и т.н. .... Не е лошо също да ги разбиеш на няколко депозита с падежи през една седмица например (ако са месечни). Така ще имаш почти по всяко време достъп до парите си ако изникне нещо добро като инвестиция.

Иначе аз бих инвестирал около 40% в акции, 40% в някакъв бизнес и 20% на депозит или в ДЦК.

Не се подлъгвай по форекса, освен ако не искаш да ги изфукаш за нула време. Ако много те тегли и искаш да начешеш крастата и да пробваш да станеш милионер, задели 10 000 евро с ясното съзнание че ще ги профукаш и се гмурни с тях във форекса. Поне ще се позабавляваш.
              Много ти благодаря. Идеята да ги разхвърлям по сметки и депозити ми допада. В една банка ми предложиха да ми изплатят цялата лихва за периода при внасянето на сумата...прозвуча ми примамливо. Освен това трябва да са в различни банки. Да не са всички в една, така ме посъветваха. Това е за времето когато ще мисля. Почвам да се убеждавам, че е по - добре да не се хвърлям в приключение...или поне не още първите месеци.
              От спекулации с валута не разбирам и не смятам да инвстериам.
              40 в акции- добре
              40 в бизнес...тук ми е трудно да преценя. Какъв ще е този бизнес. Моите познати със солидни възможности и бял бизнес се броят на пръсти.
              ДЦК ми звучи интересно. Бях забравил за тези инструменти. Предполагам, че посредниците съветват?

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                И най интересно че още има хора дето обръщат внимание на подобни писачи... Какви 400 х. евро, какви пет лева, какви инвестиции.............Все едно да питам "имам една ракета, моля Ви ми кажете на коя планета да отлетя за лятото..... Ама поне си губим времето в и без това малоумните работни дни, докато търсим отговор на въпроса" От къде тече водата на климатика в офиса след ремонта на помещението" или "Кога ще дойде стажанта на работа да го изпратя за пица на парче до Патриарха...." или "Кой тъпак ме е запушил на пркинга" или най общо казано всичко друго но не и някаква мисъл която би донесла пари или полза на дружеството което ни плаща заплатките.......... Кипи безмислен труд - 100 мейла на ден, да съгласуваме каква марка кафе да се купи за стола за следващите 6 месеца, колко да е наема в офис Чапръчене дето го даваме под наем от 3 години и никой не го наема, каква нова директорска длъжност да се създаде във фирма със 20 човека персонал от които 18 мениджъри, за да може поредната овца да взима 5 бона заплата итн. Ебати живота.... Иска ми се да емигрирам в някоя екзотична страна и да се пропия или да пиша романи....
                +1000Х1000 за този пост
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Не се връзвам на въпроса, ама нека и аз да взема отношение.
                  Вариантите са два:
                  Първи вариант: аз не познавам такъв "неудачник" (да не кажа нещо друго), който да има толкова пари и да не знае какво да ги прави. Обикновено парите вървят след акъла, така че, ако си ги спечелил, вече знаеш какво да ги правиш.
                  Втори вариант: парите са "лесни", дошли са изневиделица. Е, в такъв случай нямаш (почти) никакъв шанс - лесните пари не са направили никого бизнесмен или предприемач. Те са омагьосани и както са дошли, така си и заминават.
                  Въпреки всичко: желая ти успех!
                  И помни:за каквото и да ги похарчиш, те ще се влеят в нашата икономика, а това наистина е добро (разбира се, ако не забегнеш на някъде).

Коментар

• Първоначално изпратено от Dordje Разгледай мнение
                    Г-н Инвеститор, имаш Л.С.
                    той иска да ги ВЛАГА , а не инвестира ..така че некоректно му викаш г-н Инвеститор... кажи какво е л.с. ,може и някой друг да се възползва.. не бъди толкова потаен.

Коментар

• Г-н Инвеститор, имаш Л.С.
                      ГДБОП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tiki Man Разгледай мнение

Ако не си предприемчив може да дадеш някой да управлява парите ти, но ако единствената ти идея е да ги държиш в банка, по-добре ги потроши по коли, курви и наркотици.
                        COOOL ...

Коментар

• deg

И каква доходност би желал да има инвестицията ти ? Как си я предтавяш.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            Когато и в България бизнес отношения започнат да се създават с едно ръкостискане тогава може би и този форум ще стане стойностен

Ако не си предприемчив може да дадеш някой да управлява парите ти, но ако единствената ти идея е да ги държиш в банка, по-добре ги потроши по коли, курви и наркотици.

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                              Сигурно е някаква мания от време на време някой да пита какво да прави с толкова и толкова пари. Такива теми може вече и да са над десет. Ако се върне човек назад ще може да види много различни пък и постоянно повтарящи се мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
                                Нямам натиск да ги харча, имам около 20 000 евро кредити. Форекс ...само знам как се пише. Искам да вложа парите разумно. Мисля в посока закупуване на недвижимости в центъра за около 2/3 от сумата и депозит...но естествено не съм сигурен, че е оптималното решение
                                ами ще ти кажа само ,че не е мястото този форум за такива сериозни стъпки...
                                Както винаги съм казвал тука е място за лакардии , мерене на пищови и алабализми...Така решиха да бъде Инвестора и такъв си го отгледаха..От това сериозен форум НЕ СТАВА....защото капитализма в началото си е винаги хищен и не зачиташ нормални взаимоотношения..Когато и в България бизнес отношения започнат да се създават с едно ръкостискане тогава може би и този форум ще стане стойностен..за сега е както писах по горе.

Коментар

Working...
                                X