IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
    Нямам натиск да ги харча, имам около 20 000 евро кредити. Форекс ...само знам как се пише. Искам да вложа парите разумно. Мисля в посока закупуване на недвижимости в центъра за около 2/3 от сумата и депозит...но естествено не съм сигурен, че е оптималното решение
    Явно, е че ги нямаш тези пари с разсъждения за депозити.......как така имаш 400к евра, а нямаш идея какво да ги правиш.....айде успех на баламите....отначало и аз се зарибих та ти повярвах за около 10 мин...

Коментар

за първи път влизам тук. Съжалявам, че се повтарям. Дай моля те линк, ако не ти представлява трудност
      Няма смисъл от линк, защото няма смисъл да четеш стари постове и съвети. Вярно е, че много пъти тук е задаван същия въпрос и има много такива теми. Но съветите в другите теми са си за онова време. В смисъл че преди една година съветите са били едни, а сега са други. Виждаш, че кризата изненада всички с упоритостта си .

Та да се върнем на въпроса. Тук някой правилно каза да ги разхвърляш по депозити, докато им намериш по-добро приложение. Така докато мислиш, паричките все пак ще работят за теб, макар и с по-скромна печалба. Само че се ориентирай към такива депозитни продукти, които ти позволяват да оперираш гъвкаво с парите. Т.е. или краткосрочни (1-3 месеца) или от разните с "имена" дето банките рекламират и които позволяват да теглиш по всяко време и т.н. .... Не е лошо също да ги разбиеш на няколко депозита с падежи през една седмица например (ако са месечни). Така ще имаш почти по всяко време достъп до парите си ако изникне нещо добро като инвестиция.

Иначе аз бих инвестирал около 40% в акции, 40% в някакъв бизнес и 20% на депозит или в ДЦК.

Не се подлъгвай по форекса, освен ако не искаш да ги изфукаш за нула време. Ако много те тегли и искаш да начешеш крастата и да пробваш да станеш милионер, задели 10 000 евро с ясното съзнание че ще ги профукаш и се гмурни с тях във форекса. Поне ще се позабавляваш.
      Last edited by netware5; 10.06.2010, 11:28.
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        няма времеви хоризонт , има "малко" кредити и някой други заемчета..не знаем как се купува нещо си пък било то и кооперацийка ( щот с тези пари само за толкова ще стигнат ) ...Та тези размисли ме карат да си мисля че играеш на някое форекс демо и си се впечатлил колко лесно се " печели" .Така е ама на демо..
        Нямам натиск да ги харча, имам около 20 000 евро кредити. Форекс ...само знам как се пише. Искам да вложа парите разумно. Мисля в посока закупуване на недвижимости в центъра за около 2/3 от сумата и депозит...но естествено не съм сигурен, че е оптималното решение
        през по-голямата част от времето съм добър

Коментар

• С толкова пари може спокойно да си живееш остатъка от живота,който Господ Ти е отредил. Ако искаш сложи малко и на БФБ за тръпката.

Коментар

• ако наистина искаш да инвестираш в нещо доходно бих те насочила,повече на ЛС

Коментар

Това ми се вижда доста близо до моето първоначално намерение.
              Кравите и евро фондовете ще искат доста консултации май
              Не се захващай със жива стока!

Коментар

• Ше ти прата инъ банкува сметкъ баце, дуволен шъ устанеш
                Гарантирана доходност 100% ... въпроса е за кого
                Софиксо бил паднАл ....... ако е стока ке се върне!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от zhoro Разгледай мнение
                  Плащаш си данъците, слагаш ги на депозит докато се чудиш и пишеш по форуми....
                  след това ги връщаш там откъдето си ги изкарал като бранш...

Вариант две почваш да гледаш крави - имаш крава пиеш мляко - 400 от теб, 400 от европейски фонд.
                  Това ми се вижда доста близо до моето първоначално намерение.
                  Кравите и евро фондовете ще искат доста консултации май

Коментар

Нямам времеви хоризонт, имам приличен доход и 2-3 кредита за погасяване но не е болка за умиране...как се купува кооперация, имаш предвид модела от Източна Германия ли?
                    Там много западногерманци със скромни възможности купиха кооперации и ги санираха
                    няма времеви хоризонт , има "малко" кредити и някой други заемчета..не знаем как се купува нещо си пък било то и кооперацийка ( щот с тези пари само за толкова ще стигнат ) ...Та тези размисли ме карат да си мисля че играеш на някое форекс демо и си се впечатлил колко лесно се " печели" .Така е ама на демо..

Коментар

• Първоначално изпратено от potten Разгледай мнение
                      Абе човек, недей да сравняваш несравними неща. Кооперациите от едно време от Източна Германия нямат нищо общо с тези от едно време в БГ. Тук последните добри панелки се строиха до около 1987-1988г., т.е. преди повече от 20г., след това държавата и пръста не си мърдаше и още не го прави за да осигури някакъв имотен пазар дори за крайно нуждаещите се.
                      Както се казва див капитализъм, а държавна политика йок.
                      Говорех ако успееш да намериш и зпазариш новопостроена кооперация от някой полу-фалирал строител на добра цена. Не ти трябва да се занимаваш с панелки и други стари истории. След 2-3г. при възстановяване на пазара ще можеш да продаваш на добри цени.
                      Това е само идея.
                      Да прав си. Има огромна разлика. Благодаря ти за съвета.

Коментар

пиша тук с конкретен въпрос. Не съм оперирал с подобни суми и нямам представа какво мога да направя с тях. Ще съм благодарен, ако получа съвет от тази професионална общност. Благодаря предварително.
                        Купи си Citigroup, на 3,60$......3,70$ и след 2 год като иде на 16-21$......ще имаш1,6млн-2,0млн.....такива са прогнозите на много анализатори, но това е високорискова инвестиция, ако те е страх, къпи си само с 1/4 от парите.......успех...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          Подготвя се човека като му се падне шестицата от тотото, какво да прави парите. Няма след това да пита я?
                          По-скоро съвпадение. Благодаря за подсещането

Коментар

Нямам времеви хоризонт, имам приличен доход и 2-3 кредита за погасяване но не е болка за умиране...как се купува кооперация, имаш предвид модела от Източна Германия ли?
                            Там много западногерманци със скромни възможности купиха кооперации и ги санираха
                            Абе човек, недей да сравняваш несравними неща. Кооперациите от едно време от Източна Германия нямат нищо общо с тези от едно време в БГ. Тук последните добри панелки се строиха до около 1987-1988г., т.е. преди повече от 20г., след това държавата и пръста не си мърдаше и още не го прави за да осигури някакъв имотен пазар дори за крайно нуждаещите се.
                            Както се казва див капитализъм, а държавна политика йок.
                            Говорех ако успееш да намериш и зпазариш новопостроена кооперация от някой полу-фалирал строител на добра цена. Не ти трябва да се занимаваш с панелки и други стари истории. След 2-3г. при възстановяване на пазара ще можеш да продаваш на добри цени.
                            Това е само идея.

Коментар

• Плащаш си данъците, слагаш ги на депозит докато се чудиш и пишеш по форуми....
                              след това ги връщаш там откъдето си ги изкарал като бранш...

Вариант две почваш да гледаш крави - имаш крава пиеш мляко - 400 от теб, 400 от европейски фонд.
                              Мненията и коментарите ми не са препоръки за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                                Диверсифицирай, половината на опитен трейдър играч, другата половина в по-сигурен бизнес, като производство на храни и напитки.
                                Опитен трейдър...за колко време, каква доходност е реално да търся от него

Коментар

Working...
                                X