IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Обърни ги в долари и иени и ги депозирай в швейцарска банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
      Много ти благодаря. Идеята да ги разхвърлям по сметки и депозити ми допада. В една банка ми предложиха да ми изплатят цялата лихва за периода при внасянето на сумата...прозвуча ми примамливо. Освен това трябва да са в различни банки. Да не са всички в една, така ме посъветваха. Това е за времето когато ще мисля. Почвам да се убеждавам, че е по - добре да не се хвърлям в приключение...или поне не още първите месеци.
      От спекулации с валута не разбирам и не смятам да инвстериам.
      40 в акции- добре
      40 в бизнес...тук ми е трудно да преценя. Какъв ще е този бизнес. Моите познати със солидни възможности и бял бизнес се броят на пръсти.
      ДЦК ми звучи интересно. Бях забравил за тези инструменти. Предполагам, че посредниците съветват?
      Ще цитирам един мой любим персонаж от Комиците - Ванката:
      "Умопомрачително си тъп Сайше."

Абе спрете глупостие бе моля ви. Гледам и не вярвам на ушите си. Как така ви се пръкват някви суми а не знаете какво да ги правите. ОООООООО сетих се.

Що мипташ какво да ги правиш значи все още не са при тебе, следователно ги чакаш, следователно вероятно си получил е-мейл със съмнително съдържание който те информира за умопомрачителната печалба, следователно си се вързал, следователно нямаш много мозък, следователно ще ти поискат 5к евро за да ти пратят парите, следователно ще се набуташ, следователно ще ревеш после по форуми, следователно си жертва на Нигерийската измама.

А и още нещо, от форекс не разбирал ама акции щял да си купи. Приятелче по какъв начин ще си харесаш кои акции да купиш а? И форекса и БФБ и NYSE на всякъде трябва да имаш финансова култура за да търгуваш. Ей така ако си накупиш щото звучат добре до никъде няма да стигнеш.

И пак умолявам. ХОРА не пускайте такива тъпи теми, МОДИТА, трийте ги бре!
      Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Макар и виртуална, мерси за поканата. С трите лапета, едно от тях бебе, друго почти, няма как. Мога само ако работата ми позволи, ама аз пътувам често, тъй че може, може...

Инак, едно ще ударя за твое здраве и твоето семейство и за твоя любим отбор
        Е както решиш.Но поканата не е виртуална
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Ами от11.06 до 11.07 селската агитка е при мен така,че след 14.30часа в дните когато има мачове може да заповядаш всеки ден.
          Макар и виртуална, мерси за поканата. С трите лапета, едно от тях бебе, друго почти, няма как. Мога само ако работата ми позволи, ама аз пътувам често, тъй че може, може...

Инак, едно ще ударя за твое здраве и твоето семейство и за твоя любим отбор

Коментар

Е, аз непоканен не мога да дойда. Поне едно смигване ми трябва

Иначе за гаражите, ти спомена за два (ииии, май спомена двоен, ужас, обърках се), но може и повече да са
            Ами от11.06 до 11.07 селската агитка е при мен така,че след 14.30часа в дните когато има мачове може да заповядаш всеки ден.
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Ами нямаш проблеми ,при мен всеки е добре дошъл стига да може да си тръгне сам.Но за гаражите нещо бъркаш не са два
              Е, аз непоканен не мога да дойда. Поне едно смигване ми трябва

Иначе за гаражите, ти спомена за два (ииии, май спомена двоен, ужас, обърках се), но може и повече да са

Коментар

• Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Пример от живота
                Имам познати – милионери по доходи – работят по света като квалифицирани специалисти. Но работят, т.е. на заплати са – пролетарско съсловие.
                Всеки път, като си дойдат в България, почват да инвестират. И разпитват.
                Предлагам им да си купят офиси, магазини, цехове (дори на едно малко летище ги водих) – предлагам им неща, които могат да работят и да произвеждат доходи.
                Моите хора се правят, че ме слушат и накрая вземат, че си купят по още един апартамент.
                Сега треперят и прескачат статиите за падането на цените на имотите.
                ЗСП (SMP) вече работи като финансова борса – с ежедневни спадове. В криза сме.
                А за да живеем добре, трябва и да работим добре.
                Още > http://redor.bg/#/Article/id=1107054

Коментар

• Първоначално изпратено от DB Разгледай мнение
                  много интересна тема откъм анализиране на отговорите на хората, но уви доста безполезна за човека, който както разбрах си има хубава работа от която му идват доходите и си разбира от нея и тя не е собствен бизнес, а по-скоро някаква мениджърска позиция в компания свързана с медииния бизнес. Попадат му 400 000 от НЯМА ЗНАЧЕНИЕ къде, може да е от доста различни места(от късметлииска печалба до наследство) и понеже той си разбира от неговата работа,а не от финанси - пита тук как може да ги инвестира. Поне аз така виждам ситуацията.

Колкото до темата - аз лично бих задал въпроса така - Към коя компания/инв. посредник бихте ме насочили така че да ми дадат добра информация за това къде да инвестирам/вложа/спестя 400 000.
                  Ами всеки има право на мнение.

Аз обаче не съм съгласен с това, че няма значение откъде са парите.

Мръсните пари търсят най-лесния път за изпиране.

Чистите пари търсят най-сигурния начин на инвестиране.

Какъв е авторът на темата не знам, ама ако има деца или има намерение, най0добре да инвестира в тях по едно 50-100К.

Ама той това трябва сам най-добре да го знае.

Коментар

Аз съм си доволем на моите 40К евра годишно, не съм лакомия.
                    За това казах ако ми паднат...

Е, а дано и на теб ти се паднам, па може и на твоето село да ме поканиш по една ракийка да почерпиш, аз съм скромен не искам много...

П.П. За селото/малкия град и двата гаража още помня
                    Ами нямаш проблеми ,при мен всеки е добре дошъл стига да може да си тръгне сам.Но за гаражите нещо бъркаш не са два

Коментар

• много интересна тема откъм анализиране на отговорите на хората, но уви доста безполезна за човека, който както разбрах си има хубава работа от която му идват доходите и си разбира от нея и тя не е собствен бизнес, а по-скоро някаква мениджърска позиция в компания свързана с медииния бизнес. Попадат му 400 000 от НЯМА ЗНАЧЕНИЕ къде, може да е от доста различни места(от късметлииска печалба до наследство) и понеже той си разбира от неговата работа,а не от финанси - пита тук как може да ги инвестира. Поне аз така виждам ситуацията.

Колкото до темата - аз лично бих задал въпроса така - Към коя компания/инв. посредник бихте ме насочили така че да ми дадат добра информация за това къде да инвестирам/вложа/спестя 400 000.

Коментар

Абе по добре пробвай да ги изкараш вместо да чакаш да ти паднат.
                        Аз съм си доволем на моите 40К евра годишно, не съм лакомия.
                        За това казах ако ми паднат...

Е, а дано и на теб ти се паднат, па може и на твоето село да ме поканиш по една ракийка да почерпиш, аз съм скромен не искам много...

П.П. За селото/малкия град и двата гаража още помня
                        Last edited by luboil; 10.06.2010, 15:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
                          Много характерен отговор...аз питам какво да ги правя, а ти ме питаш дали са мои...
                          : )
                          успешен бизнес ти желая
                          Ами човек за да ти каже какво да ги правиш трябва да знае твои ли са.

И щом за теб това е характерен отговор, значи ти всички отговори знаеш и не чакаш някаква помощ, а само се закачаш тука

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение

Иначе аз бих инвестирал около 40% в акции, 40% в някакъв бизнес и 20% на депозит или в ДЦК.

Не се подлъгвай по форекса, освен ако не искаш да ги изфукаш за нула време. Ако много те тегли и искаш да начешеш крастата и да пробваш да станеш милионер, задели 10 000 евро с ясното съзнание че ще ги профукаш и се гмурни с тях във форекса. Поне ще се позабавляваш.
                            deg чети внимателно ..казва ти се АЗ бих....
                            което значи че ако той ги има би направил това което казва , което подсказва ,че разбира в някаква степен от тези неща. А за тебе от написаното разбирам че не отбираш нито от борсова търговия , нито от бизнес ..Е как аджеба ти ще ставаш инвеститор , трябва да си луд. Това че имаш някакви пари е хубаво , но за другото нямаш нужните качества...Та както си мисля банков депозит за теб е най удачно, но носиш риска за сумите над 100 000 лева ( доколкото си спомням ).
                            А спекулациите на форекс пазара са интересно занимани и доста печелившо , но ако си готов да дадеш акъл параса...иначе не.

Коментар

Що?

Шегуваш ли се?

Колко са декларираните 400 000 евра? Данъци платени ли са?

Няма нищо лошо един българин да направи 400 000 евро. Даже е много добре - по-много причини.

Обаче ако си ги е направил сам, няма да пита като първолак какво да ги прави...

Ехааа, на мен да ми паднат едни 400К, хич няма да ви питам...

Поздрави
                              Абе по добре пробвай да ги изкараш вместо да чакаш да ти паднат.

Коментар

Ц, ц, ц,

400 000 евро,

ц, ц, ц,

Тези пари твои ли са?

1. Ако са твои:
                                - получил си ги по наследство - сигурно си някое политическо синче
                                - спечелил си ги сам - е като си спечелил сам 400 000 евро, значи знаеш как да правиш пари, защо питаш?
                                2. Парите не са твои - е па кой е този малоумник, дето ще даде 400 000 евро на човек, който не знае какво да ги прави, освен ако не се перат пари.

Тава си е за НАП и прокуратурата...
                                Много характерен отговор...аз питам какво да ги правя, а ти ме питаш дали са мои...
                                : )
                                успешен бизнес ти желая
                                през по-голямата част от времето съм добър

Коментар

Working...
                                X