IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
    Защо ли си мисля че след 20 години съвсем други ще са печалившите отрасли, и икономиката (в частност машиностроенето) ще е на коренно различно ниво В нанотехнологиите е истината, но и там както и почти навсякъде другаде, традициите и основата ни липсват. Освен, ако... не се случи нещо, някакъв "черен лебед" да долети отнякъде и да кацне в нашата мила Родина.
    имах предвид,че трябва много да се учи математика,физика и производните от тях приложения в индустрията...........българите се оплакват ,а нищо не могат да правят произвеждат по-високо технологично и били им ниски заплатите еми няма как да правиш мебели или да печеш кебапчета по морето и да искаш бг да е като германия и франция и т.н.

ето вижте програмистите в софия масова печелят по 3 000 на месец,,,,а някви викат имало криза ,а той нищо не научил нито техническо нито примерно лекар и т.н.

когато българите почнат сериозно да учат математика,физика химия биология и прилагането им тогава ще имат високи заплати (според мен незнам да ли съм не се правя на умен )
    в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Гледам, че някой има проблем къде да вложи 400 хиляди евро. Че т'ва проблем ли е? Аз имам 40 милиона евро и не знам кво да ги правя...
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
        да ама без машиностроене бг е обрече да стане като гамбия.пазар за нас си да ги произвеждаме какъв пазар от тия машини се почва после минна техника коли самолети и т.н.........но трябват образовани хора физици математици каквито в бг почти вече няма и няма и образование за произвеждането им.....според мен бг ще се оправи когато се появи в бг машиностроене както в германия и т.н. не ми се пише по подробно до тогава да не се оплакват в бг ,че били бедни хората сами са си виновни........много малко част от бг имат техническо образование на ниво под 5 % така,че не се ли промени това близките 20 години поголямата част от бг ще стане както африка
        Защо ли си мисля че след 20 години съвсем други ще са печалившите отрасли, и икономиката (в частност машиностроенето) ще е на коренно различно ниво В нанотехнологиите е истината, но и там както и почти навсякъде другаде, традициите и основата ни липсват. Освен, ако... не се случи нещо, някакъв "черен лебед" да долети отнякъде и да кацне в нашата мила Родина.
        Last edited by kev; 07.01.2012, 19:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Ако проектирането и дизайна бяха проблема да се произвежда , то БГ щеше да е пълна с такива заводи за производство на машини. Първо трябва пазар , после трябватмилиони инвестиции и не на последно място а най важна е логистиката - в БГ не можеш да намериш качественни материали на ниски цени , защото няма потребление на материали за машиностроително производство и търговията им е трудна. Много трудно и непечелившо е да се прави уникален за даден регион бизнес , лесно се печели от популярен.Ще ги правят в Китай машините , защото там има огромно потребление на изходните за тях материали и цените им са ниски. Тук всеки търговец ще ти обясни защо продава една проста ламарина на двойна цена..имал фирма , разходи , персонал и няма търсене и оборота му е малък и той за да покрие разходите цената му е двойна и така.
          да ама без машиностроене бг е обрече да стане като гамбия.пазар за нас си да ги произвеждаме какъв пазар от тия машини се почва после минна техника коли самолети и т.н.........но трябват образовани хора физици математици каквито в бг почти вече няма и няма и образование за произвеждането им.....според мен бг ще се оправи когато се появи в бг машиностроене както в германия и т.н. не ми се пише по подробно до тогава да не се оплакват в бг ,че били бедни хората сами са си виновни........много малко част от бг имат техническо образование на ниво под 5 % така,че не се ли промени това близките 20 години поголямата част от бг ще стане както африка
          в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• vabo_2008

Ако проектирането и дизайна бяха проблема да се произвежда , то БГ щеше да е пълна с такива заводи за производство на машини. Първо трябва пазар , после трябватмилиони инвестиции и не на последно място а най важна е логистиката - в БГ не можеш да намериш качественни материали на ниски цени , защото няма потребление на материали за машиностроително производство и търговията им е трудна. Много трудно и непечелившо е да се прави уникален за даден регион бизнес , лесно се печели от популярен.Ще ги правят в Китай машините , защото там има огромно потребление на изходните за тях материали и цените им са ниски. Тук всеки търговец ще ти обясни защо продава една проста ламарина на двойна цена..имал фирма , разходи , персонал и няма търсене и оборота му е малък и той за да покрие разходите цената му е двойна и така.
            D.Y.F-091066

Коментар

• плати на някой да завърши механикал инженеринг в западна европа или сащ в някой топ университет и после той да иска заем от банка и направете завод за CNC working machine for metal,wood or stone

http://www.youtube.com/watch?v=oMOJc_f_kOI
              Last edited by vabo_2008; 07.01.2012, 18:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от biodar Разгледай мнение
                Има си друга тема. Пирамиди фараони Алооооо, комисията, стига спахте!!!!

Коментар

• Извън хапливия коментар, който ме напушва, като чета заглавието на темата, а, именно "
                  Моля за съвет, как да вложа 400 000 евро?
                  ", нека предложа на така интересуващия се товарищ:
                  Инвестирай в иновации с висок пазарен потенциал поради световни тенденции /финансова и евергийна криза, демографски бум/срив/ и т.н. В нещо ясно за разбиране, за което може да получиш максимум информация - желателно, от първа ръка, да можеш да пипнеш това нещо, да видиш но кого и защо може и ще бъде продавано, такива работи. Не търси непременно "върховни" технологии и някаква сложност, защото, колкото по-сложно е нещо, толкова повече има за повреждане, по-трудно се настройва производство, повече фактори могат да го провалят и т.н. Огледай се за модата, но, ако държиш непременно да е красиво, едва ли по всички други показатели ще е стока и т.н.

Коментар

• Ето и страницата

www.wix.com/darinvest/ic
                    ДАРЗАА

Коментар

• В интернет кооперация - ето една

Можеш да разгледаш страницата на ИК Дар Инвест. Изплащат девидент на 12 месеца. В зависимост от вложените средства можеш да договориш и по-кратък срок.

Успех!
                      ДАРЗАА

Коментар

• Ако искаш сподели си проекта тук или ми пиши на лични. Ако преценя че си засужава, ще го презентирам на заинтересовани страни.
                        ГДБОП- гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност.

Коментар

• Моля за съвет, как да привлека 200 000 евро?

Уважаеми Инвеститори,
                          както показва заглавието имам нужда от финансиране в размер на 200 000 евро.Ако имате идея ще ми бъде приятно да я използвам.Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от deg Разгледай мнение
                            пиша тук с конкретен въпрос. Не съм оперирал с подобни суми и нямам представа какво мога да направя с тях. Ще съм благодарен, ако получа съвет от тази професионална общност. Благодаря предварително.
                            Най добре ги инвестирай в мен.Няма да сбъркаш.За контакти на лични
                            Last edited by Ташунко със сапа; 19.06.2010, 10:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              да си призная не съм го чел дедо бъф, но ме кефи

лека
                              Лека и успехи с контренето. Понякога боли, колкото и да е човещинка

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
                                Бертрам е чел Бъфет. Ама не го е пробвал
                                да си призная не съм го чел дедо бъф, но ме кефи

лека
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X