IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• PIMP

Това не са цени на построени жилища , няма такива жилища които да се продават на такива цени и в тях да може да се живее. Търся за близки и питах скоро.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ssss
      Първоначално изпратено от PIMP
      Към момента цените на сделките в Cофия са между 650-750 Е/кв.м. Това, че офертните цeни ги крепят около 1000Е не означава, че сделките не минават с 30% отстъпка. Въпроса е на кoй ще му издържат нервите, на тези които трябва да връщат кредити или на онези, които ще трябва да вземат кредити
      Това ми напомня на вица - аз съм изял 9 кюфтета ти 1 средно 5

Къде са тези цени - в Ботунец или в Стрелбище до парка???
      Ако преди да пишеш си бе направил труда да поразгледаш оферти нямаше да се излагаш толкова. Сега ще пусна няколко оферти за доказателство, а ти се заблуждавай, че цените се крепят над 1000Е
      3-стаен Лагера 94 кв.м по 638 EUR /кв.м
      Отличен тухлен 3-стаен ап. - 2007г. в кв. Гоце Делчев 78 кв.м по 795 EUR /кв.
      продава Апартамент с две спални - гр. София, жк Лозенец 76 кв.м по 841 EUR /кв.м
      3-стаен - София, Слатина 88 кв.м по 739 EUR /кв.м
      Тристаен апартамент, кв. Мусагеница 82 кв.м по 866 EUR /кв.м
      продава Апартамент с две спални - гр. София, жк Борово 90 кв.м по 832 EUR /кв.м

Сега това са офертни цени от интернет, замисли се преди да стигнеш до сделка колко струва, а и не забравяй това е само началото, след шест месеца ще е трагедия за продавачите и някои хора с ипотеки, които ще изпитват силни затруднения да ги погасяват.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
        Към момента цените на сделките в Cофия са между 650-750 Е/кв.м. Това, че офертните цeни ги крепят около 1000Е не означава, че сделките не минават с 30% отстъпка. Въпроса е на кoй ще му издържат нервите, на тези които трябва да връщат кредити или на онези, които ще трябва да вземат кредити
        Това ми напомня на вица - аз съм изял 9 кюфтета ти 1 средно 5

Къде са тези цени - в Ботунец или в Стрелбище до парка???

Коментар

• Едно време цените имаха посока нагоре, сега нещата са точно обратните.

Никой не пазараува, защото чака цените да паднат и това е ефакт. Строителите свиват печалбите си с цел да реализират проектите си. Има още доста мегдан за падане.

Строителите ще минат на стандартна печалба а не на проценти от рода на 100%-150% печалба.

Имоти
          Недвижими имоти [URL=http://bit.

Коментар

• Към момента цените на сделките в Cофия са между 650-750 Е/кв.м. Това, че офертните цeни ги крепят около 1000Е не означава, че сделките не минават с 30% отстъпка. Въпроса е на кoй ще му издържат нервите, на тези които трябва да връщат кредити или на онези, които ще трябва да вземат кредити

Коментар

• Re: Гледай малко по-разумно

Първоначално изпратено от Dreamer
              Гледай малко по-разумно. Толкова надолу за София не е възможно. Според мен сделките под 1000 евро/кв.м ще са единици (не говоря за тези на зелено, където сигурно ще има доста хора, които ще чакат години и ще се успокояват че са спестили 10%)....
              Хахахаха. Цените в София са мноооого под 1000. Само че няма желаещи, дори на тези цени....

Коментар

• Аз съм от Русе и мога да кажа, че се предлага ново строителство за 350 евро на кв м. И това е от преди Нова година. До края на годината има доста време, избори и т.н. Вярвам в прогнозата на Асен

Ето и линк към офертата - мястото е на 15 мин пеша от центъра, 5 мин от Кауфланд, Практикер и Бриколаж. Има и недостатък - сградата е на 100 м от жп линия и предполагам каквато и дограма да сложиш ще се чува влака като минава. "Пълно щастие няма" все пак.

http://www.property-commercial.bg/bg/index.html

Коментар

• Първоначално изпратено от savina_
                  Здравейте,
                  Аз съм млад архитект от София и работя на приемливи цени
                  Работя с добър екип от специалности по всички части на проектирането

ако проявявате интерес може да се свържете с мен на
                  savina_@gbg.bg
                  Здравей,

Ако искаш да привлечеш внимание, информацията която си дал е недостатъчна.
                  Дай информация относно качеството на работата ти към то цената.
                  Някакви реализирани проекти, или поне на чертожната дъска?
                  Сайт, линк където заинтересованите да могат да видят горната инфо?

Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nasko 1
                    Първоначално изпратено от acen1975
                    Първоначално изпратено от trola
                    не разбирам,защо гледате номинални разходи за строеж?
                    това се гледа в нормален маркет.в момента са разбити пазарните норми и въобще няма значение колко струва на строител да построи нещо.
                    в момента цените няма да са базирани на разходи за строителство,а на замръзнал маркет,което ще рече,че ще бъдат предлагани под цената за застрояване и загубата ще бъде покрита чрез колосални загуби и фалити на строители,инвеститори и разбира се-банки,които бяха основните финансисти на балона.
                    в бг,навсякъде,цената ще падне под номиналната стойност за построяване-няма смисъл да я гледате,това имаше значение до преди 1/2 година,вече няма никакво.
                    да разбирам ли че прогнозираш 200 до 500евро ??? за големите градове ?
                    софия,до края на годината-300 евро.до края на 2010-200 евро на кв.
                    пловдив,русе,монтана,враца и подобни-под 100 евро.
                    варна,бургас,стара загора,благоевград-около 300 евро,там според мен цените в бъдеще ще са леко по скъпи от софия,или като софия.
                    банксо-ще паднат под 300 евро,но след това ще се качат към 400 евро.
                    морски курорти-ще паднат под 200евро,но после ще върнат на 200-250.
                    точно софия и големите градове ще страдат от най големия срив и няма да имат после ъп.
                    софия е презастроена,а когато свърши строителството,селяните няма да имат работа,няма да могат да издържат на скъпия стандарт на живот в столицата и ще се върнат на село.града ще се опразни и в близките 10-20 години няма да има шанс за ъп,защото маркет нормите ще са нарушени и обезсмислени.
                    градове,като софия,пловдив,монтана,русе,враца-кой купил нещо там,дупе да му е яко.
                    най скъпото място в бг ще бъде банско,нищо,че в момента е доста шпо евтино от софето.просто там първо почна балона,пъро се пукна,а в софето този цикъл тепърва предстои.
                    Хубаво ще е да се случат прогнозите ти, но не вярвам чак толкова да паднат цените. Не може да слагаш София и Пловдив под един знаменател с Монтана и Враца. Според мен най-много ще паднат цените по морето, Банско и Русе.
                    Ето и моите прогнози за цените в края на 2009 год.:
                    София - 600 евро/кв.м
                    Варна - 500
                    Пловдив, Бургас - 450
                    В. Търново, Ст. Загора, Русе, Банско, Сл. бряг - 400
                    Монтана, Враца, Пазарджик и др. - 300
                    Кюстендил, Силистра, Търговище и др. - 250
                    значи викаш,знахарстанията ми няма да са верни?
                    ще поживеем,ще видим.
                    междудругото,твойта прогноза за софето вече е налице-само че е още "тайна".

Коментар

• Гледай малко по-разумно

Първоначално изпратено от Nasko 1

Хубаво ще е да се случат прогнозите ти, но не вярвам чак толкова да паднат цените. Не може да слагаш София и Пловдив под един знаменател с Монтана и Враца. Според мен най-много ще паднат цените по морето, Банско и Русе.
                      София - 600 евро/кв.м
                      Варна - 500
                      Пловдив, Бургас - 450
                      Гледай малко по-разумно. Толкова надолу за София не е възможно. Според мен сделките под 1000 евро/кв.м ще са единици (не говоря за тези на зелено, където сигурно ще има доста хора, които ще чакат години и ще се успокояват че са спестили 10%)....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                        Първоначално изпратено от trola
                        не разбирам,защо гледате номинални разходи за строеж?
                        това се гледа в нормален маркет.в момента са разбити пазарните норми и въобще няма значение колко струва на строител да построи нещо.
                        в момента цените няма да са базирани на разходи за строителство,а на замръзнал маркет,което ще рече,че ще бъдат предлагани под цената за застрояване и загубата ще бъде покрита чрез колосални загуби и фалити на строители,инвеститори и разбира се-банки,които бяха основните финансисти на балона.
                        в бг,навсякъде,цената ще падне под номиналната стойност за построяване-няма смисъл да я гледате,това имаше значение до преди 1/2 година,вече няма никакво.
                        да разбирам ли че прогнозираш 200 до 500евро ??? за големите градове ?
                        софия,до края на годината-300 евро.до края на 2010-200 евро на кв.
                        пловдив,русе,монтана,враца и подобни-под 100 евро.
                        варна,бургас,стара загора,благоевград-около 300 евро,там според мен цените в бъдеще ще са леко по скъпи от софия,или като софия.
                        банксо-ще паднат под 300 евро,но след това ще се качат към 400 евро.
                        морски курорти-ще паднат под 200евро,но после ще върнат на 200-250.
                        точно софия и големите градове ще страдат от най големия срив и няма да имат после ъп.
                        софия е презастроена,а когато свърши строителството,селяните няма да имат работа,няма да могат да издържат на скъпия стандарт на живот в столицата и ще се върнат на село.града ще се опразни и в близките 10-20 години няма да има шанс за ъп,защото маркет нормите ще са нарушени и обезсмислени.
                        градове,като софия,пловдив,монтана,русе,враца-кой купил нещо там,дупе да му е яко.
                        най скъпото място в бг ще бъде банско,нищо,че в момента е доста шпо евтино от софето.просто там първо почна балона,пъро се пукна,а в софето този цикъл тепърва предстои.
                        София - 600 евро/кв.м
                        Варна - 500
                        Пловдив, Бургас - 450

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                          Първоначално изпратено от kons
                          имах предвид това, а че в периферията на кварталите, където е "голямото" строителство, там са гумаджийниците и тн. и там няма паркове,училища и улици..
                          Нямам идея как е по Дружба и Младост да речем, макар че и там поне училища и болници мисля си имат. Да не говорим за изброените от мен добавяйки парковете.
                          За улиците онези дни изяснихме въпроса
                          ок, ама изместихме фокуса на дискусията...за цени ставаше дума ...

Коментар

• Първоначално изпратено от kons
                            имах предвид това, а че в периферията на кварталите, където е "голямото" строителство, там са гумаджийниците и тн. и там няма паркове,училища и улици..
                            Нямам идея как е по Дружба и Младост да речем, макар че и там поне училища и болници мисля си имат. Да не говорим за изброените от мен добавяйки парковете.
                            За улиците онези дни изяснихме въпроса

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                              Първоначално изпратено от kons
                              Кварталите в периферията
                              Надежда, Люлин, Свобода, Толстой, Обеля ако щеш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от kons
                                Кварталите в периферията
                                Надежда, Люлин, Свобода, Толстой, Обеля ако щеш ?

Коментар

Working...
                                X