IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Negramoten
    Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
    Абе да строиш си е чиста далавера.

Всичко е толкова лесно - взимаш място - построяваш 10000 кв/м отгоре и после продаваш на бесна печалба.

Това не е обързано с никакви особени рискове и трудности.

Айде всички да се хванем да строим - че е хем лесно, хем евтино?
    Вече е късно за тази далавера, банките не дават пари да строиш, хората не купуват на зелено (а дори и да се престрашат, банките не им дават пари). Ако все пак намериш пари и вдигнеш нещо, то после може да няма кой да ти го купи...

А дори и нещата да не се бяха променили и балъците с кредитите да продължаваха да купуват независимо от цената, то тези 10 дка РЗП си е сериозен строеж, и никоя голяма риба няма да те остави да прибереш печалбата. Трябва да имаш много сериозен гръб, в момента дори едрите риби взаимно си подливат вода и си спират строежите, къде чрез съдебни врътки, къде чрез други по-груби методи.
    Ами ето - значи ще си плащаш, за това че някой друг има гръб вместо теб и някой друг поема риска ВМЕСТО теб. Всички много се радвате на спека на пазара в момента, но ще видите, че накрая нещата ще експлоадират към още по-скъпи имоти.

Защото ще е още по-трудно и рисково някой да се захване със строене, а когато една толкова важна услуга загуби масовост идва момента на космическите наеми и още по-космическите цени на квадрат.

Лека-полека и ние отиваме на западния модел, при който да имаш лично жилище е нещо повече от лукс.

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
      Първоначално изпратено от Alonso
      А и тези 1 050 000 трябва да ги разделиш на 6500 квадрата /тези, които ще са си твои/, и така да образуваш цената на земята
      Еми принципно делиш на всичките, за да видиш колко излиза на М2 застроена площ. Но дори и само на твоите 6500 да делиш пак се получава около 160Ем2, което е доста далеч от твоите сметки.
      В софия масово се строи за обезщетение, във Варна нямам идея как е
      Всички разбираме че като строиш не ти изнася да се говори за реалните печалби на строителите, но все пак по-близо до реалноста се придържай.
      Аз отдавна не строя нищо. Приключих с това преди година и половина и нямам никакъв интерес от ниски или високи цени на жилища. Опитвам се да споделя опита си в полза на съфорумците. А опита ми е 9000 построени и прдадени квадрата на множество обекти. Това по повод на моя фалит Във Варна също се строи на обезщетение, но при тази ситуация, ако например жилищата в района са по 900Е/м2, на строителя му се налага да продава по 750-800, заради лошият етаж или изложение, която разлика от 100Е/м2, аз пак бих поставил в раздела земя, тъй като тази разлика в продажната цена трябва да се коригира с нещо.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Дали е по 1000 евро или над ......точно в този момент няма кои да купува -повтарям-няма
        Но това е добре защото цяла народ беше полудял по бетон и тухли
        Наи накрая се освободих от стреса че един цял живот няма да ми стигне да си купя жилище (шегувам се) ....
        Сега вече с кеш в джоба ще си избирам .....а избор има
        Ще видите че колкото повече време минава толкова по малко хора изобщо няма да им пука за имоти...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso
          А и тези 1 050 000 трябва да ги разделиш на 6500 квадрата /тези, които ще са си твои/, и така да образуваш цената на земята
          Еми принципно делиш на всичките, за да видиш колко излиза на М2 застроена площ. Но дори и само на твоите 6500 да делиш пак се получава около 160Ем2, което е доста далеч от твоите сметки.
          В софия масово се строи за обезщетение, във Варна нямам идея как е
          Всички разбираме че като строиш не ти изнася да се говори за реалните печалби на строителите, но все пак по-близо до реалноста се придържай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
            Абе да строиш си е чиста далавера.

Всичко е толкова лесно - взимаш място - построяваш 10000 кв/м отгоре и после продаваш на бесна печалба.

Вече е късно за тази далавера, банките не дават пари да строиш, хората не купуват на зелено (а дори и да се престрашат, банките не им дават пари). Ако все пак намериш пари и вдигнеш нещо, то после може да няма кой да ти го купи...

А дори и нещата да не се бяха променили и балъците с кредитите да продължаваха да купуват независимо от цената, то тези 10 дка РЗП си е сериозен строеж, и никоя голяма риба няма да те остави да прибереш печалбата. Трябва да имаш много сериозен гръб, в момента дори едрите риби взаимно си подливат вода и си спират строежите, къде чрез съдебни врътки, къде чрез други по-груби методи.

Коментар

• А и тези 1 050 000 трябва да ги разделиш на 6500 квадрата /тези, които ще са си твои/, и така да образуваш цената на земята Така, че цената на земята ти отива на около 170-180. Ако сложиш обезщетение 45% цената на земята ти се качва още. Освен това, поне в последните 10 години, аз никога не съм строил на обезщетение, понеже обикновенно, собственика на земята иска хубавите изложения и етажи, а за теб остават трудно продаваемите апартаменти. Тези дето вървят с 20-25% по-евтино от другите.

Коментар

Първоначално изпратено от De Niro
                Земя - 300 Е/м2
                Строителство - 350 Е/м2
                Документи - 50 Е/м2
                Печалба - 100 Е/м2
                Алонсо, това което си написал е най-малоумното нещо писано някога във форум по света! От 1000000000000000000км се вижда че с математиката си скаран тотално и си пълен неграмотник.
                За да е земята 300Ем2, трябва строителството да е 1000Ем2 при обезщетение 30%.
                А то в момента строителството + земята излиза 350Ем2 общо.Всички разбрахме че баща ти е строител, който фалира, а ти си неукия му син, незавършил 8-ми клас, но моля те спри да пишеш пълните си глупости!
                Цената на земята в момента е около 1000-1500 Е/м2, при КИНТ 3 излиза цена на м2 разгъната застроена площ 300-500 Е. Ако смяташ, че нещо не са ми наред сметките се обоснови с факти, а не с лични нападки.
                Говорим за ОБЕЗЩЕТЕНИЕ все пак! Примерно за РЗП 10000 м2 и обезщетение 35%, трябва да дадеш на собственика 3500м2, които в момента ще построиш за не повече от 300Е на м2.Което прави 1050000 ЕU. А това делено на 10000м2 прави че земята ти излиза по 100Eu za m2. !!!
                Сметките са ти точни, при положение, че намериш земя на обезщетение на 35%, за такива оферти засега сега не съм чувал. Аз гледам продажните цени на земята в момента и то предимно за Варна. И никъде не виждам цени под 1000Е/м2. Не твърдя, че няма да се появят и на 300. Даже ми се струва доста вероятно.

Коментар

• Абе да строиш си е чиста далавера.

Коментар

Земя - 300 Е/м2
                    Строителство - 350 Е/м2
                    Документи - 50 Е/м2
                    Печалба - 100 Е/м2
                    Алонсо, това което си написал е най-малоумното нещо писано някога във форум по света! От 1000000000000000000км се вижда че с математиката си скаран тотално и си пълен неграмотник.
                    А то в момента строителството + земята излиза 350Ем2 общо.Всички разбрахме че баща ти е строител, който фалира, а ти си неукия му син, незавършил 8-ми клас, но моля те спри да пишеш пълните си глупости!
                    Цената на земята в момента е около 1000-1500 Е/м2, при КИНТ 3 излиза цена на м2 разгъната застроена площ 300-500 Е. Ако смяташ, че нещо не са ми наред сметките се обоснови с факти, а не с лични нападки.
                    Говорим за ОБЕЗЩЕТЕНИЕ все пак! Примерно за РЗП 10000 м2 и обезщетение 35%, трябва да дадеш на собственика 3500м2, които в момента ще построиш за не повече от 300Е на м2.Което прави 1050000 ЕU. А това делено на 10000м2 прави че земята ти излиза по 100Eu za m2. !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка

Иска да си купи евтин апартамент. Това достатъчен факт ли ти е?
                      Елхово , Малко търново , Дебелт , Звездец - без пари дето се вика, там има за по 100- 150 евро на квадрат дето ги сънуват много хора тука.

Коментар

• Така или иначе не разбирам злобата му. Никъде не твърдя, че не може да си купи евтин апартамент. Даже напротив ама както и да е.

Коментар

Земя - 300 Е/м2
                          Строителство - 350 Е/м2
                          Документи - 50 Е/м2
                          Печалба - 100 Е/м2
                          Иска да си купи евтин апартамент. Това достатъчен факт ли ти е?

Коментар

Земя - 300 Е/м2
                            Строителство - 350 Е/м2
                            Документи - 50 Е/м2
                            Печалба - 100 Е/м2

Коментар

Земя - 300 Е/м2
                              Строителство - 350 Е/м2
                              Документи - 50 Е/м2
                              Печалба - 100 Е/м2

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP

Веско, за теб гроздето какво е? Като те гледам от доста време висиш във форума и уж търсеш да купиш, а пари ли нямаш, цените ли чакаш да скочат? Дори и бебета разбраха, че тренда на имотите се промени, а това колко качествен е един имот и цената му нямало да падне, го раправяй на някой първолак. Пазарувай смело Ъп, Ъп
                                Като пишеш глупости, поне ги чети преди да натиснеш копчето. Тренда и аз знам, че се промени, затова не бързам да купувам. Ама и нещо не се се е обърнал ами просто боклуците отпадат от пазара, а добрите неща поддържат цени близки до последните сделки. Това че някъде купили нещо по 5000 квадрата е само фишек. Продажбите си ставаха на 1200-1500 и няма да паднат уви.

Коментар

Working...
                                X