IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само за сравнение преди 6м. в града на фонтаните Младост 4 цените бяха от 1200 евро нагоре.
    Днес са от 790 евра.
    Всеки сам да прецени паднали ли са цените или не ?!?
    Когато идеите имат значение ... !!!
    www.pamisstudio.hit.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от assign
      Ще ви кажа само няколко неща в тази връзка:

- няма исторически справка, която да е направена в показателен времеви диапазон и базирана на обективна извадка от имоти, която да не показва по един категоричен начин, че бъдещето на цените е САМО НАГОРЕ.
      Временните дискаунти са без значение, когато развитието се разглежда на база дългосрочна оценка на недвижимостта.
      Прост пример: хубаво (72 къвъ, но много добре изпълнено и функционално) тристайно жилище, яко тухла и бетон от 60-те се е купувало на цени между 5 и 7 000 тогавашни лева. Я ми посочете поне едно такова днес ...

- недвижимият имот е не просто калкулация, а пресечна точка на няколко от сериозните двигатели на пазарите (суровини (в т.ч. горива), строителни материали, строителство, консултантски бизнес)

- недвижимият имот е лице. Той се продава и купува, за да си някой - това важи както за бедния, който си брои центовете за кредита, така и за супербогаташа, който жонглира с портфолио (гледната им точка и подбудите за това поведение са много различни, но крайната цел се оказва винаги една и съща)

- четвъртата причина (в случая последна, но не последна изобщо - нямам време да се разпростирам по-нататък), която е свързана вече пряко и се отнася до нашия пазар е също много тривиална:
      цените на нашите масови имоти са с поне 50% под тези в нормалните западни държави. При наличието на свободно движение на хора и капитали (това също е дълга тема, която в момента няма да подкачам ...), както и на все по-унифицирани правила за бизнес и управление, е неизбежно нашите цени да остават толкова ниски десетилетия наред. Т.е. трендъд е нагоре.
      Разбира се, моята скромна прогноза е, че никога няма да ги стигнем - просто защото стандартът на живот на западната и източната европейска част няма да се изравнят в близките минимум 50 години. Или ако се изравни, това ще е само в лъжливите речи на некадърници като станишко, или когато т.нар. ЕС се разпадне.
      Има някаква логика в думите ти, ама е трудна за проследяване и доста хора биха се усъмнили

Коментар

• Явно тук има много тарикати, които строят на далавера, другиш пък живеят под наем почти за без пари, а пък един гледам е опънал пост от километър, който ако модераторът все пак си грижи за реномето си просто трябва да разкара на мига (с чиста съвест - все пак тук не е нито сайта, нито информационното табло на министерството).

Измежду гмежта от изказвания ми се мерна едно, което споменава за бъдещето поскъпване на имотите.
        Ами това е и най-близо до истината, драги форумци.

Тук можем да развиваме квито си искаме "социално-икономически", в това число псевдо такива, теории, но има елементарна логика. И тя не е нужно да почива на пазарни или каквито и да е било други иконимически механизми.
        Ще ви кажа само няколко неща в тази връзка:

- няма исторически справка, която да е направена в показателен времеви диапазон и базирана на обективна извадка от имоти, която да не показва по един категоричен начин, че бъдещето на цените е САМО НАГОРЕ.
        Временните дискаунти са без значение, когато развитието се разглежда на база дългосрочна оценка на недвижимостта.
        Прост пример: хубаво (72 къвъ, но много добре изпълнено и функционално) тристайно жилище, яко тухла и бетон от 60-те се е купувало на цени между 5 и 7 000 тогавашни лева. Я ми посочете поне едно такова днес ...

- недвижимият имот е не просто калкулация, а пресечна точка на няколко от сериозните двигатели на пазарите (суровини (в т.ч. горива), строителни материали, строителство, консултантски бизнес)

- недвижимият имот е лице. Той се продава и купува, за да си някой - това важи както за бедния, който си брои центовете за кредита, така и за супербогаташа, който жонглира с портфолио (гледната им точка и подбудите за това поведение са много различни, но крайната цел се оказва винаги една и съща)

- четвъртата причина (в случая последна, но не последна изобщо - нямам време да се разпростирам по-нататък), която е свързана вече пряко и се отнася до нашия пазар е също много тривиална:
        цените на нашите масови имоти са с поне 50% под тези в нормалните западни държави. При наличието на свободно движение на хора и капитали (това също е дълга тема, която в момента няма да подкачам ...), както и на все по-унифицирани правила за бизнес и управление, е неизбежно нашите цени да остават толкова ниски десетилетия наред. Т.е. трендъд е нагоре.
        Разбира се, моята скромна прогноза е, че никога няма да ги стигнем - просто защото стандартът на живот на западната и източната европейска част няма да се изравнят в близките минимум 50 години. Или ако се изравни, това ще е само в лъжливите речи на некадърници като станишко, или когато т.нар. ЕС се разпадне.

Коментар

• Ето една забавна викторинка:
          - При така наредените коли в схемата,
          колко шофьора няма да могат да излезнат
          през шофьорската врата и ще трябва да пескачат седалки

Смешници,
          офеертират цени без ДСС, което ме води на мисълта фирмата
          им данъчно регистрирана ли е? Защото ако е ......

Коментар

• Има и по-яко - паркоместа, от които не можеш да излезеш, ако всички около тебе са заети !

Коментар

• http://www.bulgarianproperty.bg/buil...ns/suteren.jpg

Как няма да подаряват паркоместа.
              Досега по малоумно и наблъскано разпределение не съм виждал.
              Голяма част от местата са неизползваеми за всекидневна употреба
              осен ако колата не се телепортира на него.

А тази единична входно/изходна рампа за подземното ниво е
              връх в архитектурната мисъл.

Такъв тип строителство за мен има същото достойнство каквото
              има паметника пред НДК.

Желая им успех в продажбите.

Коментар

• Сега почват в Надежда, на изкоп с 2 нива подземен гараж на 700 евро. Друг обект пуск април - 900 евро за големи апартаменти.

Коментар

• Паднаха и още как.

Ей тук:
                  http://www.bulgarianproperty.bg/bg/a...-Bulgaria.html

Преди коледа имаше табела:

Коледна промоция купуваш апартамент печелиш гараж

вчера пък табелата гласеше:

невероятна промоция 700 Е на кв. м.

Само дето не виждам някой да се мота из обекта, не говоря да работи
                  ама пък и аз сутрин към 8:30 минавам, а вечер преди 19:00 много рядко.

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel
                    Първоначално изпратено от Pastir
                    Първоначално изпратено от proizvoditel
                    И аз се смях от сърце, Замаушката има добро чувство за хумор
                    Имам добро вино от добра изба от нашия край, ама не върви много с твойта сланина - по му мяза вратна пържолка!
                    пп.Дано поне пласираш сланинката за гарсонерка

Първоначално изпратено от Вълчо-34
                    Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                    Пък на един приятел сестра му, чула от гаджето и, че някакъв негов съученик се е возил при таксиметров шофьор, който му казал, че има много добър приятел, чийто син се срещал с момиче, което работело в хранителен магазин, в който пазарувал комшия на едно момиче, което било от една седмица на стаж в Явлена.

Та тя казала, че цените яко били паднали! Направо без пари продавали, даже имало случаи да ти дават пари плюс каче зеле - бонус, да си вземеш апартамент в центъра, само и само да им се махнат от главата, щото се чудят какво да ги правят.

В новините очаквайте още:

Скандално, Жена от Люлин 3 прегори вечерята. Цените на имотите падат с още 100%.
                    Ти ме скапа от смех бе, готин!!! :-)
                    Аз имам тук едно парченце сланинка, дал шъ мога взема една гарсоньиерка, а?
                    Колега, дай да го видиме това вино . И аз там по тевоя регион го правих виното тая есен,както всяка есен междувпрочен, (верно,че лозето се води в Кюстендилска област, ама е по-близо да вас в Благоевград - 15 км.), че даже стана и добро .
                    Виното не си го давам - аз само го пия - казах че е от една добра бутикова изба, на някоя обща сбрика с удоволствие ще почерпя !

А за кюстендилския регион - той е добър за череши и сини сливи,
                    но най-доброто грозде за най-доброто вино се ражда след Кресненското дефиле - това е региона на България с най -добро изложение/към слънцето/ и най-много слънчеви дни в годината!

Наздраве
                    Ако си мислиш, че си се измъкнал с тая реплика за събирането, не си познал. Мин. седмица се видях с Императорът и той каза, че скоро ще Ъпне темата за събирането. Така че, а не си дошъл, а съм те обявил за скатавка .

Наздраве и на тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pastir
                      Първоначално изпратено от proizvoditel
                      Имам добро вино от добра изба от нашия край, ама не върви много с твойта сланина - по му мяза вратна пържолка!

Пък на един приятел сестра му, чула от гаджето и, че някакъв негов съученик се е возил при таксиметров шофьор, който му казал, че има много добър приятел, чийто син се срещал с момиче, което работело в хранителен магазин, в който пазарувал комшия на едно момиче, което било от една седмица на стаж в Явлена.

Та тя казала, че цените яко били паднали! Направо без пари продавали, даже имало случаи да ти дават пари плюс каче зеле - бонус, да си вземеш апартамент в центъра, само и само да им се махнат от главата, щото се чудят какво да ги правят.

Скандално, Жена от Люлин 3 прегори вечерята. Цените на имотите падат с още 100%.
                      Колега, дай да го видиме това вино . И аз там по тевоя регион го правих виното тая есен,както всяка есен междувпрочен, (верно,че лозето се води в Кюстендилска област, ама е по-близо да вас в Благоевград - 15 км.), че даже стана и добро .
                      Виното не си го давам - аз само го пия - казах че е от една добра бутикова изба, на някоя обща сбрика с удоволствие ще почерпя !

А за кюстендилския регион - той е добър за череши и сини сливи,
                      но най-доброто грозде за най-доброто вино се ражда след Кресненското дефиле - това е региона на България с най -добро изложение/към слънцето/ и най-много слънчеви дни в годината!

Наздраве
                      СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Първоначално изпратено от proizvoditel

Коментар

• И аз се смях от сърце, Замаушката има добро чувство за хумор

СЕРАМА - Най-дребната кокошка в света!

Коментар

• Първоначално изпратено от wert
                            Двустаен апартамент за под 350Е наем в София няма отдавна, за едностаен може и да се намери наистина за 250Е но в отдалечените квартали.
                            По интересно ще е да видим дали може при очаквани падащи цени на жилищата поради недостатъчно финанци у населението за покупка на имот, да наблюдаваме покачване на наемите пак поради същото, т.е. нямане къде да се живее и голямо търсене под наем.
                            Хехехе, това в сайта имоти.нет ли го прочете? Или в имот.бг?
                            Аз живея в двустаен ново строителство в Бели брези, напълно обзаведен, и плащам 350 ЛЕВА. Тия басни за 350 Евро ги разправяй на провинциалистите, дето плахо пристъпват в канторката ти да търсят квартира под наем

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                              Та въпроса ми остава, защо не си купил до сега, щом смяташ че ще си държи стойността? Защо стискаш кеш, който го яде инфлацията, а не купиш нещо за студента, поне да не плаща за квартира? Май сам не си вярваш, че топ локейшъна ще държи цена или пък нямаш кеш, ама на думи си силен, че и в Холандия и Дания ще купуваш... то там с кредити е малко сложно да вземеш

Но не спирай да ме веселиш
                              Абе щом е важното майтап да става, започвам отначало. Имам апартамент и пари. Защо да купувам още един като не ми требе? Знаеш ли колко трудно ликвидни са НИ? Га купиш и продадеш 2 пъти, ще видиш, че нервите са по-важни. Студента не е и на квартира даже, а на общата кочина, да се научи на ред. И даже като се наложи да купя, ще искам да ми останат парички поне 3 години да мога да си пия джина на плажа, ако нямам работа. Демек ще трябва да продам Варненски за да купя Софийски или друг, или да поработя още. Толкова ли е трудно да разбереш? За кредит вубще не си и мисля.
                              А топ локейшън по български е добро разположение. Май?

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка

И това ще мине ...

Коментар

Working...
                                X