If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?
Двустаен апартамент за под 350Е наем в София няма отдавна, за едностаен може и да се намери наистина за 250Е но в отдалечените квартали.
По интересно ще е да видим дали може при очаквани падащи цени на жилищата поради недостатъчно финанци у населението за покупка на имот, да наблюдаваме покачване на наемите пак поради същото, т.е. нямане къде да се живее и голямо търсене под наем.
ами не поради това че няма много продажби тези които могат да си позволят да чакат ги пускат на пазара на наемите и натискат наемите надолу
Веско, от написаното от теб разбрах че:
- От поне няколко месеца искаш да купуваш жилище в София и то на топ локация;
- Смяташ че жилищата на топ локация ще поскъпват и отричаш поевтиняването им;
Искам да те попитам, защо все още не си купил, като според теб е такава далавера?
Неграмотен, специално за тебе пиша бавно с прости думи и пак нещо не си доразбрал. Многократно съм казвал, че да си купиш имот не е далавера, а решаване на необходимост. При вземането на решение за покупка оглеждам множество фактори и избягвам да се набутвам на всяка цена. Бих купил нещо което ми харесва и е ограничено като предлагане. Това гарантира запазване на някаква стойност. Тъпо изречение от рода на: "НИ ще поскъпват"- никога не може да излезе от мен.
Конкретно се ослушвам за апартамент в центъра на София, защото имам студент там. Не съм купил, защото съм го пратил там да се оправя с живота сам. Да завърши първата година ще видим накъде и как. И няма да е подарък а като част от бюджета. Ако пък каже че ще продължава в Холандия или Дания примерно, София отпада тотално, щото ми е много неприятен като град. Ще купуваме навънка.
Ти пишеш бавно и с прости думи, защото толкова си можеш а изречението "Бих купил нещо което ми харесва и е ограничено като предлагане" съм го съкратил до "топ локация", защо - сети се сам
Та въпроса ми остава, защо не си купил до сега, щом смяташ че ще си държи стойността? Защо стискаш кеш, който го яде инфлацията, а не купиш нещо за студента, поне да не плаща за квартира? Май сам не си вярваш, че топ локейшъна ще държи цена или пък нямаш кеш, ама на думи си силен, че и в Холандия и Дания ще купуваш... то там с кредити е малко сложно да вземеш
Пък на един приятел сестра му, чула от гаджето и, че някакъв негов съученик се е возил при таксиметров шофьор, който му казал, че има много добър приятел, чийто син се срещал с момиче, което работело в хранителен магазин, в който пазарувал комшия на едно момиче, което било от една седмица на стаж в Явлена.
Та тя казала, че цените яко били паднали! Направо без пари продавали, даже имало случаи да ти дават пари плюс каче зеле - бонус, да си вземеш апартамент в центъра, само и само да им се махнат от главата, щото се чудят какво да ги правят.
В новините очаквайте още:
Скандално, Жена от Люлин 3 прегори вечерята. Цените на имотите падат с още 100%.
Искам да те попитам, защо все още не си купил, като според теб е такава далавера?
Неграмотен, специално за тебе пиша бавно с прости думи и пак нещо не си доразбрал. Многократно съм казвал, че да си купиш имот не е далавера, а решаване на необходимост. При вземането на решение за покупка оглеждам множество фактори и избягвам да се набутвам на всяка цена. Бих купил нещо което ми харесва и е ограничено като предлагане. Това гарантира запазване на някаква стойност. Тъпо изречение от рода на: "НИ ще поскъпват"- никога не може да излезе от мен.
Конкретно се ослушвам за апартамент в центъра на София, защото имам студент там. Не съм купил, защото съм го пратил там да се оправя с живота сам. Да завърши първата година ще видим накъде и как. И няма да е подарък а като част от бюджета. Ако пък каже че ще продължава в Холандия или Дания примерно, София отпада тотално, щото ми е много неприятен като град. Ще купуваме навънка.
Коментар
Negramoten
И днес супер заглавие в Стандард: Панелките непродаваеми
Цените на жилищата в центъра на столицата паднаха 3 пъти
Топли душата на бедните. Ама като го прочетеш се оказва, че офертите били пак над 1000 евро, ама в Люлин били паднали с 10%.
Пишат, че:
"Докато в началото на 2008 г. имотите в централните райони на града се търгуваха за 3000-6000 евро/кв. м, то сега офертите са на нива от 1100-1700 евро/кв. м.
В традиционно елитните централни райони промени в цените почти нямаше (до 5% в някои случаи). "
Такива цени имаше само единични на Док. паментик и на Цар Освободител срешу руската църква (за 6000 е/кв се спрягаше някакъв продаден).
А пък аз като сърчнах из имоти.нет, се оказа, че в момента за Докт. паменик ми излезе средна офертна цена 3231 е/кв, а най-скъпите са за над 5000 е/кв. А на Цар Освободител средната офертна цена е малко над 3000 е/кв., и пак си има някакво с цена над 6000 е/кв - 240 кв за 1 500 000 евро.
Аз особена разлика в ситуацията не виждам, а те казват "паднали три пъти"...
Веско, защо се занимаваш с глупости?
Ми то е ясно, щот нямам работа. Просто се кефя какви тъпи заглавия се слагат и какви радикални изводи си правят разни експерти по форумите. Вчера имах среща с един строител във Варна, на хубаво място строи ама за мен не е върха. Та човека продава на 2500 и има останал един апартамент. Ако някой се интересува гарантирам 10 % отстъпка.
виждате ли че цените не падат а се качват
Веско, купувай, че някой ще те превари или цената ще се качи до небесата, докато ти си губиш времето по форумите.
Днес 25.11.2008 г. ОД”Земеделие и гори”-Видин, комисия в състав:
Директор: инж.Николай Ценов Тодоров
И членове:
1.инж.Цветан Василев Асенов – гл.експерт ОД”ЗГ”-Видин;
2.Иво Валентинов Иванов – ст.юристконсулт в ОД”ЗГ”-Видин;
В изпълнение на чл.14, ал.2 от Наредба №16/19.07.2000г. за организиране и провеждане на търгове за продажба на земеделски земи от ДПФ на притежателите на ПКБ обн. ДВ, бр. 62/2000г. определи размера на земите и имотите от ДПФ, които ще бъдат предложени за продажба на националния търг на притежатели на ПКБ на територията на област Видин, както следва:
1. За община Видин:
1.1 Землище ВИДИН, община Видин, област Видин
бр.
Имоти № на имота НТП Фонд дка. Категория Начална тръжна
цена в лв./дка. Обща цена на имота в лв.
1.2 Землище КАПИТАНОВЦИ, община Видин, област Видин
бр.
1.5 Землище СЛАНА БАРА, община Видин, област Видин
бр.
1.8 Землище ЖЕГЛИЦА, община Видин, област Видин
бр.
1 095010 нива 10.000 6 262 лв 2 620 лв
Общо дка.: 10.000 Обща стойност: 2 620 лв
Общият размер на земите от Държавен Поземлен Фонд на националния търг за община Видин възлиза на 2 836,998 дка. на обща стойност 2 031 123 лв.
2. За община Ново село, област Видин:
2.1 Землище Ново село, община Ново село, област Видин
бр.
3.6 Землище РАКИТНИЦА, община Брегово, област Видин
бр.
Общият размер на земите от Държавен Поземлен Фонд на националния търг за община Кула възлиза на 7 841,943 дка. на обща стойност 4 631 995 лв.
5. За община Димово, област Видин
5.1 Землище МЕДОВНИЦА, община Димово, област Видин
бр.
Днес 25.11.2008 г. ОД”Земеделие и гори”-Видин, комисия в състав:
Директор: инж.Николай Ценов Тодоров
И членове:
1.инж.Цветан Василев Асенов – гл.експерт ОД”ЗГ”-Видин;
2.Иво Валентинов Иванов – ст.юристконсулт в ОД”ЗГ”-Видин;
В изпълнение на чл.14, ал.2 от Наредба №16/19.07.2000г. за организиране и провеждане на търгове за продажба на земеделски земи от ДПФ на притежателите на ПКБ обн. ДВ, бр. 62/2000г. определи размера на земите и имотите от ДПФ, които ще бъдат предложени за продажба на националния търг на притежатели на ПКБ на територията на област Видин, както следва:
1. За община Видин:
1.1 Землище ВИДИН, община Видин, област Видин
бр.
1.2 Землище КАПИТАНОВЦИ, община Видин, област Видин
бр.
1.5 Землище СЛАНА БАРА, община Видин, област Видин
бр.
1.8 Землище ЖЕГЛИЦА, община Видин, област Видин
бр.
1 095010 нива 10.000 6 262 лв 2 620 лв
Общо дка.: 10.000 Обща стойност: 2 620 лв
Общият размер на земите от Държавен Поземлен Фонд на националния търг за община Видин възлиза на 2 836,998 дка. на обща стойност 2 031 123 лв.
2. За община Ново село, област Видин:
2.1 Землище Ново село, община Ново село, област Видин
бр.
3.6 Землище РАКИТНИЦА, община Брегово, област Видин
бр.
Общият размер на земите от Държавен Поземлен Фонд на националния търг за община Кула възлиза на 7 841,943 дка. на обща стойност 4 631 995 лв.
5. За община Димово, област Видин
5.1 Землище МЕДОВНИЦА, община Димово, област Видин
бр.
Топли душата на бедните. Ама като го прочетеш се оказва, че офертите били пак над 1000 евро, ама в Люлин били паднали с 10%.
Пишат, че:
"Докато в началото на 2008 г. имотите в централните райони на града се търгуваха за 3000-6000 евро/кв. м, то сега офертите са на нива от 1100-1700 евро/кв. м.
В традиционно елитните централни райони промени в цените почти нямаше (до 5% в някои случаи). "
Такива цени имаше само единични на Док. паментик и на Цар Освободител срешу руската църква (за 6000 е/кв се спрягаше някакъв продаден).
А пък аз като сърчнах из имоти.нет, се оказа, че в момента за Докт. паменик ми излезе средна офертна цена 3231 е/кв, а най-скъпите са за над 5000 е/кв. А на Цар Освободител средната офертна цена е малко над 3000 е/кв., и пак си има някакво с цена над 6000 е/кв - 240 кв за 1 500 000 евро.
Веско, защо се занимаваш с глупости?
Ми то е ясно, щот нямам работа. Просто се кефя какви тъпи заглавия се слагат и какви радикални изводи си правят разни експерти по форумите. Вчера имах среща с един строител във Варна, на хубаво място строи ама за мен не е върха. Та човека продава на 2500 и има останал един апартамент. Ако някой се интересува гарантирам 10 % отстъпка.
Пишат, че:
Не е вярно не търсиш където трябва, онзи ден идва един приятел до офиса, той има сторителна фирма и до сега е построил 4-5 блока, каза ми 4е последните няколко апартамента ги е дал на 570 евро като себестойноста му е била 520 само и само да върже двата края, някои много са го закъсали тека 4е цени всякакви!
Коментар