IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ДЕФЛАЦИОНАТА АГОНИЯ НА ИНДУСТРИАЛНИЯ КАПИТАЛ

В БГ ТЕПЕРВА ПРЕДСТОИ.МНОГО ПАРА 6ТЕ СЕ НАЛЕЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ СВЕТОВНИ СИЛИ В ПРЕДПРИЯТИАТА ИМ ЗА ДА НЕ ПУСНАТ КЕПЕНЕЦА И 6ТЕ ЗАПО4НАТ ЦЕНОВИ ВОИНИ А НА6ТЕ СОЦ ГИГАНТОЗАВРИ С ТЕЗИ СТАРИ МА6ИНИ ПРОСТО 6ТЕ СТАНАТ ИЗЛИ6НИ С ВИСОКАТА СИ ПРОДУКТОВА СЕБЕСТОИНОСТ.6ТОТО СЕГА СИ4КО КОЛИ,ЗЕМИ,МАТЕРИАЛНИ ЗАПАСИ 6ТЕ ПАДА ,А СТАРОТО 6ТЕ ПАДА ПО ЯКО ОТ НОВОТО.БАНКИТЕ ОСВЕН С МНОГО ИМОТИ И МНОГО ЗАВОДИ 6ТЕ СЕ НАБАЛБУКАТ

Коментар

• Асене много се запали, но тези МССта са писани не от българономистите-счетоводители а отделно май не си прочел предпоследния ми пост, в който се вижда, че относно банките мислим по един и същ начин.

Коментар

• Първоначално изпратено от PIMP
        Първоначално изпратено от acen1975
        Първоначално изпратено от PIMP
        Бай Асене, аз не съм завършил УНСС, а ТУ София и нямам големи икономически познания, но знам че в баланса на едно дружество имотите се отчитат като актив. Защо да не е актив?
        питай Херко-той има една негова теория за активните пасиви и пасивните активи.
        нищо,че е в бг,тази негова теория го издига над цялото бг финансово къмюнити.
        бг банкерите могат да си плащат малко за частни уроци при него-мисля,че им е нужно.
        Пимп-има разлика между икономист и счетоводител.в бг няма икономисти,има само счетоводотели.
        материята е различна-актив е различно понятие от счетоводна гледна точна и от икономическа гледна точка.
        тва,което сте учили в бг е счетоводната материя,икономическа там няма,защото няма икономисти.
        Благодаря за отговора, уважавам много мненията ти, но все пак би трябвало финансовите събития настъпили през годината да се отразяват в отчети и ако за един финансист имота е пасив, а за счетито е актив то потребителие на тези отчети ще са доста объркани, отделно си има международни стандарти в случея № 16, който казва "Този стандарт изисква всеки отделен имот, машина, съоръжение или оборудване да се признава за актив, когато отговаря на дефиницията и критериите за признаване на актив, изложени в общите положения за изготвянето и представянето на финансовите отчети."
        аха!
        тук иде и другия момент,който дори и бг счетоводителите ше ударят на камък.
        казва му се райт даунс и в бг още не са се сблъсквали с такъв тип счетоводство....
        тва е когато,счетоводителя вече е разбрал,че имота не е актив,а пасив и за да го превърне отново в актив,трябва да му направи рат даун-да го преоцени..нанадоле,вместо нанагоре......
        тук обаче иде и другия проблем,където -ако се преоценят тези активи,които са активи само на хартия,тогава пък тримесечния баланс на банката така ще се окепази,че дори и свър оптинисти,като "Никола",ще си продадат акциите,а хора с депозити,които рабират малко повече,от средния бг счетоводител,ще си изтеглят тези депозити.
        съответно,активите не се пипат и преоценят.......
        от тук иде и другия проблем-такава магария дълго време не може да се крие.....пъква наяве рано или късно,защото банката влиза в неликвидност и трябва да проси от някъде пари.другите банки знаят много добре,кво се крие в "непреоценените" актиови и пари не дават.......тогава правителствена помощ-но за да искат тези пари,трябва да казат защо?
        нали ужким отчетите са "убави"?????
        в момента,още тази година на бг финансовите гурута ще им бъде предаден урок,какво са учили в унссто,какво е било вярно и какво не......
        и що е райт даун.......нова материя за българономистите-счетоводители със самочувствие на икономисти......

Коментар

• Влизам в темата и забелязвам че още плюнчите цените , а това означава че народа се вълнува какво се случва на пазара....
          Когато вълнението спре , ще спре и цената
          Аз мислих да изчакам и да купя , но не за спекула а за ползване и не апартамен, а офис ....ама като гледам колко нахъсани има ще взема да купя (защото ми предлагат добра цена ) и да продам веднага на така наречената пазарна

Коментар

• Сега е време да подкрепя Асен в другата му теза, че имотите ще падат, защото това е факт и реалност. Как може банките да отписват активи и да обезценяват такива, а имотите в населението да поскъпват? Тогава идва въпроса банките малоумни ли са техните активи да се обезценават, а с раздадените пари на населението активите им да поскъпват?

Коментар

• ....

Коментар

• .....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                  Бай Асене, аз не съм завършил УНСС, а ТУ София и нямам големи икономически познания, но знам че в баланса на едно дружество имотите се отчитат като актив. Защо да не е актив?
                  бг банкерите могат да си плащат малко за частни уроци при него-мисля,че им е нужно.
                  Пимп-има разлика между икономист и счетоводител.в бг няма икономисти,има само счетоводотели.
                  материята е различна-актив е различно понятие от счетоводна гледна точна и от икономическа гледна точка.
                  тва,което сте учили в бг е счетоводната материя,икономическа там няма,защото няма икономисти.
                  Благодаря за отговора, уважавам много мненията ти, но все пак би трябвало финансовите събития настъпили през годината да се отразяват в отчети и ако за един финансист имота е пасив, а за счетито е актив то потребителие на тези отчети ще са доста объркани, отделно си има международни стандарти в случея № 16, който казва "Този стандарт изисква всеки отделен имот, машина, съоръжение или оборудване да се признава за актив, когато отговаря на дефиницията и критериите за признаване на актив, изложени в общите положения за изготвянето и представянето на финансовите отчети."

Коментар

• .......

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                        Кои имоти а как се отчитат в баланса на личните финаси?! и що имотите в ипотека са в актива на банката?
                        Едва сега вмъкваме думата ипотека, но като чисто понятие, къде се класифицира?

Коментар

Кои имоти а как се отчитат в баланса на личните финаси?! и що имотите в ипотека са в актива на банката?

Коментар

• Бай Асене, аз не съм завършил УНСС, а ТУ София и нямам големи икономически познания, но знам че в баланса на едно дружество имотите се отчитат като актив. Защо да не е актив?

Коментар

• Първоначално изпратено от fantomas
                              "..Асене, ти си един огромен ПАСИВ за пицарията, за която работиш..."
                              A може БИ пицарията работи за него..., едно е ясно.. има ОГРОМНО
                              количество свободно време..
                              времето е наше!

Коментар

• Първоначално изпратено от Romeo_1978
                                Първоначално изпратено от Romeo_1978
                                Първоначално изпратено от assign
                                ...
                                - няма исторически справка, която да е направена в показателен времеви диапазон и базирана на обективна извадка от имоти, която да не показва по един категоричен начин, че бъдещето на цените е САМО НАГОРЕ...

ами ако е вярно това,което сте учили в УНСС-то и имота е актив,тогава няма защо да се притеснявате-имотите вечно ще се качват,както и банките проблеми няма да имат.
                                обаче,проблем ще бъде ,според мен,ако родните банкери са учили в бг университетите икономика,която няма нищо общо с икономика.
                                Асене , нЕкой от нас също сме учили по чужбинско! Кажи ти къде си учил, че от една година се за УНСС ми говориш и ми е интересно ти къде си завършил?
                                не е LBS......ти от там ли беше?
                                я кажи,там,имота за актив ли сте го учили,?
                                Еми както ти казваш имота е актив само в УНСС :-) Що ми задаваш отговори ,не естествено
                                много жалко.с тва образование си гол в бг.ако отидеш на интервю в някоя банка за работа и им кажеш,че имота не е актив,ще те помислят за кукуригу и няма да те вземат.
                                защо си учил в скъп университет в чужбината,като за бг ти трябва да си спец по българономика?

Коментар

Working...
                                X