IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярно ли е че цените в София вече са под 1000 евро/кв. м?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Вълчо-34
    Първоначално изпратено от joun
    не те разбирам вълчо и, аз не съм специалист
    ОК, сори, имах предвид 100% мазе. С пояс и усилвания е едно, с мазе - доста повече. След това какъв покрив и т.н. Дано някой от четящите да ти разкаже по-точно...
    Без мазе , с плоча под покрива и подпокривно ниво , без карарски мрамори и ЖАКУЗИТА за 400е/кв.м. ще има хубава къщурка.

Коментар

• еми веско ги разбира нещата ама нищо не казва.

Коментар

• Първоначално изпратено от joun
        не те разбирам вълчо и, аз не съм специалист
        ОК, сори, имах предвид 100% мазе. С пояс и усилвания е едно, с мазе - доста повече. След това какъв покрив и т.н. Дано някой от четящите да ти разкаже по-точно...
        И това ще мине ...

Коментар

• не те разбирам вълчо и, аз не съм специалист

Коментар

не говоря за себестойност искам на малък парцел да построя 100 кв.еднофамилна къщичка колко според теб ще ми иска строителната фирма на квадрат с покрива(виждам че ги разбираш)
            Ако има 100% основи отива като два етажа. /Не съм специалист/
            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
              Първоначално изпратено от De Niro
              Първоначално изпратено от be_google
              залагания, ти ако правиш блок в София на колко ще го селваш?

и какво ти е себестойността на м2?
              Себестойността е 250Е на м2 ако ти го строи фирма, ако се мъчиш сам е около 200Е м2.Още 100Е м2 ти е парцела. Следователно максималната стойност за класическо нелуксозно строителство е 350Е м2. Това е в София! За това и смятам , че всичко над 500Е продажна цена е обир и хрантутене на строителя.Скоро като всички го раберат, алчните строители ще фалират, а другите ще продават на 500Е с бонус гараж.
              Сметките са прекалено набързо нахвърлени.
              Еми набързо са. И са доста осреднени. Едва ли е подходящо тук да почнем да смятаме арматура, тухли, изкопи и т.н. и т.н. Факт е че така дадените цени като средни стойности никой не ги оспорва. Дори строителите. Просто те смятат, че 300-400% печалба е нормалнa. А аз смятам че е безумие. Тъй като момента е такъв и повечето хора вече се осъзнаха, колко са били преебани да купуват на 1200Е, сега идва ред на фалитите. Което е съвсем здравословно, защото не е правилно 90% от заможните хора да са строители и всеки втори да почва да строи.Всичко се компенсира все някога.

Коментар

• не говоря за себестойност искам на малък парцел да построя 100 кв.еднофамилна къщичка колко според теб ще ми иска строителната фирма на квадрат с покрива(виждам че ги разбираш)

Коментар

• Сметките са вярни обаче при такова строителство - "разрешение за ползване" е мръсна дума.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                    Първоначално изпратено от joun
                    е добре бе веско кажи ти колко евро взима строителна фирма за квадратен метър
                    Взема толкова колкото му дават. Преценяваш колко са ти възможностите и дали ти удовлетворява изискванията. Имаш избор, докато в аптеката да си ходил за аналгин и ти дават унуй френското, да не би да правиш сметка на себестойността?
                    Типично мислене на строител "инвеститор".
                    Ако себестойността е 350 кинта, преценяваш че можеш да дадеш 1000 кинта и оле! Собственик си на НИ с цена 1000 кинта.
                    Ей, аман от смешници.

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                      Първоначално изпратено от be_google
                      залагания, ти ако правиш блок в София на колко ще го селваш?

и какво ти е себестойността на м2?
                      Себестойността е 250Е на м2 ако ти го строи фирма, ако се мъчиш сам е около 200Е м2.Още 100Е м2 ти е парцела. Следователно максималната стойност за класическо нелуксозно строителство е 350Е м2. Това е в София! За това и смятам , че всичко над 500Е продажна цена е обир и хрантутене на строителя.Скоро като всички го раберат, алчните строители ще фалират, а другите ще продават на 500Е с бонус гараж.
                      Сметките са прекалено набързо нахвърлени.
                      Life won't wait for you.

Коментар

Него не го питай, той твърди, че е купувач и че цените ще растат. Той отде да знае колко е себестойността - за него тя е такава колкото му каже строителя - колкото по голяма себестойност, толкова по-добре.

Коментар

Взема толкова колкото му дават. Преценяваш колко са ти възможностите и дали ти удовлетворява изискванията. Имаш избор, докато в аптеката да си ходил за аналгин и ти дават унуй френското, да не би да правиш сметка на себестойността?

Коментар

• е добре бе веско кажи ти колко евро взима строителна фирма за квадратен метър

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                              Първоначално изпратено от De Niro
                              Следователно максималната стойност за класическо нелуксозно строителство е 350Е м2. Това е в София! За това и смятам , че всичко над 500Е продажна цена е обир и хрантутене на строителя.Скоро като всички го раберат, алчните строители ще фалират, а другите ще продават на 500Е с бонус гараж.
                              Аман от сметки на кифладжии.
                              Напротив, аман от селяни продали 10дка ниви и започнали да строят блок с надеждата да изкарат 1млн Еu печалба от 1000 квадрата и да си купят после Ес класа. 400% печалба остана в историята, сега дойде момента да се молят всичките алчни строителчета, знайни и незнайни, да не фалират.

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                                Следователно максималната стойност за класическо нелуксозно строителство е 350Е м2. Това е в София! За това и смятам , че всичко над 500Е продажна цена е обир и хрантутене на строителя.Скоро като всички го раберат, алчните строители ще фалират, а другите ще продават на 500Е с бонус гараж.
                                Аман от сметки на кифладжии.

Коментар

Working...
                                X